- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtasystem
őstag
na ez tényleg fontos kérdés..
én is ugyanezt tapasztaltam..nem tudom miért van, de azt megfigyeltem hogy 1 FSB-nyi eltéréssel tudom csak beállítani ugyanazt biosból..de ez elvileg nem okozhat ekkora eltérést úgyhogy nem értem..nekem is 150 ponttal több jött ki..
szerintem várjunk amíg erre téved egy főtuningbajnokhiperguru aki tudja erre a fogós kérdésre a választ..person
nem emlékszem már pontosan de kb 100+ pontot hoz 3dmark-on a 8,11(valahol itt van a hsz-ek között)
és hogy te mennyire vagy cpu limites, az csak attól függ honnan nézzük és ki mondja.. -
TomBoy1986
veterán
Sajnos ez van általában, amikor egy kártyáról már mindent megbeszéltek a korábbiakban. Az új témák általában abban kimerülnek, hogy:
- melyiket válasszam?
- milyen hűtő jó hozzá
- milyen az új driver?
- milyen CPU kell hozzá? ( népiesen: "kihajtja-e" falusi-e... egyszerűen hihetetlen)
- és jobb esetben, hogy teljesít valamelyik programbanEzzel még csak a hűtéssel sincsen már gond. X1950XT topicban az utolsó 500 hsz. tuti hogy arról szólt, hogy a kártya túlmelegszik. Erre mindenki igényelte ugyanazt a magyarázatot külön...
Igazság szerint nincs sok felfedeznivaló a kártyával kapcsolatban.
-
katt777
félisten
No a tesztek hasznosak lesznek. Az viszont biztos, hogy a srác 5600+-a nem kicsit jobb 3D eredményeket produkál majd a 4400+-oknál (de messze nem egy kihajtott 4850-ét).
Bocsi, de nem érdekel az árlista, mert nem képezi az összehasonlítás részét.
Azt, hogy végre tesztelsz, csak üdvözölni tudom. -
katt777
félisten
Most részleteket ragadsz ki.
Eredetileg azt bizonygattad, hogy az AMD-s rendszer olcsóbb, aztán később írtad a bolti áraitokat, tehát ez már "mod" volt!
A 4400+-ost nem állítottam, hogy te mondtad, azt a félrevezetésre írtam (tehát nem keverlek senkivel), amelyben gtas. lefőzött téged.
- még egy kiragadott részlet, amely más értelmezést nyer. Nem a politikai marketingben dolgozol?
Te meg most "lúzer-t" írsz.
De sztem a PH-látogatók 99%-a érti az iróniát, mert senki más nem szólt ezért, hogy ez lenéző lenne.
Figy: nem gáz, ha tévedtél, mert nem voltál kellő infó birtokában. Velem is megesett, bárkivel megeshet. Csak ha minden hsz-ban módosítod az állításodat, akkor elég nehéz arról beszélni, amiről a vita indult, és téged sem erősít, ha más azt olvassa, hogy így-úgy értékeled át különböző okokból a mondandódat, mert senki nem vesz komolyan. A jövőbeli párbeszédek végett javaslom, hogy tájékozódj, ne adj isten tesztelj, AZTÁN az alapján állíts, és az állításodat képviseld következetesen.
Nagy vita volt egy logoutom topicjában a 4850 hőtermeléséről, majdnem ölre mentek, mert mindenki tesztekkel támasztotta alá az igazát, aztán a végén rákérdeztem, milyen procik hajtják a karikat, és rögtön kiderült, hogy egy szimpla P4 volt az egyik alatt, amelyik naná, hogy nem melegedett akkora terheléstől, amelyet az öregúr tudott adni neki. És ez úgy volt, hogy mindkét vitázó következetesen képviselte az álláspontját, tényekkel (képmentések) alátámasztva, csupán egy apró részletről feledkeztek meg. Hát képzeld el, mi lehet akkor, ha a felek még ennyire sem adnak a tényekre.
Ezért várom én el az érveket, az alátámasztásukat, és a következetességet, nincs abban semmi személyes, ha valakit erre próbálok rászorítani. Nem szégyen az, ha kiderül, hogy tévedtél, mert máris tanultál valamit.
mod: Ja, a 3650 nekem is szemet szúrt.
-
katt777
félisten
Dehogy is, bocs, ha félreértetted!
Csak arról vitáztunk, hogy ua. árért olcsóbb-e az AMD, vagy sem. SZÓ NEM VOLT ARRÓL, HOGY VAN-E VALAMI AZ ÜZLETBEN! Ezt ne magyarázd bele utólag, légy szíves.
Értem, amit írsz, de a raktárkészlet nem ua., mint az ár/érték összehasonlítás. Tehát ua. pénzért, ha a boltos nem veri át az ügyfelet, gyorsabb konfigot rakhat össze. Elhiszem, hogy "éppelmélyű" vagy
, és bocs, ha idegesítettelek, nem azért vitáztam. De lényegében azt állítani, hogy ua. pénzért egy ua. teljesítményű AMD nem lassabb az Intelnél, félrevezetés. Ez nem sértés akar lenni, hanem szintén csak egy tény, amelyet tesztek támasztanak alá. Ezeket vagy megnézi valaki, vagy nem, ez már az ő dolga. De azért vitázni, hogy igazad legyen, miközben bizonyíthatóan nincs, értelmetlen.
Ha valaki betér ide, majd azt olvassa, hogy 4400+ viszi a 4850-et, akkor félre lesz vezetve (bár tény, hogy egy ilyen rendszer működőképes), és esetleg kidobja a pénzét, mert ha megnézi, hogy akár egy E5200-zal a 4850 sokkal komolyabb grafikus teljesítményt produkál, akkor nem kicsit fogja rosszul érezni magát, és azokat fogja okolni átverésért, akinek hitt. Tehát továbbra sincs semmi bajom veled (vagy gtas.-mel). Sajnos tapasztalati tény, hogy a user-ek többsége ilyen-olyan mendemondáknak hisz, nem nézi meg a teszteket. Én próbálok a teszteredmények alapján érvelni, és hidd el, semmi hangulati elem nincs benne."AMD-sek el se olvassátok amit írok, mee tiétek annyira szar, hogy" - sosem mondtam ilyet. Aki nem érti a szarkazmust, annak hiába is magyarázom, hogy semmi alázás nincs abban, hogy "AMD-sek kérdezzék meg..." stb. Ez nem több mint fricska az AMD-nek, bármiféle rosszindulat nélkül.
Bármivel megbántottalak, akár csak mert félreérthetően fogalmaztam, bocsánat.
-
TasiA
senior tag
Viszont találtam egy másik üzletet, ahol már léteznek az olcsóbb dolgok is! (múlt héten,még itt sem voltak a kisebb C2Duo-k.
Szóval, ha viszont ebbe az üzletbe mennék be, akkor már tudnék hasonló árkategóriában Intelt is vásárolni és még jól is járnék!
(nos, akkor maradok a továbbra is ostoba és félrevezető TasiA, akire véletlenül se halgasson senki, mert csupa baromságot beszélek)
-
gtasystem
őstag
benéztem az sg fórumra véletlenül pont azt látom hogy 4400+ os x2-vel tolják a 4850-es kártyát..
szóval nem lehetne már befejezni végre ezt a folyamatos adm fikázást, mert ide emberek is járnak vásárlási infóért..azért mert egyikőtök (nemmondommegki:-) odavan az intelért azért még nem kéne minden butaságot itt hangoztatni folyamatosan..
elhisszük hogy jó az intel processzor de azért ennyire lebecsülni a sötét oldal erejét szerintem ugyanolyan butaság mint az a tévhit hogy 30fps alatt játszhatatlan egy játék.persze mindezt csak azért írom le hogy ha esetleg valakinek mégiscsak a német gyártmány tetszik a kaliforniai helyett akkor nyugodtan vásárolhat amd-t is..nem fog rosszul járni vele mert tulajdonképpen még többmagosra írt játékok sincsenek..
aki meg űbertuningolni akar az vegye meg a legdrágább intel proceszort mert az most 2%-al jobb..de annyival drágább is.
tasa-nak tökéletesen igaza van, túl sok a fika és kevés a tény..
katt kollega inkább a tesztjeivel foglalatoskodjon fikázás helyett mert ahogy nézem igencsak sok bennük az ellentmondás..
-
katt777
félisten
Tényleg rengetegen nem értenek hozzá, ezt bebizonyítottad.
Az általad összeállított konfigurációkból az Intel minimálisan 2X lesz gyorsabb az AMD-nél (főleg, hogy az E7300 megint csak nem egy kategória a 4850-nel), messze nem dupla árért (azaz igazoltad a mi állításunkat), ráadásul az Inteleknél a tuning sokkal inkább 1GHz+, mint 2-300, amitől a C2D proci ki is ugrik az alaplapból a röhögéstől.
Szóval tényleg hagyd a témát, és tájékozódj, mert egyre nagyobb butaságokat írsz.
Ahhoz, hogy "menjen, elfogadható áron" a dolgok mai állása szerint Intel kell, bár persze hozzá nem értőknek meg lehet magyarázni az ellenkezőjét, csak ez így már elég kínos az ezt bizonygatóknak. Azt nem tudom, hogy magadnak bizonygatod a hamisságokat, vagy tényleg nem érted, mert olyanokat, akik tesztelnek, mindkét platformot próbálták, és elég tájékozottak, nem fogsz meggyőzni.
Sztem hagyjuk is, mert nagyon OFF-ba mentünk.Egyrészt merő szarkazmusból, másrészt pedig azért kezdődik úgy az írásom, mert pontosan tudom, hogy ha AMD-sek olvassák, akkor nekiállnak bizonygatni az értelmetlent (no meg rosszul esik az AMD gyöngesége olyanoknak, akik pl. 48xx kártyát vettek AMD-s konfigba, és látják, mennyire nincs meg a vágyott teljesítményük), mert a legtöbb ember nem szereti, ha rosszul döntött, főleg, ha nem tud váltani (de erről nem én tehetek, és ezért szólok előre). Én is nyögtem a platform (vissza) váltást, de nem kértem többet az AMD-ből. Értsd meg: tényekről van szó. És ha nem értesz hozzá, akkor megint csak azt javaslom, hogy tájékozódj, mielőtt bizonygatod, hogy pedig az AMD olcsóbb ua. árért, mert sehol nem úgy van.
Nem harcolok én veled, csak próbálom megértetni, mi a helyzet.
-
katt777
félisten
Akkor számolj +1x, és látni fogod, hogy nem az. Ne felejtsd el a teljesítmény-különbséget! Az Intel direktbe úgy áraz, hogy a picit erősebb CPU-i mindig picit olcsóbbak legyenek az AMD hasonló kaliberű modelljeinél. Nézz csak meg egy E5200-at, amely hasonló sebességet tud (20k), mint egy 6000+ (23k), cache-ük hasonló méretű. Mindegyik volt olcsóbb, de az ár-arány a recesszióban is megmaradt. És a C2D mennyivel kevesebbet fogyaszt, és mennyivel jobban tuningolható!
Gondolkodj már egy kicsit, és ne a 6MB cache-sel szerelt E8400-at hasonlítsd össze a 6000+-szal, mert annyira nem egy ligában játszanak, hogy szinte már nem is ugyanazt a sportot űzik.
És azt is értsd meg, hogy ha összehasonlítjuk a hasonló tudású processzorokat, mindig az AMD lesz verve. Ez nem fikázás, hanem tény. Fikázás az lenne, ha alaptalanul állítanánk, hogy az Intel olcsóbb azonos teljesítményért. Nem az FPS-hajhászásról szól az egész.
P5Q-m (p45) 23k volt, P5Q-L 18k-tól van, és ezek is új árak, no és az Intel chipsetek is sokkal jobbak/megbízhatóbbak/gyorsabbak az AMD-inél. Tudom, az is volt.
Nem vagy Intel ellenes, meg AMD bu*i, csak nem igazán vágod a témát.Remélem, segítettem kicsit a rálátásban.
-
Core2 Duo E5200 - 17.700 Ft
GIGABYTE GA-EP31-DS3L alaplap - 14.600 Ft
2x KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz - 2x3.700 FtÖsszesen: 39.700 Ft
Közel sem annyi, amit mondtál, ráadásul ezek mai árak. Egyébként ha konfigot váltanál, sietned kéne, mert egyre romlik a Ft, ma már 220 felett van az USD, vagyis napról napra drágulnak a hardverárak.
TBG: én XP-t használok, szóval XP alatt sem kóser
Chaser: a Ramot nem veszi vissza, az mindig ugyanannyi
Vicoo: húztad a 3870-edet? Mert érdekes, hogy neked több a HDR score, mint nekem, az SM2 meg nálam több.
-
F e Z o
veterán
DualcoreE5200@2800 vs X2_3800+@2800
játék alatt észrevehetőbb a különbség, pl cod4 multi alatt nem laggol be, meg ugyanolyan beállítások mellett az x2 180-190fps, a DC meg 240-250 fps produkált -
emre
veterán
Helló!
Nekem nem kevés, tökre elégedett vagyok a teljesítményével. Ebből számomra az derül ki tényleg felesleges lett volna +10-15k-t kiadnom a 4850-esért.
A stalkert eggyel nagyobb felbontásban, jobb szűrőkkel tudom játszani, (és alig laggol) ez érvényes más gémekre is.
A 3D jellegű teszteket csak azért csinálok, hogy kontrollálni tudjam a konfigom beállításain történő változásokat.A vga-t még nem húztam, egyelőre
Mivel az XG drivert nem lehet CCC nélkül telepíteni, még nem tudom mi lesz a végleges megoldás. Szeretném ha egy alkalmazással tudnék OSD, és tuning profilt beállítani.
De ez CCC-vel nem megy, tehát le kell szednem telepítés után a CCC-t, majd mehet rá az ATT. Ha tudtok egyszerűbbet szóljatok.
A grafikonok nem érdekelnek, játék közben szeretném látni a GPU adatait, teljes képernyőn, tehát ablakban sem akarom futtatni.Katt777:
A VGA biosa tényleg nagyon frankó, irgalmatlanul eltaláltad a ventiszabályozást. Alapon egész csendes, és maxon sem zavaró. Mondjuk kicsit fura mikor a pályák töltése között 2D-re vált és akkor is leszabályoz. De ha jól sejtem ez a 38xx széria sajátossága. -
katt777
félisten
Nekem össz-vissz 2 MSI alaplapom volt, az első ráadásul Intel-es, de mindkettő szar volt. Már nem hardveresen, hanem vagy bios-fronton, vagy az idétlen megingásaival. A K9AP-nek csak azért adtam esélyt, mert az ASUS testvérmodellt nem lehetett kapni, de azzal meg vsz. Phenom vonalra mentem volna (mert azt lehetett upgrade-elni), és most nem lenne f@x@ gépem.
-
katt777
félisten
Persze, hogy sokat számít a driver (8.8 pl. már min. tuninggal kivágott Oblivionból, még az XG-vel is). Nyilván azokkal a hibákkal nem fogsz találkozni, amelyekkel mások igen, ha más alkalmazásokat használsz. 8.7-es XG-vel mindenkinek megoldódtak a problémái, akinek bármely más driverrel vacakolt a rendszerük.
Ha a te játékaid rendben mennek a 8.9-cel, nyugodtan használd azt. Én nem tiltom meg senkinek, hogy kísérletezzen az újabbakkal, csak felhívom a figyelmet, hogy a 8.8-tól már a 4xxx karikra fejlesztenek, ezért 3xxx VGA-kon bármikor, bármilyen hiba előfordulhat. -
Chaser
legenda
Kár hogy régi a driver, de ebből is látszik azért, ahová elég az 512-es 3850, oda elég a 256-os is, ahová meg kevés a 256-os, ott az 512-essel se lesz boldogabb a user. Nem tudom mért adja ennyiért az MSI ezt a vga-t, de tulajdonképpen nem is érdekel
Köszönet nekik érte
-
c41r0^
őstag
gondolom nem játszottál még CS-t, a 800x600 azért kell, mert egyszerűen jobban lehet eltalálni a hitboxokat így, sőt az igazi a 640x480...a stabil 100 FPS pedig sajnos kell ehhez, mint egy falat kenyér (másképp is szór a fegyver, ezt nehéz átadni 7 év game után egy olyannak, aki nem ismeri)...elavult engine, ez van...nem a grafikája miatt játszák ezt a játékot, ezt biztosan tudod
nem adok én elő semmi AMD vs Intel flame-et, távol álljon ez tőlem, ráadásul nem is versenyeztünk vele, hanem egy házi LAN partin jött ki a dolog és úgy, hogy ő kérdezett engem, hogy miért van az, hogy lemegy az FPS-e 80ra 2 füstnél...egy kérdés mellet a tapasztalatomat osztottam meg, ami elcsodálkoztatott egy kicsit
az igazi kérdésem a 3870 és Vista 2D-3D esetleges GPU órajel-nem váltásához fűződött, ha elolvasod és értelmezed a HSZemet, és úgy gondolom, hogy ebbe a topicba tartozik
-
katt777
félisten
Mindig is az volt. CCC is az. Meg minden ilyen beállítós progi, mivel csak a saját kis eszükkel (beépített progi) tudják felmérni a VGA-t. Amúgy Catalyst-től is függ. 8.8 minimális tuninggal is kidobált egy rakás játékból, 8.7 meg nem. Főleg az XG. Mondom sokadszor: Felebarátaim, maradjatok a 8.7-es Catalyst-nél, azt a 3xxx VGA-kra teremtette az Ég. (Persze ez sem garancia, a tuning szerencse kérdése.)
-
szumo
senior tag
Én felraktam tegnap a 8.10-et. Végre nem hullik szét a megjelenítő driver vista alatt.
Tegnap kicsit kipróbáltam Katt ATT beállításait és nálam fagy tőle a gép/kép.
Sajnos nem volt sok időm foglalkozni vele, de mind a 2d/3d -s beállítások esetén.
Viszont ha ugyanazokat a 3d-s beállításokat catalys-t ban csinálom meg, nagyon szépen fut a kártya, és 54 fok-ra megy a hőmérséklete csak
De engem igazából a 2d-s beállítás érdelene, mert azt catlystból nem lehet lejjebb venni nálam 300/1126 nál.
Az ötleteket szívesen fogadom. A bios csere pedig addig várat magára, amíg nem lesz egy kicsit több időm. -
katt777
félisten
Ja, ha van időd...
De akkor legalább tudod. Csak az ilyesmi akkor szívás, ha OS reinstall lesz a vége, főleg, ha valakinek nincs partíció-mentése.
8.9-cel nekem sem volt bajom (a 3870-nel), de ez nem jelenti azt, hogy nincs olyan játék, amelynél esetleg ne bolondulna meg. -
katt777
félisten
Keress rá, hányszor mondtam, hogy 38xx karikhoz a 8.7 az utolsó jó driver, mert azóta a 48xx sorozatra fejlesztenek (és hanyagolják a régi hardvereket, mint mindig), még ha ennek, tapasztalataim szerint, vajmi kevés is a látszatja.
WesTM: És akkor a Catalyst-ről még nem is szóltál!
-
Picturemaker
őstag
Jelenleg a 3DMark 03 és 05 (ez volt kéznél) el sem indul. Így még egyetlen kártyával sem jártam. Lehet, hogy a hibásan detektált monitor, vagy a kényszerített frissítési frekvencia miatt? Ha meg tudom valahogy oldani és marad a kártya, akkor a hűtésére viszont áldozni kell. Azt hiszem egy Arctic Cooling S1 megteszi, viszonylag elfogadható az ára.
-
Picturemaker
őstag
Megnéztem. Most, hogy írtad.
(Nem feltétlenül nézek át olyan témát ahol több tízezer a hozzászólás.)
Nézem katt777 írását.
Hát, kezdem bánni ezt a kártyát.
Nem szeretem amikor mindenféle segédprogramot kell futtatni a háttérben ahhoz, hogy valami normálisan működjön. Ez a Zallman hűtő egy fo.talicska. -
twine
veterán
Bár katt777 kollega beállitásai nagyon jók és ami még nagyon fontos hogy ingyenesek, én annak ellenére abban a megoldásban hiszek(ha szeretsz, és tudsz ugy szerelni hogy ne legyen a garanciáddal probléma) hogy belenyulsz a brifkódba, kiveszel belőle 4-6ezer forintnyi összeget, és veszel belőle egy accelero S1-et egy halk 12-es ventivel! "Némaság lesz és hűvösség kompromisszumok nélkül"....persze izlések és pofonok kinek a Software, kinek a Hardware....ki-ki izlése szerint döntsön...mindkét út kitaposott....
Föleg azok után mondom azt hogy az S1-ben hiszek hogy csak gépelés után néztem meg a zsugád képét, és látom hogy az "egyszlotos szar" hűtésed van neked is!(épp mint nekem volt) mindenféle rosszindulat nélkül mondom hogy az tényleg egy kalap_...... -
fatal`
titán
Nekem is ez volt a 3870-en igaz ott 40 fok a bűvös határ. Én 2D-ben fix 25%ra tettem a fordulatot, 3D-ben fix 70-re. Illetve GPU terheltségtől tettem függővé (Rivaban a schedulenál lehet ilyet csinálni), így amint a GPU használat 20% fölé megy, bekapcsol a venti. Így 3Dben elég hangos lett, de úgyse hallom a játéktól, 2Dben meg csönd van
Szerintem ezek a beállítások simán megfelelnek a HD3850hez is, nem hiszem hogy jobban melegedne mint a 3870.
Ezekkel a beállításokkal IDLE 35-43 fokos lett a kari, LOAD 65-68. Ez a közel 70 fok ez nem túl meleg?
Szerk.: Tegnap leszedtem (őő izé megvettem
) a Warheadet, este letesztelem, de én is a kevés VRAMra gyanakszom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- TP-LINK routerek
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest