- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
csináltam két képet ami alapján ti biztos egyből vágjátok, de hogy hozzam gérbe őket
[link]
[link]ha csak sima léc lenne nem lenne probléma
viszont az L alak miatt nem látom át hogy fog kinézni és hogy kéne vágnom őketami adott az egy gérvágó és egy finom fogakkal rendelkező fűrész
ki hogy állna neki ?köszi előre is!
-
Dáffid
újonc
válasz
liszi70 #25693 üzenetére
25 cm-t a betonba 25 cm-t a gerendába van belefurva. Azoknak a talapnak nem látom értelmét azon kívül hogy drágák. A vizet így sem fogja felinni úgy van csinálva. Ahhoz hogy azt valami vagy valaki kivegye a helyéről akkor oda transzformer kell vagy dinamiot kell használni
-
válasz
Dáffid #25691 üzenetére
"Azért hosszabak a szemközti andrások mert a hosszú oldalon duplán van a koszorú gerenda mivel 4 lábon áll, és igy néz ki esztétikusan vagyis így van vonalba a másik andrással"
Igen, erre tippeltem én is, látszik a képen a dupla gerendázat, és valamennyire az is, hogy a rövid oldali merevítés aljához van méretezve a hosszanti oldal keresztmerevítése is, hogy szépen egy vonalban legyen. Én lehet, hogy a statikai szempontokat előrébb rangsoroltam volna mint az esztétikait, de biztosan így is tökéletesen stabil! Lehet, hogy én vagyok túlbiztosító típus, mondjuk ennek még sosem láttam kárát!
"Beton tuskó van a földbe abba fúrtunk lyukat a mentes szárnak"
És a menetes szár hogyan kapcsolódik a gerenda aljához? Mert a kép alapján az látszik, hogy egészen az aljzatig ér a gerenda alja, tehát nem látom, hogy gerendapapucs, vagy valami vasalat lenne rajta.
-
Dáffid
újonc
válasz
liszi70 #25680 üzenetére
Azért hosszabak a szemközti andrások mert a hosszú oldalon duplán van a koszorú gerenda mivel 4 lábon áll, és igy néz ki esztétikusan vagyis így van vonalba a másik andrással, hosszabb felesleges lenne mert be vannak csapozva, a másik meg hogy akkor a mintába lenne az andrás. Elhiheted ez nem fog sehova menni.
-
Dáffid
újonc
Köszönöm a gratulációt mindenkinek
-
Dáffid
újonc
válasz
darkipista #25669 üzenetére
Hali! Nem lucból készült, szép munka a tietek is, hónalj kötéseket csapoztátok?
-
Abrion
senior tag
válasz
thyeby #25686 üzenetére
ja, 40 éves, annyira jó volt az ajtó beszerelő és a festő hogy a csavarokat is befestette, talán azt kéne csinálnom hogy valami lemosható színnel bekennem a vasalatot, és megnézem mi ér hozzá.
Ahhoz képest hogy ennyi éves, még mindig jól illeszkedik.Jövő hónapban viszont újra lesz festve az összes ajtó, de hogy hogy fogom a festéket levenni az még kérdéses.
-
thyeby
őstag
-
Abrion
senior tag
Csak sikerült az új zárat beraknom úgy hogy jó legyen, a vésés pár perc volt. de hogy betudjam zárni az ajtót maga volt a kínszenvedés és csak úgy sikerül hogy a régi ellentétet raktam vissza ami téglalap alakú bejárata van, valamiért nem sikerült a kapottal megcsinálni, valszeg új lyukat kell csinálnom a fába hogy jó legyen, de ezt inkább majd egy asztalos fogja megcsinálni.
-
válasz
Dáffid #25660 üzenetére
Tényleg szép munka, gratulálok! Nekem azért eszembe jutott, hogy a hosszú oldalra biztosan komolyabb "andrásolást" tettem volna, mert amilyen viharok vannak az utóbbi években........ Még kisebbnek látom a kép alapján a hosszú oldali kereszt-merevítést, mint a rövid oldalit, és nekem kicsinek tűnik arányaiban, de lehet, hogy az én túlbiztosításos para-mániám az oka.
-
zonusz
aktív tag
Szia Tthyeby!
Ha jól emlékszem Neked Matabo DH330-as gyalud is van. Miután a Makita "jóárasította" az övét +40 ezerrel, arról lemondtam. Érdeklődöm, hogy a Metabo mennyivel bír kevesebbet, illetve van-e olyan kopó alkatrésze, ami miatt hosszú időre leállhat. Behúzó, stb.Olvastam korábban a Metabo alkatrészekkel volt gondod. Esetleg minőségben van lényegi különbség? Nálunk odébb ez a három, Metabo, DeWalt, Makita nagyjából egy árban van, ott egyértelműen a Dewalt a győztes és a Makita mellette. A Metaboról sokat nem találtam. Köszi. -
thyeby
őstag
válasz
#05304832 #25676 üzenetére
Nem olyan régen vetted. Erre 3 év extra garancia jár, ha regisztráltad a vásárlást.
Ne te fuss ki a garanciaidőből, hanem ők szaladjanak bele! Minden javítást írass a garancialevélre. Egyrészt azért, mert elég sok javítás cserére jogosít, másrészt pedig a javítás idejével a garancia meghosszabbodik.
Tulajdonképpen az szok lenni, hogy az egy éven túli garancia már jogilag sikamlós. Egy év a kötelező, az azon túlit a gyártó önként vállali. És szeretik apró betűs részekben kikötni, hogy ez a garancia tulajdonképpen egyáltalán nem garancia.
És mégvalamit: A cserélt alkatrészre a garancia újra indul, kivált, ha fődarabról van szó. Ezt a szervizesek jobban meg szokták érteni, ha a zember hivatkozik a fogyasztóvédelemre, ami mára gyakorlatilag gyártó védelemmé alacsonyodott le. Mindig oda hajlik, ahol nagyobb a pénztömeg - az meg nem mi vagyunk. -
thyeby
őstag
válasz
#05304832 #25674 üzenetére
Huhh!
De sajnálom!
Az enyimé szív, mint a torkosborz, és ütöm-vágom olykor napi 8 órán át. Eddig jó - mondta az optimista zuhanás közben az első emeletnél.Elvileg csapágyas lesz a forgórészed a tengelynél. Mert ha menetzárlatos lenne, ugyanezt produkálná, csak teljesen zajtalanul. Amikor kikapcsolod, nem ugrál a hangja, mint egy mutáló kamasz kölöknek? Szerintem add vissza a szerviznek, hogy baxxák meg, ennek nem ilyennek kell lennie, és mielőtt babrálták, nem is ilyen volt.
Ezt úgy okos csinálnod, hogy végül ők szaladjanak bele a három év garanciába, s ne Te.
-
thyeby
őstag
válasz
darkipista #25669 üzenetére
Na, ezt se fogja elfújni a szél.
-
Abrion
senior tag
Hali
Pár napja kicseréltem minden nyilaszárót, a WC és a fürdőszoba ajtajába simát befért a zár, viszont pár másik ajtóba nem passzol bele a csavaros nyele, kb 1mmrel nagyobb a záré mindkét oldalt, ti mit ajánlanátok?
Kis köszörülés a fára vagy inkább a zár nyelét köszörültessem meg? -
Dáffid
újonc
Sziasztok!
Készítettük egy kerti kiülőt a végeredményt szeretném megmutatni nektek. [link]
-
mdk01
addikt
válasz
#05304832 #25657 üzenetére
Sok éve csinálunk üvegajtókat ezzel a pánttal és nálunk soha nem volt gond. Darabját 1500,- ért ragasztják fel, ami nem olcsó, de fennmaradt eddig az összes így valószínűleg megérte.
Kellene 2db üvegajtó aminek az edzett üvege körbe polírozva 15-20k körül van, de a cristallo pánt meg annak a felragasztása 35k ami egy kicsit sok, így jó lenne más alternatívát keresni. -
pali923
aktív tag
válasz
#05304832 #25657 üzenetére
Még Samarám volt valaha, aminek szélvédőt kellett cserélni. Jó nehéz tükör volt hozzá, spéci kétkomponensű ragasztóval tették fel rá szakemberek. Kétszer. Harmadszorra meguntam, és felragasztottam sima pillanatragasztóval. Így adtam aztán el 5 év múlva, addig nem esett le.
-
thyeby
őstag
-
mdk01
addikt
Ki milyen üvegajtó pántot használ ami bevállt és nem a BLUM cristallo, vagy a klasszikus átfúrom az üveget majd le takarósapkázom típus?
Köszi -
hali.papa
csendes tag
Hali, ha valakit esetleg érdekelne egy jó kis gyalugép akkor.: itt találhat
-
mdk01
addikt
válasz
#22145024 #25646 üzenetére
Nem szeretjük megszakítani a kontúrmarást, illetve meg is bonyolítja kicsit a programot meg ki be kell lépnie a késnek többször szóval macera, így inkább csak nincs átmarva az anyag, meg van hagyva 1-2mm és szintbemaróval marjuk ki, de van hogy telibe le kontaktcsiszoljuk a másik oldalról azt a maradék 0,5-1mm-t attól fog miről van szó.
-
Geller72
veterán
Üdv mesterek! Kérdésem az lenne, hogy a lenti képen látható holmi ANYAGÁRBAN nagyjából mennyiben állna meg? A felületi kezelés megállna a csiszolásnál, a lazúr+lakkot ne számoljuk. 6 személyes. Ha kell, tudok pontos méreteket adni.
Hozzávetőleges méretek:-Asztal lapja és ülőke, valamint a háttámla: 40x135x1700 mm
-Stafnik 50x50-esek
-Tető, két félből áll, egyik fele 1250x2000 mm, bitu zsindely, alatta osb, alu szegénnyel.Köszi:
Geller -
durkonorbi
tag
válasz
Winner_hun #4892 üzenetére
Szia,
láttam még egy régi postod, ahol egy eltört venti lapátú SKIL 1400h1 gép javításáról írtál... egy barátom most pont így járt, nem tudsz esetleg segíteni, hol javíttathatnánk meg - vagy lenne alkatrész (a széttört lapát)?
Előre is megköszönve segítséged:
Norbi
-
thomgrande
tag
válasz
thyeby #25627 üzenetére
Már ne haragudj de ha a lándzsahegy és a két penge egyetlen darabból volt kivágva és beragasztva akkor a kivitelezésedben vagy a ragasztódban volt a hiba. Akkora egybefüggő ragasztási felület egy ekkora cuccnál atom stabil kell hogy legyen.
A dominós berakásnál félpengénél pedig ici-pici a ragasztási felület aminek a félpenge nagy erőkarának van kitéve ha nem éppen befele kalapál a gyerek vele. A penge külső íves kialakításából következően elég ritka. -
törölt tag
nekem ismerősömék martak így több vékonyabb táblát együtt. Az alsót fogta a vákuum, de a többit lecsavarozták az alsóhoz (meg nyilván belement az asztalba is) A kontúrt meg nem kell ilyenkor teljesen körbemarni. Hagysz egy pár milis "kitörőfület", amit később pillanatok alatt le tudsz szedni szalagcsiszolóval.
(#25629) Márton111
ne keverjük már a CNC-t az extrudált-ALU-vázas játékszerekkel -
mdk01
addikt
válasz
#22145024 #25628 üzenetére
Nem igazán lehet többet marni egyszerre mert a vákuum, csak az alsót szívja(fogja le) a felette lévőket nem fogja semmi. A szélét sem elég lefogatni mert akkor meg beremeg, meg a kimart részek amik kiesnek össze vissza verődnek a késtől, szóval ezt így nem lehet.
Márton: 40mm-es MDF-et is átlehet marni egy lépésben, csak kés kérdése.
-
Márton111
aktív tag
válasz
Winner_hun #25631 üzenetére
Frankó.A csapágyak jól bírták hang alapján.De a fa repedezett az erős fogatástól.Itt szerencsére jó irányba.Nekem már görbítette el majdnem a marókésemet hogy megmozdult a lefogatott anyag.Igaz az csak 8-as szárral bír.
-
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #25629 üzenetére
"Gondold el, mire a marási helyre ér, már egy elég hosszú erőkar végén dolgozik a marófej (a CNC-nél)."
Ez kétségtelen. Azonban számításba kell azt is venni, hogy nem olyan ujjmarót dugnak bele, mint Te a Makita 3612-be. Egy olyan marókés ára kb annyi , mint a te Dimar ujjmaród Makitástól - méltán.
Mutatok én olyan videót, ahol nem 15mm-t, hanem kb 30-at fognak egyetlen lépésben. -
Márton111
aktív tag
válasz
#22145024 #25628 üzenetére
Én a CNC-ről készült , you tube filmeken úgy láttam ,hogy mm-es fogásokban lépdel ,és nem másfél cm-es fogatásokkal!Tehát 3 táblát 3x tovább tart lemrarni eltekintve hogy 3 táblát gyorsabban fogatok oda és szedek le ,mint 3x 1 táblát. Amúgy úgy tudom egy kézi felsőmaró max. fél cm2-t szabad fogasson és gondolom a CNC se stabilabb sokkal mint egy 1800W-os kézi felsőmaró tengelycsapágya.Gondold el, mire a marási helyre ér, már egy elég hosszú erőkar végén dolgozik a marófej (a CNC-nél).
-
törölt tag
válasz
thyeby #25624 üzenetére
"dekorlézerek" ritkán vágnak át 5-6mm-t egy menetben, szal az sem épp olcsó, mire kiesnek a kész darabok. A profik meg nem engedik belerakni a fát
Azt próbáltad esetleg, hogy 3 táblát összefogatva maratod kontúrba CNC-vel? Az alabárdok pengéjénél elég sok a hús, oda biztonsággal lehet bele tenni leszorítócsavarokat, nem fog belekapni a szerszám. Egy tisztességes CNC-nek meg kb tökmindegy, hogy 5 vagy 15mm-es rétegeltet kell ujjmaróval körbemarni
-
thyeby
őstag
válasz
thomgrande #25626 üzenetére
"de hogy nem lett tartós?"
Nagyon egyszerű ennek a magyarázata:
1 - Ha hosszlyukba dugjuk be, akkor ugye oldalról ki van támasztva, és a ragasztó a lyukban tartja, míg az általad vázolt eljárás esetén kizárólag a ragasztó tart.
2 - A fa alapvetően mozog. Ez bükkből készült, ami különösen gyorsan reagál. Kiteszi a kereskedő a napra kánikulában, már két nap alatt csontra visszaszárad 40 C°-on, pláne, ha szellő is járja. És a bükk, merev, nagyon erős rostszövetű ahhoz, hogy "mozgassa" a ragasztó relatíve kicsi felületen.Persze mindezt ki lehetne küszöbölni frankón, ha oldalról egyszerűen belefúrnék két-három köldökcsapot pluszban. De gondold át, hogy az mennyi plusz munka, amikor ezt vagy hatszáz lyukkal kell egy ütemben megcsinálni. (És azt nem fizetik ki)
"Azt sem értem mi benne a munkaigényes"
Gondold át, szerintem belátod:
Be kell vágni a nyél végét tizedpontosan. Erre legalkalmasabb az én gépparkomban a szalagfűrész, de gondolkodhatunk a kedvedért egyéb alternatívákban is. Bármiben is gondolkodunk, két vágás lesz az a bevágás. Úgy kell rátolni a fűrészlapra egy hengeres anyagot, hogy a másodszor ejtett vágás tizedpontosan párhuzamos legyen az elsővel. Ma már képes vagyok erre, azt hiszem, de állítom, hogy jó kis mutatvány. Ezt fokozott (felfokozott) figyelemmel kell csinálni, miközben én arra törekszem, hogy a technológiám ilyan legyen, ami a lehetőségek szerinti legkisebb figyelmet igényli. És a köranyag átmérője nem stabil. Ez azért van, mert addig kell csiszolni, amíg azt puha bőrű gyerek kezébe nem adhatom.A hosszlyukat ezzel szemben a dominóval nem egészen két másodperc alatt elkészítem. És alig-alig igényel figyelmet.
Ha most PU ragasztót használnék, és oldalról köldökcsapot kínlódnék bele, nyugodtan vihetném a piacra valószínűleg. De mert a préssel egyetlen nyomással elvileg visszajátszhatom a nyír méretét alkalmasra (ráadásul statikailag is sokkal stabilabb lesz, mint ha PU-val töltöm ki a rést, vagy fűrésszel épp ott véknyítom a rostokat (fél oldalról!), ahol legnagyobb szükség lenne rájuk a rétegelt lap szerkezete ugye..., és az összepréselt fa, amikor a ragasztó hozzáér majd, elkezd dagadni, és beszorítja magát alaposan a helyére éppen a szorítási időintervallumban majd.)
Az első darabom (próbagyártás) szétesett. Ennek vagy öt éve. Azt pont úgy készítettem, ahogyan vázoltad, azzal a különbséggel, hogy a ládzsahegy és a két penge egyetlen darabból volt kivágva. Azóta eladtam több ezer darabot. Egyetlen reklamációm volt. Egy hortobágyi széles tenyerű gyerek úgy odavágta valamihez még a vásár napján, hogy ripityára tört. Nem sz@roztam, kicseréltem.
Hidd el, nem hazudok, nem túlozok. Az első darabok nem bizonyítottak, míg a mostaniak igen.
S most éppen azért álltam le ilyen látszólag apróságon sz@rakodni, hogy ez a jövőben is így maradjon. -
thomgrande
tag
válasz
thyeby #25622 üzenetére
Hát én sok mindent elhiszek neked, de hogy nem lett tartós? Ne ne már! Két félbevágott darab ragasztása hogy lehet tartósabb mint az egy darabé? Ha azzal a pengével tisztességesen kalapál a gyerek akkor az a megosztott ragasztás nem hiszen hogy sokáig tart. Azt sem értem mi benne a munkaigényes de mindegy. Te vagy a szakember.
-
thyeby
őstag
válasz
#05304832 #25623 üzenetére
Ezzel speciel nincs.
Tegnap 200 db-ot kirajzoltam, kifűrészeltem. Egy CNC-s munkadíj erre lett volna vagy 30-40 ezres. És ez elvinné a hasznot. Itt, a közelemben nem is tudok CNC műhelyről, hozni-vinni is kellene, ami idő, benzin, és az anyagkihozatal is pocsékabb lenne, mert ugyan van az a CNC automata, aminek az asztalán elfér egy 1525x1525-ös tábla, de egy olyannak a rezsióradíja még drágább lenne.Ha gyártanom kellene évente vagy ötezer darabot (be szép is lenne!), akkor persze muszáj volna automatában gondolkodni, de ezt konkrétan akkor is okosabb lenne lézerrel kivágni, mert amíg egy legolcsóbb CNC automata, amit nem barkácsoló, vagy hobbista épített 10-15 milla, addig egy drágább lézervágó gépet már be lehet szerezni 2-3 millióból.
Egyébként fején találtad a szöget. Azok, akik nem látnak bele, hogy mit is jelent ez a munka, úgy gondolják, hogy milyen frankó lehet fajátékokat készíteni, és ha mondom, se nagyon hiszik el, hogy olykor rémesen unalmas.
-
thyeby
őstag
válasz
thomgrande #25621 üzenetére
Az első darabot évekkel ezelőtt Én is így raktam össze.
- lassú, munkaigényes, nagy precizitást igénylő feladat
- nem lett tartósAz idők során csiszolódott a technológia
- a két penge középen elvágva, hosszlyukba beragasztva (sokkal anyagtakarékosabb is)
- a ládzsahegy felülről befúrt hosszlyukba beragasztva
- hamar elkészül, kevés hulladékkal és tartós ígyCsak most a hatos lemez öt és feles lett.
Leltem egy átalakítható betétet a présembe. Első körben megpróbálom 3-4 tizeddel összébb nyomni. Ha ez nem megy, akkor körfűrészen steller mellett áttolom. A marógépet elvetettem, amit Márton111 javallott, mert a ragasztás helyén épp szálirányra merőlegesen tudnám marni, úgy meg nem való. -
darkipista
csendes tag
válasz
thyeby #25614 üzenetére
pur-ragasztót például a Nati-tól a debreceni útról is vettünk
Csapba szerintem jó lenne hisz bedagad.Kell neki egy nap mire kikeményszik,táblásítani szerintem nem jobb a normál faragasztótól csak épp vízálló.Itt a Felder-marós ,profi asztalos tudott szerezni bagóért ha jól emlékszem...
-
Márton111
aktív tag
Igazából a szalagfűrészen is lehet lereszelni kicsit,elvégre csapozásra és csapot igazítni alkalmas szerkentyű.
-
Márton111
aktív tag
válasz
thyeby #25614 üzenetére
Lemarnám a lemezek a lyukba kerülő részét .(Maróval tizedpontyosan)De a körfűrész is jó lehet, attólfügg mennyire üt .Mármint ami rendelkezésre áll.Vagy ami a közeli asztalosműhelyben vagy szomszédságban van.
Steller magasítás rétegelt lemez csavar, fúró, behajtó 10perc.Most jönne jól Mathias ,tizedpontosan állítható körfűrészre való vonalzó állítója.Egyszer elkészítem, csak előbb a körfűrészt.Előtte meg a munkát el kell végezni az ügyfeleknek. -
thyeby
őstag
válasz
Armahun #25615 üzenetére
Köszi!
Hogy erre miért nem gondoltam magamtól?
demencia kezdete
Áhh tudom, miért!
Mert mindkét körfűrészem betétlapja és a fűrészlap közé lazán bebújna fél centi - az MLT100-on bőven. De azt nem túl sok idő megoldani.Mégiscsak jó, hogy leírtam - több szem többet lát, és ez egy próbát megér. (Be jó lenne, ha kétannyi magos lenne a steller, mint amennyi...)
-
thyeby
őstag
Alabárdokat kell most nagyon gyorsan készítenem. Nem volt alapanyagom se hozzá, elugrottam hát a Nati bázisho' és vettem rétegelt lemezeket. 6mm-est.
Az alabárd így néz ki:
Az alakra vágott lapokat hosszlyukakba ragasztom be.
És most jön a gixer:A hatos (nyír) rétegelt lemezeim vastagsága 5,5 - 5,6 mm. Ezt így a hatos hosszlyukba ha beragasztom, széthullik secperc alatt. Felmerült alternatívaként bennem, hogy akkor nincs mese, fúrok 5 mm-es hosszlyukakat neki. Egyszer, vagy öt éve úgy jártam, hogy a hatos rétegelt lemezeim vastagsága 6,5 volt. Bele tudtam erőszakolni a hatos furatokba, mert a nyír puha, enged annyit, de a kezem szétment, mire végeztem. (Már beletörődtem, hogy baxxa+, most is tropára teszem a csülkeimet.)
Felmerült másik alternatívaként bennem, hogy PU ragasztót kellene esetleg használni. De azt meg nem ismerem, nem tudom, hogy mennyire megbízható, hogyan működik, mennyi tűrést enged, milyen erős kötést ad, mennyi a nyitott idő, a préselési idő, a teljes kötés ideje? Még az árát sem tudom, és azt sem, hogy hol szerezhetem be? A strapát ezeknek a játékoknak bírnia kell, ha a kölökök csapkodnak vele, akkor is. Szóval ebben bizonytalan vagyok.
Harmadik alternatívaként az vetődött fel a fényes homlokom megett, hogy ha jól megpréselném a hosszlyukakba illeszkedő részt (ez a felület durván 30x12 mm), akkor néhány próba után ráéreznék, hogy mekkora erővel kell megnyomnom ahhoz, hogy visszarúgás után maradjon az 5,5 vastagságból úgy 5,2 legyen - annyival lehet ezt a ragasztást leggyorsabban, és legstabilabban megcsinálni, és azt a kezeim is játszva bírják. Eddig ez számomra a leginkább tetsző gondolat, csak ezzel meg egy baj van. Készítenem kellene présemhez (excenteres kézi prés, őrült nagy erőt lehet vele kifejteni) valami alkalmas sablont vasból. És erre nem nagyon enged időt a megrendelés sürgőssége. (Persze lehet az is, hogy időben visszakapnám azt, amit az ötös furatokba, a néhol 5,6-os anyag belegyilkolásával veszítek, mert tapasztalatból tudom, hogy rém időrabló az a procedúra.)Van-e valakinek valami isteni szikrája, miként oldjam most ezt meg?
-
Satyricon
addikt
válasz
robi30 #25608 üzenetére
ÓÓÓÓÓÓÓÓ Az a sok szorítóóóó
Az lenne a lehető legjobb megoldás, nade sajna sok szorító híján maradnom kell a kocsi emelős megoldásnál.
Am látom hogy a megoldás szinte ugyanaz, nade mi is lesz ebből? Ez is vetítő felület lesz?
----------------------------------------------------
Am ma voltam egy környékbeli asztalosnál, egyik haverom ajánlotta. Hihetetlenül jófej fickó(topicba illene ő is), mindenbe segített, amibe csak tudott: Vágott MDF lapot nekem, hogy itthon teszteljem, mennyire hullámosodik-hólyagosodik meg a felület, ha lekenem pár sor fehér falfestékkel(lehet biztonság kedvéért MDF lapnál maradok), kiszámolta hogy járnék jobban, ha MDF-et vagy ha HDF-et veszek. meg kiszámolta, hogy kb mennyi lesz a súlya az egész szerkezetnek. Meg külön rendel nekem olyan méretben amilyenbe kérem a lapokat, és ha meglesz az anyag hozzá, ad ragasztót is, mondta hogy feleslegesen ne költsek ilyenre! Hozzá kellett volna fordulnom a fenyő lécekkel kapcs.ban, de már mindegy...
-
Attis1971
csendes tag
Köszönöm a válaszaitokat, de ha jól vettem ki a szavaitokból, nem látjátok szükségét hogy két lapot ragasszak össze. Szerintetek egy 18 mm bükk rétegelt lemez elegendő lehet?
-
colker
tag
válasz
Attis1971 #25604 üzenetére
Azért azt nem mondanám hogy a rétegelt lemezhez tapad a megmunkálandó anyag.
Nekem a körfűrészem asztala 15mm-es rétegelt lemez és rendesen beeresztettem paraffinolajjal(előtte természetesen rendesen felcsiszoltam) thyeby javaslatára.A csúszással semmi bajom sincs,amennyire kell csúszik rajta az anyag,persze gondolom a laminált lapon jobban csúszna de engem az meg már zavarna...Egyetlen problémám mivel nincs elszívásom a körfűrészen így amit fent kidobál port az asztalon marad jobban mint a fémen de kis kefével mindig leseprem.
-
Attis1971
csendes tag
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni tőletek a következő témában. Mint már írtam, szeretnék egy felsőmarót asztalba építeni, de most beültették a bogarat a fülembe, hogy a körfűrészt is építsem bele. A kérdésem az aszrtallap anyagára vonatkozna. az én tervem az volt, hogy egy rétegelt 18 mm lapot és erre egy 18 mm bútorlapot ragasztanák össze. Van esetleg valamelyikőtöknek ezzel kapcsolatban tapasztalata? A bútorlapot a csúszása miatt terveztem, de félek tőle, hogy eléggé sérülékeny. A rétegelt lemezhez viszont tapad a megmunkálandó anyag. Várom a segítségeteket.
-
thyeby
őstag
válasz
GeriCool #25597 üzenetére
Egyezik a véleményem nekem is local1-el. Nekem van MLT 100-am. Nem használhatatlan, de nem is egy nagy durranás, és nekem is jobban imponál az általad linkelt Craftsman, mint a Makita megfelelője, csak éppen feleannyit se kérnek érte.
Azért fontos pontosítanom: Nem láttam még közelről ilyen gépet.
Egyébként a hazai piacon levő kínálat alapján arra jutottam, hogy bár fikázom a metibót évek óta egyvégtében, az asztali körfűrészeknek ebben a kategóriájában a TS 250 szerintem a kötélhúzás nyertese. Hiába kisebb az asztala, és csúszószán sincs rajta, stabilabb, erősebb, pontosabb munkára képes gép.
-
thyeby
őstag
válasz
Satyricon #25591 üzenetére
Na szerencséd lett volna, ha két órával hamarabb írtad volna ezt. Épp Miskolcra utaztam, (az imént érkeztem meg onnan) épp abba boltba szaladtam be előtte, ahol be szoktam szerezni a Technobond D3-at, épp vittem is magammal épp ilyet. Igaz, Pesten olcsóbban kínálják még postaköltséggel együtt is, mint amennyiért én kapom itt. Azért mégis itt szoktam beszerezni drágábban, mert mielőtt kifizetem, megnézhetem, hogy mikor gyártották, és ha megfelel, adom is az árát. (cca 7 ropi egy 5 Kg-os vödörért)
De ez már így esett - kicsit fura volt, hogy amint megérkeztem Miskolcról, pont a Te írásodba botlottam bele elsőnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- Suzuki topik
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Xiaomi Scooter 4
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Elérhető!
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest