Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Aquir2 #34888 üzenetére
Hát ezért max egyszerűbb cuccokat rendelek netről. De én úgy gondoltam, próbáld ki nagyobb táppal, nem úgy, hogy vegyél egyet. Sajna az a bios az én VGA-mra nem megfelelő (viszont nem is fagyott a kártyám soha), az új meg majd meglátom, milyen lesz. Gondolom sima ref. lesz. Ha majd egyszer.
-
katt777
félisten
válasz
Aquir2 #34681 üzenetére
Miért nem tudtad elindítani? Csak rányomsz a Fur rendering gombra, megadod a beállításokat, és már megy is.
Ezek a hőértékek messze nem vészesek, és tényleg nem nagyon pörög a venti, hogy ezen tartsa a VGA-t. RivaTuner hány % GPU-terhelést mutatott? Crysis rak ki terhelést a 3. magra is, vagy a rendszert teszi oda, és fullban használja az első 2-t, most nem tudom. De Furmark is megteszi.
Csak aztán férjen be a gépedbe az a nagy táp!
Laphoz sokat nem tudok hozzászólni, ASUS-nál az ilyen hibákat bios-okkal szokták orvosolni, esetleg még mindig nem kompatibilis a RAM-od a lappal. P5Q-val is sokan szívtak, akik nem nézték meg előtte a support-listát, csak beszereztek valami kemény tuningram-ot. Nekem az olcsó Kingmaxok tökéletesen megfelelnek, azok is szépen tuningolhatóak.
-
katt777
félisten
válasz
Aquir2 #34668 üzenetére
A proci harmatgyenge a VGA-hoz, ha nem járatod legalább 3.0GHz-en (a játékok ugyanis zömükben nem használnak 4 magot, de a legtöbb még 2-t sem, ergo a kari vsz nem melegszik annyira, hogy felpörögjön a venti (max a boot-up felpörgetésnél).
Tápesélyes a dolog, ha tuningoltad a procit, akkor még inkább, mert akkor ugrásszerűen megnő az egész rendszer fogyasztása.
Tolj egy GPU-CV fur renderinget 8XAA-val, és közben monitorozd a hőmérsékleteket. -
Syde
tag
A tápod nem lesz elég hozzá. Ha 80%-os hatásfokkal számolunk, így maximálisan 336W-ot képes leadni. Tekintve, hogy TT tápról van szó, ennél valószínűleg rosszabb értkéket produkál. Ahogy az Anandtech tesztjéből látszik, ennyit fogyaszt (335.7W) egy 4850 CF az adott konfigurációban. (Amelyben nincs külön ventilátor, csak egy merevlemez van, nincs optikai meghajtó stb) Egy 4870 X2 ennél valószínűsíthetően többet fog fogyasztani. Máfelöl, ha a puszta adatok szerint el is bírná, nem hiszem, hogy tápod adott két ága kellő ampert biztosítana a kártya számára....
félisten
Nagyjából hasonlóak voltak a 3870X2 és CF esetében, már amennyiben az alaplap jól kezelte a 2 karit.
Egy X2-es rendben van bennük (már amennyire rendben lévőnek lehet tekinteni a multiGPU-t). Egy 2. X2 irgalmatlan pénzkidobás minimális teljesítményért (PH tesztben is látni).
Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen monitort vegyek?
- MotoGP & WSBK
- Háztartási gépek
- Mobilinternet
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged