- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
james
aktív tag
válasz
Wendelke #2791 üzenetére
Én 24 coloson használom, mert az meg minden munkára meg netre, filmre sokkal jobb, mint a kisebbek. Játékok közül a kicsit régebbiek pedig mennek akár natívban is maxon. Pl. SW Battlefront II is, vagy a Company of Heroes kicsit visszavéve a bonyolúltságból.
Az meg izlés kérdése, hogy ki hogyan tolerálja a natívtól eltérő felbontásokat, engem nem különösebben zavar. Megjegyzem a full HD felbontásra kellemesebben interpolálható pl. az 1280x800 mint 1440*1024 re, mert több pixelen oszlik el a "nagyítási hiba", illetve kicsit messzebbről is lehet nézni. Igazából kényelmesen hátradölve is nézhető, ahonnan már egyáltalán nem szűrnak szemet a pixelek.
Egyébként nyilván döntés kérdése, ha csak a játék számít, akkor valószínűleg érdemesebb kisebb monitort választani, de szerintem a jövőre is gondolva inkább egy nagyot és hagyni, hogy interpoláljon.
-
korcsi
veterán
válasz
Wendelke #2791 üzenetére
A felbontás számít nem méret (lásd.: 32" HD lcd tv). A 1440x900 (129,6 kpixel) és a 1280x1024 (131 kpixel) kb. ugyanannyi pixelt jelent ergo ugyanolyan sebességet produkál a videó kártya.
Saját tapasztalat, hogy a GPU skálázott 1280x800@1920x1200 nagyon jó minőséget produkál, nem lehet róla megmondani, hogy nem natívba fut. Akinek van lehetősége próbálja ki illetve kisebb monitorral rendelkezők más felbontásokban, nálam is csak ez az egy ad ilyen jó eredményt.
-
kisza25
félisten
válasz
Wendelke #2418 üzenetére
nagyobb méretű monitort is elbír a kártya csak játéknál nem biztos,hogy bírja a monitor max felbontását, nekem a 32"-os LCD TV-n is ugyan úgy megy a játék mint a 17"-os monitoron azonos felbontásnál
FILM nézésnél kellhet a nagy monitor és a full HD felbotás pl.24" 1920*1024 ezek még elfogadható áruak,de ettől még nem kell ilyen felbontásban játszani
-
tzsolesz
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz
Wendelke #463 üzenetére
Hát jah, én is ezért tettem le arról, hogy lecserélem a 19-es TFT-t, az egyből erősebb vga-t is jelent, azt meg nem szeretem, mert sokat eszik. Inkább vettem egy 82-es lcd tv-t, aztán azon játszok ha nagyban akarom
Igaz, hogy csak 1024-et tud, de 1.5-2 méterről nem hiszem hogy zavarna, és oda a 4670 még sokáig bőven elég lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest