- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Volna itt egy TUF-AX3000 V2, amin szeretnék beállítani egy WG vpn kapcsolatot. Úgy olvastam, hogy pár hónapja pár igen súlyos sebezhetőséget találtak az Asus routerek firmware-jében. Bár ezt a típust nem láttam az érintettek között, gyanítom ezek a sebezhetőségek "lefelé kompatibilisek". A cikkben javasolták hogy a javításig érdemes lekapcsolni minden portnyitást, ddns-t, stb.
Mennyire lehet "veszélyes", ha erre a routerre (ezen az 2023-as fw-en fog megpusztulni) állítom be a vpn-t? Az alternatív fw-eket első körben kihagynám.
Előre is köszi! -
FOX888
tag
Azt szeretném megtudni, hogy aki használ RT-AX57 Go routert, annak WISH módban sikerült 5Ghz-es AP-hoz csatlakoznia. Nekem csak 2.4GHz-en hajlandó. A listában megjelenik mindkettő, csak csatlakozni nem sikerül hozzá (hibaüzenet: Lehet, hogy a szülő AP ki van kapcsolva. Kérjük, ellenőrizze újból.).
[ Szerkesztve ]
-
bcl
senior tag
válasz george61 #23790 üzenetére
Még annyit a #23791-hez, hogy az IP-vel csak a belső hálóról éred így el. A routeren túlról bizony a ddns cím kell, pont ezért kell egy
A DDNS (dynamic dns) lényege meg pont az, hogy ha új külső ip-t kap a routered az internet szolgáltatódtól, akkor ezt automatikusan bejegyzi a ddns szerveren/szolgáltatónál, és kintről megy rendesen minden, marad az elérés -
Topikgazda
-
george61
tag
Most látom , hogy a Hálózati térkép interet állapota alatt van egy DDNS cim egy hosszú betükből és számokból álló sor a végén az ..".asuscomm.com" -al. Akkor ezek szerint ez már meg van, vagyis az utolsó" Végül egy DDNS cím beállítása a WAN/DDNS menüpont alatt." már kész, nincs vele tennivaló. Az utolsó kérdés , hogy a jelzett eszközt ezek után hogy lehet behívni ?Így htttp://192.168.50.236:678 ? Köszönöm
-
george61
tag
válasz Gubek-Einste #23788 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Mivel én nem vagyok ilyen spiller mint Te ebben, ezért ha megengeded akkor leforditanám ezt a magam egyszerű nyelvezetére. Ahol rosszul értelmeztem ott javítsad kérlek.
1.A LAN DHCP szerver menüpont alatt a manuálisan hozzárendelt IP a DHCP lista tartalmán résznél beírom /lefoglalom az eszközöm IP cimét amin a PC-mben szerepel :192.168.50.236.
2.A WAN/Virtuális szerver / Port továbbítás menüpont: Engedélyezés/forward bekapcsolás után Profil hozzáadás, majd Egyedi konfiguráció:
Szolgáltatásnév - Név ami alapján kikeresem vagy adok neki egy nevet pld. BMS
Protokoll - TCP ?
Külső port - Amiről megy az átirányítás : Ez mit jelent ? A 6789 -et ?
Belső port - Amire megy az átirányítás, tehátahogy írod ez szerint ez lehet uaugy a 6789 ?
Belső IP-cím - A korábban lefixált IP cím tehát:192.168.50.236
Forrás-IP - Nem kell, maradjon üresen
Végül egy DDNS cím beállítása a WAN/DDNS menüpont alatt.
Ezt nem tudom mi kellene legyen, konkrétan pld ?
Köszönöm és elnézést az értetlenkedésért. -
Topikgazda
válasz george61 #23787 üzenetére
Kezdésnek a LAN/DHCP szerver menüpont alatt a Manuálisan hozzárendelt IP a DHCP lista tartalmán résznél a kliens eszköznek adjál meg MAC cím alapján egy lefixált IP címet.
Ha ez meg van akkor irány a WAN/Virtuális szerver / Port továbbítás menüpont: Engedélyezés után Profil hozzáadás, majd Egyedi konfiguráció:
Szolgáltatásnév - Név ami alapján be tudod azonosítani, hogy mi is ez
Protokoll - Ami kell
Külső port - Amiről megy az átirányítás
Belső port - Amire megy az átirányítás, lehet azonos a kettő
Belső IP-cím - A korábban lefixált IP cím
Forrás-IP - Nem kell, maradjon üresenVégül egy DDNS cím beállítása a WAN/DDNS menüpont alatt.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
george61
tag
Kedves Kollegák!
Egy ASUS RT AC 65 P routeren egy eszközt (IP cime:192.168.50.236) a 6789 -es porton szeretnék elérni bárhonnan , akár mobilnetről is.Gondolom forwardolni kell. Le tudná valaki írni "szájbarágós" módon, hogy a jelzett routeren ezt hogy kell megcsinálni?Köszönöm előre is. -
félisten
válasz karicsek #23784 üzenetére
Letöltöd a gyárit és frissíted az Admin menüből. Előtte-utána érdemes gyári visszaállítást csinálni és semmiképpen sem használni a mentett beállításokat.
Ha teljesen polkorrekt munkát akarsz végezni, akkor az Asus Firmware Restoration tooljával is csinálhatod.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
karicsek
aktív tag
Sziasztok.
Asus AX58U routeren hogyan lehet visszatenni a gyári firmware-t, Merlin helyett?
A Merlin firmware száma: RT-AX58U_3004_388.8_2_puresqubi.w,
a gyári: RT-AX58U_3.0.0.4_388_25127-g6d4e0ad_puresqubi.w
Köszi -
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz Corsa02 #23780 üzenetére
Nem jellemző a dolog, de egy közeli villámcsapás tud problémát okozni, illetve ha a készülék közelében ívhegesztővel dolgoznak, de okozhat gondot ha túl erős a bemeneti jel, eredetileg le kellene állnia ilyenkor a jelfeldolgozásnak és kis idő múlva újra kellene indulnia, de én inkább villámlásra gyanakodnék, de akkor a 2,4GHz-nak is el kellett volna halnia.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Corsa02
őstag
Sajnos egyik megoldás sem segített, olyan mintha teljesen tönkrement volna bennük az 5Ghz-es vezérlő/rádió vagy nem is tudom, hogyan hívjam. Érthetetlen számomra...
The Truth Is Out There --->
-
zsolt501
nagyúr
válasz Corsa02 #23775 üzenetére
Még megpróbálhatod azt, hogy felteszel egy jó régi szoftvert a routerre, majd utána frissítesz az új szoftverre, hátha segít, de előtte és utána is reset. kell.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz Corsa02 #23771 üzenetére
Napokban én is így jártam a AC86U-val, egyszerűen nem akart menni az 5Ghz-s frekvencia, egy pillanatra előjött, majd eltűnt, csak a 2,4Ghz ment, bármit is csináltam nem akart helyre állni, majd csináltam egy nagy resetet és először ott sem akart menni, majd elkezdtem a csatornákat váltogatni, és egyik pillanatról a másikra helyreállt a router lelkivilága, már azon járt az agyam, hogy mire fogom ezt a routert cserélni, javaslom neked is hogy csinálj egy NVRAM törlést, az talán megoldja, sokszor nem segít a sima reset.
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
Van két routerem egy AX58U és AC66U B1, AIMESH-ben mentek 2 évet, majd egyik napról a másikra mind a kettőn eltűnt az 5Ghz-es wifi sáv. Reseteltem őket, frissítettem őket, tápot cseréltem, de egyik routeren sem jön vissza az 5Ghz-es wifi. El tudom fogadni, ha valami tönkremegy, de baromi fura, hogy egyszerre tűnt el mind a két routeren. Van esetleg ötletetek, hogy mi okozhatta ezt? Esetleg valami ötlet, hogy újra működjön?
Köszi
The Truth Is Out There --->
-
Atish19
őstag
Friss és ropogós GT-AX6000-re:
Verziót kísérő megjegyzés Firmware version 3.0.0.6_102_34797-g9 74b24d_404-ge7bfb - Release Note - Bug Fixes and Enhancements: 1. Optimized memory management mechanisms, improving system efficiency and stability. 2. Strengthened input validation and data processing workflows, further protecting your information security. 3. Improved web rendering engine, enhancing browsing experience and security. 4. Enhanced security of system command processing to guard against potential malicious operations. 5. Perfected JavaScript-related security mechanisms, offering a more secure web interaction environment. -
stigma
addikt
válasz Csorbi #23764 üzenetére
Hi, köszi az infót, ha lesz időm, akkor mindenképp takarítok egyet ott is alaposan, mert amióta költöztem(az már jópár éve volt) azóta 1-2x szereltem a sarokban ahol az IT-s kütyök (Router,NAS, stb) van egy IKEA-s polcon rátolva.
Pontosan már nem emlékszem miért vettem S/FTP kábeleket, de talán azért, mert az IKEA-s állvány amin az IT eszközök vannak, és mellette a TV álvány melyen a házimozi+TV-m is van elég sok kábel fut egymás mellett (HDMI,UTP,stb) és gondoltam valami spécibb kábelt veszek.
Az elmúlt 5 évben csak 2 routerem volt , AX58U és ez.
Több építettm NAS-om volt, ami SoC-ban majdnem olyan mint a mostani,de ilyen probléma csak a mostani felállásban volt.
Egyet takarítok és meglátom mi leszKöszi mindkettötöknek az infókat, egyenlőre takarítok, és marad a gyári FW (AsusWrt) mert sok értelme nem lenne lecserélni ahogy írtátok.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Alex91
félisten
válasz stigma #23761 üzenetére
Nalam is volt hasonlo, regi NAS halokartyaja ugyanezt muvelte. En valami eszkozok kozotti kompatibilitasi problemara gondolok...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Csorbi
addikt
válasz stigma #23763 üzenetére
Utolsó mondatban írtam, hogy a Switch kiiktatásával is jött ritkán ez a gond, ami kábelprobléma lehet akkor.
Feltételezem az eszközeid ugyanúgy rá voltak dugva, és én azok LAN portjára utaltam elsősorban mint probléma okozó, nem a router/switch LAN portjaira. Vagy a kábel. A lényeg, hogy nem a switch és nem a router LAN portjai első körben nálam a gyanúsítottak, hanem az eszközöké,. lehet csak egy alapos tisztítás kellene.
Muszáj amúgy S/FTP-t használni? Az S(F)/UTP lehet hogy nyerőbb lenne... -
stigma
addikt
válasz Csorbi #23762 üzenetére
Hi, köszi az infót.
Utolsó mondatban írtam, hogy a Switch kiiktatásával is jött ritkán ez a gond, ami kábelprobléma lehet akkor.
Érdekesség az ha a kábellel annó kihúztam - visszadugtam max az eszközt restartoltam utánna már megint ment a Gigabit.Sebaj, majd akkor kábelt cserélek, mert 4-5 évesek a kábelek (CAT6 S/FTP) ami ugye nem egy egyszerűbb patch kábel.
De köszönöm az infót, megnézem a router+Switch-t, mert nagyon arra takarítani nem szoktam, lehet tényleg kosz okozza a problémát.
-
Csorbi
addikt
válasz stigma #23761 üzenetére
Ha a switchre kötött eszköz vált át 100Mbitre, annak a routerhez már semmi köze. Inkább kábelcserét és az eszközök LAN portjának kitakarítását javasolnám.
Pontosan ezért történik meg a routerre kötéskor is, mert vagy kábelhiba, vagy az eszköz LAN portja érintkezik rosszul (kosz vagy bármi más, oxidáció, stb miatt).[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz MaCS_70 #23760 üzenetére
Hi, lényegében extrákat nem használok, inkább csak a stabilitás miatt gondoltam kipróbálom, ha ajánlott.
A gyári sem rossz, mert ez van évek óta, csak ritkán van 1-2 érkedesség ami miatt gondoltam kipróbálok egy másik FW-t.Érdekesség alatt ara gondolok, hogy routerbe van egy switch bekötve (TP-Link SG108 Gigabitetes switch) ami szépen teszi a dolgát, a jópár eszközöm be van dugva.
Van úgy hogy egyes eszközök (NAS, Médialejátszó) gondol egyet és átvált 1000-es LAN-ról 100-ra, majd ha a kábelt ki/bedugom akkor ismét jó.
Switch-et kiiktattam, hátha azzal van gond, de ritkán a gyári 4 db LAN port is ugyanezt a hibát dobja. Routert már reseteltem, ez a jelenség az utóbbi 1-2 FW frissítésnél volt inkább jelen.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy Asus RT-AX82U router esetében custom firmware (AsusWrt Merlin GNUton's builds) esetében mennyire stabil az FW?
Volt számos routerem Merlin FW-vel telepítve (AC66U, AC87U, stb), viszont alap funckióra használnám, nem a 3rd party appok miatt.
Nem célom mondjuk reklámbokkoló (aduguard), letöltés (transmission,qbit) futttása, csak szinte alap fukciók --> eszközökm kezelése, wifi, ddos,stb.Válaszokat előre is köszi.
-
félisten
-
nagyúr
válasz zsolt501 #23748 üzenetére
Köszi, próbáltam másik dns-t (google, szolgáltatói, cloudflare), egyikkel sem volt elérhető az asus ddns szervere.
Nem tudom, hogy mi volt a gond. Lehet, hogy próbaképpen átállok no-ip-re. Az asus azért volt jó, mert kényelmes volt beállítani a routerben.Most látom, hogy aláhúztam egy részt az előző postomban. Az véletlen volt.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
IP-cím váltás tegnap és ma is volt most naponta több is mert router reset volt , én a Diginél vagyok.
DNS szerver re gondolsz még?''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
nagyúr
válasz Csorbi #23746 üzenetére
Köszi, hogy megnézted .
Szerintem ezért működik Nálad, mert még nem volt IP váltás .
Viszont ma reggelre megjavult .Sep 28 00:38:16 inadyn[4409]: Updating cache for *************.asuscomm.com
Sep 28 00:38:16 ddns: ddns update ok
Esetleg tudnátok ajánlani ddns szolgáltatót? A mostani kiesés nem 1-2 órás volt, hanem 1-2 napos, ami szerintem már gáz . -
nagyúr
válasz Csorbi #23743 üzenetére
Köszi
A log szerint az ns1.asuscomm.com ddns szerverre próbál csatlakozni, de kapcsolat időtúllépés hibát dob.
Próbáltam no-ip ddnst, azt a szervert simán eléri.Meg tudnád nézni, hogy Nálad milyen címen éri el az asus ddns szerverét?
Vagy az is down now oldalon le tudnád ellenőrizni, hogy Telekom nettel mit ír ki az ns1.asuscomm.com címre?
Gyanús, hogy csak Diginél nem elérhető...Köszönöm .
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Használ valaki közületek asuscomm-os ddns címet?
Nekem most nem működik és nem tudom, hogy nálam van-e gond, vagy asus központi hiba?Köszönöm a segítséget.
-
félisten
válasz Intruder2k5 #23736 üzenetére
Nem tudom. Még azt sem, hogy hogyan férek hozzá a CLI-hez a node-on.
De annyira nem is fontos, ez azért menedzselhető kézzel is.
Köszönettel: MaCS
-
MODERÁTOR
-
félisten
válasz Peter Kiss #23733 üzenetére
Köszönöm -- ezek szerint nem én vagyok vak.
A jelen helyzetben sajnos sem a routeren, sem a node-on nem Merlin fut.
MaCS
-
Rederik
tag
válasz konci79 #23729 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, sikerült végül megoldanom a sebesség problémát. Smart connect maradt, viszont visszatöltöttem a gyári beállításokat a routeren. Letiltottam az IoT vendéghálózatot, csináltam egy saját guest hálózatot csak 2.4Ghz-re. A router IP címét pedig hagytam default-on, s nem írtam át másra.
2.4Ghz sár fix csatornára tettem. 5Ghz-et pedig 160Mhz engedélyezéssel auto-ra.
Multicast sebesség: auto
Vezeték nélküli mód: mixed
Adatgyorsítás letiltva.Nem tudom, hogy pontosan mi oldotta meg, de most jó, s ez a lényeg.
Azt azért hozzáteszem, hogy pár óra után visszaáll a letöltés maximum 350Mb-re ismét, szerintem ez az automatikus csatornaváltogatás miatt lesz. Érdekes, hogy a feltöltés ezután is megmarad 600-700Mb. Ezt még nem értem, de még mindig sokkal jobb, mint eddig.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Peter Kiss #23731 üzenetére
És milyen igaz! Köszönöm!
Ez viszont felvet egy újabb kérdést: magára a node-ra be tudok valahogy állítani időzített újraindulást? A jelek szerint igényli a lelkem...
-
félisten
Az AImesh node-hoz vajon milyen jelszóval jutok be? Tudom, hogy banális probléma, de gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy pontosan azzal a jelszóval próbálkozom, amelyik a nore-módba átállítás előtt érvényben volt, mégis Invalid username or password hibával dob ki a router.
-
Rederik
tag
válasz zsolt501 #23726 üzenetére
2.4Ghz-es részt elvileg már kimaxoltam. 125Mb/120Mb sebességet mérek már. Szomszédoktól elkülönült csatornát használva 20Mhz/40Mhz-es csatornaszélességgel.
5Ghz-nél ott tartok, hogy 160Mhz-et letiltottam, 20/40/80Mhz maradt, szomszédoktól eltérő csatornán (100), most 310/515Mb sebességet mérek Le/Fel.Ennél feljebb nem tudok menni akármit csinálok.
Smart connect bekapcsolva, WPA2/WPA3-Personal
A professional beállítások közt kellene még valamit keresnem? -
zsolt501
nagyúr
válasz Rederik #23725 üzenetére
Valami ott a routeren nem lett jól beállítva, ezt így látatlanban nehéz megmondani hogy mi, látni kellene miket állítottál be, de az biztos hogy alap beállítás szokott ilyen gondot okozni.
-
Rederik
tag
Sziasztok, lecseréltem a korább AC66U routeremet egy BE88U-ra. Van mellé egy RP58ax jelerősítő is. Beállítottam a routert, mesh-t is. Viszont azt tapasztalom, hogy még a router mellett sem gyorsabb 350Mb-nél a WIFI net. Iphone 13-al mérve. Vezetéken 700-800-as értékeket kapok.
Lehet, hogy valamelyik beállítást nem célszerű defaulton hagyni? Vagy ez normális?köszönöm!
-
Johnzy
tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, hátha nektek élből megvan rá a válaszotok; adott egy Merlin-es modell, 3004.388.8_2 -es Firmware-el. A vendéghálózatban az első oszlopos vendéghálózatok nagyon jól el vannak szeparálva (2,4-es és 5GHz-esek), teljesen más IP-tartományból kapják a címeket, mint a fő-fő hálózat, szuperül megy minden.
Viszont eljött az idő, és jó lenne, ha ezt a tartományt valahogyan ki tudnám vezetni az egyik LAN portra.
Ha minden igaz, akkor elvileg 8 portból az utolsó 4 amúgy is egy "belső switch-en megy keresztül", így csak 4 port konfigurálható, de a dual-wan-on kívül nincs más bekapcsolva, ami extra "spéci portot" igényelne. Így szuper lenne, ha parancssoros, hegesztéses megoldás nélkül ki tudnám irányítani valamelyik 1-4 LAN portra. Van tippetek?
Nagyon köszi mindenkinek![ Szerkesztve ]
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
Suineg
senior tag
válasz Gubek-Einste #23711 üzenetére
Köszi. Akkor veszek egy másik RT-AX53U-t és repeaterként használnám. A beüzemelést hogy a legkönyebb megtennem majd?
-
Topikgazda
válasz enginev3.0 #23718 üzenetére
Csak az AC57Uv3 AiMesh kompatibilis.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
netcore
tag
-
netcore
tag
válasz enginev3.0 #23700 üzenetére
az ax55 az csak a v3 megy meshben? jó a lenne ha a régit is rá lehetne venni.
Üdv Laci
-
Topikgazda
válasz Suineg #23708 üzenetére
Bármilyen AiMesh kompatibilis router használható másodlagos eszköznek, akár egy másik AX53 is.
Vagy esetleg működne más (TP-Link OneMesh) márkával is?
Csak Asus eszközökkel használható az AiMesh.
Minden gyártó csak saját megoldásaival kompatibilis.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Safranek
aktív tag
válasz Safranek #23709 üzenetére
Kollégámnak volt egy ötlete:
admin@RT-AX86U:/tmp/mnt/HGST/entware/bin# ./transmission-daemon
./transmission-daemon: error while loading shared libraries: libssl.so.1.1: cannot open shared object file: No such file or directory
„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
Safranek
aktív tag
Sziasztok,
Ma reggel routert cseréltem AC>AX.
Az új szépen elindult , alap dolgok működtek, a régi mintájára elkezdtem konfigurálni.
A régihez volt egy külső hdd csatlakoztatva , azt átdugtam az újra , felismerte.
Transmissiont használok már régóta és folytatni szeretném.
El is indult rendben , de később csináltam egy router reboot és azóta nem akar elindulni.
Reboot előtt a transmisi nem lett leállítva.
Syslog:Sep 23 17:37:11 admin: Failed to start transmission-daemon from .
"sh -x ./S88transmission restart
" ezt írja:+ ENABLED=yes
+ PROCS=transmission-daemon
+ ARGS=-g /opt/etc/transmission
+ PREARGS=
+ DESC=transmission-daemon
+ PATH=/opt/sbin:/opt/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin
+ TRANSMISSION_WEB_HOME=/opt/share/transmission/web
+ . /opt/etc/init.d/rc.func
+ ACTION=restart
+ CALLER=
+ ansi_red=\033[1;31m
+ ansi_white=\033[1;37m
+ ansi_green=\033[1;32m
+ ansi_yellow=\033[1;33m
+ ansi_blue=\033[1;34m
+ ansi_bell=\007
+ ansi_blink=\033[5m
+ ansi_std=\033[m
+ ansi_rev=\033[7m
+ ansi_ul=\033[4m
+ check
+ echo -e -n \033[1;37m Checking transmission-daemon...
+ pidof transmission-daemon
+ [ -n ]
+ echo -e \033[1;31m dead. \033[m
+ return 1
+ start
+ [ != yes -a = cron ]
+ [ yes != yes ]
+ echo -e -n \033[1;37m Starting transmission-daemon... \033[m
Starting transmission-daemon... + pidof transmission-daemon
+ [ -n ]
+
+ COUNTER=0
+ LIMIT=10
+ transmission-daemon -g /opt/etc/transmission
+ [ -z -a 0 -le 10 ]
+ sleep 1
+ expr 0 + 1
+ COUNTER=1
+ [ -z -a 1 -le 10 ]
+ sleep 1
+ expr 1 + 1
+ COUNTER=2
+ [ -z -a 2 -le 10 ]
+ sleep 1
+ expr 2 + 1
+ COUNTER=3
+ [ -z -a 3 -le 10 ]
+ sleep 1
+ expr 3 + 1
+ COUNTER=4
+ [ -z -a 4 -le 10 ]
+ sleep 1
+ expr 4 + 1
+ COUNTER=5
+ [ -z -a 5 -le 10 ]
+ sleep 1
+ expr 5 + 1
+ COUNTER=6
+ [ -z -a 6 -le 10 ]
+ sleep 1
+ expr 6 + 1
+ COUNTER=7
+ [ -z -a 7 -le 10 ]
+ sleep 1
+ expr 7 + 1
+ COUNTER=8
+ [ -z -a 8 -le 10 ]
+ sleep 1
+ expr 8 + 1
+ COUNTER=9
+ [ -z -a 9 -le 10 ]
+ sleep 1
+ expr 9 + 1
+ COUNTER=10
+ [ -z -a 10 -le 10 ]
+ sleep 1
+ expr 10 + 1
+ COUNTER=11
+ [ -z -a 11 -le 10 ]
+
+ [ -z ]
+ echo -e \033[1;31m failed. \033[m
failed.
+ logger Failed to start transmission-daemon from .
+ return 255
Jelenleg elfogytak a libáim.
Van vkinek ötlete?
Köszönöm„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
Suineg
senior tag
Sziasztok!
Asus RT-AX53U routerhez szeretnék AIMesh-t tudó kétsávos repeatert venni. Nem horror áron tud valaki valami jó vételt? Vagy esetleg működne más (TP-Link OneMesh) márkával is?[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz bigdigit #23705 üzenetére
Érdekes mód áttettem a routert ipv6-ba azóta megszűntek ezek a sorok de lett helyette új:
Sep 22 08:23:23 rc_service: watchdog 2897:notify_rc start_cfgsync
Sep 22 08:23:24 rc_service: cfg_server 24733:notify_rc update_nbrPercenként 2x.
Mondjuk azt se értem miért dobál a gyári torrent kliens ipv4 esetén sorokat ipv6 esetén meg nem. -
bigdigit
addikt
vajon miért szórja tele a logot a kliens?
13:38:35 transmission-daemon[11158]: Couldn't connect socket 23 to 2001:4c4e:154b:f800:2ab8:8598:5d46:48d9, port 13088 (errno 99 - Cannot assign requested address) (net.c:290)
Sep 21 13:38:35 transmission-daemon[11158]: Couldn't connect socket 23 to 2001:4c4e:154b:f800:2ab8:8598:5d46:48d9, port 13088 (errno 99 - Cannot assign requested address) (net.c:290)
Sep 21 13:38:36 transmission-daemon[11158]: Couldn't connect socket 23 to 2a06:5906:3814:cc00:b3a2:2b1e:ee11:d84e, port 32367 (errno 99 - Cannot assign requested address) (net.c:290)
Sep 21 13:38:36 transmission-daemon[11158]: Couldn't connect socket 23 to 2a06:5906:3814:cc00:b3a2:2b1e:ee11:d84e, port 32367 (errno 99 - Cannot assign requested address) (net.c:290)
Sep 21 13:38:44 transmission-daemon[11158]: Couldn't connect socket 26 to 2001:4c4c:1928:8400:c7c:bb21:425b:8d5d, port 35730 (errno 99 - Cannot assign requested address) (net.c:290)
Sep 21 13:38:44 transmission-daemon[11158]: Couldn't connect socket 26 to 2001:4c4c:1928:8400:c7c:bb21:425b:8d5d, port 35730 (errno 99 - Cannot assign requested address) (net.c:290) -
kpityu2
őstag
4TB-ig tudnia kell. [link] Viszont lehetnek problémák az USB tápellátással, arra szoktak lenni panaszok, hogy kevés áramot ad ki, illetve az USB3/2.4GHz interferenciával. Valamint ellenőrizd, hogy a router firmware friss-e.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
mcll
senior tag
Ma beszereztem egy Asus AX4200-es routert. Simán ment a beállítás, semmi gondom vele, csak egy. Dyndns.org accountom van, beállítottam, a router szerint sikeres volt a kapcsolat, azonban a dyndns oldalom a hostjaim alatt nem frissült be az IP. Az ottani logban sincs semmi bejegyzés, azaz nem is próbálkozott a router. Routerben próbaképp a login user/pass helyére beírtam egy random nevet jelszót, arra is azt mondta hogy success.. Tehát meg se próbálta. Mi a fenét kell és hogy beállítani hogy menjen? Nekem nagyon fontos hogy elérhessem a hálózatom egyes részeit kívülről a dyndns.org-os domainemen.
"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
fil
őstag
Egy XT8-hoz szeretnék hozzáadni egy 2TB-os usb diszket. Próbáltam exFAT-ként és EXT4-ként , sikertelenül. Mekkora partíciót tud kezelni a router? Vagy ,ha nem a méret a probléma ,akkor mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest