Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Kár érte mert sztem nagyon jó a wifi-je,ezért sajnálom eladni,de majd kiteszem a teraszra AP-nek....

-
ArthurShelby
addikt
válasz
tobias40
üzenetére
Ac87u-ra nincs rendes openwrt. Ami van, az wifi nélküli, mivel az ahhoz zártak a (Broadcom) driverek és ezt az openwrt zokon veszi.
Ez igaz rengeteg asus eszközre, mivel sok közülük Broadcom chip-es. Az ac65p pl nem az, de ez inkább kivétel az asus-ok között általában. -
péjé
őstag
válasz
bmxbandita
üzenetére
köszi, gondoltam hogy ez lesz.
openwrt kérdésem:
Alapban az AC65P csak routerként és AP-ként képes üzemelni, openwrt-vel képes lehet range extenderként dolgozni? -
péjé
őstag
sziasztok,
van esetleg tapasztalat hogy egy Xiaomi AX3000 mesh router hogy működik együtt egy asus mesh routerrel( ax5400). Egyáltalán van átjárás különböző gyártók termékei között? köszi -
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Kézzel kiválasztottam hogy az ethernet legyen az alap backhaul és azóta jó
Remélem marad így, egyelőre minden tökéletesen megy

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
enginev3.0
üzenetére
Felsőbb csatornák miatt szokott lenni ilyen. .Vagyis attól már láttam ilyet, h nem tudta az eszköz kezelni, mondjuk 2.4-en 11-es felett.
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Az eszköz megfelel a router wifi beállításainak, azaz nem kapcsoltál ki vagy be valamit, ami miatt az eszköz nem tud csatlakozni? Pl. kikapcsoltad a b/g, a 11b-t, Auto módban van a Wifi-csatorna, stb.
-
enginev3.0
félisten
Ez mi lenne?
Mar 7 09:25:43 kernel: 7986@C13L2apclix0,MacTableInsertEntry() 1569: New Sta:c4:82:e1:2c:xxxx associated at aid 8 (Number of associated STAs: 10)
Mar 7 09:25:48 kernel: 7986@C13L2rax0,MacTableDeleteEntry() 1931: Del Sta:c4:82:e1:2c:xxxx
Mar 7 09:27:10 kernel: 7986@C13L2apclix0,MacTableInsertEntry() 1569: New Sta:c4:82:e1:2c:xxxx associated at aid 8 (Number of associated STAs: 10)
Mar 7 09:27:33 rc_service: amas_lib 1823:notify_rc restart_firewallEgyik eszközöm nem akar csatlakozni, már csináltam újra FR-t is
-
BalukaD4
újonc
Sziasztok!
Kisirodai környezetben használunk egy ASUS RT-AX86S AX5700 és RT-AX58U routert AiMesh rendszerben, ethernet backlash van. A routerek kislétszámú irodákban vannak, azért van szükség többre, mert több emelet van vasalt beton födémmel.
Szerettünk volna még egy RT-AX58U berakni mesh node-nak, de valamiért nem működik.
Két különböző RT-AX58U-val próbálta, úgy sem megy, így arra gondoltam, hogy az RT-AX86S nem kezelne le több mesh node-ot?
Mindkét node közvetlen ethernet kapcsolatban vna az RT-AX86S-sel, illetve úgy sem tudtam működésre bírni, hogy az asztalon volt előttem a három eszköz.
Esetleg valami rossz beállítással próbálkozom?Nagyon köszönöm a segítséget!
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Úgy néz ki ez volt a gond
Szerintem az airfryerrel volt egy ipn valamiért -
tobias40
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tehát akkor nem kell beírnom a routerbe a dyndns címet,így is jó ha a NAS-on megy?
-
kpityu2
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
rossz kábel, rossz csatlakozó?
-
enginev3.0
félisten
Na, rájöttem, ha az ac57u meshként kábellel van kötve a fő routerhez akkor újraindulgat, vagy leszakad róla
Ha wifin van rajta, akkor nincs gond
Ha kábellel van rajta de sima AP módban nem mesh-ként, akkor sincs gondEz mitől lehet?
-
-
tobias40
veterán
Ha beírom a jelenleg használt Syno NAS-om dyndns-t a routerbe akkor ott is fog működni az egész itthoni hálózatomhoz vagy felesleges mert a NAS-ból már működik?
Ha beírom a routerbe akkor a NAS-ból törölnöm kell?
Vagy reggelnem kell egy másik mondjuk asus-os dyndns-t erre a célra és a NAS-ból pedig ki kell törölnöm mert 2 helyen nem lehet megadva dyndns?Ezekkel nem vagyok tisztában..

-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Az Asus DDNS nem frissül, mikor IP-t vált a szolgáltató.
Egyrészt nem olyan sokkal ezelőttig nem csinálta, bár igaz, a router is új (garis csere volt), meg a fw is újabb, mint az előzőn volt (AX86U -> AX86U Pro)
Ráadásul olyan opciót sem látok a DDNS beállításoknál, amivel á lehetne venni a bizonyos időszakonkénti, vagy valamilyen eseményhez között frissítésre.Más is találkozott ezzel? Eddig nem volt gondom vele, évek óta.
-
Albi001
tag
Sziasztok!
Van egy TUF-AX3000V2-es routerem.
Bekapcsoltam benne a tűzfalat.
A kérdésem az volna, hogy ha port forwardnál rögzítek szabályokat, akkor kell-e avval külön foglalkozni, hogy a tűzfalnál is kivételek közé tegyem azokat?
Feltételezném, hogy inteligens annyira a rendszer, hogy ebben az esetben ott már nem kell.
Ha viszont automatikosan működik szépen, akkor meg mi értelme annak, hogy külön lehet tűzfal szabályt is és külön lehet port forwardingot is csinálni? -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Adott egy TUF Gaming AX5400 router.
Azt tapasztalom, hogy microsoft sharepointra kábelen nagyon gyorsan mennek fel a fájlok, viszont wifi-n keresztül lassú. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma vele? -
válasz
enginev3.0
üzenetére
"Egyszer cserélem majd ax routerre ezt is"
Mondjuk hogy nem az AX/AC különbözőség okozza problémát, az 200%. Így ez ebből a szempontból irreleváns.
-
kpityu2
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha nem akarsz barangolni amúgy is az a legegyszerűbb.
-
kpityu2
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Alighanem az a gond, hogy a kamera túl közel van a node-hoz. De egyébként is van egy ilyen mániája a mesh hálózatnak. Algoritmus vezérli, nem nagyon lehet befolyásolni. Az AiMesh fülön a klienslistánál van két gomb mindegyik kliensnél, a rögzítés és az optimalizálás azokkal lehet próbálkozni, de van, hogy arra is magasról tesz. Hiába rögzíted pl. ha valamiért nem éri el a node-ot (pl. áramszünet után) akkor a fő routerhez köt és nem hajlandó leszakadni róla. Még megpróbálhatod, hogy visszaveszed a barangolás határteljesítményét vagy a router adásteljesítményét. Vezetékes összekötésnél amúgy is az a jó, ha nem nagyon lógnak bele egymás zónájába.
-
tobias40
veterán
Nagy vagy mester,ez volt a megoldás!

Kitöröltem onnan mindet és majd egyesével beteszem alá amit szeretnék vpn mögé tenni.
Jól gondolom hogy így hogy a routerbe van betéve egy proton user,akkor még az 5-ből 4-et feltudok használni telóra vagy laptopra?
Másképp nem nagyon lehet mert a router mögött simán 10-15 eszköz is lesz és az bőven kilőné a lehetséges eszközök számát....
Még vmi.
WG-vel sikerül a kapcsolat de openvpn-el nem,hiába csinálom meg a file-t udp-n és tcp-n,kiírja hogy kapcsolódás de nem kapcsolódik több perc után sem.
WG-nél megvan a kapcsolta 4-5 mp alatt.
Mi lehet a gondja?
Nekem jó a WG de kipróbáltam az openvpn-t is és észrevettem ezt a "hibát". -
sanchomuzax
aktív tag
Sziasztok! Egy ASUS TUF-AX3000 V2 routerre váltottam, korábban 8 évig nyúztam egy Synology RT1900ac-t, ami már megadta magát. Az új eszköznek örülök, nem csak az akciós ár miatt, hanem mert szépen muzsikál.
Szeretném - ne kérdezd, hogy miért, de - továbbra is a Digi router mögött üzemeltetni, amit nem kapcsolnék át modem üzemmódba. Emiatt a VPN és DDNS beállítás nem megy. A Synology routerrel ezeket többé kevésbé simán megoldottam, amit nagyban segített az, hogy elég jó leírásokat leltem hozzá, és a router is rendelkezett olyan beépített okosságokkal, ami ezt a konfigot támogatta.
Az AX3000 esetén találtam leírásokat, és azok szerint állítottam be a Digi routert, de a VPN nem látszik kintről, akár csak az Asus saját DDNS domainje se. (Nem a szolgáltató tilt, lászik a kiosztott Digi külső IP kintről, és korábban a másik routerrel ezek mentek.)
Van erre valami jó blog, leírás, ami nem csak általánosságban ad tanácsokat külső VPN elérésre, hanem egy konkrét konfigot állít be arra az esetre, ha a router előtt van még egy router?
A segítségeteket köszi!
-
blakey
titán
válasz
ThodEE
üzenetére
Ez egy ismert hiba (SNBForums-on olvashatsz ezekről, 3 eszközt érint). Elvileg januárban is kiadták, majd visszavonták és február 22-én újra megjelent. 1 hétig gondolkodtam, aztán tettem egy próbát, nálam hibátlanul, az összes eszközöm (29 db) csatlakozik, Wifin (2,4, 5 GHz-en) és kábelen is, N-es, AC-s AX-es IoT eszközök mind jól működnek. Valószínűleg valamelyik beállítás okozza, de még nem olvastam volna, hogy valaki, akinél probléma van, talált rá megoldást. Mivel nálam nincs gond, így nem is kerestem a probléma megoldását.
-
ThodEE
őstag
Sziasztok !
ASUS TUF Gaming AX6000 frissült, Firmware verzió:3.0.0.4.388_33144-re
Az, hogy már előtte elnyomkodtam valami ami miatt a Daikin programot nem engedi be kintről azzal még együtt éltem de frissítés óta a telefonom (Redmi note 8 pro) nem kap IP-t. Se a fő WiFin se a vendég wifin, ha a routerbe beállított fix IP-t beállítom a telóban akkor 1-2 másodpercig kiírja a telefon hogy ninc sinternet aztán újra kapcsolódik a WiFihez.Kézzel frissítsem újra a routert vagy a telefonon keressek valami hibát?
Másik wifivel rendben üzemel

Minden más WiFis készülékünk rendben üzemel
-
kpityu2
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Akkor tedd vezetékre ha tudod. Néha egyébként nyűgös a dolog, a reflexiók, interferenciák erősen bezavarnak, nekem is van kamerám ami a távolabbira szeret csatlakozni. Aztán ott a beamforming is, az is bezavarhat. Ha 1 méternél közelebb van akkor szinte biztosan közelhatás van.
-
totomusic
tag
Nekem az OpenWRT-s mesh, némi kezdő problémák után egyszerűen tökéletes. Akkor vált minden, amikor kell, abszolút teljesen optimálisan működik, csak azt hiányolom, hogy nem megy egyszerre a két adó, de az valószínűleg nem mesh.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
dudika +1
Szerintem is lehet, hogy túl közel van. Eleve kb. 12,5 centis hullámokról beszélünk.
MaCS
-
dudika10
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Lehet meglepo lesz, de van olyan, hogy "tul kozel". Rakd arrebb a routert egy fel meterre.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nekem is AX-es router-en (RT-AX55) van egy RT-AC57U (v3), aimesh node-ként. Igaz, én nem kábellel kötöttem össze őket, hanem vezeték nélkül.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ezzel a gombbal próbáltad kézzel átrakni a megfelelő mesh node-ra?
Nálam ez teljesen jól működik, pedig több klienst is fixáltam adott node-ra.
-
enginev3.0
félisten
Imádom

Raktam ki az udvarra 1 router
Mesh pontként üzemel
Mellette van kb 4 centire az udvari kamera
De a kamera inkább a benti fő routeren lóg ami kb 2 falra van tőle 10meterreKézzel át akartam rakni az udvari routerre
Azt írta a mesh hogy túl gyenge a jel
Természetesen megfelelő 2.4ghzn üzemel minden aminek ez esetben kell
De nem bánom ha jó neki a benti router legyen azonLegalább a fogyasztásmérő tudja hol a helye
az az udvari routeren van -
tobias40
veterán
Beállítottam mindent elvileg de a WG vpn ha be van kapcsolva akkor alapértelmezetten van ott 9 eszközöm amit nem tudok kivenni ebből a sorból mert inaktív a gomb.
Természetesen kikapcsolt WG alatt akarnám ezt módosítani mert bekapcsolt vpn-nél nem is enged semmit állítani csak ha bontom a vpn-t,akkor lehet állítani a profilt.Mit csinálok rosszul?
Egyébbként minden ok,sebesség is nagyon jó de a NAS-t kivenném a vpn alól mert nem akarom hogy visszavegye a sebességét...
-
ffodi
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Ha torrentezni szeretnél VPN-en keresztül, akkor P2P szervert kell választanod, ha el akarod érni a TOR hálózatot VPN-en, akkor pedig erre alkalmas szervert. Nem feltétlen mennek a sebesség kárára.
A routerben csak eszközt tudsz feltételesen routolni, programot nem (hiszen utóbbiról ebben a formában nincs tudomása az eszköznek).
-
tobias40
veterán
Letöltöttem a file-t WG-re és az Openvpn-re is.
Ha a torrentet nem teszem be vpn alá akkor érdemes olyan servert választani ami "TOR" jelzéssel van?
Ezt pontosan nem tudom mit takar...
Van olyan server is ami P2P meg TOR is gondolom ezek a sebesség kárára vannak,nem?
WG file-t betöltöm és utána állítom majd be a kivételeket amiket nem akarok vpn alá tenni,ip vagy programnév alapján?Bocs a sok kérdés miatt de sosem csináltam ilyet..
-
Csorbi
addikt
A V2-es jellemzően AX3000-es néven is szerepel, de firmware támogatás szempontjából egy az egyben a "sima" AX58U alá esik. Tudom, mert nekem is pont ilyen van, épp 6 (HAT) hozzászólással feljebb linkeltem a 22111-esben.
És igen, utólag kapott VPN Fusion-t, firmware frissítéssel.
Egyébként ha jól tudom (?) a CPU a különbség a V1 és V2 közt, a V1 tri-core, a V2 quad-core. -
FF23
őstag
Ugyanazt a firmwaret használják (utolsó hsz.)
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
Ellenben Merlinnel az AX58 v1 is ismeri a VPN Directort, ami a VPN Fusion Merlin-féle változata.
MaCS
-
Kronk
őstag
Szuper, akkor már csak az AX58U v2 a kérdés....
-
blakey
titán
válasz
szaboi6512
üzenetére
Ott VPN Director a neve.
-
Kronk
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Ez alapján én úgy gondolom igen, de már semmiben sem vagyok biztos

-
Kronk
őstag
Sziasztok, sajnos befürödtem egy AX57es routerrel, mint a próba során kiderült, sajnos nem tudja a VPN fusion/Wireguard lehetőséget.
Úgy látom, hogy az AX58U biztosan tudja, benne is van a listában, de találtam AX58U v2-t.
Ezt viszont sehol sem találom, mintha ilyen router nem is létezne az ASUS szerint.
Valaki meg tudja 100%-an mondani, hogy ez is tudja az említett funkciót, vagy nem.
[link]
köszönöm szépen előre is!
-
-
ffodi
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
"Itt a "kívánt server" az az hogy pl belgium-i serverhez..."
Igen.A PC-n és mobilon használt dolgokat most ne keverjük ide. A Proton oldalán belépést követően (VPN szolgáltatás) le tudod tölteni a kívánt konfigot.
WG esetén nem kell plusz adat, OVPN esetén user/pass kell, amiket szintén a Proton oldaláról (ahonnan az előbb) kell beszerezned.
Ha váltogatni akarod, akkor
a, végrehajtod ezeket a műveleteket rendszeresen
b, létrehozol egyszerre több profilt és azokat kapcsolgatoddyndns: igen
-
tobias40
veterán
Itt a "kívánt server" az az hogy pl belgium-i serverhez kapcsolódnék,akkor ezt megteszem a laptopomon és ott kell letölteni a konfigurációs file-t és azt kell betallóznom a routerembe?
És ha még kér vmi adatot akkor ott megadni?
Tehát ha pl. hetente másik országhoz akarnék csatlakozni akkor minden héten ezt végig kell csinálnom?
2.-nál a fix ip helyett gondolom lehet dyndns cím is ha nincs fix ip a szolgáltatómhoz,igaz?
-
ffodi
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Ez két külön dolog.
Ha a Proton szerveréhez akarsz kapcsolódni a routereddel, és azt akarod hogy ezen keresztül menjenek ki az eszközeid az internetre, akkor az előfizetéshez tartozó konfigurációs fájlt (legyen az OpenVPN vagy WG) kell letöltened a kívánt szerverhez, majd ezt betölteni a routerbe (és adott esetben egyéb adatokat beírni, mint jelszó, amit a szolgáltató megad).
A "távoli eléréshez" kell csinálnod a routeren egy VPN szervert, kívülről arra tudsz majd csatlakozni egy VPN tunnel-en keresztül. Itt biztosítanod kell, hogy a valós IP címed fix legyen (vagy tudni mi az, ha megváltozott). Továbbá a Proton programját ilyenkor a laptopodon szerintem deaktiválni kell, mert a saját VPN szerveredre csatlakozol egy másik program segítségével.
-
tobias40
veterán
És a vpn-t hogyan kell kitö9lteni ha pl a Proton vpn előfizetésemmel szeretném használni?
Ezzel kapcsolódni a Proton servereihez és az itthoni routeremhez kapcsolódni egy laptoppal pl. a munkahelyemről szintén a proton vpn adataival kliensként.
Tehát a routerem működne proton vpn serverként és kliensként is egyidőben...
(ha lehet) -
ffodi
veterán
válasz
Csorbi
üzenetére
Nincs ilyen típusú eszközöm, a gyári oldal alapján nem láttam, hogy tudná.
A képed tanúsága szerint, viszont tudja, jót nézel.
Akkor a kérdésedre a válasz:
A képen látható lapon kell hozzáadnod egy profilt, amivel egy VPN kliens beállítást hozol létre valójában. Ha ez meg van, akkor tudod azokat az eszközöket kijelölni (a profil beállításainál) amiket szeretnél az adott VPN-en routolni. Tudsz olyat is csinálni, hogy azt mondod ez az alapértelmezett kapcsolat, és mindenki ezen megy ki, majd az "Internetkapcsolat" fülön megmondod, hogy ki ne (vagy mindenkinek az utóbbi a default és megmondod, ki melyik VPN-en menjen ki). Több VPN kliens esetén ugyan ez a játék. Régen volt prioritása a klienseknek, nem volt mindegy mit milyen sorrendben hozol létre (ha több van), itt úgy emlékszem ez már nem számít. -
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok képben VPN témában, így elsősorban azokhoz szól a kérdésem akiknek van valamilyen VPN előfizetésük, és WireGuard-al be van konfolva az a gyári ASUS szoftverbe. (RT-AX58U)
Két kérdés van ehhez kapcsolódóan:
1. Van-e lehetőség split tunneling-et állítani utána, azaz be tudom-e állítani a routerben, hogy melyik eszközök használják a vpn-t és melyek ne? (pl. PC igen, IP kamera ne, stb)
2. Az eszközök A VPN-től függetlenül LAN-on ugyanúgy elérhetőek maradnak egymás számára, mintha semmi nem történt volna? (PC-k, NAS, stb...)
Előre is köszönöm.
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Én semmihez nem nyúltam és teszi a dolgát. Egyébként minden választás jó lehet, de ismerni kell a klienseket is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PLC programozás
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- BMW topik
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Eladó Nokia 5.4 4/64GB kék / 12 hónap jótállás
- Panasonic Toughbook FZ-55 1. gen i5-8365u szép állapot, törött kijelző
- Bomba ár! Asus ZenBook UX433 - i7-10G I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(ha lehet)

Gubek-Einste