Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- iPod Nanóra hasonlító USB DAC és zenelejátszó a Snowsky Disc
- iPhone topik
Aktív témák
-
robyeger
addikt
válasz
Bundás22
üzenetére
már az NVidia-nál is látják, hogy eddigi régóta tartó előnyük helyett per pillanat lépéshátrányba kerültek az AMD(ATI)-val szemben, ezért dolgoznak gőz erővel GT200 magon és tolják minél előrébb a premiert, marketingjük meg beszél hetet-havat
. Még ha nagyobb teljesítményt is fog felmutatni az új NV 9900GTX az ATI 4870 szemben(???), meg lesz az ára; drágábban fogja tudni előállítani és sokkal jobban fog melegedni. Szerintem itt már jóformán csak az AMD szúrhatja el a saját sikerét, kicsit aggódok a GDDR5 memóriák rendelkezésre állása miatt, ami az új kártyák beszerzését nehezítheti meg a végfelhasználók számára. -
leviske
veterán
-
dr.radon
csendes tag
válasz
Bundás22
üzenetére
Majd az önéletrajzod is hasonló stílusban kreáld meg, elvégre épeszű emberek fogják olvasni. Tudod csak az a bajom, hogy rengeteg hozzászólást kell átolvasni és némelyik nevedhez fűződő hozzászólás értelmezéséhez különféle dekódolási és postprocess eljárások szükségeltetnek.
Tiszteld már meg a nagyérdeműt azzal, hogy egy kicsit emberibb és magyarabb stílusban adod közre ragyogó elméd sziporkázó gondolatait. Épp olyan világosan, ahogyan azok agyadban megszületnek. Köszönjük.
Egyébként vannak jó gondolataid.
-
válasz
Bundás22
üzenetére
nem optimalizálták a crysis-re a hardware-t, egyrészt azért, amit Telefunen írt, másrészt azért sem, mert az RV670 teljesen jól viszi a crysis-t - DX9-ben. inkább a driver oldalon van szükség kisebb csodára DX10-ben...
amúgy a 73fps a 3870-hez képest még így is nagyon soknak tűnik...
-
leviske
veterán
válasz
Bundás22
üzenetére
Végülis... nekünk, ATi pártiaknak nem gond.. zöldeknek annál inkább... nagy, drága, meleg.
(#1161) janos666 : tudom, hogy nyugodtan lehet használni az SLI-t akármilyen lapon, ami tud CF-t. Viszont így sem nagyon akaródzik nekik licenszt adni az Intel felé.. ezért nem is került az X48-ba hivatalos SLI támogatás...

Ha pedig már keresztbe tesznek az nV-nak... nem tudom miért akarnának neki segíteni az SLI-vel kapcsolatban.

(EZ MA AZ UTOLSÓ OFF, TÖBB OFF-RA OFF-AL NEM VÁLASZOLOK)

-
laci666
senior tag
válasz
Bundás22
üzenetére
Nem vettétek észre,hogy az Nvidia egyre jobban foglalkozik at ATI/AMD-vel ,mint korábban amikor ment a szekér,bár most is megy de ki tudja meddig
.Nekem itt valami nagyon gyanús.Lehet ők már tudnak valamit amit mi még nem az RV770-el kapcsolatba,még pedig azt,hogy nagyot fog ütni. 
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bundás22
üzenetére
Inkább másik részleget áldoz be az AMD, de az Ati-t biztos megtartja. Az Ati mérnökei nélkülözhetetlenek a Fusion-hoz, márpedig lassan ez lesz a kiemelt project.
Amúgy az AMD-nek szerintem az Ati részleggel van talán a legkevessebb gondja, mert mostanság minden tervet időre befejeznek, sőt még gyorsabbak is voltak az RV770-nel a tervezethez képpest. -
leviske
veterán
válasz
Bundás22
üzenetére
Én nem beszülöm alá a RV770-et. Ha annyira csúcsszuper volna, hogy a GT200-at szénnéveri, akkor az AMD nem RV770 ként adná ki, hanem R700. És nem adnák ki a HD4870X2-t.

A másik jel pedig az, hogy a nV is igyekezne bebiztosítani magát és belenne már jelentve a 99GTX és GTS kívül egy GT is... de ők inkább a G92-t támasztják fel.
Amugy kéne egy "pletyka" topik.
(#1117) Curse : ez egy védekezés az AC fejlesztői részéről, hogy miért veszik ki a DX10.1-et a játékból... végülis azt nem nyilatkozhatják, hogy az nV lefizetett minket.
Egyébként csak az Assassin Creed-re vonatkozik, nem az egész DX10.1-re.
-
leviske
veterán
válasz
Bundás22
üzenetére
Te most komolyan egy adatból számolod azt, hogy ki, kiellen fog indulni?
Szerintem elfelejthető dolog, hogy ebben az évben lesz az ATinak egy gpu-s megoldása a GT200 ellen. Max akkor, ha a GT200 nem lesz annyira nagy szám, mint ahogy a pletykák sugallják. 
Az RV770 a G92b ellen indul, ami lazán nincs kifutóban...valószinűleg tudtakl annyit javítani 6hónap alatt a G92-n, hogy jóval magasabb órajeleken tudjon üzemelni. Az pedig jelenleg elég az nV-nak...pl: nézd meg, Macka 8800GT-je mennyit dobott 3Dmark alatt 800MHz coreclock mellett.

Az már egy másik dolog, hogy elméletileg nem fog annyira elhúzni a G92b a RV770-től, mint ahogy a G92 tette a RV670-től.

(#1100) mindfreak : nem tudom mi lenne a jó driver...
A mai játékok nem fognak jobban futni a Radeonokon... 
-
janos666
nagyúr
-
leviske
veterán
válasz
Bundás22
üzenetére
Keressek neked olyan linket, ahol a HD2900XT lazán verte crysis-ban a 8800GTX-et?
Ha véletlenül igaz is...jön egy patch crysis-hoz és gyorsulnak egyet a GF-ok, vagy inkább lassulnak a Radeonok... 
Amugy kíváncsi lennék, hogy a HD2900XT-s teszt után mennyit változtattak a crysis-on... (mivel akkor még nem jelent meg sem a kártya, sem a játék)
Mind1, a lényeg az, hogy szerintem felesleges elhinteni a népben, hogy GX2 verő lesz a HD4870... szerintem bőven elég volna, ha a 9800GTX-et verné.

Bár ha belevesszük az újításokat a gpu-n belül és hogy már külön órajelen járnak a sp-k és a mag.... ki tudja.
Még az sem lehetetlen, hogy a GX2-t is beéri, de ha a 98GTX leverésére várunk, akkor szerintem kevésbé esünk pofára. 
(#1094) mindfreak : 9800-assal hasonlították össze. Nem tudom mivel kéne még összehasonlítani... a 9900-asok csak Q3-ban jönnek. Akkor mikor a HD4870X2...

-
-
leviske
veterán
válasz
Bundás22
üzenetére
Még mindíg azt tudom javasolni, hogy nézd át a DX10.1 követelményeit és hasonlísd össze a GT200 felépítésével.

Amugy belinkelnéd, hogy melyik hsz-ban olvastad ezt?
Ha már ugyis itt vitatjuk meg a GT200 áéllását... lehet ott meg felvetem az R700-at, mint téma. 
(#1039) Bundás22 : senki nem esett túlzásba...ez max annyira túlzás, minthogy ha rászabadítanék egy DX10-es játékot a GX2-re, akkor össze***magát.

Az nV nem hülye! Több lábon akar állni (ezért lett a GT200 olyan, amilyen), ami szerintem érthető, de azt elmondom, ha ütni akartak volna.. akkor a GT200-ra fordított pénzből tudtak volna DX10.1-ben is ütni.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bundás22
üzenetére
Láttad a Cebit-et?
Az nV standon szinte mindenki az APX2500-ról az új kijelzőkről és a mobil rendszerek népszerűsítéséről beszélt. A High-End GPU fronton annyi bejelentés volt, hogy jön a 9800GX2 és bumm, beszéltek róla 10 percet.
Az nV nem fejleszt semmit a következő DX-be. Hozza az A-buffert és kész, az összes újdonság az AMD-hez és az Intel-hez fog fűződni. Biztos kiharcolhattak volna nagyobb beleszólást az új API-ba, de nem tették, mert számukra lényegtelen lesz a jövőbeli GPU helyzet.
A GT200 nem lesz DX10.1, mert az architektúra alapjai nincsenek felkészítve az új eljárások jó sebességgel történő futtatására. Másrészt, ha DX10.1 lenne akkor nem robotolna az új API ellen az nV. -
leviske
veterán
válasz
Bundás22
üzenetére
Én aztán le nem állok veled vitázni...
Menjél át a GT200 topikba és nézz utána, mert látom, hogy azt sem tudod, hogy miről beszélsz.
A GT200 csak a 9900-asokban kap helyet és ott is csak két kártyát adnak ki belőle GTX és GTS...ezért is tartják meg a G92-t és újítják fel.Én nem álmodozom... tisztában vagyok vele, hogy a mostani játékokban az nV a nyerő... de amint nem tudja visszatartani a játékfejlesztőket.. igen komoly bajban lesz... már most látszik a DX10.1 kapcsán. (pl: AC)
(#1033) janos666 : a GT200 pont nem FX szagú... inkább a 9800-asok FX szagúak. A GT200 egy nagyon jó húzás volt az nV-tól, mert betud törni vele más piacokra...látszik is rajta, hogy nem éppen desktopra van felkészítve. És a GT200 is adhat valami értelmet a G80-nak.

Amugy ajánlom figyelmetekbe (janos666 és Bundás22), hogy nézzétek át... mit is kellene változtatni a nV-nak, hogy DX10.1 képes lehessen.
És a legelső reakciójából kitűnt, hogy nagyon nem áll szándékában a DX10.1-el állított követelményeket betartani. 
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bundás22
üzenetére
A GT200-at DX10 támogatással nem lesz könnyű eladni. Mint mondtam az előző hozzászólásomban több fórumon realizálódott, hogy a DX10.1 technikailag előnyt élvez élsímítás szempontjából. Az Assassin's Creed féle nyilatkozat párbaj után egyre többet csak DX10.1-es kártya után kutatnak.
Az nV az Intelnek nem kívánatos konkurenciát jelentenek a piacon. Megvan a módjuk, hogy kitegyék őket, de az nV fejlesztéseit elnézegetve tudják ők is, hogy nem tudnak pár év múlva versenyben lenni a felsőkategóriában. Rengeteg pénzt átcsoportosítanak a High-End GPU piacról. -
leviske
veterán
válasz
Bundás22
üzenetére
1. az nV vitathatatlanul le van maradva az ATi-tól hardveresen. Míg az ATi-nak elég csiszolgatni az R600-ast (alacsony fejlesztési költségek), addig az nV-nak komoly fejlesztéseket kell végeznie, hogy tudjon futtatni egy DX10.x-es játékot. Az ATi ezerszer jobban járt az R600-as architektúrával, mert fillérekből is kitudja adni az RV770-et és az RV770-en se kell majd sokat változtatni, hogy kiadják az R8-asokat.

Arról meg könyörgöm!! Tegély már le, hogy a GT200 egy G92 utód! A GT200 egy bazinagy dög, amit látványosan nem is a desktopra optimalizáltak, csak oda is kiadják. Egy ekkora GPU-t, ilyen fogyasztással.. ebből fakadóan ilyen melegedéssel én nem neveznék G92 utódnak.
Szar lesz a kihozatala, magas lesz az ára... a G92 ennek a szöges ellentéte.Ha picit a dolgok mögé néznél (amennyire egy magyar felhasználó mögé nézhet), látnád, hogy az nV most próbálja bebiztosítani magát. Nem azt mondom, hogy hűűű de kivonul jövőre, de ő is látja, hogy több ponton rezeg a lécc...

Visszatérve a 9800-asokhoz... szerinted lehet játszani arra, hogy valaki nem hozzáértő veszi meg a kártyáját? Ha valaki nem hozzáértő... azért még utánanézeget annak, hogy mit is tud a kártya, amit vesz. A 9800GTX pedig nem mutat fel meggyőző eredményeket a 88GTS és a 88GTX ellen.
Ennyi erővel a 8800GT-ket se vette volna senki, mert még ott a 8800GTS 640... 
Az ATi-nak pedig pl egyik jó dobása mostanság a R600 volt, rá később a RV670.
Szerinted meddig tud építkezni a nV a G80-ra? Amellett az R600-at az ATi meddig is tudja alkazmazni némi változtatással? Jaaa, hogy a DX11-ig... akkor ki is járt szarul? 
Nem mondom, hogy nincs szarban az AMD...mert szarban van. Viszont az nV desktop vonalon van szarban, ami jelenleg a legnagyobb bevételforrása. Ezért is jön a Tesla.

De mostmár hagyuk az off-ot. Jöhetne valami RV770-es téma is.

(#1025) janos666 : a DX10.1-el az egyetlen gondja az nV-nak, hogy az AMD ott már pályán van.
De ezt Abu jobban eltudja magyarázni. 
(#1026): nem akarsz nyitni egy informatikai rovatot magadnak, ha már ennyire szaki vagy?
Ugy is mindenkit csak oltasz és természetesen jogosan... 
-
janos666
nagyúr
válasz
Bundás22
üzenetére
Én se értem hogy ha mostanában ennyit keresnek a VGA-kból akkor miért ne érné meg belefektetni a nyereség egy részét egy új GPU kifelylesztésébe ami DX10.1-ben is megveri majd az AMD-t, aztán egy DX11-esbe ami szintúgy nyer és akkor az AMD talán tényleg csődbemegy/feladja a VGA-kat és utánna gyakorlatilag egyedül maradnának a piacon és annyit gombolnának le az emberekről amennyi jólesik. Illetve már csak az intellel kéne versengeni amit új technológiáról lévén szó könnyen és sokáig elhúzhatnának úgy mint most a DX10.1-et és aztán szálnának ki a boltból mikor már nem lehet visszatartani az intel előretörését és nem érné meg sugárkövetős kütyüt összerótozni a semmiből.
-
Bontosaurus
csendes tag
válasz
Bundás22
üzenetére
Ha igen, akkor a GS-nek vége! Pontosabban el sem kezdődik; növelheted a TFlops-okat,de gyorsulás az nem lesz.
De nehogy már az NV csóválja a M$-ot.
Félre értés ne essék, a g80 nagy meló volt. De inkább DX9.x mint DX10.x! Ma az NV-át vagy A-TI/MD-ét is ajánlanám megvételre, kinek ízlése és pénztárcája szerint. A 256-bites memória elérésű középkategória végre erős és megfízethető.
Viszont amíg az elmúlt években - SM 1.1 -> SM 3.0 - a grafika nagyott fejlődött, a fizika, az MI * arányaiban keveset. Tovább lépésből pedig minimum 2 út van:
1. Cél hardver részek öszzessége az "új" athitektura alapja.
Külön RT Ray Traceing modul.
Külön fizikai modul.
Külön MI modul.
Stb...
Na de a kompatibilitás? A programozhatóság? A kihasználtság?2. Mindent
az SP-k számolnak ki!
Végül is minden 1+1? Nem?
Az unified shader architektúra az első megvalósítása ennek.
DX10 -> DX12 talán befejeződhet ez a folyamat?Némi emlékezet felfrissítő:
[link]
Szerintem az NV is érzi ezt, de mivel a g80 elég erős, és egyben elég nehéz is "igazi" DX10.x-es kártyává átalakítani, lassít, de kegyetlenül. De ki nem tette meg az elmúlt években?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A szálak tehát a M$ kezében futnak össze: A Vista otthoni célokra, olyan mint a Win ME volt. A DX 11 meglódíthatja a szekeret. Az ATI R600-asára épülő arhitektura pedig a legkönyebben kiterjezzthetőnek tűnik.
Meglátjuk.
* A MI-nél pl. olyanra gondolok, hogy 99,9%-osan felismeri amit mondok. És ha az parancsszó, akkor végre is hajtja. Az hogy "beszélgessünk", nos még egy kicsit odébb van... Pláne szlengben: " - Bezúztad a barbariánokat? - Ja, porzott a ...!
/Civ I az ősidőkből ./" -
leviske
veterán
válasz
Bundás22
üzenetére
Nem értem, hogy miért az ATi-nak kéne közeledni az nV felé... túl sokáig ők sem tudják visszatartani a játékfejlesztőket a DX10.1-től...DX10.1-es kártyája pedig szinte biztos nem lesz az nV-nak.
Max, ha több évig tart a DX11 kiadása a MS részéről. 
Hogy honnan veszem a GT200 teljesítményét? Nézz utána teis egy kicsit... ha igazak róla a pletykák, akkor durva gpu lesz, de nem lesz belőle GX2 (túl nagy a melegedés)
Tehát R700 lazán elég lesz ellene. 
Azt viszont nem értem, hogy milyen középkategóriás változatról beszélsz...a (frissített)G92-t fogja fenntartani az nV a RV770-esek ellen...ebből fakadóan valószinűleg a G94 és a G96 lesz a alsó/középkategóriában.
MÁS: észrevette valaki rajtam kívül, hogy mintha az nV jobban foglalkozna a tesla-val, mint a desktop részleggel?

-
janos666
nagyúr
válasz
Bundás22
üzenetére
Valaki aki ennyire villanyszámlamániás mondja már meg nekem évente átagosan hány forintot számol rá a villanyszámlára a VGA kártya fogyasztása? Abszolut saccra mondok valamit, javítsatok ki: Túllépi az 5000Ft-ot? Mennyi lehet a különbség egy 3870-es és egy 9800GTX éves fogyasztásában? Évi 1000 forint? Ezt számolgatjátok egy 50-70ks kártyánál? A WC-n is inkább melléhugyoztok néha este, csak ne kelljen felkapcsolni a villanyt?

-
R.Zoli
őstag
válasz
Bundás22
üzenetére
Én azért nem hiszem ,hogy igaz a link mert akkor egy 4870 X2-vel 1600*1200-ban 16*AF mellett AA nélkül olyan 65 frame/sec lenne legalább a Crysisban ez a teszt alapján ,jah és most még korai driverek vannak, ez simán felmenne 70+ környékére...
Most igazából azt nem tudom eldönteni,hogy össze tudott-e hozni az Ati egy olyan erős vasat ami ezt az ultra gyengén optimalizált crysist ilyen magas framerate mellett képes futtani
Ha igen akkor a GT200-nak nem lesz esélye ,hogy megverje a 4870 X2-t, mert a Crysis abszolut nem fekszik az Ati kártyáknak, mit tudhat ez UT3 engine alatt, vagy olyan játékkal amit rá írnak vagy rá fognak írni???Hát nem tudom... Várom valaki nálam okosabb véleményét
Abu85 nem akarsz megszólalni a témában? 
-
leviske
veterán
válasz
Bundás22
üzenetére
Hát igen... hogy én milyen hülye vagyok. Hisz a HD3870-ből is jött 256-os... a 8800GTX-ből is jött 320-as...

Nem hiszem, hogy miután a ref. HD4870 1GB memóval van ellátva, akkor ők pont egy 512-est fogtak volna ki.
Ugyan ugy a 50-es lesz a fő termék (valószinűleg), tehát annak a memóriáját fogják baszkurálni.
-
R.Zoli
őstag
válasz
Bundás22
üzenetére
Most az egyszer egyetértek veled
Lehet ,hogy nem fals ,bár én kicsire teszem a valószínűségét ,hogy ennyivel jobb legyen
Abu85 véleményére kiváncsi lennék ,hogy szerinte azon architecturális változás alapján amivel az RV770 bír kiférne-e a csövön ilyen teljesítmény???? -
leviske
veterán
válasz
Bundás22
üzenetére
Én sem tratom valószinűnek, hogy az nV bezárná a boltot a közeljövőben. Talán pár év mulva, ha nem jutnak cpu gyártási lehetőséghez és komolyabb alternatívával sem tudnak szolgálni a cpu helyettesítésére... na akkor lehetséges, hogy kiszorulnak a pc piacról. De ahoz az kell, hogy különálló vga-kra ne legyen szükség a felső, ill középkategóriában (leginkább a felsőben). Ez pedig nem valószinű, hogy hamarosan bekövetkezne.

(#889) R.Zoli : én nem hinném, hogy az nV-nak különösebb problémája származna a DX11-re való átállásból. Ugyan ugy új GPU-t kell kifejleszteniük, mint az ATi-nak, csak azzal a különbséggel, hogy az ATi-nak néhány DX11-es ficsör már a szolgálatában áll az R600 által (pl: tesszelláció). Részemről inkább annak örülnék, ha az nV a DX11-es kikötéseket tartaná az AMD-vel együtt. Jó lenne végre tiszta versenyt látni a vga piacon...

MOD: off
-
R.Zoli
őstag
válasz
Bundás22
üzenetére
hülyeség annyi tőketartalékuk van ha 2 évig egyetlen egy vga-t sem adnak el akkor is kihúzzák
Ez annyira komolytalan ,hogy inkább nem is mondanék rá semmit...
Az AMD-Ati páros ha nagyon szarban lenne bezárnák Drezdát és eladják a TSMC-nek és megoldódott az anyagi probléma... Ugyan ott lennének mint az NV mert annak sincs egy gramm gyártósora sem viszont a mögöttük lévő tudással csak az Intel tudna esetleg versenyezni...Az AMD-Ati páros elött több választás van mint az NV elött...
Az Intel totál más kategória mindkét cégtől...
-
rocket
nagyúr
válasz
Bundás22
üzenetére
Nem szabad kiragadni 1 szamot, 1600SP jol hangzana a nagy szamok torvenye alapjan vasarloknal, de a gyakorlat egesz mas ha kiegyensulyozatlan lenne a GPU.
Jelenleg ugye sokan 128SP vs 320SP hasonlitgatjak a G80/G92 vs R600/RV670 parost pedig nem er ez az osszehasonlitas 2 szam alapjan semmit.
Ha 320SP-nek titulaljak a R600/RV670 GPU-kat, es az NV-t 128-nak, akkor azt se art megjegyezeni az NV shaderei ~2x nagyobb orajelen mennek mint az ATi-nal, ha meg 64SP-nek titulaljak akkor meg azt nem art megjegyezni, hogy mellette van 256 egyszeru SP is, SP kapcsan is igaz amit irtam par napja az ALU:TEX arany kapcsan az almarol meg a narancsrol, elmultak azok az idok amikor 16 pipeline az 16 pipeline volt akarhonnan neztuk a dolgokat, anno emlekszem itt PH-n is voltak clock-to-clock tesztek NV-ATi GPU-k kapcsan mert akkoriban meg osszehasonlithatok voltak. (bar sose ertettem ebbol milyen konkluziot lehetett levonni ha lebutitottak az ATi (altalaban magasabb volt a GPU orajele mint az NV-nel) orajeleit NV szintre es igy clock-to-clock NV jobb volt, viszont ugye az ATi altal elert orajeleket az NV GPU-i nem birtak, igy ez az oeszehasonlitas nem ert semmit
) -
TomBoy1986
veterán
válasz
Bundás22
üzenetére
Igen, a magam részéről a TDU és a FEAR az, ami reális képet ad - feltéve, hogy jól tesztelik. Nálam jól látható, hogy a 3870-nél szinte végig 3GHz@ HDR+4xAA-ig (TDU) avagy 4xAA+16xAF végig CPU limit mutatkozik. Ez azonban annyira nem zavaró, mert jól játszható ennek ellenére a játékok.
gbors:
Azt nem tudom megmondani, hogy mi miatt megy joban VH-ban NV-n, de az tény, hogy a bench jobbat mér. Csak mégis vicces. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bundás22
üzenetére
Az RV670 és az RV770 közt átlag 50% bónusz lesz. Nyilván a régi játékokban vagy a régi elvekre épülő új progikban (a la Crysis) lehet nagyobb javulás, de elsősorban az Unreal Engine 3 a mérvadó, illetve a jövő DX10-es motorjai, így az átlag 50%+ ide értendő. Az R600 még más tervek szerint született és éldegélt, a mostani álláspont szerint elvileg mindig meg lesz a 30-50% többlet az előző genhez képpest.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bundás22
üzenetére
A textúrázok növelésétől csak a régi játékokban (meg talán a Crysis-ben - mondjuk ez a játék régi elvekre épít) lesz kiemelkedő sebességugrás.
Túl komplex a feldolgozás menete ahhoz, hogy bizonyos elvi változások nagyságrendi előrelépést eredményezenek.Amúgy a +40-50% teljesen reális, 55nm-es G92 ellen tökéletes.
szerk.: upsz ... elszóltam magam
... az 55nm-es G92 csak pletyka
-
rocket
nagyúr
válasz
Bundás22
üzenetére
Ez meg mindig az elmeleti teljesitmeny, a dolgok tobbrol szolnak mint a Gflopsok,Ken Kutaragi a PS3 "apja" tudna meselni a temaban
(amikor tavaly ugynezett ki az NV kijon valami 1 Gflops teljesitmenyu GPU-val 2007 masodik feleben, akkor az ATi-nak volt egy prezentacios tablazata amiben lenyegeben az allt a "Gflops teljesitmeny nem minden", pontosan nem emlekszem a szovegere de ez volt a lenyege)
Elmeleti teljesitmenyben az R600 is eros GPU, aztan latjuk mit er a gyakorlatban, hiaba van egy Bugatti Veyronod ha a koruton van lehetoseged hasznalni hetkoznap delutan
-
rocket
nagyúr
válasz
Bundás22
üzenetére
Nem az a lenyeg megy vagy nem, minden GPU tud joval magasabb orajeleket mint amivel a kartyakon talalkozunk, a kerdes az milyen feltetelek mellett tudjak ezt?
Pl. mukodokepes GPU-k 12%-a tudja 1.1 volton az 1000mhz GPU orajelet biztositani amihez eleg egy single slot hutes 60% fordulaton 75 fok koruli homerseklethez, vagy a masik lehetoseg 1.1 volton a mukodokepes GPU-k 80%-a tudja a 945mhz-et amihez szinten eleg a single slot hutes es meg alacsonyabb venti fordulat is eleg a 75 fokhoz, es ezen GPU-k 1.2 volton tudnak az 1000mhz GPU orajelet de ehez mar nem lenne eleg a single slot hutes, igy none jelentosen az eloallitasi koltseg. (jelenleg pl. az ATi a 3870 kapcsan azert van gondban ar ugyileg mert a hutes jelentosen dragabb mint amit a 9600GT vagy 3850 kartyakon hasznalnak, a Sapphire pl. nem veletlen jott single slot hutessel ami finoman szolva nem igazan effektiv,de ez a legolcsobb kaphato 3870, elkepzelheto azert lett uj revizio az RV670-bol, hogy kisebb feszultseggel kepes a 3870 vagy magasabb orajeleket biztositani, amivel lehetoseg nyilik csokkenteni az olcsobb single slot hutes reven az eloallitasi koltsegeket)
Ez egy nagy kirakos, merlegelni kell es kivalasztani a cegnek legmegfelelobb megoldast amibol osszeall a kep, ez pedig a kihozatali arany orajeleket es az ehez szukseges feszultsegeket nezve elsosorban, ez maga utan vonja a fogyasztas/melegedest, es vegul marad kartya eloallitasi koltsege, ezen pontok alapjan all ossze a vegso termek, nagy lutri az egesz, elore kiszamitani a torteneseket nem lehet, szerencse se art

-
rocket
nagyúr
-
theniel
aktív tag
válasz
Bundás22
üzenetére
Gondolom más lenne a véleményed, ha 150-ért megveszed a kártyát és 1 hónap múlva már csak 30-at kapsz érte, ráadásul el is avult.
Gondolok itt a mostani állapotokra mondjuk nem ilyen arányokkal mert most csak a felére zuhantak a 8800 GTX árak.
Ugyanakkor fejlődés meg nem igen van, mert a crysist ugyanúgy nem viszik az új olcsó kártyák mint a régi drágák. -
leviske
veterán
válasz
Bundás22
üzenetére
Igen, egy igazi optimista akkor is ezt mondja, ha ő 2 hete vette 150k-ért....

(#96) lsc: én akkor sem tudom felfogni, hogy miért lesz külön HD4870 és 50....ez inkább már olyan lesz, mint a GTX és Ultra esete.(szvsz)
Ítt már a HD4870 tényleg csak parasztvakítás... az 1GB memória és a gyárilag magasabb órajelekben különbözik.
Viszont a fogyasztáskülönbséget nem értem... vagy ennyit számít a magasabb órajel és több memória? 
-
leviske
veterán
Én abból következtettem, hogy a GDDR3 (HD3850) és GDDR4 (HD3870) kártyák közt nincs nagy különbség, viszont az árát jobban megdobja.
Nem álítottam, hogy nem lépnek tovább...csak kétségbevontam azt, hogy rögtön két generációt. Ezt már csak azért is gondoltam így, mert akkor felesleges volna külön HD4870 és 50.
És attól is tartok, hogy a GDDR5-el az ATi nem tudná jóárasíítani a HD4850-et. Én azt hittem, hogy a 850 mostantól mindíg a best-buy kártya címet célozza meg, de lehet, hogy hülyén gondolkodom és most majd a HD4600-asoké lesz ez a cím, vagy nem tom...esetleg visszakerül az nV-hoz.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Még ha nagyobb teljesítményt is fog felmutatni az új NV 9900GTX az ATI 4870 szemben(???), meg lesz az ára; drágábban fogja tudni előállítani és sokkal jobban fog melegedni. Szerintem itt már jóformán csak az AMD szúrhatja el a saját sikerét, kicsit aggódok a GDDR5 memóriák rendelkezésre állása miatt, ami az új kártyák beszerzését nehezítheti meg a végfelhasználók számára.

Ellenfélnek ott lesz az R700.
nekem money money money.Add el aztán beszélünk ha van pénz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

/Civ I az ősidőkből ./"

Viszont a fogyasztáskülönbséget nem értem... vagy ennyit számít a magasabb órajel és több memória?