- iPhone topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
dredbiro
senior tag
válasz
Petyyyyy #45708 üzenetére
A videókártya saját memóriájából az xp-hez viszonyítva közel a kétszeresét használta 7es alatt.Bíztam benne,hogy kibírja nyárig,de nagyon úgy fest megérett a cserére
Azért az aero felülethez,meg egyébb csecsebecsékhez is alapból hardveres gyorsítás van bekapcsolva a catalystban.
-
dredbiro
senior tag
válasz
Petyyyyy #45705 üzenetére
Hasonló képet láttam,viszont olvasható maradt a monitor képe,kivéve ugyebár a becsíkozódott területeket.Nem volt még időm a diagnosztizálásra,de hamarosan sort kerítek rá.Az előző kártyám agp-s 3850es volt,ott win 7 alatt 50-55 fok között mozgott alapjáraton,a hőfok,az átalakító chip nálam is rotyogott,ezt megoldottam egy plusz venti ráirányításával,ezzel nyertem kb 6-7 fokot.Valószínúnek tartom azt a jelenséget,hogy a 7es jobban megdolgoztatja már alapon is a kártyát,az meg is magyarázná,ugyanazon szoftver és hardverkörnyezetben mért hőfokértékeket.
-
zobika
tag
-
gabo9201
senior tag
válasz
Petyyyyy #45528 üzenetére
A CoD-nak nem biztos, hogy nem lenne elég a procid. Ki kéne próbálni, amit meg szoktak adni minimum gépigénynek az általában nagyon el van túlozva.
A 3850 mellé most nekem is 3200+ van és gondolom ismered a Crysis-t. Az simán megy, de a Crysis 2 teljességgel játszhatatlan (a videók folyamatosak viszont menni nem lehet az emberrel).
Régen mikor Athlon X4-em volt próbáltam kíváncsiságból a Metro 2033-at egy maggal (letiltottam a többit) és szinte ugyanúgy ment mint néggyel szóval az is megérne egy próbát. Valamint a STALKER-ek is mennének szerintem.
-
kovsol
titán
válasz
Petyyyyy #45524 üzenetére
Pl Batban AA nálam maxon ment vele, bár nekem durván jobb a procim. COD játékok esetleg? BF2 ? RTS játékok közt is akadhat olyan ami még elviseli a procidat. CS-S, TF2, HL2 egyéb source motoros játék.
Mondjuk leírhatnád milyen játékokat szeretsz ? RTS, FPS, autós ? stb
Amúgy nálam a HD3870 512MB kifejezetten jól boldogult erős gépben a játékokkal, még a BF3 1680-as felbontásban mediumon eldöcögött 25-40fps el -
04ahgy
nagyúr
-
gabo9201
senior tag
válasz
Petyyyyy #45517 üzenetére
Mondtam én, hogy kb egy szintűek a procik.
Nekem is nagyon ritka a 8x-es csúcs, többnyire 60-70% között mozog.Egyébként nagyon gyanús, hogy még az ezer éves X550 is gyorsít valamit a Flash-en, mert haver gépében előtte egy 8800GTX volt ami ugye egy erős kártya, de a Flash gyorsítást még hírből sem ismeri. Mondjuk neki egy erősebb procija van (4600+) és a 8800GTX-el csak a FullHD nem volt röccenés mentes. Az X550-el az is simán megy, de a napokban jobban ránézek mit tud.
Most néztem MSI Afterburnerrel is, hogy látható-e Flash lejátszás közben a GPU terhelése és igen
10% körül jár a GPU. -
gabo9201
senior tag
válasz
Petyyyyy #45511 üzenetére
Túl sokat nem variáltam vele.
A legutóbbi kártyáimmal (4870, 5450) azt tapasztaltam, hogy a 12.x-es driverekkel jelentősen csökkent a játékok és különböző grafikus alkalmazások alatt nyújtott teljesítmény és ezért a /nekem jól bevált/ 11.9-et szoktam használni. Tehát most is ezt tettem fel.Flash Playerből most a legfrissebb van fent (ha jól tudom 11.2), ebben bekapcsoltam a HW accelerationt és egyből ment is a gyorsítás. A FullHD kissé így is nyögve nyelős, (5450-en gyönyörűen ment egy 3,2-es P4-el, ami kb. egyenértékű a mostani AMD 3200+ ommal) 100%-os CPU használat mellett megy, de néha meg akad. A 720p viszont nagyon korrekt, 60-80%-os CPU használattal megy videótól függően (ez az 5450-el max 10% volt).
Szóval egyértelműen látszik, hogy az újabb kártyák sokkal többet gyorsítanak, de a tudtommal hivatalosan nem támogatott 3xxx-es széria is gyorsít valamennyit (havernak van 2600XT-je és egy másiknak X550-ese is azokon is ki fogom próbálni, hogy gyorsítanak-e valamennyit).
A teszteket kizárólag jó minőségű "VEVO"-s videoklipekkel néztem. Ez volt az "etalon", nem mintha jobb lenne a többinél csak ezzel teszteltem mindegyik kártyát.
Végül egy kép a 3850-ről amit az előbb csináltam:
Neked milyen procid van egyébként?
Mod: Ha jól látom 3GHz-es P4? Annak tényleg nem ártana a Flash gyorsítás. Nekem mint írtam egy 3,2-es P4 640 volt de egymagában VGA nélkül (4GHz-en sem) a 480p-nél nagyobb videókat nem vitte élvezhetően.
-
Funkey
csendes tag
válasz
Petyyyyy #45423 üzenetére
GPU hőfok nemhiszem hogy sok, mert ha diagnosztika alatt lazán bírja a 85öt, akkor 60-70nél nem fagyna ki.
Amúgy azóta feltettem a 9.3-as drivert, azóta nem jelentkezik a probléma.
Csak azt az egyet nem értem, hogy mi értelme a a driver frissítéseknek,ha azzal még szarabb lehet az egész...
Ui: köszi a segítséget, VRM hőfökot még lecsekkolom -
kovsol
titán
válasz
Petyyyyy #45340 üzenetére
Meglepően jól megbirkózik még a játékokkal. A Witcher 2 az volt eddig az egyetlen ami totál megfektette akármennyire visszavettem a grafot, még a BF3 is futtatható vele. Battleforge is 40fps körül megy a magas felbontású textúrák telepítése után is. Egyedöl az AA amit messziről kerülni kell, mert az már megfekszi a gyomrát 1920x1080 ban, de ilyen felbontás mellett én a 32" kijelzővel se tartom fontosnak. (mondjuk én kb 1,3-1,5m ről nézem) Mikor beraktam a gépbe gondoltam na ha esetleg 1280 ban elindul rajt valami akkor örülni fogok, na ez nem így lett szerencsére.
-
kovsol
titán
válasz
Petyyyyy #45338 üzenetére
előbb toltam egy mérést a beépített tesztjével
min fps: 40
max fps: 84
átlag fps: 64
1920x1080 AA off többi holmit felraktam maxraDe az én gépemben picit erősebb a processzor mint a tiedben, így is 3 mag van használva csak a játék közben és azok is ilyen 30-40% on mennek, tiedet meg szerintem megenné reggelire a játék. Nálam a gépben a 3870 ből a többi alkatrész kicsavarja az utolsó cseppet is, minden vga limites amit futtatok.
De pl a starcraft2 1920x1080 ultra beállításokkal is megy rajta, ha pár dolgot visszaveszek akkor meg már 80-90fps -t érek el vele. -
Csube
csendes tag
válasz
Petyyyyy #45293 üzenetére
#1 - Abit NF7-S v2.0
#2 - Most meg nem mondom a típusát, de 400W
#3 - A dobozon Ati-van hogy ha erre gondoltál.
#4 - Előző az Nvidia volt, és semmi gond nem volt vele..Tegnap elött rángattam újra a Win-t.
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx ez van most fennt. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Petyyyyy #45280 üzenetére
Engem is, mert a sajátom nem elég tuningos. Keresek egy olyat, ami gyári hűtésével visz legalább 925-930MHz-et. Az nitrogén alatt 1100MHz+.
No meg mindig benézek ide, hátha van valakinek olyan kívánalma, hogy ugyan, valaki úgy megtuningolhatná a VGA-ját. HD3830 kiváltképp érdekelne.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Petyyyyy #45266 üzenetére
Hát ezek az órajelek milyenek?
HGyu
-
kovsol
titán
válasz
Petyyyyy #45272 üzenetére
Most írtad, hogy 100 fokig jó, akkor most a 80 al mi a gond ?
amúgy meg egy 7-8e ft -t érő kártyáról van szó amit ideiglenes pót kártyaként használok, nem költök rá külön pénzt még.
(#45271) gari24 akkor az én példámból látszik, hogy nagy eséllyel a CPU fogja vissza a kártyádat BF3 alatt
-
kovsol
titán
válasz
Petyyyyy #45269 üzenetére
Jah az van rajta, de most szép tiszta és a házam nagyon jól szellőzik. Terhelve most 25% venti fordulattal 80fokik megy fel, de ha véletlen felmenne 85 fölé akkor engedek még rá természetesen fordulatot a ventire, de 35% fölé nem szokott menni, hogy ilyen hőfokon tudja tartani. És így a hangja se vészes. Fordulat kezelésére az msi afterburnert használom, ahol manuálisan beállította milyen hőfokon mennyire mehet fel a fordulatszám.
-
kovsol
titán
válasz
Petyyyyy #45266 üzenetére
jó de neki 3850 karija lehetett szerintem a ram órajelből kiindulva.
(#45264) gari24 1680x1050 medium 0xAA 8xAF min fps lemegy 25-27 re is, főleg füstnél, nagy átlagban úgy 30-35 között van, max fps meg 52 volt amit láttam eddig. Ezt caspian border 64fős szerveren mértem. Azt azért hozzáteszem, hogy hiába ilyen alacsony a felbontás és a részletesség a CPU -t ugyan úgy bezabálja, szóval az se mellékes, hogy nem egy C2D van a vga mellé berakva.
-
triklin
tag
válasz
Petyyyyy #45231 üzenetére
HA!! idle volt 42 fok és úgy toltad fel 737mhz-re a gpu-t + afterburner cfg-ben az engedélyzeted az oc-t akkor talán természetes, hogy 2 mp alatt felment 58fokra, mert akkor a 2d órajelből (300) egyből felugrott 740mhz-re. (mintha játszanál, 3dben, csak nincs terhelve.)
De ha jól emlékszem 720 nál volt a korlát, ami fölé nem lehet vinni a magórajelet. (ugyanis ilyenkor már engedélyezni kell a cfg-ben hogy ne legyen 720 a korlát. (és így borul a 2/3d közti váltás).A 64fok nem sok, de egy ac s1 től turbomodullal az. (szerintem) Igaz én 2 db 12 cm es ventivel támogattam, de alapórajelen 40-45 fok fölé furmarkkal sem ment.
Tuninggal is megállt 50 foknál.Már az utolsókat rúgja az én kártyám (3850agp) Szóval lassan búcsúzok tőle...
(és megy a sütőbe vagy a polcra
)
-
-
dangerzone
addikt
válasz
Petyyyyy #45217 üzenetére
Hát jah...Azért jobban megy. Ugyanazok a grafikai beállítások, proci 3,2ghz, vga alapon (800/1000):
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
22862, 228058, 77, 144, 100.246Vga (975/1175):
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
13994, 118202, 88, 173, 118.391De architektúrában van 3 év különbség. Úgyhogy jó kis kártya az a 3850, nagyon a szívemhez nőtt
-
dangerzone
addikt
válasz
Petyyyyy #45186 üzenetére
Ami késik, nem múlik.
Aztán majd jössz ellenem az 6ghz-s p4-gyel, ami szarrá ver.Én meg közben lefuttattam húzott procival is. De egyértelmű vga limit. Ugyanaz lett az eredmény, semmi változás.
Szerk: Amúgy szerintem egyáltalán nem gáz az eredmény. A max fps-ek teljesen rendben vannak. Az átlaggal sincs gáz. Viszont a minimum fps-ek önmagukban tényleg kevesek. De az szerintem a pályabetöltésnél van. Ott az elején, még nekem is szaggat. Picit így bugos a mérés, mivel kapásból kezd benchelni. Még várhatna pár másodpercet a progi.
-
dangerzone
addikt
válasz
Petyyyyy #45173 üzenetére
Hát úgy nem az igazi, ha a lap nem engedi. Így vagyok én is a kis gépben, a sempronnal. Hülye fejemmel olyan lapot vettem hozzá használtan, ami nem engedi a húzást .De ez van. Apám elnetezget rajta.
Hát, vagy akkor esetleg csinálhatnánk egy STALKER CoP benchet is.
Az mégiscsak egyértelműbb. Külön progi van hozzá. -
dangerzone
addikt
válasz
Petyyyyy #45166 üzenetére
Végülis kipróbálhatom.
Kiváncsi vagyok az itthoni gépen hogyan fut.Egyébként kíváncsiságból kérded, vagy esetleg te is kipróbáltad már, és összehasonlítanád az eredményeket?
proci985: Igen, pont azon filóztam én is, hogy elvileg a 3850 meg a 3870 között csak a memória és a gpu órajel a különbség. Ennek tudatában szépen meg.
Na meg az újdonsült E5200-as procimra is büszke vagyok. Egy e4300-at váltottam le vele, abban a tudatban, hogy 3600 mhz-t csak ki tudok nyüstölni belőle, aztán ahhoz képest...
-
triklin
tag
válasz
Petyyyyy #45142 üzenetére
De ezt én nem úgy értettem. Ha az x1950pro nál frissítettél arra a dx -re amit bír (ha jól emlékszem akkor 9.0) akkor az volt a legfrissebb. Ha tudtál frissebbet feltenni, akkor az azt jelenti, hogy nem 9.0 volt fent. Érted már mit akarok mondani?
Én frissíteném az biztos(de lehet jobban járnál míg megvárnál mást is a kérdéssel
)
-
triklin
tag
válasz
Petyyyyy #45115 üzenetére
Igen, én ajánlottam a 10.9-et, ugyanis számomra ez az egy dirver vált be 100%osan.
A 3850agp brutálisan bugos kártya. Ezerféle nyűgje van, nagyon kényes mindenre, driverre főleg. (játékokra is)
Nálam csak a 10.9el nem halálozott fagyott stb (mindig atid2vag.ddl bsod)A másik pedig az xp... eleve nem optimalizálnak már a 3850agp kárytára egyetlen új drivert sem, pláne nem xp-re.
Remélem nincs semmi komoly vele. Egy másik gépben próbálj rá.
-
simelon
csendes tag
-
triklin
tag
válasz
Petyyyyy #45099 üzenetére
Őszintén, sajnos attól a procitól ne várd, hogy kihajtson egy ilyen kaliberű vga-t, pláne, egy olyan játékban (cs source) ami szinte csak procit zabál. Jó esetben 50-60%% a gpu használat, ezért nem is melegszik annyira. (bár ez függ a felbontástól is, de akkor is nyakmat rá, hogy limitálja a proci)
Az, hogy 50+ fok, nekem meg alig 40... Hát Istenem...
Nagyon sok múlik a ház megfelelő szellőzésén, arról nem is beszélve, hogy nálam 2 db 12cm es ventilátor dolgozik rajta, nálad meg a gyári kis "propellerek".Illetve, nemtudom, hogy a turbomodul a kártyáról kapja-e a kakaót, vagy az alaplapról-e, de ha nem a kártyáról, akkor felesleges biost cserélni, sőt, még amúgyis felesleg, mert sziplán úgy vezéreled akkor( ha a kártyáról kapja) a ventilátort ahogyan akarod.
MCGaiwer: Tőled is annyit kérdeznék. Táp? Illetve ha eddig 2 évig üzemelt (abban a gépben, amiben most nem indult) és most nem működik másik lapban sem, akkor... valószínűleg megmurdált.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Petyyyyy #45097 üzenetére
Káosz...10 perc CS source után 35°C
(#45092) MCGaiwer: Az, hogy nem bootol vele a géped nem a VGA miatt van - szerény véleményem szerint. Használhatóbb válaszért kérdezz rá itt. -
triklin
tag
válasz
Petyyyyy #45075 üzenetére
Sajna most nemrégiben átalakult a sapphire oldala, így nehezebb megtalálni a régebbi drivereket, de fentvannak azok
Bármi van, kérdezz nyugodtan.
-
triklin
tag
válasz
Petyyyyy #45069 üzenetére
Szia
Én 3850 agp- kártyán használok s1 et. Igaz nem turbo modullal, hanem 2 db 12cmes ventivel, amiket 5v ról hajtok. itt az eredmény
Játékok alatt 40 fok a max, amit elérek. (bár azon a gépen már nem játszom.)
A legjobb driver xp alá 3850agp-hez a 10.9
A többi driverrel sokszor hibázott, fagyott ki, illetve hivatkozott atid2vag.ddl hiányra.
Próbáltam sokfélét. Azthiszem még a 11.6 is használható, mintha azzal sem lett volna gondom, de win halál után újra 10.9 ment fel.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux haladóknak
- iPhone topik
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Opel topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest