- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
Milka 78 #41901 üzenetére
Létezhet, mondjuk a tápban túlmelegszik valami, azért is van hogy várnod kell az újra bekapcsolásnál . Ha van lehetőséged akkor egy másik márkás táppal próbáld ki . Ha szó szerint lekapcsol a gép / nem újraindul / akkor a táp vagy a lap .
Mod bozont : Már a második vga .
-
BandiHUN
veterán
válasz
Milka 78 #38361 üzenetére
egyáltalán nem rosz a passziv giga kártya...el kell fogadni,hogy kell rá venti,és kész,én eleve egy 12centis noctuával rendeltem,megy már majdnem 4 hónapja,winben 31-32 fokos igy,és semmi hangja nincs,terhelve még nem volt 50 fok felett,a vrm része fejlettebb,van rajta külön hőmérőm,nincs rajta semmi borda,37foknál nem volt melegebb...és ez egyetlen 25centis oldalventillátorral szellőztetett házban,nem ördöngösség a venti felrakása sem a karira,bár nem olyan sima,mint az s1-re,de majdnem.én mindenkinek ajánlom a giga passzivot,mert mint lásd hőfok,szerintem simán veri az s1-et is,és nincs garvesztési kockázat sem...ráadásul a vrm miatt sem kell aggódni,a zaj miatt meg főleg nem,és a noctua ventik zaja feleslegessé teszi a ventilefojtást,szabályozást is...persze a kariról lejövő levegőt azért igyis ki kell juttatni házhűtéssel,de melyik nem kifelé szellőző karinál nem?ráadásul a giga bal oldali része azért a rárakott ventivel csak kifújja egy jó részét a melegnek...én teljesen elégedett vagyok,nagyon nem bántam meg ezt a kártyát.
ja,megvalósitás:az s1 mellé is venni kell ventit...vagyis simán ki lehet szórni arra is 7k-t,egyáltalán nem biztos,hogy megéri egy ref megoldás pl,hacsak nem zavar a zaj/a meleg...
-
SystemRoot
őstag
válasz
Ha ez alapján nem veszel kártyát, akkor sose lesz kártyád.
Mindenből van hibás. Sztem jó ez a Giga cucc.szerk:"Ráadásul a Toxicba több a kraft " Ilyet sosem lehet mondani, legfeljebb hogy valószínűbb. De én már ebben sem hiszek. A tuningolás annyira lutri mint az állat. Amatőrség azt hinni hogyha úgy van meghirdetve vagy éppen sok embernek jól megy akkor majd neked is jó fog menni. (jó öreg Murphy
)
-
katt777
félisten
válasz
Egy jó házba kell tenni, ennyi az egész. Vagy hűtőt fölé. 2 db 12cm venti a 4870-emet idle 6-9, load 15-20°C-kal (!) segítette a hűtésben (többet szívott a kártya, amihez "passzív" VGA esetén egy jó hátsó venti kell a házba, és koncentráltan kapta a hűvös levegőt kintről). Ezért szoktam mondani, hogy passzív hűtés nagy teljesítményű kártyára nem létezik, legföljebb nem pont a VGA-n van a ventilátor.
De az ő karija sem annyira a hűtés, hanem a nem 100%-os alkatrészek miatt ment tökre (ezért volt a ciripelés).
-
katt777
félisten
válasz
Milka 78 #38225 üzenetére
Az oldalsó 8cm-est "fújhatod". Szinte semmi hatása. Nálam 2db 12cm-es kezdett rendesen VGA-t hűteni, no meg legalább a lapot is (mert a NB a 4870 tűzforró volt), így nem áll be a meleg. Nálam hátul és fent volt 1-1 8cm-es, de akkor lett jó a hűtés, amikor a hátsót egy NF-R8-asra cseréltem, felülre meg 12cm-est tettem. Az alsó befúvás általában túl sokat nem jelent.
-
katt777
félisten
válasz
Milka 78 #38165 üzenetére
Ez túlhevülésre utal. Ha a GPU hőértékek rendben vannak (monitoroztad egyáltalán?), akkor VRM lesz. Ha rosszul szellőzik a házad, erősen esélyes. A táp csak akkor okozhatja, ha meghibásodott, de kicsi az esély, hogy pont akkor, amikor VGA-t cseréltél.
smk17: Akkor az van, hogy csak hitted, hogy sikerült, de valójában elcseszted. Az új bios-beállítások az újraindítással érvényesülnek. Ez esetben vaktában floppyról, vagy egy másik VGA segítségével vissza kell írnod az eredeti biost. Utóbbi esetben CF-ös lapban bármi jó, 1 VGA slotosba egy PCI-os VGA-t kell raknod.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Milka 78 #33683 üzenetére
Ilyet egyik drivernek se szabadna csinálnia... Nem hiszem, hogy ezt egy sima driver csere megoldja. Ellenben fogalmam sincs, mi lenne a megoldás a problémádra.
Az esetben tudom elképzelni, hogy a Win induláskor felülbírálja a driver beállítását, ha az a beállítás a VGA, vagy a monitor Win által ismert lehetőségeivel ütközne.
Mondjuk pl. szabvány monitor van beállítva és olyan freki van megadva a driverben, ami a szabványnál nem támogatott. Vagy valami hasonló...(#33685) Milka 78: Hivatalosan le kell pucolnod az előzőt, mint kellett volna a ForceWare esetén is... Ha rám hallgatsz, és tutira akarsz menni, pucold le előbb az előzőt!
-
_Toka_
senior tag
válasz
Milka 78 #33681 üzenetére
Szerintem jellemzően a legújabb WHQL drivert érdemes használni minden esetben. Bár ennek ellentmondani látszik, hogy én is a 8.8-ast használom, de ennek inkább csak az az oka, hogy én jellemzően nem a még meg nem jelent játékokkal játszom, van még "saram" az elmúlt évekből is bőven.
De, én mindíg abból indulok ki, mikor válaszolok a hasonló kérdésekre, ha ma vennék ilyen kártyát, az AMD oldaláról leszedném a legfrissebb hivatalos drivert, és azt használnám. -
MaSzKa
senior tag
válasz
Milka 78 #28693 üzenetére
ha elkezdesz játszani akkor ciripel
12cm-es ventivel ami halk nagyon jó hűtési eredményt értünk el de itt is ciripel ha elkezdesz játszani
ha kifingana megy vissza gariba
Gainward Hd4850 2 Slot Fan-t is kipróbáltam ugyanabban a gépben és ott nem volt homályos a kép
Gigabyte-nál se mindig hommályos csak akkor amikor bekapcsolód meg akkor mikor játszol és kilépsz és netezel
-
MaSzKa
senior tag
válasz
Milka 78 #28546 üzenetére
hd4850/70-esek nemigen vannak passzívba és külön se kapni rájuk
gondolj bele a Cooler Master Hyper Z600 batárnagyhűtő elvileg TFP89Wattig elég a processzorokra, most az E8500-ast épphogy lehűti
a HD48xx széria maga a kártya fogyasztása load-ba 100-120W TDP között van minimum
igaz ez csak a max de akkor is ilyen passzívhűtőt jelenleg nem kapsz ami ezt biztonságosan lehűtené
-
rumkola
nagyúr
-
_Toka_
senior tag
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Milka 78 #27321 üzenetére
pont mostanra sikerült elérnem, hogy kuss van a házban, és nem szeretném megtörni a csendet
4870-en már nem kell hűtést cserélnem? Sapphire-t tudnék venni. Mert ha cserélnem kell, akkor semmi értelme az egésznek, mert veszek egy GTX 280-at majdnem ugyanazért az árért. Stabil és halk kártyát akarok.
-
_Toka_
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #27284 üzenetére
A legirónikusabb az volt, mikor megvettem a 3870-em márciusban, és röhögve ment rajta a PowerPlay, alig fogyasztott idle-ben, és sose volt vele gond... Az NV-s (8600GS) a legfrisebb driverekkel is szarakodott rajta a Powermizer, rendszeresen rebootolni kellett, mert sehogy sem ment a kártya max órajelen, ha nem volt végig töltőn, még ha kikapcsoltam az energiamenedszmentet, akkor se... És ez azért elég égő....
-
aginor
veterán
-
válasz
Milka 78 #27144 üzenetére
Te tudod, csak ott ül a gépben a dx 10.1-es VGA, és nem használod a DX10-et azon kevés játékban se ahol lehetne. Ott a tengernyi RAM a VGA-n, de nem raksz fel 64-bites OS-t, aminek rugamasabb a memóriakezelése, és 4Gb rendszerRAM mellett már talán tényleg előny is származhatna belőle hogy nem csak 512b-os.
Addig halogatod a Vistát, hogy már a Windows 7 fogja lógatni a lábát mire odaérsz, és a nyagy váltás után rögtön le leszel maradva... -
válasz
Milka 78 #27138 üzenetére
A 32-bit adta 4Gb-ot úgy használod ahogy jólesik, lehet 2Gb-os 4870x2, és mellett 2Gb ram. Persze lehet gond a korlátolt memóriakezelés miatt, ha egy program sok rendszer és sok videó ram-ot akar egyszerre lefoglani, mert a max4Gb-on túl kissebb limit is becsúszik a 32-bites rendszerben, hogy 1 folyamat max mennyi memóriát kezelhet abból a megímzett 4Gb-ból...
De ahhoz az 1Gb-os kártyához amúgy is illene 4Gb rendszerram, akkor meg már mindenképp elérkezik a 64-bit ideje. Meg amúgy se árt már áttérni vistára, ott meg mindegy 64 vagy 32-bit.A vicces az mikor 2db 4870x2 van a gépben. Akkor elvileg 0 Mb marad a rendszernek. Próbálta már valaki?
Aktív témák
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest