Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
Értem én
Csak aztat nem, hogy miért nem a valódi ID jelenik meg, hisz ha frissítetted akkor is vissza kellett volna írnia az eredeti ID-t... Én megpróbálnám csak az ID-t átírva újra frissíteni, ha akkor is mást ad vissza akkor rossz lehet akár a flash-ram is, mindenképp meg kellene nézni más gépben is a kártyát. Így látatlanba más ötletem nincs. -
Zolee11
senior tag
Ejha, hát ilyennel még soha nem találkoztam.
De szerintem valami nem működik korrektül, így elsőre arra gyanakodnék, hogy valami megsérült a szerelés alatt. Alaplapot szinte 100%-ban kizárnám, az csak kiolvassa eme értékeket.
Nem ér sehol semmi hozzá a bordához aminek nem kéne? Szerinted miért írna más értéket a BIOS-ba egy bios frissítés? Vagy miért ismerné tévesen fel a kártyát, ill. miért változott volna bármi meg a biosban a cserétől? Semmi logikus magyarázat nincs, csak egy, az hogy valami sérült hardveresen. -
Zolee11
senior tag
válasz
Karee27 #12842 üzenetére
Azért 3870, mert a jelenlegi gépem még talán ezt sem hajtja ki, és nem egy árban van, ill. ez egy szervizes csere általi upgrade volt. Nekem ez teljesen megfelel.
dudi:
Hát ott valami hiba lesz abban biztos lehetsz. Gondolom BIOS frissítés után nem ismerte fel normálisan. Érdekes, lehet, hogy átalakítotott BIOS-t szedtél le és nem a gyárit.
Én is csináltam anno 9550-es kariból 9600-ast. Persze más órajelekkel és időzítésekkel, de simán felismerte mint 9600-as kártya és soha nem volt gond vele.
Rakd vissza az eredeti BIOS-t. -
Zolee11
senior tag
Nyoh lecseréltem tegnap a jó kis 2600Xt-t egy 3870-re, hát a Driverrel ismét jót szórakoztam. Már előre leszedtem a drivert, és újra felraktam a legújabbat, semmi probléma, látszólag. A Catalyst nem indult el, de semmilyen formában nem lehetett indulásra ösztönözni, 5x újratelepítettem, de ugyanúgy halott ügy volt. Érdekes módon megjegyezte a felbontást és minden ikon mindig ugyanoda visszakerült. Odáig jutottam, hogy csak kiírta, hogy a jelenlegi GPU nem támogatott. No comment.
Hát akkor újra tisztogatás. Régebbi Driver fel és tökéletes. De már nem önmagától állt be a legnagyobb felbontásra, hanem nekem kellett beállítani és az ikonokat a helyükre húzogatni.
Ebből azt következtetem ki, hogy ha ugyanazt a drivert raktam fel, valahol a 2600-as kártya maradt aktívként és nem állította át az újra, és a Catalyst mikor nekifutott persze h lepattant mert az már rég nem a 2600-as GPU volt...
Néha elcsodálkozok, hogy a fejlesztők egyszerűen logikátlanul, és ésszerűtlen módon terveznek meg olyan dolgokat amiket kb. 5x egyszerűbben lehetne.
Ilyen hibát hogy? Mitől? Miért kell 500 helyen tárolni az adott program változóit, ha ezek a változók bizonyos összefüggésekben mindig egyformák, akkor ezt miért nem ellenőrzi a program.
Akár ki is írhatnák a telepítési útmutatóban, hogy új driver = új oprendszer. Végre megtanulhatnának programozni, mert ez viszi nálam mostanában a driver hibák toplistáját. -
Zolee11
senior tag
válasz
tzsolesz #12832 üzenetére
Tudom, hogy volt ilyen hiba csak az oka nem derült ki. Gondoltan az újabb driverek ezt nem fogják tartalmazni de a legújabb is ugyanezt játssza.
Viszont gondolkodva a dolgon én szűkíteném a kört az nForce-os lapokra, nem tudok olyan esetet felidézni ahol más chipset-es lett volna az alaplap. -
Zolee11
senior tag
válasz
tzsolesz #12830 üzenetére
Hát azt tényleg nem ártana.
Valaki esetleg nem tudja mitől van az a hibajelenség új VGA driver telepítése után, hogy nem ismeri fel a VGA-t (16 szín 640x480, not found supported card), még egyszer rá kell telepíteni és akkor jó.
Ez szűz win esetében is jelentkezik és mindegy a verziószám. Egyszerűen nem értem, mi lehet a probléma. Még 9600-as kártya esetében is találkozni ezzel a hibával. Nem minden esetben fordul elő, de ma már talán többször minthogy nem jön elő a jelenség.
Utána semmi gond a driverrel de az első telepítésnél kaputt, és nem csak nálam jelentkezik a hiba hanem mindenhol ahol ATI kártyát telepítek. Tényleg olyan 50-50 százalék lehet az arány, h ebbe belefutok. -
Zolee11
senior tag
válasz
tzsolesz #12826 üzenetére
Nekem tökéletesen fut a Warhead egy Giga 2600Xt-n 1280x800 minden medium, szűrés természetesen nincs, de soha nem akadt meg.
Sőt ez nekem ténylegesen jobban fut mint anno a crysis.
A 8.8 és 8.9-es driver is tökéletes. Néha én is láttam távolabbi tárgyak mint, pl. fák betöltését tehát nem a távolból jött be hanem egy ponton csak úgy megjelent. De ez estben töltött is rendesen a HDD.
Ajánlom neked a teljes driver és registry kipucolását, mert ott nem a kártya a hibás a dologban, hacsak más játékban is nem hibázik, mert abban az esetben hardverhiba. -
Zolee11
senior tag
Nyah rájöttem, hogy csak a VGA driver felrakása után cicereg, ha leszedem akkor kussol, néma csend. 3 drivert is megpróbáltam, ahogy felrakom őket kezdi a nyavalygást. Játék alatt alig hallható, de folyamatosan ciripel, néha erősebben általában kevésbé.
A passzív hűtés is elegendő, csak éppen 100 fokon fog üzemelni, nekem nyitott házzal ment a teszt, zártban nem próbáltam, de égetően forró a borda, arról nem is beszélve, hogy milyen szinten sugározza a hőt a környező alkatrészekre. Ez egy parasztvakítás, a VF-900 is alig hallható, olyan 30-35% lehet a fordulatszám, és mérföldekkel jobb. Akinek meg nem szúrja (égeti)az oldalát a hőmérséklet annak jó. Én csak azért fogadtam el cserealkatrésznek, mert tudtam, hogy cserélem a hűtést. Viszont ciripel
Remélem megszokom és akkor nem lesz zavaró. Ha semmi nem mozog a képen akkor kussol. Érdekes videólejátszásnál sem ad ki hangot.
-
Zolee11
senior tag
Elhalálozott az ANUS 2600 XT-m, helyette kaptam egy Gigabyte passzív csodát. Kb. 10 percet működött és érdekes zajokra lettem figyelmes. Valami cicereg, hát a videokártya mi lenne más. Terhelve simán 85 fok miközben sugározza a hőt mint egy radiátor, olyan mint egy grillrács és alapüzemben is 60 fok a GPU. Gyorsan le is cseréltem VF-900-ra, mindjárt csak 35 fok a GPU alapórajelen és alig megy a venti. Viszont cicereg és idegesít. Egyelőre elviselem, de holnap beszélek a szervizzel, hogy ez mennyire normális. Képernyőváltáskor hallani, vagy ha mozgatok egy ablakot a képernyőn, ha megy zene vagy valami zaj, akkor nem hallani, csak ha csend van. Itt-ott olvastam, hogy ez nem ritka jelenség videokártyáknál, na szép itt tart ma a gyártástechnológia?
-
Zolee11
senior tag
válasz
stevve #10730 üzenetére
Én viszont láttam, egy gépben 2 kártyát is annó, és simánt ment mindkettő
Lehet, nem minden lap kezelte, ill. a PciE kora óta nem kelezeli a lap az ilyet.
De ezt elhiheted, enkem, hogy VGA kártya esetében sem kell leszedni, mert nem meghajtóroncs ahogyan te nevezted. Több nyomtatót is telepíthetsz, vagy egeret, vagy akármit. Igaz egyszerre csak 1 VGA-t használhatsz. De mind2 driver fennt maradhat.
Én a 6600Gt után simán beraktam és használtam a 2600XT-t, és az égvilágon semmi gond nem volt.
CPU csere esetében, 1000%, hogy nem kell reinstall, csak alaplap esetében kell újratelepíteni a wint.
-
Zolee11
senior tag
Tudtommal, ha egy hardvereszköz nem csatlakozik a rendszerhez akkor annak eszközillesztője nem indul el, kiveve a hotplug alapúaknál. De a VGA nem hotplug-os
, tehát ha kiveszel egy nVidiat és beraksz egy ATI kártyát akkor nem kell leszedni az nVidia driverét, egyszerűen csak felrakod az ATI driverét. Persze a segédprogramok más tészta, mint a Catalyst, mert azok megpróbálnak elindúlni, és hibaüzit fognak dobni.
De ha csak a driver van fennt akkor azt nem szükséges eltávolítani, hisz egyszerre 2 vga is lehet a gépben, csak biosban ki kell választani melyiket szeretnénk használni, pl. PCI és AGP között. -
Zolee11
senior tag
Ma nekiáltam megoldani a problémát, és odáig jutottam, hogy az Asus saját Catalyst és drivere után is pont ugyanott voltam ahol eddig. Még a felugró menü se jelent meg ahol meg kellett volna jelennie.
Átraktam a képet a TV-re majd megpróbáltam aktiválni a 2. megjelenítőt de sehogyse ment, majd átdugtam a monitort (az általam eddig 2. kimenteknek tartott) a másik csatlakozóba és megpróbáltam úgy aktiválni és hoppá, megjelent a kép, ill. csak a háttér és innentől kezdve már megtaláltam a helyes beállítást.
Ezek szerint nem mind1, hogy melyik csatlakozóba van a monitor bedugva, én eddig úgy tudtam, hogy ha szemből nézzük a csatlakozókat, akkor a jobboldali az elsődleges és a baloldali a másodlagos, de akkor ezek szerint ezt jól benéztem. Most tökéletesen működik, a menü is előjön ott, ahol elő kell jönnie. A beállításokat is megjegyzi, sőt ha csatlakoztatva marad akkor a bootolás alatt is van kép, eddig ott se volt...
Leírtam, mert valaki kerülhet még hasonló helyzetbe. -
Zolee11
senior tag
válasz
fagy53 #10077 üzenetére
ejej...
a kérdésem ez volt: és az tuti, hogy van benne önvédelem? az ok h van benne egy szenzor, de le is kapcsolja a vga-t, ha az túlmelegszik? viszont a win hajlamos restartolni, ha a kártya "mókázni" kezd.tehát én azt kérdeztem, hogy van-e benne védelmi áramkör és nem azt, hogy tönkremegy-e ha leáll a hűtés. te erre azt válaszoltad, hogy már hogya viharba ne lenne, erre kértem, hogy részletesen magyarázd... arra vártam, hogy leírod hol olvastad, azt, hogy van benne pont ugyan olyan védelem mint a CPU-ban... szal itt elbeszéltünk egymás mellett rendesen.
tehát megállapodhatunk, hogy maximum szoftveresen állítja az órajelet visszább, vagy kapcsolja ki a kártyát a védelem, persze ha még nem fagyott le az egész rendszer... -
Zolee11
senior tag
értem. a játékok nem terhelik 100%-osra, használd terheléses teszthez a GPU Caps Viewer nevü programot, abban vannak olyan tesztek amik megnyúzzák rendesen.
a 100 fok kb. a vége az üzemi hőmérsékletnek.
számold ki mennyit ér százalékosan 100 Mhz órajelnövelés és kérdezd meg magadtól, hogy megéri azért az 1-5 fsp többletért
nekem pl ha jól emléxem 860 vagy 870 fölé nem ment a kari, még 950-re is állítottam de ahogy rányomtam az Apply-ra kép eltünt és a gép újraindult pár mp múlva, minden programot kipróbáltam amit ajánlottak, pont mindegyikkel pont ugyanaddig a Mhz-ig bírta, utána end...fagy53: ez nem magyarázat barátom
nagyon jól tudom, hogy amíg a borda rajta van a GPU-n nem megy tönkre, de azért levenni róla működés közben nem merném, mert van egy olyan gyanum, hogy kijönne belőle a füst terhelés alatt, még mielőtt a gép újraindúlna végzetes hiba miatt...
de a CPU-ról bármikor leveszem, mert semmi baja nem lesz, alapjáraton simán elmegy 30 másodpercet is borda nélkül az X2 4200-es procim és még csak 70 foknál jár... -
Zolee11
senior tag
válasz
fagy53 #10067 üzenetére
Aha
és hogy müködik a maglassulás ha a GPU már fagyott ? A védelemnek nem csak a szétolvadástól kell védni-e hanem attól is, hogy nem fagyjon a kártya a túlmelegedés miatt. A 6600-as esetében működő hűtővel is 97 fok volt a GPU terhelve, szal az bőven 127 fok fölött volt álló ventivel.
A CPU más tészta, ott hardveres hűfokvédelem van, AMD procik 120 foknál kapcsolnak le, de addig lassulás sincs és fagyás sem, legalábbis az én CPU-m esetében.
De a GPU-k esetében nem tudok ilyen hardveres védelemről, persze ez nem azt jelenti, hogy nincs. Ezért is kérdeztem, de a magyarázatod eddig nem volt túl meggyőző. -
Zolee11
senior tag
és az tuti, hogy van benne önvédelem? az ok h van benne egy szenzor, de le is kapcsolja a vga-t, ha az túlmelegszik? viszont a win hajlamos restartolni, ha a kártya "mókázni" kezd.
annó a 6600-as is elméletileg lassította magát ha elérte a 127 fokot a GPU, ez mégsem működött, csak elkezdett szétesni a kép majd fagyott a kártya a túlmelegedéstől, mert leállt rajta a venti. -
-
Zolee11
senior tag
válasz
barnam_ #10053 üzenetére
Nem hiszem, hogy azt a load 65 fokot 2-3 óra nyúzás után érte volna el. Én építettem már be ilyen kártyát, és valami eszméletlen módon melegszik. Nem hinném, hogy megérné 10-15% tuning miatt, forralni az így is elég meleg karit. És abban sem vagyok biztos, hogy az a 65 fok 100%-os VPU terheléses adat! Ezt kevésnek tartom.
-
Zolee11
senior tag
nem az OS hibája? így is lehet fogalmazni, de ha 64 bites a processzor akkor 64 bitesben is tud címezni, és ekkor már a 32 bites OS hibája
azt viszont nem tudtam, hogy amit az OS lefoglal (2 GB) az teljesen tiltott a processzeknek, és ezáltal jön létre a 2 GB-os korlát, így már értem Captön Pörk hozzászólását
mindig tanul az ember valamit. ha vistat tolok egyszer akkor az tuti 64 bites lesz. -
Zolee11
senior tag
32 bites oprendszer maximum 4Gb-ot tud megcímezni, azaz ha 4Gb RAM van a gépben akkor abból le fog vágni annyit, amennyi az összes más memória (VRAM, vinyók gyorsítótárjai, stb.) összmérete, de ez esetben a rendszermemória kisebbnek fog tünni, pl. 3.8Gb vagy 3.5Gb, mintha nem is lenne 4GB RAM a gépben.
A fizikai cím kiterjesztése alapból be van kapcsolva, kivéve ha valami probléma van a memóriavezérlővel (akár szoftveresen is).Egy 2600-os kártyára teljes mértékben fölösleges 512MB ram, a memóriaszükséglet összefügg a felbontással, a 2600-os rég kinyiffan teljesítmény terén (a felbontás nagysága miatt) mire értelme lenne 512 ramnak. Ez szintén egy parasztvakítás, és pénkidobás, dehát a sok ramot el kell adni
-
Zolee11
senior tag
Megy is ha ráhúzom a tv ikont a monitor ikonra és SWAP-ot választom (mert más opció nem jelenik meg). De clone-ozni nem tudom ez a nagy problémám...
Ha a tv ikon fölé viszem az egeret akkor kiírja: To enable this display, click your right mouse button and the select the desired desktop mode from the poup menu... Hát nyomhatom agyvérzésig mert nincs felugró menü...
-
Zolee11
senior tag
Sajnos ezeket már mind próbáltam, a helyi menüben nincs ilyen opció, csak rotate...
VaniliásRönk: ha hazaérek megnézem ez az ATT mit tud és próbálkozom mindennel amivel lehet..
A user meg fejlődött a technikával, másban kell a hibát keresni, esetleg nem kellene 8 menüpont mélységben eldugni valamit, vagy egyszerűen tv kimenet bekapcs-kikapcs, utána lehetne beállítani a kimeneti szabványt, a clone módot, dehát úgy látszik az egyszerű megoldások nem divatosak... Hameg az ANUS a hibás, akkor írok nekik egy szép szívhez szóló levelet
-
Zolee11
senior tag
Itt senki nem használja a 2600-as kártyáján a tv kimenetet? Erre valaki megoldást? Számomra hihetetlen, hogy ennyire bénán kell ezt megoldani, anno még aVoodoo 3-as ezerszer logikusabb és egyszerűbb volt. Ma már nem tudnak programozni
-
Zolee11
senior tag
Lenne egy ASUS 2600XT-m, eddig nem használtam a TV kimenetet. Most viszont szeretném, de ennyire még nem fogott ki rajtam TV kimenet, a csatlakoztatott S-Video kábelen felismeri a TV-t, tehát megjelenik az ikon. Viszont semmiféleképpen nem tudom bekapcsolni, csak ha ráhúzom az ikont a monitorra, azaz SWAP-al tudom csak bekapcsolni, de ezzel eltünik a moncsiról a kép. Eddig minden videokártyám támogatta a monitoron is meg a tv-n is egyszerre a megjelenítést. Hiába akarom aktiválni a 2. megjelenítőt, aktiválja, de el is tünik azzal a lendülettel, tehát nem tudom a 2. megjelenítőre ráhúzni...
Ha a tv ikon fölé viszem az egeret akkor kiírja: To enable this display, click your right mouse button and the select the desired desktop mode from the poup menu... Hát nyomhatom agyvérzésig mert nincs felugró menü...
(Catalyst 8.2)Minden építő ötletet szivesen fogadok.
-
Zolee11
senior tag
Még annyit hozzátennék, hogy lehet pont valami határértékre melegszik a GPU, ami azt jelenti: pl. 50 fokig 40% a ford. szám, de 50 foktól X fokig már 60-70% és amikor ugrál 50-51 fok között a hőmérséklet akkor a ford. szám is ugrál, mondjuk egy értelmesebb vezérlés nem vált azonnal, hogy ezt elkerülje, de nem lehet tudni adott gyártó mit spórol el.
Ezt nézd azért meg mielőtt fölöslegesen elviszed a szervízbe. -
Zolee11
senior tag
Az normális jelenség, hogy amikor elindítod a gépet, akkor 100% a fordulatszám, majd pár mp múlva lelassul akár szinte 0-ra, hisz nem meleg még a GPU, de később egyre gyorsabb lesz.
Az viszont nem korrekt, hogy felgyorsul, majd lelassul, és megint felgyorsul... ott vezérlési hiba van, vagy érzékelő. -
Zolee11
senior tag
válasz
barnam_ #7527 üzenetére
Hátöizé, AMD Gpu Clock Tool-al is 870-en úgy elszállt ahogy kell. Asszem nem zúzom tovább, de ha jól emléxem van valami olyasmi, hogy van egy ilyen "holt tér" és ha mondjuk 880-ra vagy 890-re raknám egyből akkor nem halna meg. Viszont érdekes, hogy egyből eltünik a kép (monitor jelzi, hogy nincs jel), ahogy rányomok a Set Clock-ra. És olyan 6-10 mp és újraindul a rendszer... Mind1, nem akarom húzni, csak kiváncsiságból nyúztam egy kicsit.
-
Zolee11
senior tag
Mondanék neked de, az Abit oldal nem jön be... tölt, tölt, tölt, és vagy már 5-8 perce csak tölt... teljesen mind1 melyiket választom, Global, Benelux, stb.
Én BIOS-flash programra gondoltam és nem órajel manipulátor programra. Azokat én se ajánlom, csak fagyás és fagyás a következmény...
De BIOS-t legtöbbször win alól frissítek, nem kell bootolgatni, lemezekkel szórakozni.Aggregátor:
-
Zolee11
senior tag
Egy rendszergazdától olyan infót kaptam, hogy szerinte az AGP frekit is meghúzom ilyenkor titokban, bár a biosban folyamatosan 66MHz-en látom.
Erre bőven van esély. Egyszerűen nincs más magyarázat a dologra. Esetleg hibázik a CPU, vagy a memória, vagy az alaplap, ezeken az órajeleken... A szoftverkörnyezetnek közvetlenül semmilyen összefüggése nincsen az órajellel.
Ha 333-as FSB-n stabil, akkor 400-on azért nem mert valami hibázik, és az nem szoftver miatt van az biztos. Én is a BIOS frissitést tudom ajánlani. Hidd el nem olyan vészes. Olyan progit szeddj le ami win alatt is működik, majd tölsd le a legújabb BIOST és minden szükségtelen programot zárj be. Elindítod, megcsinálja, restart, BIOS-ba be, újra beállítod a dolgokat, és már meg is van. -
Zolee11
senior tag
Kicsit tesztelgettem és arra jutottam, hogy 863 a vége a GPU-nak, ha 864-re rakom akkor behal a garfikus felület, és system restart... Riva Tuner-el is ugyanezt csinálja...
Am. még a gyári hűtő van rajta, csak kell vmi viszonyítási alap. 3D Mark alatt néha felugrott 63 fokra is, de az szerintem vmi mérési hiba lesz, met akkor ugrott 55-ről egyből 63-ra amikor a GPU terhelés 100-ról 0%-ra esett vissza (persze lehet, h nem tudott frissíteni), majd terhelés közben megint visszaesett 55-58 fokra, ez érdekes lenne, ha igaz lenne...
CoD4 alatt 40 percet játszva 54-56 fok között mozgott. És ez a gyári hűtés.
Holnap megnézem mit tud a VF900-as, de az is lehet, hogy visszarakom a gyárit, és a 900-ast eladom. Anno még a 6600GT-hez vettem (gyári hűtővel majdnem 100 fok volt terhelve), csak az gyári hűtéssel kelt el, a VF900-as meg megmaradt... -
Zolee11
senior tag
Megnéztem a Catalyst Centerben a tuningot. GPU 870-nél KO. Kép eltünik, hang beakad, majd megszünik a rángatódzó hang is, és pár mp múlva újraindul a gép... hát ez lol
ezek már így reagálnak tuningra? Vagy csak az ATI saját marhasága ? Új kártyákat még nem tuningoltam, de a régebbiek először csak szemetelni kezdtek, és csak utána jött a befagyás...
Na mind1 nem a tuning a lényeg, csak a hőmérséklet érdekel. Most nem futott 53 fok fölé.
De megnézem a Riva Tunerrel játék alatt mikor már izzad egy órácskát... -
Zolee11
senior tag
Sziasztok.
Milyen programal tudnám mérni a GPU hőmérsékletet terhelés alatt egy 2600-os karin? Régen erre tökéletes volt az AtiTool, de az sajna nem jó ehhez a kártyához. Van valami hasonló program ami képes lenne terhelni a GPU-t, és közben kijelezni a hőmérsékletet?
Vagy csak naplózásos módszerrel oldható meg, miközben futtatom pl. a 3D Mark-ot?
A cél az lenne, h megmérjem mennyi a különbség a gyári (ASUS) hűtés és egy VF900CU között.
THX. -
Zolee11
senior tag
Já ih érteni. Ennyire nem ismerem a 3DM-et, és főleg nem hibakeresésre használtam, mert itt jelenik a hiba meg a legkésőbb. Ezek szerit amit ti itt most toltok 3DM-ben ezek nem "tiszta" értékek, azaz a kártya már simán hibázik csak nem látványos. A pont a lényeg, perverz tuningmániákusok
-
Zolee11
senior tag
"A GPU-ra kényszerített órajel a feldolgozás sebességét hivatott fokozni, ennek gátja az áramkörök energiaigénye, ill. annak kielégítése. Ha ez nem elég a GPU lefagy, de ezt megelőzhetik átmeneti jelenségek"
Ez így van odáig, h lefagy a GPU. Mert a feszültséget azért kell növelni, mert minden tranzisztornak kapcsolási ideje van, és egy adott feszültségnél, adott hozzá egy felfutási görbe, amikor a 0 értékből 1-es érték lesz.
Namármost ha egy adott időn belül, mert megemeltük az órajelet, a feszültség már nem tud felfutni addig a rövidebb idő miatt, hogy a kimenet 1-es-nek értékelje a kapott értéket, akkor a tranzisztor mindig 0-ás értéket "dob ki", azaz rossz vagy éppen véletlenül jó értéket. Itt nem energiaigényről van szó, hanem egyszerűen a felfutási idő csökkentéséhez növelni kell a feszültséget, ezzel persze nő a hőtermelés ezzel pedig az ellenállás ami ismét megint több feszültséget kíván ahhoz, h egy adott időn belül elérje a logikai 1-es-hez tartozó feszültség szintet ha éppen arra van szükség.
Egy ilyen hiba nem jár akadással, hisz max rossz érték jön ki, ezt a GPU se tudja kezelni, mert akkor még drágább lenne, így vagy látod a hibát vagy nem, de ott van. Ez miért okozna akadást? Na ez az amit nem értek. Az akadás más miatt lesz és nem a feszültség alacsonysága miatt és a GPU hibázása miatt közvetlenül. -
Zolee11
senior tag
Ezt hol olvastad? Mert ilyennel én amióta létezik a 3D gyorsító azóta nem találkoztam. Elsőre pixelhibákat látsz 2D-ben, 3D-ben meg tuxtura és pixelhibát. Ennek mennyisége egyre jobban fokozódik az órajel emelésével, majd kifagy a GPU. Akadást én soha egyetlen kártyánál se láttam. Akadás csak akkor léphet fel ha a kommunikácio megszünik a kártyával, de ezt a legtöbb driver nem is figyeli. Lásd VGA kártya nélkül is elindul a win. Ritka esetben indul csak úrja a rendszer emiatt.
-
Zolee11
senior tag
válasz
barnam_ #7116 üzenetére
"Szerintem kevés a fesz, amiatt lassabb. Bár többször meg kellene ismételni a tesztet, hogy biztos legyen."
Ezt hogy érted? Tudtommal nincs automatikus órajel csökkentés ha hibázik a GPU. Ha hibázik akkor se veszed észre (csak ha már rengeteg a hiba), és emiatt nem fogsz kisebb pontszámot kapni. Nem értem mire érted, hogy kicsi a feszültség. A voltmod-al meg ne nagyon játszatok, ha nem értetek hozzá profi szinten, mert hamar döglött GPU lesz az eredmény
-
-
-
Zolee11
senior tag
válasz
Create. #4428 üzenetére
nekem asus karim van, de ilyen hibával nem találkoztam... én még a 10-es Catalystal toltam végig, hotfix nélkül. volt egy jópár textúra hiba (eltüntek bizonyos részek ill villogtak egyik pillanatban láttam, következőben nem) de ezek nagyon ritkák voltak és főleg a karakterekkel voltak kapcsolatosak.
szedd le a hotfix-et és nézd meg anélkül, hátha -
Zolee11
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1702 üzenetére
Ez így van, de pl. a 6600 Gt gyári hűtővel így ment 1 évig amíg lecseréltem VF900Cu-ra és nem volt semmi problémája...
Game alatt 105 fokos volt a GPU és környezete 80-90 fok, amire a kondenzátorok lettek tervezve...
A sok gond inkább a gyártás kezdetlegessége miatt van ezeknél a kártyáknál, sztem... és nem a hűtés hiányossága okozza.
Nálam a az ASUS néha nem indul el, másodszori startra mindig elindult, eddig összesen 3x nem startolt, ha elindul no problem, akát 48 órán kersztűl megy, ha végleg beáll azonnal csere... nem tudom mi okozza a gondot..
Teszteltem lehúzott hűtővel is, nem állt le, 110 fokra melegedett 30 perc játék alatt, de nem állt meg és nem hibázott, a hiba oka más... nem jöttem rá mi okozza... -
Zolee11
senior tag
válasz
gaborbol #1698 üzenetére
Csak halkan annyit megjegyeznék, h ezeket a chipeket 100 fokra tervezik és ezen a hőmérsékleten kb. 4-8 év üzemidőre...
(ha megnézitek az nvidia 127 fokon csökkenti az órajelet, mert néhány driverben ezt is meg lehet nézni mint infót, az új drivereket nem ismerem...)
szal nem kell itt izgulni a hőfok miatt, izzadjon csak, azért van... -
Zolee11
senior tag
válasz
Locutus #1448 üzenetére
Azt veszed amelyiket akarod
"Egyébként nem értem mire ez a nagy sávszélesség, meg gddr3 hisztéria itt, amikor a 8500gt-t is megkapom ennyiért, és azon gddr3-van, mégis élből le lettem beszélve róla. Akkor most mégsem számít annyit?"
Na ja csakhogy a 8500 és a 2600 GPU egy kicsit másként épül fel, ez olyan mintha egy terepjárót és egy személygk.-t hasonlítanál össze, a kettő kicsit másra lett tervezve...
Csak mosolyogni tudok azon, ahogyan vitáznak hozzánemértő emberek olyanon amihez gőzük sincs(csakmert most XY játékban nem lassabb sőt gyorsabb is, ja és vannak DX10-es tesztek is...)
A 8500GT DX10 alatt valószinűleg alacsony teljesítményt fog produkálni. Jelenleg nincs DX10-es játék csak kompatibilisek vele!!! A kettő nem ugyanaz! A Crysis lesz az első ha minden igaz. Azért mert néhány utasítást tartalmaznak ami DX10 alatt elérhető az nem azt jelenti, h DX10-es, csak abban az üzemmódban fut, de pl. nem használják a 40-60% (DX9) helyett a 20-80%(DX10) kommunikáció-hasznos adat arányt sem ha jól tudom, ami az egyik fő újítás. És ezek a kártyák nem 8-10 fps-t fognak produkálni remélhetőleg. A 8500 esélyes rá, de a 2600-os 2,5x teljesítményfölénye (DX10 alatt, mivel erre lett tervezve) már kielégítő fps-t produkálhat, sőt valószinüleg produkálni is fog. -
Zolee11
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1440 üzenetére
Érthető módon: miért jobb a gddr3 mint a gddr2? Mert gyorsabb?
A válasz igen. Ekkor vetődik fel a kérdés h kitudja-e használni ezt a GPU vagy nem? Pl. CoD2 esetén nem, de ha nagy mennyiségű textúrát kell mozgatni akkor igen. És itt a lényeg, van amire elég a ddr2 és lesz amire nem...
Az h valaki ezeket nem gondolja végig és megvesz egy karit, mert 3 ezerrel többért egy adott teszt szerint csak 2-3%ot nyer, majd adott játékoknál emiatt játszhatatlan fps-t produkál a kártya, majd vehet vissza 800x600-ra, az az ő problémája lesz...
Mert pont a textúramozgatás ami nem GPU teljesítményigényes, de annál inkább sávszél, és az bőven kerül a VRAM-ba is, nem egyszer kell oda-vissza rakosgatni ;) -
Zolee11
senior tag
válasz
adcsyka #1417 üzenetére
Sztem a gond a kártyával lesz, vagy esetleg inkompatibilis az alaplappal, nagyon ritkán előfordulhat. Ki kellene próbálni másik lapban is, ha ott is gond van akkor kari vissza garóba.
Egyéb ötletem nincs.
A supportokról meg annyit, h ottan semmihez sem értenek ha komolyabb a gond. A komoly szakembereket meg kell fizetni, de kedves gyártóink fél filléren is spórolnak...
Abban tudnak csak segíteni, h hogyan instalálld fel a programját
Nekem csak negatív tapasztalatom van velük. -
Zolee11
senior tag
válasz
adcsyka #1406 üzenetére
Szia.
Én találkoztam ilyen hibával bár az egy 9600-os XT volt. Egyszerűen semmilyen drivert nem tudtam felrakni, mert azt a hibaüzit dobta h a kártya nem található. Mindent kipróbáltam de 2 óra szívás után csak nem ment, egy win reinstall oldotta csak meg...
Mondjuk a sima driver felment, és a legtöbb játék is futott, ez a hiba csak egy frissítésnél jött elő, a kártya beépítésekor nem volt gond. -
Zolee11
senior tag
-
Zolee11
senior tag
válasz
elit_hun #1343 üzenetére
miért is kellene rádobni ventit? próbáltátok már h mennyit ér a hűtés tuning esetén? szinte semennyit, mert tök mind1, h 70 fokos a kari vagy 130, szinte pont ugyanaddig a MHZ-ig bírja hiba nélkül, persze az élettartama miatt nem mind1, de tuning szempontjából lényegtelen.
sokkal hamarabb hibázik a feszültség alacsonysága miatt, mint a hőmérséklet miatt...
ha valaki nem hiszi ki kell próbálni, én is kétkedve olvastam annó, de tény és való, h így van, persze lehetnek kivételek de az nagyon ritka. -
Zolee11
senior tag
Az esetemben nem lesz kép, mert hardver hibáról van szó, csak restart segített, azaz miután a kártya újraindult...
És nála is:
"Másodjára fordul elő, h bekapcsolom a gépet és nem kapcsolódik be a monitor, a gép elindult, win betölt, de nincs kép"
Nálad is hasonló lehet a gond, mivel üzemmódváltásakor megjelenik a kép, de nálam akkor se. -
Zolee11
senior tag
válasz
belaazallat #1050 üzenetére
Sajnos énse találkoztam még ilyennel, ha igen akkor halott volt a kari.
Azt azért hadd kérdezzem meg, h milyen kártyád van? Szintén ASUS? -
Zolee11
senior tag
válasz
belaazallat #1047 üzenetére
Szia.
Nekem fordult elő egy ASUS kártyával. Átnéztem a karit és a kimenetnél érdekes lerakódást találatam, ami elért a kimeneti jelekre kötött ellenállásokig. Ezt letakarítottam. Ha vezette az áramot (nem jutott eszembe, h ellenállást mérjek rajta), akkor megtaláltam a hiba okát ellenben nem ez okozta a gondot...
Azóta nem jelentkezett a hiba, de előtte se gyakran. 3 hét alatt 2x fordult elő...
-
Zolee11
senior tag
Ma szembesültem az első hibával: gép indul, kép az nincs nézem wtf?, de semmi. Win szépen betöltött de kép az nem volt, a monitor bekapcsolt, jelezvén, h van jel.
Kábeleket, csatlakozókat megmozgattam. Semmi. Öcsém megkérdezem, h mivan, tud róla?
Na ja már volt ilyen, újra kell indítani... én lenyomtam sleepbe, majd start és hopp lett kép...
Eccóva ez már a második eset és nem is az első, csak nem tudtam róla... Remélem többet nem akar ilyenekkel ilyesztgetni, habár ez nagyon nem jó jel... -
Zolee11
senior tag
Gyakori lefagyások?
Én 2 hete használom és 1x nem volt lefagyás, GPU Recovery, játékok alatt sem... -
Zolee11
senior tag
''Akkor azért futnak tovább az egyszerűbb (grafikájú) játékok ( mert ezekhez kevessbbet vesz fel a kártya) ???''
Az attól függ mit értessz egyszerűbb garfikán, de igen lehetséges.
am ha nincs külön csati akkor az azt jelenti, h maximum 75W a fogyasztása, csakhogy a vedoókártya + proci már 140W környéke full üzemben. És azt hozzá kell tenni h ezek az alkatrészek a máspdperc tört része alatt többször esnek min ill max. fogyasztás közötti részbe, erre vannak a kondik, de ők is kifutnak ha a táp nem tudja ellátni az igényeket, a kell a kraft, nem kell a kraft ''üzemmódból'' ki-be kapcsolgatni.
Rengeteg gépet pakolok össze és előferdűl h spórolni kell, tapasztalatom szerint pl. a codegen jobb volt mint a deer, de 2 éve nem pakoltam codegent, lehet h a régebbiek jobbak voltak... manapság inkább kisajtolok egy 6-7 ezret és rakok egy normálisabb tápot, csak mesélni kell a szép kivirágzó kondikról, füstölgő vinyókról a sok fontos adattal és máris lesz rá pénz...
ez kb. olyan mint veszek egy jó autót, és rárakok egy gagyi gumit, csak nem fog csúszni télen az út és akkor megúszom...
Én megnézném a hűtést is, a leírásodból itélve x idő után adja fel... Lehet, h gyárilag rossz a paszta, beszáradt és elemeli a bordát, mert láttam ilyet is.
Csak kikaptam az nVidia-t be az Ati-t, driver uninstall, catalyst install és semmi baja. Nekem még 10 év alatt nem kellett kártyacsere miatt új win-t felrakni.
[Szerkesztve] -
Zolee11
senior tag
tapasztalataim alapján a Deer a leggyengébb a piacon, vmi eszméletlen gyenge, egy normálisabb konfigot nem képes ellátni, egy állítólag 400W-os 150-200W-os terheléstől összef*ssa magát...
elég valószínű h a hiba a táp miatt van... -
Zolee11
senior tag
''Az Xpertvision miért lenne hibás? ''
Én nem mondtam, hogy hibás csak azt, hogy ők nem hívtak vissza kártyákat, de valószínű, hogy nem is kellett. Én már beüzemeltem kb. 3 hete egy ExpertVision kártyát, írtam is róla, annak azóta semmi baja, tökéletesen müxik. De egy másik ismimnek viszont marha érdekes jelenségeket produkált (csíkozódás, textúrahibák), majd garó lett belőle... De ez még kevés, bárminemű következtetés levonására. Sőt az is lehet, h a Sapphire kártyáknál jelentkező hibáknak (nem az összesnél) semmi köze sincs az AMD hibához, egyszerűen vmit eltolt a Sapphire néhány kártyánál, ozt annyi.
Szal ne para, csak én kombinálok... -
Zolee11
senior tag
''Csak a Giga vett a régebbi si ostáyból mert olcsobb volt szal felesleges pánikeltés....PH! AMD válaszát elfelejtette megirni...''
Lehet, de akkor az ASUS és az MSI is miért rendelte vissza az első szállítmányokat? Csak óvintézkedés volt? Ha igen akkor ők nem tudták, h csak a Gigabyte kapott belőle? Túl sok itt a miért...
De legyen igazad. Én mindenesetre megvártam amíg tudok egy ASUS-t szerezni, és megérte, legalábbis eddig. Egy fagyás nem volt, nem akasztja ki semmi, max nem működik, pl. AtiTool. Azért arra kív. leszek, h ezek a kártyák produkálnak-e hasonló hibákat mint a Sapphire és az ExpertVision. Én a tényeknek hiszek, nem a sajtónak -
Zolee11
senior tag
Ha jól tudom, akkor a firmware rossz ezekben a kártyákban, pontosan nem lehet tudni mert az AMD persze nem nyilatkozik, h száradna le a p****k, mert esetleg megtudnánk, h egy új firmware megoldja-e a problémát, vagy hardveres hibáról van szó, mert erre is célozgattak. A gyártók ''javításra'' hívták vissza a kártyákat, tehát valószínüsíthető, h firmware, de megint más infók szerint sok kártya javíthatatlan. Szóval köszönjük szépen kedves AMD, h tájékoztatnak minket potenciális vásárlókat, ezzel csak jobban lerontják a hírnevüket, és így sem állnak jól.
Én a helyedben visszavinném, csak az időt húzod. Akinek eddig rosszalkodott, az visszavitte (ha rosszul tudom javítsatok ki), csak rosszabodott a helyzet...
Sajnos ez van. -
Zolee11
senior tag
Ha az Aerot kikapcsolod, akkor is hibázik? Meg kellene nézni másik gépben is. Olyan nincs, h egy kártyát kiadnak úgy h nem jó hozzá az illesztőprogram, főleg nem 2D alatt. Milyen kártya ez? Sapphire vagy ExpertVision? Ők valamiért elfelejtették visszahívni a kártyáikat, ezért nem is vettem olyat, pedig Sapphire volt a kiszemelt, inkább vártam.
-
Zolee11
senior tag
A megoldás:
- Right click on your desktop and select ''Properties'' to bring up your display properties;
- Select the ''Settings'' tab and click on ''Advanced'' on the bottom right;
- Select the ''ASUS'' tab on the top right and then the ''ASUS Splendid'' tab;
- Unselect the check box next to ''Enable ASUS Splendid''
Most már tökéletes
És megelőztek, borzasztó
[Szerkesztve] -
Zolee11
senior tag
Sziasztok. Pár napja én is ASUS 2600XT tulaj lettem. Nekem semmi gondom nincs az itt felsoroltak közül. Persze a progik ugyszintén nem müxenek de nem is okoznak fagyásokat csak le kell lőni őket. Nagyon csendes és nagyon jó gyári hűtője van, eddig nem találkoztam problémás játékkal, de amióta feltettem az új 7.9-es drivert a videók nem mennek. Azaz mennek csak szép zölden meg csíkosan, nem codec hiba, driver nélkül szépen mennek, a hiba okozója a csodálatos ASUS Spledid képjavító. A gyári driverrel simán ment. Ezzel nem. Vki esetleg tudná, hogyan kell azt leírtani mert már minden kipróbáltam de a rohadék még mindig él
Ha nincs megoldás akkor vmi ASUS drivert kell keressek ami új....
Szerk:
Na ehhez külön gratulálnom kell:
''Megjegyzés: Az ASUS Splendid technológia kifejezetten az ASUS meghajtószoftverekkel működik , amelyek megtalálhatók a termékhez mellékelt CD-n, vagy az ASUS terméktámogatási oldalán.''
És ha már nem az van akkor esetleg nem lehetne eltávolítani? Kedves programozó barátaink már megint kitettek magukért...
[Szerkesztve] -
Zolee11
senior tag
Pont az Xpertvision és a Sapphire volt az első a piacon, és nem nagyon hívták visszafele a kártyáikat, pl. gigabyte még mindig nem kapható, de már van MSI és ASUS. Ők visszahívták az első szállítmányokat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest