- One mobilszolgáltatások
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Száni
tag
válasz
CPT.Pirk #11715 üzenetére
cod 1 pl. nem megy 30 fps-nél gyorsabban, ami nagyon gáz... - Ez érdekes. A minap előszedtem én is, és 1280*1024, 4*AA, 16*AF, játékban minden max, Vsync off beállításnál 90-100 fps, míg Vsync on esetén 50-60 fps. Viszont játék közben néha megakadt a kép pár mp-re, monitor lement standby-ra, aztán azzal a lendülettel vissza és minden ment tovább. Más játéknál még nem volt ilyen.
-
Száni
tag
A minap én is szétkaptam a zafír xt-m hűtését, műanyag védőburkolat le, újrapasztázás (Titan Nano grease - a CPU-nál bevált, tekintve, hogy a 2.8GHz-en járó x2 3800+ terhelve sem megy fel 50°C-ig). Változás szinte semmi (továbbra is idle 49-51°C, terhelve 70-75°C - játéktól függően). Majd bepakoltam alá a Glacialtech Northpole 1000-es ventijét (ez egy db PCI helyet elfoglaló, 2db 8cm-es 1300rpm-es ventiből álló, gyakorlatilag hangtalan kártya), kapásból esett idle 5 fokot, terhelve meg 6-8 fokot. Aztán kikapcsoltam a gyári hűtést, és úgy is elviszi az eredeti hőfokokkal, cserébe sokkal halkabb lett a stuff. Feltenném a Glacialtech heatpipe-os hűtőbordáját is, ami viszont csak a GPU-ra fekszik fel, így a RAM-okat csak a ház szellőztetése hűtené, és nem vagyok benne biztos, hogy az elég. Több ventit meg már nem akarok beszerelni
Üdv.: G. -
Száni
tag
Na, kipróbáltam ezt az AGP Aperture Size csökkentést (32MB a legkisebb nálam). GRID alatt nem gyorsult semmit, cserébe időközönként leesik 3-4 fps-re, majd magához tér és fut tovább 30-35 fps-sel. Előtte ilyet nem csinált, szóval marad az "alap" beállítás.
-
Száni
tag
Az stimmt hogy max. 75°C, de hát az a GPU és nem a RAM-ok hőfoka, engem pedig kifejezetten az érdekelne. Az x800-as GPU-ját a gyári hűtő max. fordulaton 70-75°C-ig is elengedte, míg a Northpole (ami hőcsöves és egy 1300rpm-es duplaventis kártya van hozzá) max. 55°C-ig, viszont nem hűtötte a RAM-okat.
-
Száni
tag
A #10663-ban Aggregátortól meg is kaptad a választ. Egyébként semmi gond, csak tegnap rövid időn belül a Tiéd volt a 2. olyan válasz hsz., aminek semmi köze nem volt az eredetihez.
Teljesen véletlenül (na jó, akár szándékosan is) használ valaki RAM hűtő süniket Sapphire kártyához? Ha igen, tapasztalat? Az a gondom, hogy a meglévő Glacialtech Nortpole 1000-es hűtőm (ami passzentos erre a kártyára is) csak a GPU-t hűti, a RAM-okat nem, és félek, hogy emelt órajelen nem bírnák a gyötrést.
-
Száni
tag
válasz
MIFtIli #10632 üzenetére
Mennie kell annak! ATT-->jobb klikk-->hardver-->túlhajtás beállításai-->venti-->beállít-->ment...ment...mendegélt... Én 2 profilt használok automata túlhajtással és annak megfelelő ventiszabályzással. De mindezt a rivatuner is tudja.
Med1on: ok, én a sajátomból indultam ki, ami alapfeszen viszi a 2.8-at és terhelve sem több 44-45 foknál.
-
Száni
tag
válasz
BabLeWeS #10629 üzenetére
De Ember, értsük már meg, hogy nekem nincs olyan gondom, hogy a CPU kevés a VGA-hoz! Arról nem beszélve, hogy nálam nincs semmilyen CPU limit. A helyes eljárás: olvas-értelmez-gondolkodik-válaszol (ha nagyon muszáj). Ehh..."annyi baj van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen"!
-
Száni
tag
válasz
BukottHangya #10626 üzenetére
Szabadesés, balta, defibri...
-
Száni
tag
válasz
MIFtIli #10624 üzenetére
Ha Sapphire a kártya, akkor próbáld ezt: 8.5 AGP hotfix
Az xp-s verzió gutsőn. -
Száni
tag
Szeva!
Nálam is 80-at mutat az Everest (csak pont a Sapphire-ra), alapon is és terhelés alatt is. Azért fura, mert a 8.3-as catalyst-nál még 120-at írt, majd a 8.4-től már csak 80-at. Teljesítménybeli különbséget nem vettem észre.Futto: semmi macera nincs az AGP-nél telepítés közben.
-
Száni
tag
válasz
hfrankee #10163 üzenetére
Nekem az x800-ról megmaradt a Glacialtech Northpole 1000-es hűtő, az is felmegy 26xt-re.
Öléggé OFF: gondoltam megyek egy karikát a GRID demójával, de csak színes csíkok, krikszkrakszok látszanak, a játék elindul, a menüben vagtában tudok lépegetni, sőt futamot is tudok indítani, de ott is csak ezek a csíkok látszanak. Minden más játék mükszik. Kb. 2 hete játszottam már vele, akkor semmi gond nem volt, azóta nem cseréltem drivert, nem tettem föl új progit... Mi lehet a nyűge?
Üdv.
-
Száni
tag
válasz
bubuka71 #10103 üzenetére
Hali! Méricskéltem párat egy EMU 1.144K Teljesítmény -és energiamérővel. Konfig az adataimnál. Én a CPU-t az RMClock-kal vezérlem, így terheletlenül 1.092Ghz-en fut 1.1V mellett, nyélgázon pedig 3Ghz 1.35V mellett, míg a VGA 297MHz/350(700)Mhz-en fut alapon és 850/855MHz-en emelve. A 3D-s megjelenítést az ATT v1.4.7.1171-el "idéztem elő". A fogyasztás a következőképp alakult (+/- 2-3W):
CPU/VGA alap + nincs 3D: 95W
CPU alap/VGA alap + 3D: 110W
CPU alap/VGA emelt + 3D: 140W
CPU alap/VGA gyári órajel + nincs 3D: 110W
CPU alap/VGA gyári órajel + 3D: 135W
CPU emelt/VGA gyári órajel + nincs 3D: 125W
CPU emelt/VGA gyári órajel + 3D: 175W
CPU/VGA emelt + nincs 3D: 130W
CPU/VGA emelt + 3D: 185WA következtetéseket vonja le mindenki maga. Holnap kikérdezem
-
Száni
tag
válasz
bolcsodal #9920 üzenetére
mondjuk ezt ellensúlyozza a HD2600XT másfél gigaherzes RAM frekije 128bit mellett. Ellensúlyozná, ha legalább 2,2GHz lenne, mivel az x800as ment 1,1GHz-en a 256bit mellett. Az sm3-at nem tudtam, hogy támogatja a CoD2, így már érthető.
A béta ATT nálam se fagyott egyszer sem. -
Száni
tag
válasz
bolcsodal #9911 üzenetére
A béta nem fog azonnal kifagyni a HD2600XT-miatt... - Miért, ki kéne neki?
Olvasgattam itt a hd2600xt-t méltató leírásokat, azonban én közel sem vagyok megelégedve vele. Lényegesen többet vártam. Pl. a minap nosztalgiából fölraktam a CoD2-t és sokkal gyengébben fut, mint előtte az x800-asomon. Ugyanez igaz a TDU-ra is, a CoD4 meg jóval kiegyensúlyozatlanabb (kicsit több füst van és már meg is feküdt). Tudom-tudom ez egy alsókategóriás kártya, de akkor is. Bár ha beleveszem, hogy 16k-ért vettem ezt az AGP-s xt-t, úgy már nem is olyan rossz
Ha lesz időm felaplikálom rá a Glacialtech Northpole 1000-es VGA hűtőt, kíváncsi vagyok mennyit számít ezen a karin (az x800-on terhelve 20°C körül volt a difi ennek a javára).Üdv.: G.
-
Száni
tag
Üdv!
A DCPro-val - a leírás szerint - lepucoltam minden ATI maradékot, majd felraktam a 8.4 Hotfix-et, amit továbbra is minden program 8.3-asnak lát (2008.02.25-ös dátummal). Ez még nem is lenne gond, viszont sz@rabbul futnak a cuccok, mint az eddigi sima 8.3 cat-tal. Plusz megadta magát a TV kártyám is (Winfast Expert 2000), azzal hogy "Hiba történt a képalkotás során". A driver csere-bere előtt még tökéletesen működött, azóta meg se nyikkan, hiába raktam újra. Hétvégén xp reinstall...hátha!
G. -
Száni
tag
válasz
VaniliásRönk #9624 üzenetére
Ok, félreértettelek. Este próbálom, köszi!
-
Száni
tag
válasz
VaniliásRönk #9616 üzenetére
Nincs fönt a Catalyst, nem is volt, csak a drivert telepítettem, meg ATT-t, ahogy eddig is (illetve korábban omegadrivert használtam, de az ennél a kártyánál nem vált be sajnos). Ezek után mi a teendő?
Üdv.: G.BukottHangya: én a manuálisan feltett 8.3-as drivert simán nem is tudtam uninstallálni, folyton kidobott hibaüzenettel a törlés kezdetekor.
-
Száni
tag
Sziasztok!
AGP-s Sapphire 2600Xt-m van, amivel kapcsolatban két kérdésem lenne:
1. Felraktam tegnap a Sapphire honlapján található 8.4 Hotfixet (32-bites xp-hez), de minden progi továbbra is 8.3-as drivert mutat. Most valamit vagy elsz@btam, vagy tényleg én vagyok a hülye.
2. Az Everest (4.5 UE) szerint a GPU jellemzőinél a unified (egységesített) árnyalók száma 80. Ezzel csak annyi a nyűgöm, hogy pár héttel ezelőtt még 120-at írt ki. Melyik a helyes érték?
Tudom... olvasgassam az 1. hsz-t, de abból nem derül ki számomra semmi ezzel kapcsolatban.
A kártya egyébként nem rossz, a hűtése olyan amilyen (viszont passzol rá az x800-ról leszerelt Glacialtech Northpole 1000-es VGA hűtőm, amit nemsokára fel is illesztek), relatíve jól húzható (nálam 857/1750MHz fölé nem megy).
Üdv.: G.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Windows 10
- One mobilszolgáltatások
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Háztartási gépek
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest