Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Ha passzív a VGA-d akkor az oldalventinek kicsit másképpen kell működni mint a többieknek.A passzív 96GT-nél kisérleteztem ki és a legjobb megoldás, ha befele fúj, nem közvetlen a ház oldalfalára kell tenni, hanem távtartókkal úgy, hogy a VGA-hoz a lehető legközelebb, kb 1cm-re legyen. Ez a felállás csodákat művel!
A venti halkabb lesz, mivel nem közvetlenül a rácsos, perforált oldallapról szív, a hűtőbordához való közelség kb 10°C-ot jelentett a távtartó nélküli megoldáshoz képest.
Ha a 96GT idle: 37°C, load max 64°C ebben a melegben, akkor el tudod képzelni, hogy a 2600XT mennyi lesz.
A 2600PRO ugyanide beszerelve VF900-as hűtővel idle passzívként működik, mert a venti soha nem forog, a hőmérséklet 32°C! Alig több mint a szoba, ami 26.5°C.
Load max 23% a venti a venti fordulata, és 55°C fölé a szőrős fánkkal sem megy. A játékok 40-52°C.
Ja, és a PRO vmoddolt, az órajelei 3D-ben: 850/900 -
barnam_
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
na jó ez tényeg a vége ( mondjuk most nem kapcsoltam ki a témát, meg egyebeket)3DMark06 vista 32bit 5288pont
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hidd el, DVI -> HDMI csatlakozóval van összekötve az LcdTV-m, és nem lehet teli, torzítás mentes képet kapni, ha nem 50Hz-en kapja meg az 1280*720-as felbontást. Sajna vannak ilyen jelenségek, mikor a TV nincs tökéletessen felkészítve számítógép jelének fogadására, vagy a TV panelja nem tudja kezelni a képernyő natív felbontását (1366*768)...
-
tzsolesz
nagyúr
-
Nem próbáltam még azt, hogy nincs új win felrakás pl. CPU cserénél, de én bármilyen alapvető komponens cseréjénél hasznosnak tartanék egy reinstallt, VGA- esetében pedig ATI - nV váltás esetén mindenképp. A meghajtóroncsok csak lassítanak, rontanak az oprendszer állapotán.
Nyilván memóriabővítésre vinyócserére nem vonatkozik -
Bandi18
tag
És ez jó lesz hozzá ? Mármint a his oldalán nincs a támogatott VGA között abban. Mert ez AGP vagy honnan szedjem szerinted? Már a kétségbeesés határán vagyok :d Egyszer volt ATI-m és akkor megfogadtam hogy soha soha soha, de most olvastam hogy jó teljesítmény meg ár mondom megveszem most ment le az ára erre tessék
-
Száni
tag
Az stimmt hogy max. 75°C, de hát az a GPU és nem a RAM-ok hőfoka, engem pedig kifejezetten az érdekelne. Az x800-as GPU-ját a gyári hűtő max. fordulaton 70-75°C-ig is elengedte, míg a Northpole (ami hőcsöves és egy 1300rpm-es duplaventis kártya van hozzá) max. 55°C-ig, viszont nem hűtötte a RAM-okat.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Jól bírják a ramjaid, nem semmi.
Csinálok majd én is egy ilyen max-os 3Dmark06-ot vistán is, meg xp-én is. (de jó ilyenkor hogy mindkét rendszerem van) sőt, még egy két game-t is összehasonlítok DX9-ben.
száni: gyiku házias guru, süt, főz, takarít.
Tényleg ilyenkor hány fokig megy fel szegény passzív hűtős karid?
-
BabLeWeS
csendes tag
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Jaaaaaaj várjá mán, azt a régi ATT-ém csinálta.
Az újabb verzsönök jobbak 0.28-tól felfelé ha jól emlékszem. Nem azt mondom hogy annál lehet 857-től felfele menni, csak annyit, hogy csak nem engedi fenntebb toilni, mert mindíg visszacsapja mondjuk 800 környékére.
Én inkább azt akartam kérdezni, hogy lehet instabilitást okoz az a tény hogy pont a határon vagyok, tehát 857? De már olyat is hallottam, hogy a CCC is pofátlankodik valahogy bele, fe erről aki többet tud az elmagyarázhatná. (persze annak tükrében hogy ez egy bios-os dolog) -
bolcsodal
addikt
Én inkább majd egy jó hűtés mellett tuningolnám...bár pillanatnyilag nincs rá szükségem, mivel a gép többi része konzekvensen ellenáll a tuningnak, tehát amit nem visz alapon, azt húzva sem fogja...
Bár így is elég korrekt előrelépés az x700Pro-ról (3DMArk06 kb 800 pont
)
-
tzsolesz
nagyúr
Szia, arra van valamilyen megoldás, hogy 860 fölötti memó értékeknél néha ne okádjon be az egész rendszer akár 2D-ben is, tehát teszem azt ne legyen kékhalál, meg fekete képernyő visszahozhatatlan készenléti állapottal egybekötve stb....plussz hang, vagy zene lemezjátszó szerű ugrálásával egybekötött gépösszehányás.
-
bolcsodal
addikt
CF-hez mindenképp két PCIe slot kell. Vagy vannak áthidaló megoldások alaplapokon, amikor a másik PCIe csak 4x üzemmódban működik (Asrock-nál például ennél: [link]).
Ez a két PCIe slot mellet CF ready kátyák, és egy CF bridge is kell (amit esetleg az alaplaphoz adnak..).
Aztán pedig a driverben kell engedélyezni és imádkozni, hogy az adott játék támogatja a CF üzemmódot és van értelme az egésznek.
-
Zolee11
senior tag
értem. a játékok nem terhelik 100%-osra, használd terheléses teszthez a GPU Caps Viewer nevü programot, abban vannak olyan tesztek amik megnyúzzák rendesen.
a 100 fok kb. a vége az üzemi hőmérsékletnek.
számold ki mennyit ér százalékosan 100 Mhz órajelnövelés és kérdezd meg magadtól, hogy megéri azért az 1-5 fsp többletért
nekem pl ha jól emléxem 860 vagy 870 fölé nem ment a kari, még 950-re is állítottam de ahogy rányomtam az Apply-ra kép eltünt és a gép újraindult pár mp múlva, minden programot kipróbáltam amit ajánlottak, pont mindegyikkel pont ugyanaddig a Mhz-ig bírta, utána end...fagy53: ez nem magyarázat barátom
nagyon jól tudom, hogy amíg a borda rajta van a GPU-n nem megy tönkre, de azért levenni róla működés közben nem merném, mert van egy olyan gyanum, hogy kijönne belőle a füst terhelés alatt, még mielőtt a gép újraindúlna végzetes hiba miatt...
de a CPU-ról bármikor leveszem, mert semmi baja nem lesz, alapjáraton simán elmegy 30 másodpercet is borda nélkül az X2 4200-es procim és még csak 70 foknál jár... -
bolcsodal
addikt
Szerintem símán rá lehet drótozni a passzív bordára egy 9cm-es házventit és 5V-on járatni. Már az sokat segítene. Bár elnézve elég gagyi az a passzív borda. Ha garis még, akkor én csak az extra ventit ajánlanám....vékony kábelkötegelővel símán lehet rögzíteni és belógatni alá.
Nekem a Saphire gyári hűtővel játék alatt 65fok. 100%-os terhelés mellett (AA+AF 8x+16x) mértem már 67-et is. De van rá 3év garanciám. Ha a tervezők szerint ez jó, akkor én hozzá nem nyúlok...
-
tzsolesz
nagyúr
Ha már úgy tervezték, hogy sima hűtőbordával bírja az alapórajeleket, akkor szerintem elég, ha ráraksz egy régi PGA370-es coolert, én a radeon 9550-enemet 100%-os túlhajtással nyomtam egy socket7-es cooler-el, és elég volt neki, sőtt még hideg is volt, nyáron a szobában a 28-30-fokos hőségben. De kérdezz okosabbakat is. Ne hogy miattam égjen szét a gpu-d, ami nem hiszem hogy bekövetkezne.
-
Zolee11
senior tag
Sajnos ezeket már mind próbáltam, a helyi menüben nincs ilyen opció, csak rotate...
VaniliásRönk: ha hazaérek megnézem ez az ATT mit tud és próbálkozom mindennel amivel lehet..
A user meg fejlődött a technikával, másban kell a hibát keresni, esetleg nem kellene 8 menüpont mélységben eldugni valamit, vagy egyszerűen tv kimenet bekapcs-kikapcs, utána lehetne beállítani a kimeneti szabványt, a clone módot, dehát úgy látszik az egyszerű megoldások nem divatosak... Hameg az ANUS a hibás, akkor írok nekik egy szép szívhez szóló levelet
-
ne-e-em, nekem notebookban volt, 32M VRAM-mal
amúgy nem vártam semmit, csak szerettem volna a Doom3-mal játszani, és ez volt az opció. végigjátszottam, majd ünnepélyesen elhatároztam, hogy innentől csak maximális vagy ahhoz közeli beállítással vagyok hajlandó játszani. alacsony felbontás és noAA jöhet -
nnANDO
csendes tag
Szia
Gondolom nem a kártya miatt nem megy a (very high beallitasokal a játék hanem a konfigom miatt ), akkor jo ez a kari nekem 256 vagy 512 vel ugye ne vegyek mást pl gfoce mondjuk mindig is Atim volt igy a Gforcet nem ismerem ...
Nem Tv kimenetre gondoltam nekem most 9600PRO 128 as kártyám van VIVO a video bemenetre gondoltam de szerintem manaság már nincs nagyon ilyen kártya..
Köszönöm a segítséget -
Alex123
senior tag
Az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban az volt, amikor hazaérve a melóból, majd a maszekm. után hajnali 2-kor nem jelenítette meg rendesen az árnyékokat a Spaceforce Rouge Universe-ben.....
Na akkor azt mondtam, hogy elég... (a drivereket és még magát az OP-ot is újratettem - lévén 2 vinyóm... de semmi nem segített.)
Hát igen, az NVIDIA ott csücsül a játékfejlesztők mögött és ez meg is látszik...
Azóta az új karival (eddig) semmi gond...
- Alex -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
2500+ barton vitte a 1080i-t 80-90% körüli terheléssel, szaggatásmentessen, akkoriban 6600GT, 7300GT-m volt. 3200+ -t asszem 40-60% körül hajtotta, most a kétmagos 4200+ -omat kb 30% körül hajta, lejátszáshoz mediaplayer classic, ffdshow+acéfilter van csak. Újabban egy-két egzotikusabb HD anyaghoz még matroska splittert is fel szoktam rakni.
De persze ezek függnek attól, hogy mit néz az ember. pl. microsoftos bemutató HD wmv fájlok nem jelentenek akkora terhelést, mint egy firssen letöltött (izé boltban megvett
) film mkv fájlban, de ezek lejátszása sem jelntett gondot egymagos 3200+ -al sem.
-
Ste
addikt
nekem nem szaggat, csak kb 80% a terheltsége
az ffdshow-ból van már újabb verzió, ami mind2 magot használja, vagy coreavc pro (inkább ffdshow szvsz)
nálam a kodek a ludas, nem a proci, szerintem nálad isAggregátor: milyen kodekeket használsz?
nálam 20-25% (a procierőtől és sebességtől eltekintve érdekes különbség) -
törölt tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gúgül súgjá:
A 2008-as év legújabb Catalyst meghajtója a 8.1-es verziószámot viseli, és a számos javításon túl a MultiView nevű új ficsőrrel is rendelkezik, mely több kártyás rendszerek esetén lehet hasznos. A meghajtó a Radeon 9550-es szériától fölfelé az összes Ati kártyát támogatja, beleértve a hamarosan megjelenő 3870 X2-őt is. A driver a következő játékoknál tapasztalható nagyobb hibákat javítja: Half-Life 2: Episode 2, F.E.A.R., BioShock, TES IV Oblivion, World in Conflict, ET: Quake Wars.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest