Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TRitON

aktív tag

válasz proci985 #44922 üzenetére

2008. augusztusban vettem.
    Próbáltam mindent állítani már, semmi nem jött be, így nem foglalkozom vele. Csak azért írtam, mert épp megint előfordult és eszembe jutott. Amúgy kicsit utánanéztem neten és azt írják, hogy idle-ben túl alacsony a GPU órajele (nem csak ennél a modellnél jön elő a probléma, a 4-5xxx-es széria is érintett) és mikor hírtelen kell órajelet állítania a kártyának, néha hibázik.
    Amúgy én pár napja 850/1200-on használom, azóta még nem fordult elő az említett hiba. Viszont tervezek videokártyavásárlást, ha meglesz az új, ezen lecserélem a gyári hűtőt és kicsit belepiszkálok a BIOS-ába is, nem tetszik, hogy felmelegszik nem ritkán 100 °C körüli hőmérsékletre. Ha lesz rajta normális hűtő, be tudom programozni úgy a szabályozást, hogy 65-70 °C fölé ne engedje melegedni a kártyát. Úgy meg már kaphat kicsit több feszt is, meg mehet magasabb órajelen. :) És végre megint lehet olyan érzésem, mint mikor anno rézdrótokat pakolgattam a processzorfoglalatba, hogy a KT600-as lapomban menjen 200 MHz-es FSB-vel a 2500+os Barton... ;] És elsőre működött! :) Aztán mikor már valahol 2300-2400 MHz és 1,82 V-os magfesz köryékén jártam (ez csak a processzornak kb. 100 W!!), a 300 W-os Codegen tápom feladta a kűzdelmet. :D

• TRitON

aktív tag

válasz proci985 #44920 üzenetére

2008 óta van meg ez a kártya, azóta Vistával és 7-tel használtam. Mindkét rendszer alatt, minden driverrel előjött a hiba. :) Szóval igen, próbáltam más drivert.

• TRitON

aktív tag

Sziasztok!

Lehet, hogy volt már ilyen kérdés, őszintén megmondom, nem volt kedvem 40.000 hozzászólást végigpörgetni...

Szóval eléggé régóta figyelek már egy idegesítő jelenséget. Sapphire Radeon 3870-em van, két slot-os, 512 MB memóriával. Böngészéshez Explorert használok, az operációs rendszerem Windows 7 x64 Professional. Néha, általában oldal görgetésekor a kép megáll, a videokártya hűtőventilátora felpörög, GPU hőmérséklet megemelkedik, egy idő után az egér sem mozog, majd pár másodperc múlva elsötétül a kép. Ezután többnyire magához szokott térni egy hibaüzenettel: "Display driver stopped responding and has been recovered." Van, hogy ezt egymás után többször is eljátsza. Sajnos semmilyen rendszert nem figyeltem meg a jelenség kapcsán; van, hogy hetekig nem tapasztalható, viszont olyan is előfordul, hogy percenként. A megtekintett weblapok tartalmával szintén nem tudok párhuzamot vonni. Driverből mindig a legfrissebbet használom.
    Mivel más böngészővel a jelenséget nem tapasztaltam, gyanítom, hogy az Explorer hibája. Viszont mivel említettem, hogy van, hogy ritkán fordul elő, az is lehet, hogy akkor épp nem jött elő.
    Mi a hiba oka? Hogyan lehet orvosolni?

Előre is köszi a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák