- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
dugomc
tag
válasz
_Toka_ #36122 üzenetére
Köszi. Frissitettem a bios egy általam beálitottal. Elég hülyén volt a ventivezérlés beállítva. Pl 85 fokon éri el a venti a 30%os forgást. Na most alapon 30%al forog így windowsba éphogy 70 fok. Max terhelésnél 80 fok körüli érték és 70%os fordulat igaz süvít most de így egészségesebb neki is nekem is
.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
_Toka_ #36115 üzenetére
Butuska vagy.
Az érveket elmondtam. Az hogy érvnek a "hehehe"-t sikerült felfognod....na ez a hehehe.
Régebben voltak különbségek Ati és nV videólejátszásnál, ma már ezek eltüntek. Leírtam milyen progi alatt nézz meg egy filmet, és milyen beállításokkal mind a 2 gyártó VGA-jával. Ha ez nem érv, akkor nem tudom mi számítana neked annak. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #36100 üzenetére
Azért jobb erre az ATT XCoder-ét használni (amit én is használok már régóta), mert a CCC konvertálója nagyon gagyi. Egyébként eddig is belefért egy 1.5 órás film konvertálása 18 percbe, most mennyi lesz? Bír jelentőséggel, vagy ez is csak egy marketing húzás? Én jobban örülnék, ha végre a játékok mennének rendben. De annál is jobban örülnék, ha másodjára végre kicserélnék a VGA-mat, és nem egy 7900GT-vel kéne kínlódnom.
Ami viszont NFS4-hez király.
dugomc: Egy erős procival majd jobb eredményt kapsz.
-
vazimódó
senior tag
válasz
_Toka_ #35678 üzenetére
Koszi a tippet,megnezem.
ollie: A rendszert most raktam ujra kb 2 napja. Az uj vga miatt mert elotte egy nvidia-s kari volt benne es gondoltam biztos ami biztos.
Egyebkent 64bites Vista van fenn.
A driverek is teljesen frissek. Megneztem az IRQ beallitasokat hogy nincs-e valami akadas de elvileg minden jol mukodik. Az eszkozkezeloben egyedul a creative gameportot nem talalja,de ezt tudnam is orvosolni egy netrol letoltott file segitsegevel,csak az a gond ha ezt megtennem csak 2.1 es hangot tudnek beallitani maximum,ugyhogy ezt inkabb hanyagolnam. A dx-et megnezem amit Toka is javasolt es meglatjuk.raskolnikoff: Koszi,kiprobalom a progit,bar szerintem a setaffinity is valami hasonlo lehet,de egy probat meger.
-
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35402 üzenetére
Hát én sok-sok "csak használt" VGA-ról olvastam, hogy bekrepáltak, akinek meg eleve hibával indul, szted mit tudnak tenni?
Rengeteg kártyát használtam sokféle vezérléssel (pl. ATT, ami a legjobb), sokan használják a beállításaimat, vagy más egyéb beállításokat, és ezek közül kevesebb kártya halt meg (csak az enyémről tudok, legalábbis az általam ellenőrzött bios-okkal), mint a "csak használt" VGA-kból.
Mellesleg nem úgy kellene kiadni a hardvereket, hogy az egyszeri usernek semmi gondja ne legyen velük? Hidd el, mindenki szívesebben játszana, minthogy itt fórumozgasson, és baszakodjon a folyton leálló, hibázó VGA-jával, amelynek a hibáját nem fogják a szervizben reprodukálni (azaz visszakapja a VGA-t, hogy jó), mert ott csak beteszik egy alaplapba, és megy, OK, nem járatják órákig, ráadásul egy zárt házban. Dolgoztam szervizben is, és mi teszteltünk kártyákat órákig gond nélkül (mert számított annyit a vevő), míg egy házba betéve kapásból produkálták a hibákat, ha éppen a túlmelegedés okozta a gondot.
Tehát hiába vélsz összefüggést felfedezni a VGA felülvezérlése és a meghibásodások között, mert alapból van egy rakás nem 100%-os kártya, amelyeket csak felülvezérléssel lehet használhatóvá tenni, aztán ezek vagy kibírják így, vagy annyira rosszak, hogy így sem. Aki tehát ilyent fog ki, annak két választása van: vagy véletlenszerűen baszakodik a kártyája folyamatosan, amíg meg nem hal x idő múlva (és közben képtelen a VGA-t rendeltetésszerűen használni), vagy felülvezérli (hűtést cserél, stb), és így normálisan tudja használni a VGA-t, amely így X + még egy kicsi idő múlva hal meg, vagy esetleg semmi baja nem lesz, holott a gyári beállításokkal amúgy garantáltan lenne. Te mit választanál, ha alapból rosszul működne a karid?
Mod: A TPU felhígulását én is észrevettem. Nagyon gáz, hogy ellenőrizetlenül felkerülhet oda bármi. Sztem egy darabig ellenőrizték, aztán szartak bele az egészbe. De hát erre sem lenne szükség, ha jó biosokkal jönnének ki a VGA-k.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35396 üzenetére
Oops, miért nem TPU-on nézed?
Én asszem leszedek, és meg is nézek pár bios-t, amíg nincs VGA-m. 1 hét alatt "fogadták be" a nagykerben, 2 hétre vállalják az 5 mp-es munkát, hogy megnézik, megy-e, akkor persze ezek szerint kb. 1 hét, amíg lecsorog valahogy ide a világ végére, de jaj, mégsem, mert addigra mindenki elmegy karácsonyi szabadságra...
Azért valahol a sorozatgyilkosokat is meg lehet érteni... -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35388 üzenetére
Kis tapasztalat szavaim igazolására AMD-t illetően.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35388 üzenetére
Engem meg lehülyéztek páran, amikor anno azt mondtam, hogy szar bios-szal adták ki a kártyákat a mielőbbi eladás érdekében. De már akkor is csak mosolyogtam rajta, és lám, az idő megint engem igazolt: pár hónap múlva elkezdik (viszonylag) normális bios-szal szállítani őket.
Arra kíváncsi lennék még, mekkora feszültséggel megy a kari 2D-ben, mert abból sokat nem vehettek le, ha ilyen alacsony órajelekkel, és ilyen pörgős hűtéssel is ilyen meleg.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35251 üzenetére
Akkor megy 3D frekin idle, ha valaki módosítja bármelyik órajelet a biosban. Nálam pl. ezt csinálta (agy kikapcsolja az ATI hotkey pollert). Onnantól kezdve beáll a 3D-s órajelekre. Na, úgy melegszik is.
Jól szellőző ház kell. Erről majd min. kedd után tudok nyilatkozni, mert akkor kapom meg a házat, a csere 4870-em meg majd jön egyszer, valamikor, de már kezdek morcos lenni, hogy ennyit szöszmötölnek vele. Bazki: berakják, nem megy, küldenek másikat. Mi tart ezen legalább 2 hétig? Csak nem hegyekben állnak a szar ATI kártyák?
-
dangerzone
addikt
válasz
_Toka_ #35164 üzenetére
Klassz hát. Hogy hol kapcsolódik a témához? Hát elmondom Néked!
2800++ bartonhoz mindenhol max 7600 gt-t ajánlanak, mert a barton "NEM TUD KIHAJTANI ENNÉL JOBB VGA-T". ...érted....
Szóval attól hogy "nem tudja kihajtani" , attól még gyorsabb ez a gép, mint egy gönc nvidia 7600-zal, és én akkoris ilyet vettem.
Vágooood!!??....
Fear tényleg frankón fut.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35117 üzenetére
Értsd már meg, NINCS FIX KIHAJTÁS!!! A fogalom mindig kizárólag a körülmények ismeretében értelmezhető. Éppen ezért semmit nem lehet kijelenteni biztos tényként. A "definíció" kizárólag akkor eredményez bizonyosságot, ha minden változóját pontosan megadjuk, ezt matematikusként tudnod kéne (és ezért értelmetlen önmagában a "kihajtja-e?" kérdés. Ezt próbálom megértetni veled, teljesen hiába.
Én itt befejeztem, bocs mindenkitől, akinek eddig is egyértelmű volt, miről szónokolok.
Ha 50 hsz alatt sem érted meg, hogy nem 3870-et javasoltam önmagában, hanem arról volt szó, hogy ahhoz optimális a konfig (mellesleg 4670-et javasoltam, azt is csak akkor, ha mostanában nem fejleszt platformot), vagy ha azt, hogy jobb teszteket produkált az én konfigom a régi kártyával, mint egy gyengébb az újjal, úgy értelmezed, hogy az én konfigom mindenben jobb volt, akkor nyilvánvaló, hogy azt sem érted, amit szó szerint elolvasol.
Mivel nem érzelmek vezetnek, soha nem érdekelt, kinek tetszik a stílusom, kinek meg nem (beszóltak már amiatt is, hogy pont nem tetszett valakinek).
Mivel törekszem a lehetőségek függvényében pontos választ adni (figyeled?: nincs objektív, egzakt meghatározás), amit vagy megért valaki, vagy nem, eszerint leszek "népszerű", vagy sem.
De ez nem érinti a tényeket.
-
KPepe
senior tag
válasz
_Toka_ #35117 üzenetére
csak nézd azt, te mennyit írtál erről, mert igyekeztél körülírni!
Persze, mert azt mondtad, hogy nem érted, ezért igyekeztem megmagyarázni. Definíciót sajnos nem tudok felírni, mert annyira nem érzem képzettnek magam a témában.
Viszont érdemes átfutni ezeket (bár nem mai darabok), hátha közelebb kerül valaki a megoldáshoz:
olvasmány 1
Következtetés rész érdekes. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35112 üzenetére
Azért, mert mint írtam, pénzkidobás drágább VGA-t venni egy gyengébb teljesítményéért. És ez alól kivétel, ha rövidesen platformot is fejlesztünk a VGA-hoz, mert az értelmet adhat a túlköltésnek. De tényleg nagyon túl van már tárgyalva a téma.
Mellesleg annak, hogy valamilyen program elfogadható sebességgel fut, semmi köze a "kihajtás"-hoz. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35100 üzenetére
De hát leírtam, hogy mit jelent a kihajtás...
Én ennél többet nem tehetek.
Az élet, és maga a valóság nem írható le szigorúan 0-k és 1-ek, valamint egyértelmű szabályok formájában, még ha digitális agyúak ezt akarják is elhitetni velünk. (Ezért is szarok magasról pl. minden tömörített zeneformátumra.) Még a fizika is adós az egységes univerzum-elmélettel. -
KPepe
senior tag
válasz
_Toka_ #35096 üzenetére
A kihajtás dolog még mindíg homályos! De mitől is lenne tiszta...
Hadd kérdezzek valamit! Ezen mi nem világos?
katt777 írta:
"Kihajtás"-ról akkor beszélhetünk, ha egy adott konfigurációban (amelybe természetesen beleszámít a monitor is), az adott grafikai beállításokkal a rendszer számítási teljesítménye elegendő ahhoz, hogy a VGA-nak ne kelljen adatokra várakoznia. Ha várakoznia kell, akkor CPU-limitesek vagyunk, ha viszont a rendszernek kell a VGA-ra várnia, akkor a VGA limitálja a rendszer teljesítményét.Tényleg nem kötözködni akarok, csak érdekel.
Szerintem ez annyit tesz, hogy ha lassú a processzor, akkor nem tud elég adatot küldeni a vga-nak, így annak sok szabad ideje van, mialatt nem csinál semmit, míg a proci vért izzadva számolja a fizikát, AI-t, stb, hogy aztán a megjeleníteni kívánt dolgokról tájékoztassa a video kártyát, hogy aztán az végre magához térve félkómásan hamargyorsan kirajzoljon valamit. Ilyen értelemben szoktak beszélni kihajtásról, és ideális cpu-vga párosokról. Tehát olyan összeállítás kell, amiben minden egység egyenlően van leterhelve, különben felesleges várakozások, vagy torlódások alakulnak ki (pl. ha a vga nem győzi megjeleníteni, amivel a proci elárasztja).
Szigorúan szerintem.
-
Pala
veterán
válasz
_Toka_ #35110 üzenetére
Az ominózus mondat alatt csupán azt értem, hogy a procid kb. annyira fogja vissza a 4850-et, hogy lehetséges, hogyha egy kicsivel gyengébb vga-d lenne helyette - és ezért hoztam fel példának a 4830-at, de szerintem írhattam volna akár 9800GTX-et is - nem is tűnne fel teljesítményben. Főleg nem olyan játékokban, ahol a cpu-n nagy hangsúly van, pl. Crysis, DiRT.
-
Pala
veterán
válasz
_Toka_ #35105 üzenetére
Viszont C2D, vagy akár csak egy tuningolt Pentium Dual-Cre proci mellett neked is jobban teljesítene a 4850, ezt tény és való. Én nemrég váltottam 4200+ X2-ről E2220-ra, és bizony érezhető a különbség. Lehet, hogyha neked 4830 lenne a gépedben, észre sem vennéd! Sőt, talán még én sem! Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ugyanannyit fizettünk kevesebb teljesítményért.... mármint azokhoz képest, akiknek jóval erősebb procijuk van. És bizony ez valakiknek számít(hat). Főként azoknak, akik 4850-et szeretnének venni, és nem 4830-at 4850-es áron.
Ettől függetlenül az a legfontosabb, hogy neked nyújtsa azt, amit te elvársz tőle. Onnantól kezdve nincs gond. Nekem szinte világéletemben cpu-limites masináim voltak (hol jobban, hol kevésbé), mégis minden kellően jól futott ahhoz, hogy ne érezzem égető szükségességét a váltásnak. Az egyetlen kivétel az volt, amikor az egymagos A64 3800+ procim mellé bekerült a HD3850. -
Pala
veterán
válasz
_Toka_ #35100 üzenetére
Én ugyan nem akarok belekontárkodni a vitába, de az, hogy egy cpu "kihajt" egy vga-t, nem azt jelenti, hogy bármelyik játékban, bármilyen beállításokkal a vga lesz a szűk keresztmetszet, azaz eléri azt a maximális teljesítményt, ami után akkor sem fog jobban menni, ha szarrá tuningolod a procit??
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35096 üzenetére
Hát, ha más nem azzal foglalkozik amivel éppen kell (tudatosság), azért engem nem lehet felelőssé tenni.
Buktam már kényszerű váltásokon eleget. Amikor tudtam, hogy mindennek fel fog menni az ára, összekapartam a 4870-re valót, és 1 hónapig szinte nem ettem, de nem 40%-kal magasabb áron kell megvennem. Mellesleg ez már bőven ősszel volt, és a procim egyébként egy ideig olcsóbb is volt, mint amennyiért vettem, de a lapom azóta is csak drágult.
Azt, meg hogy segít egy jobb VGA beszerzése, eddig sem vitattam, éppen a segítség különböző mikéntjeit igyekeztem megvilágítani.
Ha a "kihajtás" még ezek után sem világos, nem tudok mit mondani. Sztem csak az agyamat akarod húzni, de nem fog menni.
Én eleve nem vettem volna AMD-s konfigba 48xx VGA-t, ahogy a 3870 is csak örökölte azt, és rögtön Intelre cseréltem, amikor megtehettem, hogy kellően erős platform legyen alatta. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35093 üzenetére
Hát én ezért igazítottam vissza Intelre, és most egy jó darabig nyugtom lesz VGA ügyben, még ha netán cserélnék is, de sem azt, sem procit nem látom értelmét leváltani mostanában.
Remélem, hogy ha homályos volt is valami, az előző hsz fényében már tisztábban látod.
Nem preferálom egyiket sem, mert egyszer vasat cseréltem, aztán VGA-t, aztán megint vasat, aztán megint VGA-t, de az E8400 + HD4870 most (ill. ha megjön a cserekártyám) tökéletes párosítás, ha meg később VGA-t cserélnék, 4GHz-ig nem lesz problémám. Tekintve, hogy 1-1 újabb generációs VGA kb. 300MHz-cel gyorsabb procit igényel, nagyon nem tartok attól, hogy a közeljövőben elfogyna a vas. És ez hosszú távon olcsóbb (és kevésbé macerás), mint soxor cserélgetni "éppenhogy" konfigokat.
Crysisbe bukta VGA-ba tervezni, mert rohadtul prociigényes is. Ráadásul egyelőre az ATI driverek csak 1280-ban jók hozzá, 1680-ban harmad akkora sebességet (DX10) produkált a 4870-em, mint a 3870 (lásd a tesztjeimben) ugyanebben a konfigban.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35090 üzenetére
A CPU limit, az CPU limit: a VGA nem kap elég adatot a maximális teljesítmény eléréséhez. Lehet színezni, hogy ilyen CPU limit, olyan CPU limit, ez porhintés. Ahogy nem lehet valamit kicsit elrontani, vagy nagyon megcsinálni, csak elrontani vagy megcsinálni. Ha van CPU limit (bárminek nevezed), akkor van.
Attól hogy a 4850 sokkal gyorsabb a 9600GT-nél, ezért kevésbé kihajtva is nagyobb 3D teljesítményt produkál, még nem múlik el a CPU-limited. Az is nyilvánvaló, hogy ha egy 1650Prot teszel a gépedbe, hiába lesz bőven elég a CPU-d, még egy, a 4850-nél kevésbé meghajtott 4870-nel is nagyobb teljesítményt fogsz elérni. De ettől még nem fogja megérni az árát a drágább VGA, mert továbbra is fennáll, hogy a rendszerhez az ideális kártya egy 3870/4670, feltételezve némi proci tuningot. Azoknak ugyanis minden forintjáért megkapod a teljesítményt, míg a 4850-nel az ár egy komoly része veszendőbe megy, max. kicsivel nagyobb teljesítményért. De a félreértések elkerülése végett: ezt érdemes lehet bevállalni egy mielőbbi platform-fejlesztés esetén, másképp viszont nem. (Vagy persze extrém felbontásnál, de roppant kevéssé jellemző, hogy Athlon X2 tulajok 1920-as vagy afölötti felbontású monitort használnának.)
Sztem most már mindenkinek világos.Az "ez kihajt azt" c. marhaságnak így önmagában természetesen továbbra sincs semmi értelme, de nem is erről volt szó, mert (én legalábbis) az adott konfiggal elérhető értékekkel számoltam.
"Kihajtás"-ról akkor beszélhetünk, ha egy adott konfigurációban (amelybe természetesen beleszámít a monitor is), az adott grafikai beállításokkal a rendszer számítási teljesítménye elegendő ahhoz, hogy a VGA-nak ne kelljen adatokra várakoznia. Ha várakoznia kell, akkor CPU-limitesek vagyunk, ha viszont a rendszernek kell a VGA-ra várnia, akkor a VGA limitálja a rendszer teljesítményét.
A fentiek miatt egy optimálisan felépített rendszerben nyilván ingadozni fogunk a CPU- és a VGA-limit között, viszont csak minimális mértékben (leszámítva a program- és driver-hibákat). A konkrét esetben egy ideálisnak tekinthető -5%-0%-+5% ( azaz pici CPU limit, pici VGA limit) helyett kb. -25% - -20% - -15% kihajtási szint érhető el, ami lényegében folyamatos CPU limitet jelent (ezek persze nem egzakt értékek, csak viszonyításképpen írtam). De még mindig előfordulhat, hogy a kevésbé kihajtott VGA gyorsabb lesz, mint egy gyengébb, de kihajtott, ez rendszerektől és VGA-któl függ, viszont tapasztalataim szerint ez 3870 és 4850 tekintetében eléggé határeset egy kisebb Athlonnal megtámogatva.
Amúgy rendszerszervező programozó a szakmám, e módon én is csupán hobbiszinten értek a számítógépekhez...
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35080 üzenetére
Csak röviden +1x, hogy ki nem olvas: Azt mondtam, hogy ahhoz a konfighoz egy 3870 passzolna, némi CPU tuninggal. Nem azt, hogy kizárólag azt vegyen, és eszébe se jusson más. A többit is leírtam, hogy mi mitől függ, milyen alapon érdemes tervezni. A vita tehát merőben okafogyott, főleg, hogy Eagl3 már megválaszolta a többit.
-
Eagl3
veterán
válasz
_Toka_ #35080 üzenetére
Igen, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, a lényeg, hogy rendesen fel legyen világosítva.
Anno volt egy Asus a8n-sli deluxe lapom egy 4200+ os procim meg egy (G80) 8800GTS-em.
Fejleszteni akartam, vehettem volna videókártyát is, de okosabbnak találtam a platform cserét majd később a videókártyát. Persze akkor még 1280 as monitorom volt ileltve a G80 8800GTS még ma sem olyan rosz kártya... -
Eagl3
veterán
válasz
_Toka_ #35078 üzenetére
Sok mindentől függ a CPU limit.
A CPU limit nem azt jelenti, hogy ha van mondjuk egy 3870-ed ill. 4870-ed egy AMD 4200+ társaságában, akkor a CPU limit miatt a videókártyák ugyan úgy teljesítenek teszem azt FarCry2-ben 26FPS-el.
Az erősebb videókártyától mindenképpen gyorsulni fog a játék, ha a processzor nem is elég neki maximálisan. Azt is hozzá kell tenni, hogy egy erősebb procival sokkal jobban teljesítene a kártya, a te esetedben sok % lenne a külömbség. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35076 üzenetére
Én sem előző generációt ajánlottam (főleg a 4670 és a 4830 nem az), hanem azt mondtam, hogy ahhoz jó a konfig. 3870-nel amúgy sem akadozott nálam a Crysis. A terhelés nyilvánvalóan egy játék során is változik, ezzel nem is vitatkozom, csak nem azért nem leszel CPU-limites, mert erős a CPU-d, hanem mert a játék egyes részeit rosszul optimalizálták, és túlságosan számítás-igényesek a VGA számára. Ez a "nem vagyok ám folyamatosan CPU-limites" csak olyan önvigasztalás.
Az ésszerűség kérdése, hogy milyen VGA-t teszünk a gépbe. Ha sokáig nem fejleszt platformot, a 4850-re költeni pénzkidobás, mert mire platformot vált, sokkal jobb kártyák lesznek olcsón, és addig sem használta ki azt a kapacitást, ami elméletileg a rendelkezésére állt. A kihajtott 3870 kb. megegyező teljesítményt produkál egy 4800+ körül hajtott 4850-nel. Még rég 3870-em volt, amikor ebben a topicban láttam az annál gyengébb 4850-eredményeket. És akkor bizony nincs olyan, hogy ami a régi kártyán nem megy, az az újon majd szépen elcsorog.
Én elmondtam a véleményemet az ésszerű gépfejlesztés tekintetében, ő (illetve az anyagi lehetőségei) meg majd eldönti(k), hogy melyik utat választja. Egyébiránt magam is úgy fejlesztettem (a legtöbben max. így tudunk), hogy CPU-, majd VGA-, aztán megint CPU-limites volt a rendszerem, mert nem volt pénzem egyszerre cserélni mindent, és pont a 4870-nel lett optimális, ráadásul olyan teljesítménnyel, hogy legalább 1 évig hozzá se kelljen nyúlnom. Erre persze meghalt a VGA, de az már más kérdés. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35068 üzenetére
"Persze, hogy az X1300-nál gyorsabb lesz"-írtam. Azaz pont azt, hogy gyorsul.
Dehogy nem vagy folyamatos CPU-limiten."Enyhén" tuningolt 4200+-szal már az 1950XT-vel is azon voltam (mai játékokkal persze nem lennék, csak meg sem röccennének). 3870 ráadásul gyorsabb a 9600GT-nél a 8.5-ösnél újabb driverekkel. Én teszteltem, mert volt 8800GT-m, és annak a szintjén teljesített, utóbbi ált. csak úgy tudta megverni, ha 25% tuning volt benne a 3870 12%-ával szemben (tesztek a honlapomon), persze max. összetettséggel, mert abban jobb az ATI. És a + szolgáltatások miatt már a 8800GT-t adtam el, amit nem tettem volna, ha annyival gyorsabb a 3870-nél.
Ne linkelj be idén június előtti teszteket, mert azok szart sem érnek. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #35062 üzenetére
Ezt én tudom, viszont ha mostanában nem cserél lapot és procit, akkor potyába dobja ki a +pénzt, mert nem jön ki a teljesítmény a 4850-ből, és közben szépen elavul. Persze, hogy az X1300-nál gyorsabb lesz, de még ha felhúzza a procit 3.0GHz-re, az is egy 3870-nek felelne meg, ha meg kisebb felbontásban játszik... Ez esetben max. 4670 a jó választás, mert a 4830 olyan kicsit marad le a 4850-től, hogy vsz. annak is kevés a rendszer.
-
Aquir2
csendes tag
-
dangerzone
addikt
válasz
_Toka_ #34649 üzenetére
Nem árulom a kártyát, még álnévvel sem.
Jól emlékszel, két hét garival vettem, 13 e-vel olcsóbban mint a bolti. (lehet, nem véletlenül volt olcsóbb, két hét gari, plusz vmi el van rajta qrva) És igaz, hogy már elég sokat buktam miatta.
De ha a hűtőt max fordulatra felállítottam, nem volt vele semmi gond.
Most megpróbálom egy hatékonyabb hűtővel.
Szóval még próbálkozom. -
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #34351 üzenetére
Igazán nem tudom, mit problémáztál anno...
Csupán azt, hogy nem szeretem, ha meg akarják
mondani nekem, hogy nekem mi a jó...Nekem
kellett rá a Chilla, és meg vagyok vele elégedve.Szerk: egyébként abban a HSZ-emben nem mondtam,
hogy a gyári hűtővel normálisan el van vezetve a kariról
a hő...Viszont a házszellőzés sosem árt...
Szerk2: hűtőt cserélni indokolt esetben kell, na... -
fdisk
őstag
válasz
_Toka_ #34243 üzenetére
Messze nem.
A pröc. 3.2-ön van.(de ha kell a kraft akkor csak biosba f12,kiválasztok egy profilt majd f10 és kész is.)A vga meg játék föggő.Melyiknek milyen telj. kell.ATT-vel lehet csinálni játékprofilokat,és azon a mag/ram értékeken fog futni a játék amit beállítottál neki.pl nekem a RA3 450/600-on van 1280*1024,2AA-avl stabil 30 fps. -
fdisk
őstag
válasz
_Toka_ #34227 üzenetére
Nekem is p35 chipsetes lapom van már bő 1 éve.Ebbe volt már nV(gts 320),és most van egy 4870-s .
És az egy adta világon semmi bajom vele.
Tuningba jobb is mint vártam(hisz nem egy csúcs lap volt akkor mikor megvettem,ma meg már lassan kifutó széria).
Ha meghajtom a configot a procc 8*500(1.38V),ram 4*1g(2V),vga 825/1100 v 870/900,plusz két samu vinyó de semmi instabilitás nem volt eddig,Se kékhalál,se reboot.(játék közben)
Maximálisan meg vok elégedve vele! -
DeSanto
őstag
válasz
_Toka_ #34219 üzenetére
Én 1920*1080-ban "játszok" netezek stb.
Próbáltam játszani az FSB-vel az sem volt jó.
Játszottam a PCIe frekivel +- 1-2Mhz-et az sem csinált semmit.
Én most meghírdettem a gépem.
Remélem elviszi valaki aki alapon is eltud majd vele játszani mert nincs már kedvem se energiám ezzel kínlódni.
Nálam Vista alatt csinálja ezeket a fúrcsaságokat.
XP-t nem látott a mostani gépem. Igaz ahoz hozzátartozik hogy azért sem mert kislemezmeghajtót sincs kedvem a gépbe tenni a RAID vezérlő telepítéshez.Fekete képernyőm viszont sosem volt.
Ez a restart dolog az ami miatt nem látom stabilnak ezt az egész rendszert.
Játékok mind futnak.
Este kipróbáltam a Red Alert 3-at.
Tökéletesen ment.
Az az egy baj volt hogy a menü-re sokat kell várnom. -
alien_
őstag
válasz
_Toka_ #34218 üzenetére
sőt, még 1680-as felbontásban is nagyon megállja a helyét a kis 4850
Far Cry 2 is tisztességesen kimaxolva teljesen folyamatos ezen a felbontáson, pláne ha picit meghajtod a kártyát =) Érdemes jó hűtővel szerelt változatot venni, vagy rácsapni egy TwinTurbo-t, és akkor hűs is, csendes is.
-
lala42
őstag
válasz
_Toka_ #33978 üzenetére
Esetleg még lehet egy kari melegedés is
Lehet,hogy valami gong van a ház szellőzésével.
Talán
De EP-s lapokra visszatérve, sajnos találkoztam már giga ep-s lapokkal, amik nem akartak együttműködni ati 48XX sorozatu karikkal. Ott lapcsere megoldotta. Ismeretlen fagyásokat produkáltak, úgy hogy külön-külön semmi gond nem volt az alkatrészekkel.
Rejtélyes dolgok ezek -
pcsabat
őstag
válasz
_Toka_ #33890 üzenetére
Oks! Ettől valszeg még marad a vga csere, csak azért kérdeztem rá erre mert valahol olvastam hogy míg a crossfire-s lapokban az sli biztosan nem működik addig fordítva előfordulhat, természetesen nem hazárdírozok, amikor vettem a deszkát még a geforce-ok voltak ár/érték arányban a legjobbak ezért vettem sli-t.
-
hakos1987
őstag
válasz
_Toka_ #33904 üzenetére
konkrétan az a problémám, hogy a mostani 3870X2-n közel 30K-ért vettem egy ilyen FullCover blokkot, és most nem bírom eladni, beszámolin pedig csak 7K-ért tudná OC, pedig hibátlan állapotú... innentől kezdve megfogadtam, nem veszek teljes karit lefedő blokkot! (pedig volt már a 2900XT-men és 8800GTX-emen is egy ilyen EK) Ezért teszek külön egy univerzális blokkot a GPU-ra, a többire meg borda.... talán még ha a VRM nem bírja, tody-nál veszek rá egy blokkot, de memó az csak borda...
-
hakos1987
őstag
válasz
_Toka_ #33894 üzenetére
mondjuk az asus glaciator hűtő biztos nem képes nagyjából egy szinten tartani a kari hőmérsékletét, mert a memókat csak a légáram hűti, a VRM-et meg egy borda.... szerintem nem lesz gond.... legalább is remélem
1 dolgot hiányolok amúgy az ATi VGA-król... a lesarkazás-védő keretet a gpuról... nem lenne rosz dolog, mert így egy kicsit orosz rulettes feelingje van a hűtőcserének -
Ribi
nagyúr
válasz
_Toka_ #33832 üzenetére
Nagyon sokszor user okozza a problémát.
Utána persze már a kutyát sem érdekli hogy mivolt a gond, mindenki csak arra a postra mutogat ahol felvetette, hogy már megint milyen szar. Mindenki pakolja fel a drivereket meg tuning progikat, ahogy épp eszébejut, aztán ha összeakadnak, akkor szar az egész felkiáltással fél oldalas postal szídja a Holdat is. Aztán persze jön okostóni és összeollózza az ilyen emberek postjait és kijelenti a frankót. Aki meg nem ért vele egyet az hülye. De mióta ember van azóta a hülyeség gyorsabban terjed mint bármi más. Irtani pedig törvények miatt nemlehetui: és mint már többen leírták azért van most ennyi "hibás" eszköz, mert nagyságrendekkel több atit vettek az emberek mint eddig.
-
fdisk
őstag
válasz
_Toka_ #33808 üzenetére
És akkor még ki sem próbált a Ref Alert 3-at.Ott van aztán fps limit.max 30-31.
Elképzelem,h emiatt vesz x2-et,mert azzal biztosan több lesz .(#33806) afk:most Te az fps-ekre gyúrsz inkább egy játéknál,v a grafra?(offline-nál)Mert a multit még csak-csak megértem,h minnél több fps-ed legyen,no de offline-nál?
-
CSorBA
őstag
válasz
_Toka_ #33756 üzenetére
Értem értem, én is hozzászoktam a halksághoz és a hűvösséghez. Leginkább a halkság számítana..
Még átgondolom, árban a refekhez képest nincs sok különbség 20 dollár kb, szóval nem gond.
amúgy vki nem tudja, h. ez az ICEQ hűtés ez világít is kéken, vagy nem?
Nem találtam róla semmi infót, szóval szerintem nem..
-
-
_Toka_
senior tag
válasz
_Toka_ #33755 üzenetére
Folyt.
Az az igazság, hogy ennél a kártyánál, ha valamiért nekiálltak egyedi hűtésű kártyát gyártani, az a userek részéről tapasztalható hőfokoktól való reflex-szerű félelem volt, nem a hang...
Mert forró ez a kártya, ha működik, ellenben ezeken a hőfokokon érzi jól magát. Nem ritka a 2D-ben való 70°C, a 3D-s 90°C mellett. Legalábbis hosszú hónapok ezen fórumon szerzett tapasztalata ez...
Nos, ezt pedig hónapokon keresztül produkálja a ref. hűtés is. Abszolút halkan. -
Milka 78
nagyúr
válasz
_Toka_ #33682 üzenetére
Értem.Van egy olyan problémám,hogy minden ujrainditáskor a gép 1024X768ban indul és bármit bárhol állitok mindig igy indul.Persze át lehet utólag állítani,de enyhén idegesitő,főleg,hogy 22colost használok és össze vissza keveri az asztalom.Megoldá?Driver újra?Szüz xpn van.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #33326 üzenetére
A késleltetést csak növelni lehet.
Ott van még a videokódolás is, amely nem kicsit jobb, mint a CCC-be beépített (ahol pl. nem tudsz felbontást állítani).
El lehetne várni egy programtól, hogy bármit lehessen benne állítani, de nem, mert az okostojások majd eldöntik (lásd: windows), akinek meg nem jó a gyúrt szar, az próbáljon belőle aranyat csinálni.twine: Nincs all default, neked kell beállítani. De van egy roppant 1xű megoldás: Feltelepíted, és lemented a registry-jét. Uninstall előtt csak reg import a defaultnak, és eltávolíthatod.
Drimi: Kevés RAM és/vagy van lapozófájl, rossz win-beállítás, instabil tuning.
-
twine
veterán
válasz
_Toka_ #33331 üzenetére
MIt is mondhatnék! Egyetértünk!
kezdjük el jól fikázni az ATI-t is meg a Microsoftot is...Az utóbbinak elvileg nincs köze a dologhoz de azért az is olyan jó
Lesz@rom én...kutya megkapja a kajcsiját, asszony a csókját, a gépem a ATT fixálóját oszt állok neki játszani remélem...immáron tényleg 85Hz-en...nemsokára kiderül
(A sorrendbe kéretik nem belekötni
-
twine
veterán
válasz
_Toka_ #33326 üzenetére
"ATT-től se elvárható, hogy minden paramétert állítson alapra. Hisz lehet, hogy csak azért tettük fel, hogy egy konkrét dolgot átállítsunk a segítségével".
Tiszta sor...értem...viszont lehet átfutottunk egy apróságnak nem nevezhető dolgon:Mégpedig azon, hogy az ATT uninstall után az ATI driver-ét is le szedtem a gépről!(igaz én eddig semmi féle cleanert nem használtam ehez,amit valszeg ezek után sem fogok,mert hál' a jó égnek nem volt még ezzel kapcsolatban problémám!Tehát csak simán az ATI eltávolitóját használtam)Ujra inditás után az Op. nem ismerte fel a kártyát, 640*480 felbontásban indult, tehát elviekben tökéletesen "eltávolitodott" a gépről! Driver naturban visszarak, és az előzőleg beállitott paraméterek megmaradtak mint azt eddig is irtam! Tehát nem a driverben birizgált....hanem valahol máshol...Ergo, ezek után én elvárnám ha eltávolitom akkor szedje le a beállitásait, hiszen ha már nincs fent és kap egy vasat(VGa) egy szüz bios-al, akkor az ugy induljon ahogy a bios-a engedi, és ne ugy ahogy egy vezérlőprogramban átálitottam,,,amit ugye még ráadásul le is töröltem... -
twine
veterán
válasz
_Toka_ #33318 üzenetére
"nem is néztem, ATT-ben mire van lehetőség..."
Pontosan mindarra, amit említettél a ForceWare-nél...Különböző felbontásokhoz különböző Képfrissitést tudsz társitani,,,Közben feltelepült a CCC! És ott figyel valóban az opció amitől minket Vista felhasználókat megfosztottak,,, hogy szomorodjanak meg
"Bizonyos teljes képernyős alkalmazások 60Hz-es frissitési frekvencián működnek, nem pedig az asztal frissitési frekvenciáján. Ennek feloldásához jelölje ki a kivánt frissitési frekvencia felülirását!" ...és alatta a lehetőségek felsorolva! Nem akarok én extrákat, vagy speciális beállitásokat, csak ezt...ezt az egyet..hogy miért nem hagyják.....bár az előbb meg is válaszoltam magamnak ezt a költői kérdést -
_Toka_
senior tag
válasz
_Toka_ #33315 üzenetére
(#33316) twine: Nos, sikerrel válaszoltam magamnak ...
... de természetesen Neked szántam.
A ForceWare említésekor arra gondoltam, hogy ott különböző felbontásokhoz adhatsz meg frekvenciákat, és ezeket mind fixálja. Itt CCC-ben csak az aktuálisan beállított felbontáshoz fixálhatsz. Bár igazából azt nem is néztem, ATT-ben mire van lehetőség...
Egyébként megcsináltam amit mondtam! ATT ismét feltelepít, és mit látok?...Ott a pipa a képfrissités fixálása mellet, ami egyébként a telepités után alapértelmezettként nincs bepipálva! Pipa kiszed, uninstall,,és minden olyan mint régen! Ki érti ezt
Ez viszont megerősíti, amit imént írtam. -
twine
veterán
válasz
_Toka_ #33315 üzenetére
CCC-ben Xp alatt benne is van! (Legalábbis itt azt olvastam többektől! Én nem raktam fel a melohelyi gépre, az ATT miatt...nehogy bekavarjon, de minnyá' feldobom 'oszt megnézem most már, mert érdekel)A gond Vista alatt kezdődik DX10-ben! Ott már nincs fixálási lehetőség a CCC-ben!Egyébként megcsináltam amit mondtam! ATT ismét feltelepít, és mit látok?...Ott a pipa a képfrissités fixálása mellet, ami egyébként a telepités után alapértelmezettként nincs bepipálva! Pipa kiszed, uninstall,,és minden olyan mint régen! Ki érti ezt
Abban viszont tökéletesen egyet értünk hogy mindez csak akarás kérdése, mivel Vista alatt DX10-ben is lehet külső progival képfrissitést fixálni, igy az ATI-nál is igazán meg oldhatnák ezt a feladatot, épp ugy mint mondjuk a venti szabályozást(most az mindegy hogy mennyire használható...de belekerült) De akkor elesnének X+1 vevőtől a TFT-LCD monitor gyártók! Azt meg nem szabad hagyni(hogy kapnák be
)
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #33059 üzenetére
Megvan. Röviden:
4X és 8XAA között nagyon jelentős a lassulás DX9-ben és 10-ben is. Szóval tessék. Tesztek ma még de. felkerülnek a honlapomra, ha felébredek.
Max 47% javulást értem el 3.3 vs. 4.05GHz között (tehát továbbra is érvényes, hogy van ahol kiugrik a Catalyst teljesítménye, van, ahol meg nem, ergo a driver nincs kész. Ugyanúgy 1-1 beállításnál fordul ez elő, mint CoJ vagy Vantage esetében.
DX10 nem gyorsabb DX9-nél, 1 esetet leszámítva, a la Catalyst (24 teszt van meg a 32-ből, mert long és short ranch is megy). Hű, de sokat olvastam közben!Bluegene: Át szoktam nézni, és ált. minden rendben van, de ez a kurafi benchmark egyik teszt után lenullázza a másikat, ha hozzáadod, vagy ha a másik lapon állítasz valamit, és nem is látod. Persze, hogy elsőre meg elfogadhatónak tűnt, amikor az ATI drivereknél sosem lehet biztosra menni, és volt pár tesztem már, amelyben hibátlanul kiderült, hogy egy bizonyos beállítással gondol egyet, és CPU limites lesz. Pl. a Vantage ki volt hajtva az alacsonyabb felbontáson és szűrőkkel, aztán gondolt egyet nagy felbontáson és extrém szűrőkkel, és még 4GHz-en is CPU limitem volt. Tehát a többi ("butább") beállításban nyilván nem OK a Catalyst, ha ebben így hasít.
De hibáztam, javítottam. -
Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Autós topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged