Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fagy53
nagyúr
-
Thrawn
félisten
-
dobolan
senior tag
Szerintem nem a vga driver a hibás, mert pl. nekem minden gond nélkül felment. Visszaolvasva látom, hogy leginkább az nforce2-es alaplapi chipszettel szerelt lapoknál jöttek elő ilyen gondok.
Nem lehet, hogy inkább a chipszetdriver /GART például/ nem szereti ezt a vga karit. Vagy valami más hardveres összeférhetetlenség okozza ezt az nforce2 AGP vezérlőjével.
Csak találgatok. -
tildy
nagyúr
No 7.12es talán felment inf file buherával, nem tudom ebből mi látszik most:
Driver Packaging Version 8.401-070725a-050962E-ATI
Provider ATI Technologies Inc.
2D Driver Version 6.14.10.6715
2D Driver File Path System/CurrentControlSet/Control/Video/{06CF9859-3942-470E-9EAD-962FDAAF2AF0}/0000
Direct3D Version 6.14.10.0517
OpenGL Version 6.14.10.6747
Catalyst® Control Center Version 2007.0725.2231.38391
AIW/VIVO WDM Driver Version 6.14.10.6238
AIW/VIVO WDM SP Driver Version 6.14.10.6238
Hm ez még a régi. -
Reset Elek
aktív tag
Nem olvastam teljesen végig, de....
Nekem R9550-esem van, mikor megvettem fagyogatott.
Sok nyűglődés után BIOS-ban AGP-t levettem 4x-esre, azóta jo.
AGP apertura size-t viszont 256-ra állítottam, mivel Solidworks-ben nagyon szaggatott, ha csak 32 MB-ra állítottam.
A legújabb Omega driver van fönt (7.11), fast writes engedélyezve van. -
fagy53
nagyúr
Nesze semmi, fogd meg jól. Kb ezt lehet kiolvasni a hibaüzenetből és a megoldására tett két tanácsból.
Nálad szinte biztos, hogy az alaplapi chipset driver a hunyó, ha frissíteni nem tudod, akkor próbálj egy reinstall-t az alaplap telepítő CD-ről.
Az AGP APERTURA SIZE mérete a problémádba nem szól bele, de előnyös lesz, ha működik a VGA rendesen, minél kisebbre választani, hogy feleslegesen ne forduljon a rendszermemóriához a gép, amikor a vmem még szabad. -
MMSZoli
tag
Hello,
Hát ez tényleg elég egyértelműen a driverre keni a dolgot. Ismét egy hülye kérdés: a Catalyst centerben az ATI overdrive-hoz gondolom nem nyúltál? Én mondjuk kipróbáltam, feljebb is ment, de a hőmérséklet emelkedése miatt inkább visszavettem.
Nálam terhelés nélkül 46°C a hőmérséklet. Elképzelhető, hogy folyamatos működés közben nagyon felmegy valamelyik alkatrész hőmérséklete, és lekapcsol. GPU a legvalószínűbb, vagy memória.
Van olyan program, ami a háttérben tudná loggolni a GPU hőmérsékletét?Az első javaslatot már megpróbáltad.
A másodikra ötletem sincs, mert a gyári Catalyst Centerben lefelé nem lehet "lefelé tuningolni"Három lehetőség van:
1) Valóban rossz a driver. De ebben az esetben akkor mindenkinél rossz kellene hogy legyen. mondjuk többen panaszkodtak a NFS-szériára, lehet, hogy valamilyen nem teljesen támogatott funkciót használnak benne.
2) Valami nem passzol a videókártya és az alaplap között (a BIOS-t már hellyel-közzel kitárgyaltuk). Esetleg nézd meg a VGA tápcsatit és az Y-elosztót, nekem régebben voltak kontkthibáim. Hátha terhelés közben nem kapja meg az xtra tápfeszt.
3) Esetleg próbálj meg valami toolt, amivel lefeléudod (próbaképp) húzni a memóriák vagy a GPU MHz-et. Ha alacsonyabb órajelen stabilan megy, akkor esélyes, hogy kifogtál egy hibás alkatrészt, ami nem bírja a névlegest. Sajnos ebben egy Overclock-er profi kell, ehhez tényleg nem értek. -
-
MMSZoli
tag
Hello,
Egyet nem értek: én most vettem meg a Sapphire HD2600Pro-t, gyárilag 7.10-es catalystot adtak hozzá, és minden megy XP alatt, holott mindenki sír, hogy az nem támogatja az AGP-s kártyákat.Szerintem szedd le a teljes mostani driver cuccot, amit felraktál, tégy egy próbát a GYÁRI driverrel, automatikus módan.
Azzal mennie kell, nekem is megy, atomstabil. Hozzáteszem, én a DirectX-et nem tettem fel utána újra.
Van egy olyan érzésem, hogy nem is az ATi, hanem a DirectX cseszi el a dolgot, mert nem ismeri fel ezt a kártyát, és rossz meghajtót telepít fel? -
r9550
senior tag
jaja nem lenne rossz ha a legujjap chipset drivert felraknád amibe van gart driver is sajna én is ezzel küzdök eddig egy jo nforce drivert se találtam és pci-e 16X-os helyett pci-e 8X-osnak ismeri fel a gép a vga-m sőt amikor drivert teszek fel ujjat akkor néha kép sincs
,
MOD:NF2-höz nem rossz -
GRaul
őstag
Anyuci lakásában élsz:S
Hát ez vicces volt.Senki se mondja Nekem h aki egyetemista vagy főiskolás nincs pénze.....
Elég sok pénzt kap az ember a fősikolától/egyetemtől.Havonta simán félre lehet tenni 5-6 ezer forintot.Lassacskán pedig lehet fejleszteni a gépet.Nekem sincs egy hű de nagy konfigom de amit tudtam rajta 3-4 hónaponta fejlesztettem.Proci, memo, vidkari.Sztem arról nem az itt lévő fórumozók tehetnek h Neked bajaid vannak a videokártyával.Keresd fel a gyártót és irj Nekik.Biztos elég sok ember panaszkodik még az AGP-s videokártyái miatt.De sajnos megfigyelhető itt az informatikában is h az ujabb technológiák miatt a gyártók sz*rnak rá a mezei júzerekre és bevételeiknek nagy részét azok a vevők képzik akik a megjelenés utáni kártyáikat megveszik 100forint feletti áron.......Sajnos ehhez hozzá kell szokni.Vagy add el a géped és gyűjts hozzá majd vegyél egy xboxot
Azzal nincs ilyen gond -
CPT.Pirk
Jómunkásember
2,5G memória mellé még mit akarsz? (főleg hogy XP alapesetben csak 2 gigát ad a programoknak) Minek kell neked feltétlen ddr2, v. ddr3?
Ezt a váltást ügyesen megoldottam anno, és gépfejlesztéskor vettem egy AGP-t és PCIe-t is tudó alaplapot... Még olcsó is volt.
Most dúrván számolok neked: veszel egymagos procit, 3000+ -ot kapsz 5k pénzért (és még tuningot is szeretik), kétmagost 3800/4200+ -t kapsz 14k körül ramod adott, táp szintén, innen már csak vga kérdése.
Samu74: persze, mi szívunk emiatt. De ők is. Ha tudnának ellene tenni, szerintem tettek volna (gondolok itt arra, hogy van egy aktulis kártyájuk, kijön, és sorra bukja a teszteket a GF-ek ellen, mert még korai a driver. 2600-as karik meg a 7.11-ig folyamatossan gyorsultak, szal ez nekik sem jó. Meg nekünk sem)
-
barnam_
nagyúr
Tegyük fel, hogy nem őskövület gépről van szó: jó esetben van benne 1GB DDR 400 ram, az már használható. A PCI-e vga meg olcsóbb mint az AGP-s, tehát ha levonjuk a mostani alaplap+proci árát, kb. 10-20k lesz, + a vga ára. Nem tudom mennyit szánsz gép fejlesztésre, de nem lehet 5e FT-ból új gépet venni...
Szerk.: hozzáteszem használt árakról írok, újonnan már nem nagyon lehet kapni S939-t. -
barnam_
nagyúr
Hát azt sehogyan se rakod bele.
De ha valaki eladja az agp-s alaplap+proci-t, és vesz egy S939 alap+proci-t, az nem valami nagy összeg... és megvan oldva az AGP-s driver gond, és még a gép is erősebb.... és az nem 50-60k, mert a gép többi része használható.Szerk.: gondolom nem olyan egyszerű drivert írni... főleg úgy, hogy AGP-re kell, holott nem is arra tervezték a kártyát.
-
Én is programozok és nem adok ki rossz munkát a kezemből, de ha MS-stílusban vannak, akkor fognak ilyet kiadni. Sajnos.
Nem tudom, talán nem ugyanaz a gárda, mert a 7.12-ben olyan dolgokat is elrontottak, amik előtte mentek. Bugos az is.A hardver mellé pedig valóban járna a driver és itt nincs olyan, hogy vállaltad. Ez nem cigi, hogy a dobozra ráírják, hogy ne vedd meg, mert fagyni fog.
-
Az a baj, hogy az AMD-ATI programjában eléggé kevés erőforrás lehet már az AGP-re allokálva, ezért nincs normális driver. Mindössze 1 db. drivert kellene megírniuk, ami a 3800 sorozatig minden AGP-set támogat, ami mostanság jött ki, csakhogy ez elég nagy móka lenne és pénzbe kerülne... de hát a multik nyereséget akarnak, nem költeni. nVidia se csinálja másképp. Ők még a PCI-E alá se tudnak normális drivert írni... tv-out megoldásuk csapnivaló pl.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Épp elég bajuk van ígyis a driverek megírásával, aztán ittvannak az új karik, teljessen PCIe -re tervezve, rátesznek egy új csipet, az fordítja agp-re az adatokat, aztán ezt még tegyék bele a driverbe, tökéletessen megoldva hiba nélkül, mindezt azért, hogy az ember D3D10, 10.1-et élvezhessen egy már sok éves gépen, amiknek a többsége kevés ezeknek a kariknak (2600XT és felette (alatta meg minek új karit venni)) kihajtásához, te foglalkoznál az AGPvel ennél komolyabb szinten? Manapság elég potom pénzért lehet pl socketA-ról váltani S939-re, és akkor akár két mag, + PCIe...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem tetszik az uralkodó programozó morál, de azt várni, hogy 5 éves hardware-en fussanak a legújabb játékok...
Még egy konzol sem húzza tovább.
Egyéni probléma, 155-160-at viszont menne a proci, látványosan gyorsulna, volt ilyen konfigom.
Kevesebb szemetet kéne betölteni induláskor.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha ilyen játékokkal akarsz játszani, az egész gépet cserélni kellett volna, a RAM nem fog segíteni, amint a CPU-nak megsokasodik a dolga szaggatni fognak, a 133-as FSB sem tesz jót még a K7-nek sem.
Elég jó alaplapban van a proci, fel kéne rántani 2300-2400MHz-re (ha nem adsz neki sok feszt (max. +0.05V), akkor nem kell jobb hűtés), a RAM-ot meg 1:1-ben alacsony késleltetéssel hajtani, kár pénzt ölni +1GB-ba. -
wwenigma
Jómunkásember
Isten hozott Tildy!
Sapphire oldalán van agp karikhoz uj driver, bár lehet ajánlották már.
Más. Nemsokára mondok GOW és Cry eredményeket. Kár, hogy ilyen hamar jott a masodik, mert ebbol csak az latszik , a pre-release beta demo az mar a veglegesbol volt kivéve, semmi fejlesztés nincs a végleges és a demo kozott... ez azert szemetseg a ceg reszerol... -
athomi
veterán
Pedig erre a driverre mondták, hogy kifogástalanul működik...érdekes. Én a legújabb drivert akartam (vagyis a 7.10-est), így ezt tettem fel, pontosabban a 7.10-es omega drivert és ezt tudom, hogy kifogástalanul működik is.
Amúgy hamarosan jön a 7.11-es driver. Remélhetőleg az AGP-seknek is kifogástalanul fog működni a driver.Vagy próbáld meg te is a 7.10-es omega-t vagy tedd vissza azt amelyikkel jól működött.
7.10-es omegát fel kell rakni, de ekkor még nem fogja felismerni a VGA-t, hanem a vezérlőpultban ki kell keresni a driver frissítést, majd bejött egy varázsló, ahol kézzel rámutattam a VGA típusára egy listában. Ezután már felment rá szépen. Ha szeretnéd te is az omegát feltenni, és nem jöttök rá, hogy megy fel akkor majd írj és segítek/segítünk. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házimozi belépő szinten
- Futás, futópályák
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest