- iPhone topik
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Gaboman #18553 üzenetére
Jól skálázódnak, ha..és az utóbbi miatt (ha) nem életképes szerintem. A hajamat tépném, ha dupla pénzért nem közel dupla teljesítményt kapnék konstans..1 GPU kell és kész, nincs gond..összességében a CF vonzataival szerintem mindig veszít, ha ár/értékről van szó. Persze ha valaki csak a működő oldalát tapasztalja/használja, annak oké..
Egyébként persze, jobb, mert a driverekkel erre koncentrálnak..az 58x0ek is szebben muzsikálnának, ha nem lenne érdek az elavultatásuk.
Cseréld a CFet 580ra vagy 7950re és nem lesz többé problémád..ill. vegyél mellé valami értelmes monitort is, amivel az élményt növelheted ;p
-
Attix82
addikt
válasz
Gaboman #18468 üzenetére
Tök mind1, Day Walker esete is ugyan ez volt, adta a rendes teljes garit, de aztán eltűnt. Véleményem szerint PHs vagy magánemberes garist nem szabad venni....de ugye ennyi erővel a boltok is bedőlhetnek. De talán picit nyugodtabb az ember , mintha Lacinak a szobatársának az apja foglalkozik a garis ügyekkel.
-
Beri
addikt
válasz
Gaboman #18420 üzenetére
Igen, egy van rajta, mert nincs többre szükség kétkártyás CF-hez.
Hegyirabló: Az a probléma, hogy nem tudod szándékosan fixen előidézni a hibát? Ajánlom a célra a far cry 2 benchmarkot, sokaknál bevált. Mindent felpakolsz maxra, felbontást beállítod 1080p-re, elindítod és pár loop alatt megfekteti a kártyát.
-
zserbox
őstag
válasz
Gaboman #18344 üzenetére
köszkösz, ezt már olvastam de gondolom neki nem ilyen doboz ref hűtőse van meg mégis csak kolléga jobban hiszek neki mint egy ilyen tesztnek.
amúgy ez a teszt alapján nem éri meg a 2x6850 helyett a 6850-6870 páros bár valszeg a 6870 kevésbé melegszik így nem fő meg ha felül van ellentétben egy 6850el ami alapba melegebb mint a nagytesó -
Zsotyek
tag
-
Beri
addikt
válasz
Gaboman #18128 üzenetére
Ez az aktuális csúcskártya. Ha többet akarsz, ahhoz legalább egy 6950CF kell. A GTX580 sem olcsó, hát ez sem lett az.
Az eddigieknél SOKKAL jobb teljesítmény/fogyasztás mutatóval, durva tartalékokkal (a chipeket jóval magasabb órajelre tervezték, a CCC-ben beállítható max OC alapfeszen simán megvan, ami cirka 20%) debütált a 7970. Nem hiszem, hogy olcsóbban kéne adniuk az 580-nál. -
zoleeno1
veterán
válasz
Gaboman #18116 üzenetére
Persze, ezzel tisztában vok, hogy ár/érték arányban 6870CF nagyon jó, veri simán a 6970 single-t. Ezt meg örömmel hallom, hogy mára már ennyire jól műxik a CF, én még ott tartok, hogy csak a baj van vele
Igazából nem is követtem nagyon, mivel eddig esélyem sem volt rá
Most mint írtam annyim lenne "fölösben", hogy vegyek még1 karit, a táp+lap már sok
-
zoleeno1
veterán
válasz
Gaboman #18113 üzenetére
biztos így van, de én főleg akció játékokkal játszom (megyek-ölök-megmentemavilágot
) Ezek közben meg ennyire aprólékosan nem figyelem a részleteket
Fontos a látvány, nyilván, alá is írom! El is gondolkoztam én is tegnap a CF-en, úgy néz ki áll majd most 1 kis plussz cash a házhoz. De elvetettem, mert akkor táp is kéne, valszeg másik alaplap is, mert a 2. PCI-E csak 4x-es. Annyi plussz meg nem jön (mármint cashből), meg igazából olyan rengeteget nem is játszom, hogy megérje
Arról nem is beszélve, hogy valami gebasz mindig van a CF-el
-
Milka 78
nagyúr
-
-
zolisx4
őstag
válasz
Gaboman #17563 üzenetére
Csak igy nagy hirtelen Azért nálam nem teljesen úgy van ahogy írod
21%on nekem még soha nem ment legfeljebb ha kézzel oda rakom ,és a max hőfok pedig 75 fok körül van de akkor már hangos -
Attix82
addikt
-
miresz
veterán
válasz
Gaboman #17299 üzenetére
Szerintem is
ASRock 990FX extr3
Artic Freezer 13PRO
Corsair DDR3 1600MHz 4GB Vengeance Kit
AMD PhenomII 960T BE (6 magosítható és Black edition)
AeroCool Strike-X GT Piros
Corsair CMPSU-850TXV2EU 850W TX Series
Vinyót nem vennék most ha csak nem muszáj
BenQ 21,5" GL2240 FullHD LED -
@matthew@
őstag
válasz
Gaboman #17299 üzenetére
Lejjebb lehet venni, bár CF-nél nem tudom h ugyan az-e a módszer, de előbb a Performance részen bellül az AMD Overdive reésznél a lakatot ki kell nyitni h lehessen módosítani a profilokon és egy új profilt hozol létre a VGA vezérlődben, Vison Engine Control Center vagy amit használsz és ott csinálsz egy új profilt és elmented és vmi nevet is adsz neki, majd a C:\Users\felhasználóneved\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles könyvtárban lesz az a nevű xml állomány, ezt szövegszerkesztővel megnyitod (társítod), pl: jegyzettömb (notepad) és lesz egy olyan rész h: <Feature name="CoreClockTarget_o"> és ez alatti sorban van a <Property name="want_0" value="30000" /> --> itt a 30000-et átírod 15000-re vagyis 150Mhz-re, ezzel a GPU-t állítod át, illetve a memória órajeleinek átállításához <Feature name="MemoryClockTarget_o"> alatti sorban a <Property name="want_0" value="30000" />-t is átírod 15000-re vagyis 150Mhz-re
Viszont ez csak 1 kártyás rendszernél tudom h működik, a 2 kártyásnál nem tudom pontosan h ez jó-e de ebben más talán tud segíteni h ez a módszer alkalmazható-e itt is -
szasanyi
félisten
válasz
Gaboman #17255 üzenetére
Kétkártyás rendeszerrel nincs - és nem is lesz - semmilyen tapasztalatom, de Eleven82 PH!órumtárs (aki helyi jó haver) épített és tesztelt GTX560-Ti 1GB SLI rendszert (i7-2600k, 16GB DDR3-1600, SSD) majd váltott EVGA GTX580 SC 1,5GB-ra - az SLI brutális, és jóval gyorsabb volt mint a single GTX580. Egyéb részletet, pontos adatokat nem igen tudok, bár azt említette hogy a zaj és hőtermelés nem volt csekély.
-
Beri
addikt
válasz
Gaboman #16955 üzenetére
Igen, érthető, de nem tud pixelpontosan ugyanoda nézni senki, ahová te. Ha pedig ez nem kivitelezhető, akkor az bizony elég trehány és pontatlan mérés.
d@minator: A GTA4 eléggé furcsa állatfaj benchmark szempontjából a beállításai miatt. Gyakorlatilag két különböző gépen nem tudod hajszálra ugyanazt bekonfigolni.
-
Beri
addikt
válasz
Gaboman #16953 üzenetére
A benchmark mért nem mérvadó? Hibátlanul megismételhető teszt, a játék engine-jét használja. Ha valaki random helyen random mód elindul a játékban, majd nézi fraps-el, hogy mi történik, azt nem tudod PONTOSAN ugyanúgy utána csinálni, tehát nem azért kaptok majd különböző eredményeket, mert eltérő módon teljesítenek a gépeitek, hanem mert mást mértek.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Gaboman #16823 üzenetére
Hát ez beszabehu. Mondjuk nekem ami számit, az a min fps, én mindig azt nézem, ott meg pont kijön a különbség. Mert ugye gamma közben az nemigen fog érdekelni, hogy 110 helyett 160, de a 33 helyett 26-ot már inkább.
és az oc eredményeit ref asus kártyával el fogom tudni érni?
-
alibaba78
őstag
válasz
Gaboman #11998 üzenetére
Sajnos semmi info nincs az erkezesrol (legalabbis en nem talaltam). Varhatoan annyiert fogjak adni, amennyibe 2 db kerulne kulon, tehat olyan 80-90k. Elgondolkodtato lenne ebbol 2 db.
mod.: Visszavonom. Csak 1gb vram all rendelkezesre.
(#11999) Vigneau:
Olyan elkepzelhetetlen, hogy van asszony a foldon, aki tamogatja az ilyen iranyi kieleguletlenseget?
Most kerdezte a felesegem, hogy mikor veszek mar ssd-t, meg rakok vizet a vga-kra?
-
-
Alister71
nagyúr
válasz
Gaboman #8093 üzenetére
Csak, hogy ne legyek szemtelen:
a te eredményed Q8400-el és GTX460-al:
*DX11 Hardware Detected*
Using Video Settings from file <Config.txt>:
Resolution: 1280 x 1024
Texture Quality: 3
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 4Benchmark Summary:
Number of frames: 4556
Average Frame Time: 23.0ms
Average FPS: 43.4Az én eredményem E8400-el és 6850-el:
*DX11 Hardware Detected*
Using Video Settings from file <Config.txt>:
Resolution: 1280 x 1024
Texture Quality: 3
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 4Benchmark Summary:
Number of frames: 4725
Average Frame Time: 22.2ms
Average FPS: 45.1 -
omikron23
senior tag
válasz
Gaboman #3546 üzenetére
Hi!
Én is GigabyteOC-t vettem, és eddig semmi gond vele... A 2. kártya következő hónapban jön, de szerintem nem lesz velük gáz. Anno az 5870-ekre is mondtak mindent, amikor kijött. Én összesen 2x találkoztam akkor a leírt hibákhoz hasonlóval... Szóval ez szerintem teljesen egyedi dolog... inkább akkor jönnek elő az ilyen dolgok, ha valaki órajelet, meg Bios-t buzerál...
De ez csak az én véleményem, ettől még lehet gyárilag hibás is a kari... -
-
LuzZzer
tag
Ez várható volt, egy Q6600 kicsit már régi DDR2vel meg a 65nm technológiával, tuning nélkül meg 2,4 GHz. Véleményem szerinte ezt a vidókarit egy Amd P2 3Ghz+, Intel oldalon meg a i5 és afölött már kihajtja rendesen(E8xxx és Q9xxx is valószínű).
Ott a Stalkeres benchem, este megcsinálom azonos beállításokkal mint Ari és szerintem elviselhető különbség lesz. Vantageban a gpu scoret néztem, jól látható hogy az i5 számításban jóval jobb mint egy Phenom II.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest