- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
éN79
addikt
A kártyán lévő ramon a néven túl találsz még 2-3 sornyi különböző karaktersorozatokat, ezeket írd be google-be, illetve ha találsz benne 10, 11, 14-re utaló számokat, akkor ez utal(hat) a ram sebességére ns-ban, samsungnál legalábbis ha jól emlékszem a középső sor utolsó két számjegye utal rá.
Itt találsz a lap alján konkrét képet is (és magyarázatot is) : [link]
-
éN79
addikt
Akkor teljesítményre van állítva nálad alapból, szóval nem ez a "gond".
Nálam most nincs tuning, alig játszok, így mindek, de AGCT-vel ha emlékeim nem csalnak 890-900 GPU frekit és 900 feletti "stabil" ram frekit sikerült anno elérnem, igaz pár lefagyás kíséretében. A gpu-t kb. 5-6 lépésközben sikerült talán a 857 fölé emelni, óvatos, 15-20 MHz-es lépésekkel a közelében. -
éN79
addikt
-
-
éN79
addikt
válasz
steveistvan #5257 üzenetére
Gusztustalanul? Egyikkel se, de talán még mindig a legjobban az AGCT használható, ha minden igaz. (Amd Gpu Clock Tool).
-
éN79
addikt
Szerintem eléggé harmonikus géped van, a 30K-ból nem igazán tudnál nagyságrendileg erősebb konfigot építeni, mert így szépen ki van használva minden. A procidat tuningolhatod, ha még nem tetted, és ami talán korlátozhat esetleg, az a vga (ami szerintem ismételten megerősítem, hogy teljesen jó választás a konfigodhoz), de egyelőre 30K-ért nem kapsz olyat, ami annyival erősebb lenne (az új generációkból term.) hogy érdemes lenne cserélned. Vehetsz helyette régebbi dx9-es kártyát (X1900/1950 XT(X) vagy hasonlók) de azok általában kazánok, és különben is...
-
éN79
addikt
Ne légy olyan türelmetlen, különben is, google a te barátod is!
Olvasd el ezt, itt a srác leírta mi volt a "számára"! a megoldás, talán neked is segít, de gyakorlatilag ő is annyit csinált, hogy újrarakta a rendszert, mélyformázással, miután felállt az os nem rakott fel még semmilyen drivert, hanem leszedte a wines frissítéseket és a .net keretrendszert. Csak ez után rakta fel a vga és audio drivereket. -
éN79
addikt
válasz
replay007 #4255 üzenetére
Gyakorlatilag? Nem sok. A giga talán passziv, bár erre nem utal semmi, az asuson valószínüleg a legjobb hűtő, de a sapphire hűtője is túlmutat szerintem minden normálisan elvárható igényen, nekem ilyen van és teljesen meg vagyok vele elégedve. Ez az első kártyám, amin nem akarok hűtőt cserélni.
-
éN79
addikt
válasz
AMD Power #4135 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, én sem vagyok fanatikus 100+ FPS fanatikus, de sajnos a Crysis konránts sincs olyan jól optimalizálva (v. csak ennyivel "komolyabb") mint a COD4.
Ezért írtam hogy én 15 FPS körül is élvezhetőnek tartom, de ez azért kétségtelenül nem valami sok a folyamatossághoz. -
éN79
addikt
válasz
barnam_ #3969 üzenetére
Bakker, elvesztem itt a driverek forgatagában. Anno letöltöttem a horfix-et crysishez, de nem azt tettem fel, mert időközben hivatalosan kijött a 7.11.
De ezekszerint a hotfix mégiscsak kellene, mert a 7.11 alapból nem tartalmazza a javításokat, viszont írod hogy van 7.11 ami hotfixes.
(ez utóbbihoz kérhetnék egy linket, mert tegnap próbáltam rálelni az amd honlapján erre, de most megerősítetted bennem a tudatot hogy nem jól keresgéltem
)
-
éN79
addikt
Nem tudom mennyiért veszed, de pl. a Lord-ban (Bp) van asus ddr4-es elvileg olcsóbban mint pl. a sapphire ddr3-as.
Szerintem itt több embernek van sapphire-ja, az experten lévő hűtő mintha nem lenne olyan jó, de ez nem saját tapasztalat, én a sapphirerral messzemenőkig elégedett vagyok minden téren. -
éN79
addikt
A Rivávaban valóban működik is az órajel emelés, azaz a teljesítmény mérhetően változik, vagy csak a program jelzi ki hogy emelt, de a valóságban nem történt meg ez? Azért kérdem mert korábban sajnos így működött ezekkel a kártyákkal, és tudtommal nem is tervezték javítani a hibát.
-
éN79
addikt
válasz
barnam_ #3411 üzenetére
Köszönöm a pontosítást.
Nem mintha nem lennék elégedett a hangjával és a hűtési teljesítménnyel, de ha ezt még lehet fokozni ilyen egyszerű manőverrel, akkor valószínüleg én is megnézem majd mit tud. Van egy VF700-am tartalékba, de egy: ugyebár nem is megy rá, kettő: szvsz. még 5V-on sem halkabb mint a gyári (legalábbis 2D-ben).
Tudsz majd mondani hozzávetőleges hőmérsékletcsökkenéseket idle/terhelés alatt?VaniliásRönk: na igen, elkényelmesedtem, de erről részben a "hibamentes" működés tehet, egyszerűen nincs miért piszkálnom a gépet, korábban jóval többször túrkáltam benne könyékig.
Apropó: egy ideje nem figyeltem mi a helyzet a tuningprogramokkal, még mindig az AGT az egyetlen kvázi használható? -
éN79
addikt
válasz
modellmaker #3402 üzenetére
Ha egy árban vannak akkor az XT, de a PRO-k is mennek általában XT órajeleken.
-
éN79
addikt
válasz
barnam_ #3265 üzenetére
Igazad lehet, én csak képeken néztem eddig, azokon is gyakorlatilag nem túl nagy alapossággal.
Viszont most feltoltam a 7.11-et. Eltávolítottam a 10-est, felraktam a 11-es vista alá és az első indítás után csúnya kép fogadott, egyáltalán nem volt szép a kép már az asztalon sem, és a képernyőbeállítás is kvázi inkatív volt, lévén a gpu-t se ismerte fel. Erre újra rátoltam mindenféle uninstall nélkül a 11-es, de mostmár futtatás rendszergazdaként opcióval és a következő újraindulás után már szép volt a kép és ismerte is a drivert a rendszer.
Hajlamos vagyok elfelejteni ezt a rendszergazdai mizériát... -
éN79
addikt
válasz
ricsi983 #3212 üzenetére
Szerintem az AMD-vel, de nézegesd meg a teszteket, olvasd ela topikokban a hsz-eket és vond le a konzekvenciát. Megváltást egyik kártyától sem érdemes várni, viszont lehet csodálkozni hogy azért ezek a "kis" kártyák is igen tisztességes (szerintem bámulatos) teljesítményt nyújtanak a pénzükért.
-
éN79
addikt
-
éN79
addikt
válasz
partyanimal #2590 üzenetére
Nagyon sokunknak Sapphire van. Az Asus is igen tisztességes lett, már csak a pénzmag dönthet, mindkettő nagyon jó kártya, jó hűtéssel. Az Asusé állítólag jobb, de nekem már a Sapphire is bőven jó minden szempontból.
-
éN79
addikt
válasz
partyanimal #2587 üzenetére
Ha nem tervezed a szűrők használatát (AA, AF) akkor bőven elég egy 2600XT DDR3, a konfikgodhoz meg még talán jobban is passzol.
-
éN79
addikt
válasz
partyanimal #2585 üzenetére
Nincs értelme 512-est venned, nem használná ki, teljesítményben nem jelentene semmit.
Az X1950Pro szűrők használatával erősebb, amúgy szerintem nagyon jó kis kártya az X2600XT. -
éN79
addikt
válasz
meridaharcos #2440 üzenetére
AMD GPU Clock Tool
-
éN79
addikt
Én a bidpc-ben néztem, elvileg és gyakorlatilag is van, és ilyen áron:
[OFF]Videokártya AGP Sapphire Radeon HD2600Pro 256MB 21.900.-Videokártya AGP Sapphire Radeon HD2600XT 256MB DDR3 25.950.- [/OFF]
VaniliásRönk: hát igen, semmi sem lehet tökéletes, de legalább ők is a ritka kivételhez tartoznak, ahol még próbálnak ügyfélként bánni a userekkel amennyire tehetik... -
éN79
addikt
válasz
VaniliásRönk #2330 üzenetére
(ó, lejárt a mod időm, de nem, nem vagyok bird közeli, csak relative sűrűn járok oda, és mivel a világ kicsi, a PH! meg nagy, ezért "ismerem" az egyik korrekt úriembert, aki a birdben van és a ph!-n is megtalálható... )
A mustárt már nem ennyire szívesen javasolnám fórumtársaimnak.
-
éN79
addikt
neit: Van benne. Egész pontosan egy dvi-hdmi és egy dvi-analog van benne átalakítóból.
Módosítom: az AGPshez is kell lennie.Aggregátor: ööööö, izé, nekem nincs is multiméterem.
VaniliásRönk: hmmm, fura az a ramod dolog nálad, bár sejtem hogy te nem nyugodtál bele és alaposan megízzasztottad hogy ezt a következtetést levond, azaz hogy a tied nem megy többet.
-
éN79
addikt
-
éN79
addikt
válasz
VaniliásRönk #2059 üzenetére
A 3K baráti nagyon, én viszont amióta felraktam, azóta szinte kizárólag csak ezt használom, biztos hogy vannak hibái, de nekem valamiért jóval gyorsabb mint az xp (lehet 3D-ben van lemaradás..., bár eddig nem vettem észre).
A Crysist meg ha jól olvasgattam nem sikerült olyan jól optimalizálni mint a FarCry-t, a nagy vasak birtoklói is fanyalognak, hogy diavetítés az egész, ha úgy állítják be ahogy az elvárható lenne a mienkél 3-5x drágább kártyák esetén. -
éN79
addikt
válasz
VaniliásRönk #2051 üzenetére
Igen, Vista alatt próbálkoztam vele, ezekszerint ez volt a "gond", bár én még így is "élveztem".
-
éN79
addikt
No, megnéztem a Crysist, mit tud a kártya. 1280x1024-ben, minden medium, AA értelemszerűen nem volt bekapcsolva és így mondjuk úgy játszható volt a dolog. Nem mondom hogy 20 FPS fölött sokszor voltam, de azért még élvezhető volt a dolog.
A kártya 860/900-on járt, így volt max. 65 fokos a vpu.Utána a "restore default clock" megint fekete képernyővel honorálta az igyekezetemet, de pár másodperc múlva visszaállt.
-
éN79
addikt
válasz
VaniliásRönk #2036 üzenetére
Már egy ideje játsza ezt az Ipon.
Amúgy javaslom a Birdpc-t aki AGP-s karit akar, van náluk (elvileg), nem is rossz áron talán.
-
éN79
addikt
válasz
Nzothan #1981 üzenetére
Ez "szerencsére" nem így van egyértelműen. A magok vége kb. ugyanott lehet, a ramokat meg csak akkor tudnád tovább húzni, ha valami nagyon válogatott DDR3-asok lennének rajta, vagy éppen DDR4-esek. Mivel nem DDR4-es, a magas sebességű válogatott DDR3 meg nem valószínű ill. állítólag a Sapphire-okon is megtalálhatók 1.0-0.8 ns-os ramok, így nincs szvsz köztük különbség, még túlhajtás terén sem.
-
éN79
addikt
válasz
barnam_ #1971 üzenetére
Állítólag nem, tehát nem érdemes (persze árkülönbség kérdése(?)), mert nem ez a szűk keresztmetszet.
2-3K felárra: a tudat érne meg nekem annyit, technikailag szvsz. nem járnék jobban, max. némely "régebbi" játékban pl, Doom3 Ultrára állíthatnám, lévén egyes kártyák a memória mennyisége alapján korlátozzák ezen opciót.
-
éN79
addikt
válasz
CPT.Pirk #1893 üzenetére
Hogyhogy hiányzik Vista alól? Nálam van ilyen beállítás és elvileg működik is normálisan, igaz én 70 Hz-re lőttem anno a monitoromat.
Amúgy miért jobb 60 helyett az 50 Hz?mod: már sejtem, 16:9-es lehet a monitorod. Ezen beállítás esetén nálam az egyetlen freki a 60 Hz.
-
éN79
addikt
válasz
asadasad22 #1878 üzenetére
A lite csak a körítésben tér el, nem butított, és kb. csak annyiban kevesebb mint a full, hogy HL2 EP2/Portal.... kódot nem adnak hozzá.
A specifikáció tényleg érdekes, de ha DDR3-as, szvsz. érdemes lenne cserélned. -
éN79
addikt
válasz
barnam_ #1818 üzenetére
A ramoknak egyelőre 900-at adtam, Jerichoval néztem meg hogy stabil-e 860/900-on, és játék alatt semmi gond nem volt, de amikor utána kilépve vissza akartam állítani a def. értékeket az AGCT-ben, akkor fekete képernyőnek örülhettem, kb. 15 sec. után a vista jelezte, hogy a driver "hibát észlelt", visszaállt, kvázi ati recovery toolként.
-
éN79
addikt
válasz
Alex123 #1794 üzenetére
Nekem semmi, főleg nem saját tapasztalat alapján, de ha megnézed, itt jópár embernek van Sapphireja DDR3-as memóvariávak, és szerintem mindenki messzemenőkig elégedett vele minden téren, az expertvisionról meg mintha valami halvány ellenhangott véltem volna felfedezni itt. Így én inkább a Sapphire-t venném, de ne érts félre, le se akarlak beszélni az expertről sem.
-
éN79
addikt
válasz
Fetyoka0 #1736 üzenetére
Fentebb olvashatod, hogy a passzív kártyákat illik megtámogatni ventillátorral, akkor meg minek passziv, na jó, persze halk ventiket tesznek rájuk, de pl. a Sapphire gyári ventije is nagyon jó ilyen szempontból is. Húzni meg elvileg a gyári ventikkel is lehet, lévén annyira azért nem lehet őket túlhajtani "feszemelés" nélkül, hogy ne birózzon meg vele a gyári, de ha mindenképp, akkor egy Zalmant bármikor rárakhatsz.
-
éN79
addikt
válasz
hakos87 #1535 üzenetére
hl2 black box
Én vistát használok és bár nem sokat játszok, de nekem eddig semmi bajom nincs vele. A 7.10-es driver is jónak tűnik.
A 8600-asnál meg hol jobb, hol rosszabb, szűrőkkel viszont rosszabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI Gaming X Trio 3060
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest