- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Realme 12+ 5G
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
Ahogy olvasom a hozzászólásokat, úgy fest gyengélkednek a 3850-ek. dredbiro & Satta Ha hasonlított a kép amit láttatok erre, akkor VRAM.
Satta monitorozd a hőfokot GPU-Z-vel. Mellesleg múlt héten nekem is volt egy random kék halálom Skype-olás közben.Ez pedig lehet láma kérdés, de miért van az, hogy XP alatt 35-40° körül van a kártya GPU-Z szerint (ahogy Trixx alatt is), Win7 alatt IDLE simán 55°? Magasabb kihasználtság W7 alatt, vagy pontosabb kiolvasás a szenzorból?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Datsun #45696 üzenetére
Azt, hogy "gratulálunk" Ön nyert! Ez bizony vram hiba, szóval meg vannak számlálva a napjai annak a kártyának. Kár volt megsütni, mert javítják az ilyesmit is.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Datsun #45694 üzenetére
Hasonló előadást láttál sütés előtt?
-
Petyyyyy
addikt
Egy csepp segítséget szeretnék kérni. Afterburnerben szeretnék létrehozni profilt amiben csökkentett CoreVoltage érték szerepelne - így bekapcsnál rögvest alkalmazza - , de a csúszka inaktív. (Unlock voltage control pipálva van) Ezen hogy segíthetnék, hogy tudjam állítani a feszt?
-
Petyyyyy
addikt
AGP-s 3850-et milyen értékre lehet/biztonságos alulfeszelni 3D-hez? Trixx 4.4.0b-t használnék hozzá.
-
Petyyyyy
addikt
Üdv uraim!
A tapasztalatotokra volna szükségem. Milyen eredményre képes egy 3870x2 az F1 2011-ben 1680x1050-es felbontáson? E3300 proci teljesítménye körüli cpu-val rendelkezők előnyben.
-
Petyyyyy
addikt
Egy apró segítség azoknak akik Win7 x86 mellet használnak 3850 - Audigy 4 kombót. A hiba és a megoldása. Csak hogy világos legyen: nem kevés AGP platformon sem a kártya FHD filmezéshez.
-
Petyyyyy
addikt
-
Petyyyyy
addikt
válasz
perfegor17 #45572 üzenetére
Leginkább a vízet ajánlják a kártyára, de Acceleroból a kép alapján akad hűtés a 3870X2-re is.
Forrás -
Petyyyyy
addikt
Update: Feltoltam a "jól bevált" 10.3-as Flash player-t. Nem tudom, hogy emiatt-e de...FHD video - IE alatt! bővítmények nélkül - röccmentesen rohant pont úgy ahogy Safari alatt. Opera, FF 720p szinte tökéletes. Sőt...K-Lite codec pack elhagyása után MPC HC 1080p videót is simán darálja, VLC is meggyógyult 720p alatt....
Mindenesetre dobom a HD kérdést, míg nem rakom össze az új vasat. -
Petyyyyy
addikt
válasz
proci985 #45548 üzenetére
Ami eddig történt: Csataliszt uninstall, mindent eltávolítottam. Restart után GPU-Z mégis 12.6-ot írt driverhez...
Na sebaj, Sapphire-től feltoltam a 12.3-at. Hiba egy szál se, driver fent van de semmi változás.
Próbáltam kikapcsolt hardveres gyorsítással is de nem segített.
-
Petyyyyy
addikt
Közben megjött a látásom - pár kommentel feljebb a válasz az előző kérdésemre - úgyhogy felment a 12.6-os legacy driver, mellé a 11.3 Flash player. Hardveres gyorsítást bekapcsoltam, de az eredmény elég kiábrándító ugyanis míg XP alatt a 720p Youtube videó röccmentesen ment, most bazira szaggat.
Ilyen vészesen kevés lenne a vas Win 7 alá... -
Petyyyyy
addikt
Üdv uraim!
Win7-hez melyik drivert ajánlanátok 3850 mellé? (AGP) Vagy itt nincs titkos favorit, mint XP-nél a 10.9? -
Petyyyyy
addikt
Teaway: MW előtte van.
ronati: Talán itt gyorsabb/jobb választ adnak. -
-
Petyyyyy
addikt
válasz
gabo9201 #45529 üzenetére
Youtube-olgattam...egy P4+3850 kombó win 7 alatt ami állítólag -10 fps játékoknál (
) 15 fps-re volt képes a Black ops, de azért kipróbálom. Ha az nem megy elég jól, jöhet a Stalker. Annak a bechmarkja egész jó eredményt hozott. Crysis 2 nálam a tűrhető kategóriában volt, bár a minimum elég gyatra.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
kovsol #45525 üzenetére
Na igen olyan CPU-val nincs akadály
Az RTS messze áll tőlem, inkább FPS - Far Cry-t nem is tudom hányadszor játszom. Cod viszont nem hatott meg. Nevetés megengedett, de Tomb Raider is bejött, ebból régebbiekkel játszottam csak. Na meg persze az autós játékok. NFS széria Carbonig bezárólag. A többi vagy nem tetszett, vagy kevés a vas. Aztán F1 2009, LFS, Quake 3, CS source. Kb ezekkel játszottam mostanában.
-
Petyyyyy
addikt
Nincs jobb ötletem hol kérdezhetnék rá, úgyhogy itt teszem meg: Milyen gémet ajánlotok amit nem kell lowra tolni mert elbír vele a 3850? és a procim is - tudom gyenge pont
-
Petyyyyy
addikt
Na, úgy tűnik megtáltosodott a kártyám!
Ilyen égbekiáltó hibával jött volna ki az első GPU-Z?
416 Shader -
Petyyyyy
addikt
Úgy tűnik sikerült gyógyítani a 11.1 betegségeit. Szörnyen macerás volt a pozicionálás a videón, akadt nagyon. Itt viszont hasít. CPU terhelés is -10% kb. Most rendre 60-70% között változik ritka 8x-es csúcsokkal. Mondjuk, hogy bevált.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
gabo9201 #45512 üzenetére
Nálam a 10.9 van fennt XP-hez. Próbáltam frissebbet is, de eget verő hibák voltak vele. Startupnál egyet villanó fekete képernyő, böngészőkben eltorzuló betűk stb.
10.3.183 Flash fent és 720p videókat így is 60-80% CPU terhelés mellett darál röccmentesen, azt is amit linkeltél. Procin HT ON!
Megyek kirpóbálom az új Flash-t. -
Petyyyyy
addikt
válasz
Gucunja #45490 üzenetére
Teljesítményt tekintve abszolút az Asus a nyerő.
A Fillrate értékek megegyeznek, de a Bandwith különbség már jelentős.
HD 3850 512MB DDR2 vs. HD 3850 256MB GDDR3 -
Petyyyyy
addikt
Driver rendben van verziószám alapján. Ilyesmit még sosem tapasztaltam. Az üzenet jelentése ~ : a VPU recover visszaállította a grafikus gyorsítót, mert nem válaszolt a grafikus driver parancsára.
Hogy mitől van és mit lehet tenni ez ellen, azt egy okosabb fórumtársunk fogja megválaszolni. -
Petyyyyy
addikt
A 3850-en meddíg bírják a ramok az órajel emelést? Csak ramsünök vannak meg a turbo modul keltette fuvallat. Legfrissebb MSI Afterrel (nem béta) emeltem 730-ig. Örömmel fedeztem fel, hogy itt már óvják a kártyát a user hülyeségétől mert a mag órajelet csak 720-ig engedi emelni. Nem fordul elő, hogy pl. 730-ra rántsam amitől rögtön 3D-be vált és 60°C-os lesz a mag.
-
Petyyyyy
addikt
Win7 32bit alá melyik a legjobb driver, mit ajánlotok? - Sapphire 3850
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Funkey #45424 üzenetére
Én más tuti pánikolnék 80°C-nál. Terhelés alatt nálam GPU - 50.1°C, VRM - 37°C. VRM hőfokot speciális eszköz bevetése árán tudtam lemérni - kép majd érkezik róla
Viszont egy valamit nem értek. Hogy van az, hogy egyes Sapphire modelleken korrekt dióda van - szoftveresen lehet monitorozni a VRM-et, más Sapphire darabokon viszont nincs ilyen lehetőség. -
Petyyyyy
addikt
válasz
PeeterssoN #45399 üzenetére
Az a 400-as codegányt kevésnek tartom...a proci alapon 95W-os TDP-vel bír - itt jegyezném meg, hogy simán húzható egészen 3,8GHz-ig! - a VGA 220W-ot kér. Tápcsere és tuning a cpu-ra.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Silverboy #45369 üzenetére
Ha hasonló csíkjaid vannak akkor VRAM hiba, az még tényleg javítható.
-
Petyyyyy
addikt
Akkor íme egy enyhe OC a 3850-en. Kép Problem?
-
-
Petyyyyy
addikt
#1 - A tápod - ha ez az - határeset...X1950Pro-hoz tudok viszonyítani. Ott legalább 30A kellett a két 12V-os ágról. A HD 3850 többet fogyaszt, mint tudjuk. Szóval a tápod vételárából és nem túl nagy hírnevéből ítélve lehet cserélned kéne.
#2 - Sapphire külön eset, én is végigjátszottam a driver témát. Innen ajánlom a 10.9-et. Ha nem látszana a listán -> Find legacy here
#3 - Jótanács SP3! -
Petyyyyy
addikt
Attól, hogy a lapodon minden "zöld" még működnie kéne...
#1 - Lapod típusa?
#2 - Tápod típusa, teljesítménye?
#3 - Kártyád gyártója? Csak mert nem mindíg a legújabb driver a legjobb. Legalább is AGP-s karinál.Szerk: #4 - Előző karid AMD vagy Nvidia? Bár teljesen mind1, VGA cserénél erősen ajánlott egy win reinstall. Lehetetlen minden driver szemetet eltávolítani a driver eltávolítókkal. Ez is bezavarhat.
-
Petyyyyy
addikt
Naszóval újabb eredmény.
NFS Carbon 1024x768, grafika maxon, motion blur OFF. Kihívás sorozat legelső versenyét toltam végig.
Frames - 5557,
Time (ms) - 115578,
Min - 33,
Max - 73,
Avg - 48,080
Játszható. -
Petyyyyy
addikt
válasz
triklin #45232 üzenetére
Ááá vagy úgy...hát így már minden érthető.
Pontosan úgy történt ahogy írtad. Mondjuk RivaTunert használtam, de a többi stimmol.
A hőfok szerintem is sok, az Arctic kamuzik a compatibility list-tel. Az max csak X1950-ig korrekt. Ott a max hőfok 40 volt.
Részvétem a kártyádért...mi lesz helyette? -
Petyyyyy
addikt
Tegnap este hirtelen felindulásból tuning kísérletet hajtottam végre. Pontosan 10 százalékkal emeltem a mag és a ram órajeleket. Amire a válasz: #1: Játékok érezhetően sokkal simábban futottak. Bár az átlag fps értékek csak minimálisan változtak, a minimumok viszont sokat javultak. #2: GPU-Z szerint a mag hőmérséklet az addigi 42°C-ról hirtelen - kb 2mp alatt - 58°C-ra ugrott és meg sem állt 64°C-ig. Ezt egy cseppet sokallom. Más is tapasztalt ilyesmit vagy csak az én kártyám különleges?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
bunkomen #45227 üzenetére
Ebben az esetben pedíg ezen hozzászólásom első fele lép érvénybe.
Grat az új HA-hoz... -
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45219 üzenetére
Köszi ezt a mérést is.
Az 5830-at tekintve...az architektúra előnye 3 év, de teljesítményben "csak" a kétszeresét hozza a 3850-nek. Csak felcserélték a típus számait, csiszoltak kicsit a kártyán és tádááá.
Amúgy meg B.U.É.K! -
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45216 üzenetére
Mi is kíváncsiak vagyunk
Az ottani géped az adatlapon az első?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45196 üzenetére
Na itt már alaposan látszik a platformok közti különbség. Már az első mérésben is több a minimumod, mint az én átlagom. Már így is játszható szerintem ezzel a ~ 45 fps-sel. Az utolsó mérésbeli eredmények = kánaán.
Hálás köszönet a mérésért.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45187 üzenetére
Azthittem húzott procival javul az eredmény. Kár, hogy tévedtem.
A PCI-e platform előnye úgy ~ 10-15 fps. Legalább is ebben a bench-ben. Kíváncsi vagyok Crysisban hogy változik a dolog. De ez már egy másik történet... -
Petyyyyy
addikt
Na befutottam én is. Nem vagyok hanyatt vágódva az eredménytől, de azért annyira nem súlyos.
Már csak SATA vinyó, dual channel-es + tuningpárti lap kellene és akkor lenne reszkess dangerzoneJóó, csak vicc volt
-
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45174 üzenetére
Nah mondjuk, hogy meg is vagyok: Első pálya, asszem második checkpoint-tól a következő cp.-ig mértem.
1152x864, Gamer graf.
Frames - 16520
Time (ms) - 573984
Min - 14
Max - 70
Avg - 28.781STALKER - elindítom a letöltést ma este...izé megveszem, holnap mehet a tesztelés. -
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45171 üzenetére
Nem voltam elég pontos, hogy feljegyezzem melyik pályán csináltam. Úgy történt ahogy írtad. Fraps elindít, aztán csak játszottam és mikor agyonlőttek megállítottam a mérést.
Lehet csinálok menten egy új mérést és megjegyzem melyik pályán.
Húznám a procit, de a jelenlegi lapommal nem lehet. -
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45168 üzenetére
-
Petyyyyy
addikt
válasz
dangerzone #45165 üzenetére
Nem piskóta...bár a 3dmark-hoz nem értek, a GPU-Z jobban tetszik.
Gémes benchmark, esetleg saját mérés várható? -
Petyyyyy
addikt
(#45160) triklin: Igen az a minimum szerintem is súlyos...de ezt ráfogom a cpu limitre.
Lányok, srácok: Ha valaki unatkozik és PCI-e változatban 3850/3870-el hasít csinálhatna egy fraps-os mérést Crysis2-ről. Megköszönném. -
Petyyyyy
addikt
Röviden, tömören: Csupán a hecc kedvéért feltoltam a Crysis 2-t. 1152x864, Gamer beállítás.
Íme az eredmény:
Frames - 17395,
Time (ms) - 625235,
Min - 14,
Max - 60,
Avg - 27.822Fraps 3.4.7
Ezzel azért nem villognék, csak gondoltam megosztom veletek. -
Petyyyyy
addikt
-
Petyyyyy
addikt
Üdv újra!
Directx-es kérdésem volna: MPC-HC-t használok és film indításnál sikítozik, mert hiányzik a legfrissebb dx runtime... A kérdésem, hogy érdemes e frissíteni a dx fájlokat a legújabbra ennél a kártyánál?
Igen elsőre ez hülye kérdés, de X1950Pro-nál dx frissítés után a játékoknál komolyan csökkent a teljesítmény. -
Petyyyyy
addikt
XP újrahúzva. Feltoltam a 11.11-es AGP verzsönös drivert. Elég volt 3 perc, hogy kiderüljön: nem nyert. Elkockásodó ablakok (fekete kockák), egér kurzor hatására ugráló ablak szegélyek...jah és ez sem volt aláírva digitálisan. Szóval ment vissza a 10.9, ezzel minden rendben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest