- Légies iPhone halvány színei
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #45607 üzenetére
ja igen
ismerősnél 4850on van olyan, néztük is, hogy mennyire hangos. meg meleg. a kétslotost nagyon dícsérték itt anno páran, de az se volt az igazi.
hát, a thermalright nekem is megváltás volt
. aztán a 6950nél meg egy napig nézegettem a teszteket, hogy melyik lesz elfogadható. és első bootnál boldog voltam, hogy tényleg, jó
. (aftermarket megoldást nem akartam, VRM miatt macera, meg 15-20k egy normális léghűtő).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #45605 üzenetére
ja, topikban itt a Sapphirekre mondták, hogy halkak, bár azok meg melegek voltak, ami hosszú távon nem jó. MSIk mondjuk hűtöttek, de azoknak meg kegyetlen hangjuk volt.
ref kétslotos hűtőt sokan imádták anno a topikban, hogy rivatunerrel beszabályozva halk is meg jól is hűt.. na ők voltak, akik sose találkoztak még rendes VGAhűtéssel. mondjuk másik oldalról én egy Thermalright HR03GTvel használtam a kártyát egy időben passzívan, az meg a korának a legjobb hűtője volt
.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
kovsol #45525 üzenetére
Na igen olyan CPU-val nincs akadály
Az RTS messze áll tőlem, inkább FPS - Far Cry-t nem is tudom hányadszor játszom. Cod viszont nem hatott meg. Nevetés megengedett, de Tomb Raider is bejött, ebból régebbiekkel játszottam csak. Na meg persze az autós játékok. NFS széria Carbonig bezárólag. A többi vagy nem tetszett, vagy kevés a vas. Aztán F1 2009, LFS, Quake 3, CS source. Kb ezekkel játszottam mostanában.
-
gabo9201
senior tag
válasz
kovsol #45513 üzenetére
Most adtam el a 6000+ -ot
Hirtelen kellett a pénz, de most nézegetem az 5K körüli X2-ket és előbb utóbb szerintem beruházok rá újból.Két hétig ezt a lapot egy S3 Trio-val használtam, ma jött meg bele a VGA
Mod:
Egyébként nem olyan rossz ez a 3200+ sem, a maga 2GHz-éhez képest nagyon erős. Tuningot még nem néztem, de lehet még ma este az is meglesz. -
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kovsol #45447 üzenetére
Sapphire Edition, vagy klasszikus, referencia?
HGyu
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #45437 üzenetére
apróban érdemes körbenézni, használt vgahűtők néha fillérekért mennek.
másik verzió, hogy ha refek, akkor feléjük eszkábálsz két 120as ventit (az kb be is fedi őket), aztán csökkented a fordulatszámot mindkettőn. házadba mondjuk nem tudom hogyan tudod megoldani.
olyan 35%ig gyáriak egész jók hangban, 50ig elviselhetők, két 120assal megtámogatva meg nagyon nem fog kelleni emelni a fordulatszámokat (nyák fonákja is melegszik rendesen gyári hűtővel, erőltetett szellőzés segít).
pl CM gyári házventi aprón kavicsokért megy, kicsit morgós alul, de hűtésben eléggé jók, 800rpmen meg hangjuk se nagyon van a 3870ekhez képest.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #45420 üzenetére
én anno egy x800gtoról váltottam, ami nem volt rossz kártya, amíg nem kellett dinamikus fényeket/shadernehéz dolgokat számolgatni, mert ott az előző agps x1600prom is leverte.
aztán jött a 3870, Supreme Commander meg ment két 19"esen (1280x1024), natívban, AA kivételével mindent kimaxolva. na ott volt az, hogy az állunkat keresgéltük.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #45414 üzenetére
H50 víznek minősül felépítés szempontjából, erős légnek teljesítmény szempontjából. nagyon restriktív a radiátora, kell rá az erős venti, amitől meg hangos lesz.
meg emellett a csúcs léghűtők, mint a D14, a Silver Arrow, a Pantek, a K2 vagy az Archon revA teljesítményben verik, hangban meg nagyon is.
ja meg nagyon sok kilyukadt anno az első szériákból. H60/H80/H100 már szűk házakban ajánlott (duplatornyosok helyigénye brutális néha), H50 és H70 nem.
-
tkesy
addikt
válasz
kovsol #45384 üzenetére
proci985 & kovsol
Kösz a válaszokat, de az a helyzet, hogy abban a pillanatban kékhalálozik a rendszer, amint bedugom a hdmi-t a tv-be (csak 1 port van rajta).. Tehát semmit nem tudok kezdeni, állítani rajta... A kábelnek a vége meg gyárilag DVI-s illetve HDMI-s...
Kipróbáltam úgy is, hogy letiltottam az msconfig-ban mindent, ami automatikusan indul a w7-el, de az sem segített, ugyanúgy BSOD lett a végeredmény...
Lehet, hogy egy teszt hdd-re felrakok egy új W7-et, hátha akkor kiderül, mi okozza a próblémát...a tápos részhez meg csak annyit füznék hozzá, hogy nálam egy lassan 4 éves 450W-os viszi az egész gépet...
Igaz, ez a kis 450-es majd 400W-ot is képes leadni 12V-os ágon
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kovsol #45395 üzenetére
Amit letöltesz az ad az alap Heaven mellé egy HWBOT Unigine Heaven Benchmark Application-t. Ott csak két preset van, a DX11 Xtreme és a DX9 Basic preset.
HWBoton az adatbázisban történő kereséssel tudod hasonlítani: [link]. Bármit beállíthatsz szűrésnek: VGA típust, darabszámot, mindent. Persze ki kell választani, hogy a Heaven DX9 Basic Presetet keresse.
HGyu
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #45392 üzenetére
SC2 eléggé cpulimites tudomásom szerint
. stratégiák egyébként általában nagyon cpuintenzívek, supreme commander q6600@3.0ával CPU/memlimites volt 20 perc után a 3870el, 2560x1024 0AA/0AF/maxon. méghozzá nagyon durván.
egyébként meglepő, hogy pár játék mennyire CPUlimites néha, 6950el eyefinityvel sem mindig a gpu volt a szűk.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kovsol #45385 üzenetére
HWBot Unigine Heaven Basic Preset - annyira GPU limites, hogy szépen kimutat minden emelkedést. A 3DMark 06, és a 05 tartalmaz CPU limites részeket (legalábbis alapbeállításon).
HGyu
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #45387 üzenetére
gyakorlatilag a 2900xt/3850/3870/8800gts/8800gt/8800gtx/8800ultra (aka R600-R670-G80-G92b) volt az első széria, amiben volt elég erő 1080pre úgy általában. nem mindenre (akkor már kint volt a crysis, az alá meg kb egy 5850/5870 kell).
egyébként teljesítményre egy 5570ddr4el vannak párban kb. low end gamer gpuk között nem nagoyn volt fejlődés utóbbi években a 9600gt/4670 óta.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #45384 üzenetére
én október végén váltottam el a 3870ről, azért nem volt rossz egy kártya (még 2008 márciusában vettem), 1280x1024ben elég sokáig bírta szépen. CFben meg kb egy 5770/6770 sebességének meg kell lennie, ahol skálázódik szépen. nem lesz rakéta, de azért valamennyit bírnia kell.
sebességmérés: metro2033, crysis, dirt3nak van beépített mérője. Stalker CoPhez le tudsz tölteni bench suitet (megvenni nem kell). egyébként MSI afterburner is jó nézni, hogy hogy alakulnak az fpsek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #45381 üzenetére
anno teszteken úgy néztem, hogy a 3850eseken még semmit nem lassított az x4, 3870eknél már pár százalék különbség volt.
eredmény mindenesetre érdekelne.
tkesy: nálunk egy 3870re volt ugyaní]y kötve egy samsung HDready, ment tökéletesen. esetleg a felbontásoknál állíts 720pt, be lehet állítani digitális tv felbontások között, hogy használjon olyan formátumot.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kovsol #45374 üzenetére
Az első kártya legyen a GDDR4-es, és arra kell a monitor. A két VGA közé elég, sőt javasolt csupán egy db CF híd! A GDDR3-as VGA RAM-ján tuningolj, amennyit csak bír. Amúgy megy lazán az ilyen CF, sőt, még a HD3870X2 GDDR3 + HD3870 GDDR4 + HD3850 GDDR3 is megy 4-es CFX-ben.
HGyu
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #45363 üzenetére
a HKC 360Wt tud a 12es ágon (papíron), az FSP 400 aurum meg 384et. tehát az FSP erősebb, plusz tetejében a HKC egy ősrégi 1.3mas ATX specű táp. ami mellesleg a tápos topikban nem ajánlott. az ő konfigjának is valszeg elég lenne egy minőségi 400as táp, de a HKC nem az.
Corsair 430/FSP aurum 400 elég egy 3870x2 alá, hasonló árban esetleg valamelyik 500as chieftec ctg, de gyengébb nem. HKC nem minőségi, sose volt az.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #45346 üzenetére
erről van szó. és ez csak egy 100Wos kártya, a 6950 duplaannyit fogyaszt terhelve, idleben meg tripla annyit (három monitor miatt a ram végig teljes órajelen teker, gpu feszt nem vesz vissza, órajelet 500ra 800ról). mondjuk a gyári hűtő egy hőcső nélküli réztömb, egy közepesen erős blowerrel kombinálva.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #45344 üzenetére
három hónap rivatuneres szívás és egy házcsere (cm690 -> zajcsillapított cosmos RC1000) után cseréltem a gyári kétslotos. a topikban eléggé sokan meg voltak róla győződve, hogy a kétslotos gyári halk volt és terhelésre jól hűtött, ebből nekem kb az jött le, hogy leszabályozva 25% köré már elfogadható volt, terhelés alatt meg 80%os ventivel hűtött.
vettem egy Thermalright HR03GTt, ami akkor kb a legdrágább és legnagyobb aftermarket léghűtő volt. passzívan verte a gyárit GPU hőfokokban. aktívan meg idle <35 fok, load <45-50. topikban meg pár emberre ráhagytam, hogyha neki annyira bejön a gyári, akkor használja úgy...
egyébként az MSI azért volt gáz, mert eredetileg üresben is 80%on pörgött, 80 fok fölött meg 100%on. üresben az SFlex1900+UK2000 kombót hozta hangban (visítva), 100%on pedig a 2800as, légen benchelésre vett Papst 4312vel (120x32) volt versenyben.
vicc egyébként az, hogy beraktam a csere 6950et, és nem lett hangosabb a gép, mint volt a passzivizált 3870el. a his eszméletlenül jó hűtőt rakott össze az ICEQval, mondjuk a négy 8milis hőcső (ennyi van a Silver Arrownak is) valamennyit elárul a teljesítményéről. gyakorlatilag hozza a HR03GTt, csak épp két sloton 5 helyett.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kovsol #45328 üzenetére
Amit csak úgy beledobnál, azt küldd el nekem harmadiknak. Én bírom a hangját.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
kovsol
titán
válasz
kovsol #45252 üzenetére
msi afterburnerrel visszavettem a fordulatát 60% ra megy fel maximum, és ki is takarítottam a hűtést rajta.
Előtte 60 fokos volt alapjáraton max venti fordulattal és terhelve 100fokra felmentmost visszavettem a fordulatot és alapjáraton 10% on megy a venti 40fok, terhelve a 60% os ventivel volt 78fok a max, jóval halkabb lett és kisebb fordulat mellett is jóval hűvösebb.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kovsol #45248 üzenetére
Az egy slotos sapphire - ilyen ugye? Mert annak, ha MSI Afterburnerrel nem tudod, akkor semmivel nem tudod. Nekem gyanús, hogy fix fordulaton jár.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest