- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BabLeWeS
csendes tag
-
detroitrw
addikt
válasz
bolcsodal #10543 üzenetére
tesztelésen van nálam kari mert akinél volt állandóan kidobálta a VPU ...
aztán kiderült hogy ott a házba csak egy venti van a gép hátulján/szal szinte tuti a hőfok miatt dobálta ki neki .../
szal csak úgy rátettem egy 8cm-es hdd hűtőt
persze nálam van elől hátul 8cm-es venti meg a ház oldalán egy 12-es ...csak így tudtam érdembe rögzíteni
telós képek ...
-
fatal`
titán
válasz
bolcsodal #10484 üzenetére
Köszi, ez 2500 ponttal több mint a mostani karim
Itt az első hozzászólásban találtam módosítást ugye a catalyst driverekhez. A HOTFIX a Sapphiretól az ezt csinálja tulajdonképpen? Elég a normál catalystot feltennem majd inf módosítással, vagy rá kell tenni utána a hotfixet is? Vagy simán elég a hotfix catalyst nélkül?
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
bolcsodal #10466 üzenetére
nekem volt szerencsém 1 hétre 1 gigabyte radeon hd 3870-hez zalman hűtővel stb... nagyon ment
megéri azt a 40e-t az én kis gépemnek a teljesítményét kicsit javította, nfsps- max-on nem szaggatott
láttam 1-hete 1 shappire radeon hd3870-et 31.900-ért neten, azt hittem hogy megölöm magam, mert márciusben vettem a 2600xt-met 27.430-ért és most nagyon dühös vagyok mert most 4e vel többet adok és 1000000 jobb karit kapok, de ez is megteszi még egy évig
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #10464 üzenetére
Uram, ha csak ez kell, íme egy PCI-E verzió. Nézegettem egy két tesztet, alaposan eltánágál egy csomó mai erősebb kártyát is, nem semmi, az árához képest nagyon szuper, ha XP-t használ valaki. ATI 1950Pro
Szerintem a ma létező összes játékot megeszi kenyér nélkül DX9-ben.
Egyébként volt itt a múltkor még XT is, nem sokkal volt drágább, az tán még jobban megéri, igaz csak az órajelekben tér el, ha jól tudom. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #10267 üzenetére
Hallod? Ez tényleg 1280-ban lett lemérve, de én ezt nem is vettem észre, mindjárt megmérem rendesen is. Kösz.
ja, megvan azért maradt úgy mert az fps-ket hasonlítgattam össze közben a 3DMark06-oshoz, hát azóta sokat fejlődtek a játékok, így a 3dmark is, természetesen elég nagy eltérések vannak mindenhol, na de szebb is a grafika az animációknál
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #10052 üzenetére
Hát igen, ha számít a hangerő, akkor a 8 centis házventi. Mivel a kis coolert 12V-on kellene járatni, hogy megfelelően hűtsön, az meg már zajos, de nem is kicsit.
bolcsodal:A sapphire-ral én is így vagyok mostmár, igaz tapasztalataim szerint kb 2 havonta ki kell fújatni belőle a port, mert máskülönben alapon lesz 65C°-os, én már csak tudom. -
fagy53
nagyúr
válasz
bolcsodal #10023 üzenetére
A túlcsordulás azt jelenti, hogy a VGA memóriája megtelt, 100%-osan használt, ezért a RAM egy meghatározott méretű területét használja a VGA a GPU számításaihoz.
Ez így van a PCI-E és AGP-s kártyáknál is. A hozzáférés sebessége a különböző, az AGP sokkal kisebb.
Ahhoz, hogy véleményt tudj mondani az AGP-s 2600-as túlcsordulási jelenségéről, a bekövetkezett sebességváltozásról, legalább 600MB-ot kellene igényelnie a GPU-nak, ez pedig egyhamar nem következik be.
A PCI-E-s 256MB-os 2600-asom 200MB-os túlcsordulást alig vett észre, ezért írtam, hogy az ATi az nV-val ellentétben milyen jól oldja meg ezt a problémát.
Neked az 512MB-tal egyenlőre nem kell félned.bubuka71: menj a Ford-dal!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #9951 üzenetére
Szerinted ennyire belemerültem?
Egyébként lehet hogy neked van igazad, sőtt, nem úgy vezérel már egy ilyen régi monitort a vga. Lehet nem is a helyes értékeket írja már ki.
De szerintem ezt hagyjuk.Azt a monitort csak gépszereléshez használom, hogy ne a 19" LCD keljen hurcolásznom.
-
Száni
tag
válasz
bolcsodal #9920 üzenetére
mondjuk ezt ellensúlyozza a HD2600XT másfél gigaherzes RAM frekije 128bit mellett. Ellensúlyozná, ha legalább 2,2GHz lenne, mivel az x800as ment 1,1GHz-en a 256bit mellett. Az sm3-at nem tudtam, hogy támogatja a CoD2, így már érthető.
A béta ATT nálam se fagyott egyszer sem. -
barnam_
nagyúr
válasz
bolcsodal #9923 üzenetére
ATT-vel megy 85Hz-en, de pl. ha bekapcsolom az AA-t, akkor már csak 60 HZ-en.
(#9914) tzsolesz: Akkor 9600GT. Bár gondolom idle-ben nincs nagy különbség fogyasztásban, load alatt meg az a kis plusz engem nem érdekel
(#9921) CPT.Pirk: ATT-vel állítsd be hogy fix 50HZ-en menjen.
-
Száni
tag
válasz
bolcsodal #9911 üzenetére
A béta nem fog azonnal kifagyni a HD2600XT-miatt... - Miért, ki kéne neki?
Olvasgattam itt a hd2600xt-t méltató leírásokat, azonban én közel sem vagyok megelégedve vele. Lényegesen többet vártam. Pl. a minap nosztalgiából fölraktam a CoD2-t és sokkal gyengébben fut, mint előtte az x800-asomon. Ugyanez igaz a TDU-ra is, a CoD4 meg jóval kiegyensúlyozatlanabb (kicsit több füst van és már meg is feküdt). Tudom-tudom ez egy alsókategóriás kártya, de akkor is. Bár ha beleveszem, hogy 16k-ért vettem ezt az AGP-s xt-t, úgy már nem is olyan rossz
Ha lesz időm felaplikálom rá a Glacialtech Northpole 1000-es VGA hűtőt, kíváncsi vagyok mennyit számít ezen a karin (az x800-on terhelve 20°C körül volt a difi ennek a javára).Üdv.: G.
-
BukottHangya
csendes tag
válasz
bolcsodal #9911 üzenetére
A monitor driverét sosem sikerült normálisan felraknom. Régi. (Hitachi cm715) és a driverguide-ról beszerzett driver (három darab *.inf) meg nem volt jó neki. A 9600SE simán összefért vele. Amúgy Köszönöm az Edid tippet. Azt kilőttem, és ott állítottam be, hogy 1024es felbontás mellett 85hz-n szóljon és most már nem remeg a szemgolyóm ha ránézek a monitorra.
Elvileg így már jónak kellene lennie. Köszönöm.
Amúgy a hotfixes agp-ben van ccc. -
grunge
addikt
válasz
bolcsodal #9837 üzenetére
jooo de akkor nem az volt a cél hogy 2 magos procit 'emuláljanak' egy magon. ez a ht dolog olyasmi volt (ha jol emléxem),hogy ha egy proci 100%-on pörgött akkor fizikailag "pihent" egy része, azaz nem volt kihasználva. a ht-erre a részre gyurt rá. persze ezt nem lehet összehasonlitani a mai 2 magos dolgokkal, architekturákkal. akkoriban azért nagy szo volt, és hasznos
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #9833 üzenetére
Csak összehoztuk. KÉT MAG KELL, ÉS NEM HT. Az meg hogy a prescott gyengébb a D-nél nem is volt kérdés, a 2Mb L2 szép szép, mondjuk egy E4000-es szérában, de nem egy prescott-ban.
Utóirat: De azért amikor letiltottam a BIOS-ban a HT-t, enyhén hátravágott a különbség, már win használatakor is, játékról nem is beszélve.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #9831 üzenetére
Ez tényleg egymagos volt. Csak HT-s. Egyébként a 805-nél ott van hogy multicore, tehát az tényleg 2 magos, az enyém csak egy. Amúgy olyan alaplapban volt benne ami még nem támogatta a kétmagos procikat, de a HT már igen, egyébként nem is ment volna. A feladatkezelő is kétmagosnak látta a HT miatt.
Érdekes hogy egyébként jobb tulajdonságai vannak a 640-nek, mint a D-nek, lásd 533 ergo 800 Mhz front side bus.
Abból is látszik a különbség, hogy a D-nek 2x1Mb L2 cache van, a 640-nek 1x2Mb.De ez már annyira OFF, hogy engem kifognak innen vágni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #9829 üzenetére
Nem nem, ez az én régi pontosan 3.2 Ghz-es prockóm volt amit eladtam.Egymagos volt a kicsike, csak két szálon futtatott egyes műveleteket, így elég közel állt a kétmagos testvéreihez, gyors is volt mint az atom, de a 4500-as 5-6 szor gyorsabb a tesztekben is amiket elvégeztem.
Tudom hogy te mire gondolsz, amúgy ez is D jelzésű volt, de mégsem az a "D" amiről beszélünk. Jó is lett volna, mert az elég lett volna nekem, sőtt.A szériaszáma 640. Itt az infó róla
-
válasz
bolcsodal #8427 üzenetére
Én is inkább váltottam, mint tovább erőlködtem volna AGP-vel. Jobban jársz mindenképp! Persze anyagilag sem kell elszállni, mert alaplap, CPU, VGA, Mem (attól függ, kinek-milyen van) kijön már 60 körül és lesz egy olyan konfig az ember kezében, amivel már lehet kezdeni valamit és AGP-snél sokkal jobb.
-
Májsztró
addikt
válasz
bolcsodal #8043 üzenetére
hát elindul , igen , de sok hasznom nincsen belőle
Volt már olyan akinek a ramot sikerült 850 fölé tennie ? meg magot is sikerült normális tuningnak alávetni ? Vagy mi ez ,hogy 800-nál vége a memnek , meg a mag se megy olyan sokat
Vagy a gyári órajelek miatt lehetnek ezek ?
-
fagy53
nagyúr
válasz
bolcsodal #7922 üzenetére
Kösz! Jót írtam ezekszerint a múltkor, 70%-osan működik a VGA-d. Ezen már csak a procicsere segíthetne, de s478 lappal már semmit sem lehet kezdeni!
NEISSE: nem éri meg vacakolni, 905MHz GPU-val 12240 pontot kapok, de jobban ki tudom hajtani mint Te. Ne a VGA-t piszkáld, hanem a CPU-t tornászd feljebb, mert ez nagyon gyér tuning!
-
fagy53
nagyúr
válasz
bolcsodal #7920 üzenetére
Nekem csak a ATiTool 0.27b4 verzióval jó, és kézzel kell belőni az az igazi!
Írd majd meg azt is, mekkora órajeleken sikerül az eredményeket hoznod! -
fagy53
nagyúr
válasz
bolcsodal #7911 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert nekem 700/700-on 9738-at tud, tehát 800/700-on biztos átlép a 10000-en. Neked ezek szerint, mivel az én procim 100%-ra kihajtja a VGA-t, a 80%-os kihajtáshoz 8000 pontot kellett elérned. Na erre voltam kiváncsi, hogy sikerült az 5700-ról idáig eljutni. Így viszont a 70% látszik igazoltnak.
Egyébként ez sem rossz, csak ha húzod a VGA-t keveset fog változni az FPS, de fog! -
DRB
senior tag
válasz
bolcsodal #7891 üzenetére
Szín tiszta matematika.
Bár jobb lett kicsivel.....hoppá most látom, hogy húzva, ejnye-bejnye, ne csaljunk kérem. Alapon akkor kb. annyinak kellene lennie mint amit jósoltam.
Amúgy rendesen kicsomagolja a telepítő fájlokat, vagy már elöbb hibázik? Lehet sérült az exe. Ha gondolog elküldöm neked a kicsomagolt telepítöt és utánna mehet a manuális telepítés.
-
DRB
senior tag
válasz
bolcsodal #7883 üzenetére
Simán menni kell a 8.2-vel, csak meg kell neki mutatni. Elindítod a telepítőt(hagyd, hogy oda csomagolja ki a drivert ahová ő akarja), majd mikor befejezte újraindítod(amikor kéri), miután felállt a win látod, hogy nem rakta fel a drivert. Ezután az eszközkezelőben megkeresed a kártyát és manuálisan frissíted a drivert. Gondolom ezt nem kell részletesen leírni(ha mégis, szólj!). Amikor oda jutsz, hogy "saját lemez" akkor az elérisi útat kell neki megmutatni(hol található a telepítési infó) az így néz ki:
c:\ATI\SUPPORT\8-2_xp32_dd_58128\Driver\Driver\XP_INF\CX_59344.inf.
Kb. ennyi.Amit meg Tuja1 írt azért nem jó mert az a 7.11-es driver, na jó, végül is műkszik azzal is de nem az igazi, kicsit furák lesznek a szinek itt-ott, meg lesz náhány játék ami nem fog menni.
-
Tuja1
aktív tag
válasz
bolcsodal #7883 üzenetére
Régebbi az atitoolod mint a kari. Tölsd le a [ATITool - 0.27 Beta 3-at]
ezzel a gput max 857Mhzig húzhatod a mem sztem nincs
nekem asus a karim mégis a sapphire driverét használom
http://www.sapphiretech.com/us/support/drivers.php
VGA---->
ati radeon tm 2600 series---->
pro vagy xt---->
Download driver gomb---->
Windows XP---->ATI RADEON™ HD 2400Pro/2600Pro/2600XT(AGP Only!) Windows XP(32/64-bit)(multilanguage)
Nov 4th, 2007
233935.4KB
Jó nagy de nekem bejött.Ha lesz időm a későbbieket is kipróbálom de eddig nem voltam rákényszerítve
-
Tuja1
aktív tag
válasz
bolcsodal #7857 üzenetére
én éppen most vagyok túl egy procituningon
3dmark05benCPU 3Ghz, 2600proDDr2 600/500 : 6000 pötty
CPU 3Ghz, 2600proDDr2 850/657 :6600 pötty
CPU 3,94Ghz 2600proDDr2 850/657 :7950 pötty
sztem 3,25Ghz és xt-vel alapon megkapod 7500at és ha még húzol az xt lehet abból olyan 8300 körül.
de lehet hülye vok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingatlanos topic!
- LED világítás a lakásban
- Revolut
- Home server / házi szerver építése
- OLED monitor topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest