Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Akkor, jó azért catalist-os tesztjeimet majd elvégzem.
Közben akadt itt egy kis bibi. Az AMD GPU Clock szarakodik, nem indul el, valamiért. Elindítom és semmi, csak tölt, vár. Megnézem a folyamatok között a proci használat 100%, és fut az AMD GPU Clock Tools, A CPU-t természetesen ez terheli le, mert a memóriahasználat is egyfolytában megy fölfelé egészen 480mb-ig vártam azután leállítottam, ezt csinálja tegnap óta, de nem tom hogy miért. -
Joci??
senior tag
és Gyuri27!
én ezt úgy látom ha van már egy jó vga-m a gépbe akkor legyen már hozzá egy normális hozzávaló cpu-is! én meglátásom szerint néhány game-be a cpu igenis számít! celeron meg alapból a halálom volt celeronom és egy hulladék soha többet inkább eladom a gépem és ne legyen többet pc-m csak celeront ne!!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyrészt volt régebben celeronom, többet nekem intelt ne hozzon senki.
Másrészt abban az árkategóriában minek kelett mégegypár proci? Egy core2-őt már elég baráti áron kapni, persze valami idorába, ahol olcsó netezős gép kell, oda jó a celeron, könyvelést megírja rajta az ember.Mikor először megláttam a hírt, aszittem hírtelen, ezt is úgy gyártják, mint az első celeront, amiből kivágták a komplett L2 chace-t.
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi, megézem ha otthon leszek jelenleg a Jericho-ban 35-42 FPS-em van 1024x768-ban egy két beállítás van csak közepesen, a többi maxon, és az élsimítás ki van kapcsolva.
igaz 850/850-en megy most a VGA. A FEAR-t még a radeon 9550 (500/270) is elvitte szépen, igaz közepes beállításokon 1024x768-on. DE azt tuti 100% teljesítményen kihajtotta a P4. -
tzsolesz
nagyúr
Hát a GPU kihasználtságom a Pro street közben mindíg 100%, a jericho-nál 85-92%-ig megy föl. Gyanús hogy ezzel nem azt mérjük hogy a procim mennyire hajtja ki. Azért ennyire nem jó a prockóm. Inkább csak azt mérheti, hogy ebben a konfigurávióban mennyire terhelei le a GPU-t, de a teljesítmény attól függetlenül nőhet egy jobb proci használatakor.
Vagy nincs igazam?
Tehát azt akarom kérdeznii, hogy ebből nem derül ki, hogy a proci mennyire tudja kihasználni a VGA teljesítmélnyét ugye? -
tzsolesz
nagyúr
Most tesztelgetem kicsit. Pro Street-el már most 1280*1024-ben játszom, és tökéletesen megy. Persze élsimítás nélkül. Krízis-ről egyenlőre nem nyilatkozok. Ahhoz kevés a proci, meg a ram. Ami igazán szépen megy már most is, az a Jericho, maxon minden, csak az élsimítás van kikapcsolva, 1024x768-ban is nagyon élvezhető vele a game.
Ez most a kedvencem, és hálistennek ez megy rajta a legjobban, valamiért szereti ez a kari.
Procit még nem mostanában tudok venni, gyűjtök egy kicsit olyan 25-30-at akarok majd rászánni. Most szerintem csak olyan 60%-osan megy az XT-ém, ahogyan azt kivettem itt a topic-ot olvasgatva. Van még itt tartalék igazatok van. -
grunge
addikt
én sem bánta meg h ezt választottam, nagyon nem! váltani nem fogok jo darabig! crysis nem hoz krízisbe, ami érdekel, az meg száguldozik evvel is! meg már az árnyékok sem ati-sak már, faxa képet ad tv-n! 96gt teccik, de mire rászánnám magam h vegyek, addigra sehol sem lesz az se
-
Amikor tápot kerestem régebben, bementem egy boltba (nevét szándékosan nem amlítem, mert nem lejáratni akarom őket, de én oda többet nem megyek)és kérdeztem, hogy FSP van-e. Mondta a srác, hogy ők itt kipróbálták az FSP-t és inkább ne vegyem meg, mert a Codegen sokkal jobb és olcsóbb is
Na akkor hagytam ott őket végleg... gondolom ezért adnak el sokat Codegen-ből, simán rásózzák mindenkire.
-
fagy53
nagyúr
Nem én találtam ki...
A szőrös kocka után én ezt szőrös karikának nevezném, de a fánk terjedt el.
buherka: a másik gépemben NV-s kari van, és tényleg egyszerűbb, bár az sem problémamentes! Az ATi tényleg bonyolult, az AGP-s VGA-k meg különösen.
Szerintem vidd el a "szőrös fánkot", 80°C felett le kell állítani és kész. -
Ezek után havonta nézem vagy sűrűbben
Nekem is csak azért jutott ilyen az eszembe, mert a ház oldala a videokarinál plexi. Igaz, vannak lyukak fúrva rá, de max csak ragasztani tudnám a hűtőt oda, az meg az összképet enyhén lerontaná. Ha nem lenne átlátszó, oda tettem volna. Így maradt a másik megoldás a videokártya hűtésére.Eddig hatásosnak tűnik.
affene, a másikba akartam, nem külön hsz-be. Bocs.
-
Azt a macskakővel lerakott mindenit!
A takarítás, pedig 1-2 havonta szoktam, kimaradt a videokártyánál. Eddig csak kifújtam a ventit és kész, de most szétkaptam és látom, egész bűnszövetkezet van a bordáknál pormacskákból!
Na jah, pedig gondolhattam volna rá, mert mostanában kezdte és nagyjából konstans módon melegedett... és hát eddig a Sapphire hűtéséről én is csak jókat mondtam. Ezért is csodálkoztam ennyire. De, mint kiderült én voltam a balga, hogy nem vettem a fáradságot takarításnál a műanyag eltávolítására.
Az eredmény: idle: 45 fok, Dx9 load 60, max 65 fok. Na ennyit ér a tiszta hűtő.
gbros, kösz a tippet, bogarat ültetett a fülembe.mestery
Telepíts fel egy új Dx9-et. Lehet, hogy "elavult" verziód van. Mindkét játék telepítője tartalmazza valószínűleg, az egyikről tedd fel vagy szedd le MS oldaláról. -
Most, hogy a video miatt bement még egy vnti, úgy néz ki a hűtés, hogy hátul van kettő, egy fent, a CPU-nál és egy lent a bővítőkártyák helyén, hogy a video-ról kihúzza és egy a tetején. Előre peidg most metettem egy beszívót is.
Nem hangos, mert halk és alukeretes ventiket használok.
Azt mondod, tegyem át az oldalára az alsót hátulról?Nekem is Codeegen van, ami akkoriban, amikor 2500+-omat vettem épp volt a boltban és jól is nézett ki és elfértem benne
-
fagy53
nagyúr
Amire leginkább vártak a CF és X2 támogatás,.....az maradt el.
A 3DM06-ban a proci pontokat elfelezi, ez persze rendesen lehúzza a game pontokat.
Nekem kicsit gyorsabb lett a Crysis és a Lost Planet is, persze nem annyira mint amit az ATi ír!
Jó hír a piros betűárnyék még nem jött vissza, talán majd a következőnél! -
na még egy utolsó flatoutos hsz
kezdem határozottan megszeretni az 1. részt, egy nagy előnye van a 2-vel szemben: kimondottan nehezebb, egyes pályákon minden méterért meg kell küzdeni. a havasak különösen belopták magukat a szívembe - állati hangulatosak, és nagyon észen kell lenni...
-
buherka
addikt
Már nem is tudom mióta nyüstöli a 9800Pro kártyáját...szerintem vagy már 3 éve és teljesen elevolt vele ezidáig.
Egy ilyen 2600XT nagy előrelépés lesz neki...főleg, hogy csak 1024-es felbontásban nyomja.
Új kártyában sajnos úgy sem kapok mást, ahogy elnéztem a boltok árlistáit. -
bolcsodal
addikt
ez szinte mindenhol 40%-os gyorsulást jelent. Milyen FSB-n ment a P4-es rendszer, és miylen FSB-n az E2180-as? Csakhogy a lényegre kérdezzek rá. Ha minden maradt a régiben a játékok esetében akkor erősen CPU limites volt a P4-es konfig.
És akkor távol tartom magam a HD2600XT-től...
-
buherka
addikt
Én is ezt tanácsoltam neki...csak tudod két pici gyerek mellett és 4 millás lakás hitellel, kétszer is meggondolja az ember, hogy teljesen le e cseréli a konfigját.
Amúgy meg szerepjáték buzi srác...oda meg nem kell krízisz féle erőmű.
Most is a Spellforce-t nyomjaAmúgy én is sapphire kártyát lestem ki.
Kösz a tanácsot kártya ügyben...ez lesz akkor . -
Ste
addikt
én annó az egyet feéraktam s a silvernél letöröltem mert képtelen voltam havon menni, meg a kocsiválasztást is elcsesztem (maradtam az első szériásnál s az esélytelen volt)
a 2-t rögtön megvettem s többször kipörgettük, sőt lanban vadállat
utána amikor notim volt, csak az 1 ment rajta rendesen, s végre azt is kipörgettem.
sokat fejlődött a 2, de mindkettő korszakalkotóa crashday-ben csalódtam nagyot akkoriban, a flatout masszívan überelte
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Joci??
senior tag
LOL! ez nagyszerű lehet! de ilyet?
szed le a hűtést és nézd meg hogy van e elég cumó a gpu meg a hűtő között! ha meg van akkor valami nagy gubanc lehet! még annyi hogy nézted e hogy hátúl a kis lamellák nincsenek e eltömödve porral? mert olyan kicsi a táv 2lammela között hogy simán megragadhat benne a dzsúva!
-
Elvileg van build a 2.0-ból, de úgy tudom, ez nem sűrűn változik. Nekem a gépemen az 50727-es van fent november óta, amit viszont 2006 tavaszán már kiírtam egyszer. Ebből kiindulva írtam, meg abból, hogy ezen dolgozok, de frissíteni nem kellett még.
De mindegy, pl. langpack-ban is lehet eltérés.
-
-
-
-
barnam_
nagyúr
-
wwenigma
Jómunkásember
Tessék:
tun4 (864/756) - 4521 pötty (GPU: 107,60%, RAM: 107,69%, pötty: 105,04%)
Szerintem is feszemeléssel sokat ki lehetne hozni belole, gyari hutessel 864-en 3dm06 alatt 56°C-ig ugrott fel. Bár a foga fehérjét a most megjelenő játékoknál fogja megmutatni a fejlettebb (Nv 86xx) architektura miatt.
Aggregátor: nekem 3 elméletem van:
- nem elég fejlett a program
- (ezért) elveszti a szinkront a RAM és a GPU között a kari
- kevés neki a fesz...Passz.
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
A PH GDDR4-es XT-t tesztelt. (ezalapján mondtak ítéletet (a hülyegyerek edition alapján
), és csak miután többen állítottuk a topikjában, hogy nincs érzékelhető előnye a GDDR3-ashoz képest, és nem a GDDR4-es lesz a meghatározó verzió, akkor voltak hajlandóak kiegészíteni a tesztet GDDR3-assal)
-
Johnny
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest