- Telekom mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz jilian #24870 üzenetére
Nálunk is vannak csutkás cuccok. Igaz, nem Asus routerrel, de hiba nélkül kapcsolódnak az AP-hoz minden alkalommal. Persze egészen más beállításaim vannak. Minden iPhone és minden iPad wifi beállításaiban ki van kapcsolva a privát MAC address és manuálisan vannak beállítva az IPv4 címek. Ne érts félre, ezzel nem azt akarom mondani, hogy csak így jó. Nem írtad le a pontos típusszámokat, pedig ez fontos. Nálam pl. az öreg iPad Air 2 csak WPA2-vel hajlandó működni, viszont az iPhone 13 és az iPad 9th kifogástalanul működnek WPA3-mal. Ez csak egy példa arra, hogy szükség lehet eltérő beállításokra.
Szerk:
Mindhárom Almán a network reset segített?[ Szerkesztve ]
-
imis
senior tag
van egy ax59u routerem és beállítottam rajta a WireGuard-ot.
telefonon keresztül elérem egy ideig de gondol egyet és nem érhető el a hálózatom és a routert sem látom mobilnettel.
ilyenkor újra olvasom a qr kódot és felveszek egy új csatornát akkor megint megy egy ideig.
Mi lehet a gond? -
Gabesz87
veterán
válasz blakey #24868 üzenetére
Tudom, hogy ez csak router, wifi eszköz külön kell hozzá, de mivel jelenleg is AiMesh rendszerem van, ugyanazokat az eszközöket tervezem használni node-ként (plusz a jelenleg routerként használt AX56U is node lesz). Inkább csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyire korlátozza a beállításokat az, hogy consumer AP-kel használom, és nem az EBA63-al. Valamint igaz-e, amit a tesztekben olvastam, hogy nem szeparálható el a 2,4 és 5GHz hálózat, mert az úgy nem annyira szimpi
A lenti ábrán egyébként a switch (EBP15) kihagyható, ha az AP-k 230-ból kapnak delejt, és nem PoE módszerrel. -
blakey
titán
válasz Gabesz87 #24867 üzenetére
Használunk (EBM68), de nem olyat, amit választottál az nem teljes értékű wifi-s eszköz, így nagy eséllyel szükséged lesz kiegészítő(k)re, amit az Asus is javasol:
[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Balinov
titán
Sziasztok Sracok, lenne egy furcsasag, amire valaszt keresek, csak nem vagyok biztos benne, hogy a jo topikban kerdezem (ha igy van, ajanlanatok topikot, en nem igazan talaltam)
SZoval van egy proxmox kontenerben futo PiHole-om, ami frankon megy lassan 1 eve. Eszrevettem, hogy a PiHole klienseket egy kivetelevel gyonyoruen mutatja azon a neven, ahogy az Ax56u (utolso Merlin FW) listazza a csatlakoztatot kliensekenkel.
Egy lenovo M10 tab lenne, ahol csak IP cimet jelzi a PiHole dashboard, holott az Asus admin helyesen jelzi ki az eszkoz nevet.
Hol lenne erdemes kutakodnom? Asus menuben? PiHole-ban?
koszi
B10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
MODERÁTOR
-
jilian
addikt
válasz Multibit #24863 üzenetére
Igen ez be van / volt mindig is kapcsolva. Tudtommal.
Most külön figyeltem erre, készítettem ps ahogy elmegyek itthonról. Kíváncsi leszek este mi fog változni. De van olyan gyanúm,hogy nem kap ipv4-címet. Mert most ott látom hogy milyen ip-t osztott ki, de tegnap mint fent (hsz24859) nem volt ott semmi.
Este kiderül. -
jilian
addikt
blakey
"nem megfelelő csatornaszám, titkosítás. Jól beállított router esetében, az összes "alma" csatlakozik."
..köszi, így már tuti menni fog.....Multibit
De hol?
Rákérdez. hál. csatlakozáshoz / ki -
blakey
titán
válasz jilian #24857 üzenetére
Tehát a 3 almának ugyan az lehet a kínja.
De mi? -
nem megfelelő csatornaszám, titkosítás. Jól beállított router esetében, az összes "alma" csatlakozik.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
jilian
addikt
Adott 3 Apple termék, 2 telefon és egy iPad.
Egyik se képes a wifi újra kapcsolódásra ha kikerülnek a hálózat alól.
Egy samu s22 meg egy xiaomi telefon viszont igen.
Tehát a 3 almának ugyan az lehet a kínja.
De mi?
🤷🏻 -
Gabesz87
veterán
ExpertWifi EBG15-ről kérdeznék. Tegnap rendeltem egyet Amazon-ról 69EUR-ért, épp akciós volt. Olvasgattam teszteket róla, és kicsit kétes érzéseim vannak, talán elhamarkodtam a vásárlást. Az egyik aggályom, hogy azt írják, nem szeparálja el a kül. (2,4 / 5GHz) SSID-ket, hanem csak 1-et sugároz. De ez esetben akkor honnan tudjam (ill. hogyan dönti el az eszköz), vagy hogyan tudom eldönteni, hogy mire csatlakozik pl. teló, vagy bármi? Meg valami olyasmit is olvastam, hogy consumer routereket használva AiMesh-ben node-ként korlátozottak a beállítási lehetőségek. Jó, mondjuk igazából kábeles mesh esetén túl sok mindent amúgy sem kell beállítani. AX56U routert gondoltam kiváltani vele. A másik, routeres topikban írtam, hogy perpill nekem a router egy nagy beépített, üveges előszobai szekrényben van. És bár a házon belül nincs gond a lefedettséggel, mert minden szinten van egy node, de gondoltam csak jobb lesz, ha a wifi nem a szekrény belsejéből jön. Az AX56U-ból meg akkor node lesz.
Mit gondoltok? Szerintetek megéri ez a csere, vagy fölösleges? EBG15 inkább csak az EBA63 AP-kel működik jól, vagy inkább úgy kérdezem, azzal érdemes együtt használni? -
belashx
senior tag
válasz bigdigit #24850 üzenetére
A mobilos alkalmazásból elérem a routert, tudom állítgatni, pedig biztosan nincs engedélyezve a wan access. Csekkoltam, mielött beírtam az előző kommentem. Az app össze van kapcsolva a routerrel, szóval egyszer biztosan kellett engedélyezni valamit.
MaCS_70:
Ha jól működött volna a routerben beállítható WG, most nem Tailscale-t használnék.
Mint írtam, lehet én nem jártam utána a problémának eléggé.[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
félisten
válasz belashx #24848 üzenetére
Pedig a WireGuard nem érzékeny az IP-cím váltásra. Nálam jelenleg egy öt szerveres hálózat működik, és ebből kettő naponta kap út IP-címet, de a másik három is átesett már 1-2 váltáson. Soha nem érdekelte a klienseket a szerver IP-címének módosulása.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
MODERÁTOR
-
kpityu2
őstag
válasz bigdigit #24850 üzenetére
A Tailscale és a többi site2site VPN esetén LAN elérésed van, mert a VPN kliens route-ol a helyi hálózatra. Ilyenkor a biztonságot a VPN végpont-végpont titkosítása adja nem a htttps kapcsolat. Nincs is külső hozzáférés (ha nem állítasz be), olyan mintha a helyi hálón lennél. Persze kell harmadik fél aki biztosítja a kliensek összekötését, mert nincs saját szerver. Én két éve használom a Tailscale-t, egyetlen röccenő nem volt. Ha az Asus appról el akarom érni a routert, csak átbillentem a Tailscale app kapcsolóját, megcsinálom amit kell, majd kikapcsolom.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
-
belashx
senior tag
válasz MaCS_70 #24847 üzenetére
Próbáltam a Wireguardot, szép és jó, de amint változott a WAN IP-m nem értem el az otthoni hálozatom. Lehet én nem ástam bele magam eléggé...
Tailscale meg fut Home Assistant alatt, és mindig működik.[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
jilian
addikt
Ennek akkor még jobban utána kell olvasnom.
-----
Az miért van, hogy az ssid el van rejtve, de amióta az rp58ax üzemel simán látom a hálózatot?
-
-
tobias40
veterán
válasz Kicsirics77 #24841 üzenetére
Nem veszélyesek ezek a kívülről való hozzáférés engedélyezése a routernek?
-
kpityu2
őstag
válasz jilian #24833 üzenetére
Ha van egy állandóan futó géped a LAN hálózaton (akár linux is), akkor felrakhatsz rá egy Tailscale VPN-t. Annak a mobilos kliensén keresztül végpont-végpont titkosítással eléred a belső hálózatot és azon keresztül a routert. Működik vele az Asus router app is.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
félisten
válasz jilian #24835 üzenetére
Az nálam újabban nem akar működni, még helyben sem -- bár érdemben azért nem foglalkoztam vele.
Amikor viszont ment, akkor a VPN-en csatlakozó hálózataim Asus routereit is kezelte, ami viszont már biztonságos kapcsolatot jelent.
MaCS
-
-
félisten
válasz jilian #24833 üzenetére
Mit értesz azalatt, hogy wifi nélkül? A saját otthoni LAN-odon kívülről? Mert az ugye tök mindegy, hogy azon belül wifi vagy Ethernet.
Ha távoli elérésre gondolsz, az az Administration - System lap alján állítható be SSH-ra és HTTP-re is, de nagyon nem ajánlott ezt engedélyezni.
MaCS
-
jilian
addikt
Hol találom azt a beállítást, hogy távolról (wifi nélkül) is lássam a routerem? GTAX6000
Mintha láttam volna valahol, de most nem találom. -
félisten
Nem hiszem, hogy ez típusszintű lenne. Az általam ismert darab egy kétszer kb. 80 négyzetméteres házat + kertet szolgál ki wifin, három játszó és letöltögető gyerekkel, gigabites netről és teljesen elégedettek vele.
MaCS
-
Kobe
veterán
válasz MaCS_70 #24829 üzenetére
harmat gyenge mint a pitsafüst. Ez a poén. Holnap viszem vissza cseréltetni / vásárlástól elállni.
teljesen újonnan konfigoltam a routert mert asztalos feldobta a homelab szekrényemet a falra.
AX4200-as nyitott szekrényajtókkal, bármilyen zavaró jel nélkül, 2 méterre a routertől direkt rálátással - 80 mbps....
AX58U ugyanabban a szekrényben, bevágva mellé a zigbee coordinator antenna is + csukott szekrényajtó fém fogantyúkkal, lakás másik végében 450 mbps.....ne mondja nekem senki hogy ez normális.....
-
Kobe
veterán
hm srácok
nem akarom lelőni a poént, de szerintem aki AX4200-ban gondolkozok mint upgrade, kb felejtse el.....
pár napja szenvedek 2 routerrel meshben itthon hogy a hátsó szobában értelmes wifi legyen
Ez az AX58U olyan helyre rakva ahol szar a lefedettség (emiatt vettem az AX4200at mellé)
Az AX4200 fizikailag ugyanazon a helyen pedig 50/50.....
szerintem több volt mögötte a marketing mint a fejlesztés -
4D4M
senior tag
ASUS gyári FW-ben van arra mód, hogy egy RT-AX92U-ban nyomonkövessem valahogy az etherneten lógó eszközök megszakadás nélküli kapcsolódási idejét?
A rendszernaplóban a wifis eszközök eseményei szépen látszanak, de a kábelesekről nincs bejegyzés – ha nem tévedek....mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
jilian
addikt
Mindenf sikerült be állítani.
Megy a fritz is meg a mesh-ben az AX58.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Huawei 4G stickkel lenne internet elérés, ehhez keresem a legolcsóbb Asus vasat.
-
jilian
addikt
A mesh-t csak az rp ax58-nak akarom be állítani, a fritz csak úgy menne hátra pluszba ki a másik házba a tető alá.
De este a fritz menni fog elvileg mert a webes felületen ott a wps kapcsoló.
-
Alex91
félisten
válasz woodworm #24820 üzenetére
Hogyan tudnám a Fritz!Wlan Repeater 1160-ast össze párosítani egy AX6000 / AX57 / RP AX58 kombóval?
Szerintem tobb Asus van ott...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
jilian
addikt
válasz Gubek-Einste #24817 üzenetére
Megvan a kapcsoló. Este majd szöszölök vele.
------
Az RP AX58 -at be tudom úgy tenni a rendszerben, hogy Mesh-ként szolgáljon?
------
AZ ssid-t elrejtettem de amíóta ez bent van ugyan úgy látható a hálózatom.
Ez normális?Új ez az asus rendszer, nagyon brutális a konfigurálhatóság. Kell egy kis idő mire mindent átlát az ember....
-
Topikgazda
-
jilian
addikt
válasz Gubek-Einste #24815 üzenetére
Applikáció?
Vagy PC?Az appban nem látok semmit
-
Topikgazda
-
jilian
addikt
Hogyan tudnám a Fritz!Wlan Repeater 1160-ast össze párosítani egy AX6000 / AX57 / RP AX58 kombóval?
Hiába próbálkozom link
Nyomkodom a wps-t xe semmi
Nem látja ez a nyomi a wifi hálózatot.[ Szerkesztve ]
-
-
BB9000
senior tag
A routerem (AX-86S) logjait nézegetem. Van amit értek, de van amit nem. Honnan tudnék tanulni a témában? A logok végigböngészése és értelmezése egy olyan feladat, amit szívesen rábíznék egy AI-ra. Esetleg próbálkozott már valaki ilyen AI-t létrehozni? Egy otthoni használatra szánt ingyenes logelemzőre gondoltam.
-
hódmaci
senior tag
válasz Gubek-Einste #24795 üzenetére
Hmmmm........
Érdekes.
Köszönöm az infót.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
blakey
titán
válasz szente #24805 üzenetére
A kép szerint ipcim:8443-mal léptél be, helyi hálózatban nincs szükség a 8443-ra. Külső hálózatból a https://malloud.strangled.net:8443 lenne a megfelelő cím, ennek működéséhez szükség van a Beállítások/Rendszer alatt ezt a részt be kell állítani:
A 80-as portot érdemes hálózaton belül tartani, a külső portnak adj valami mást.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szente
addikt
válasz blakey #24804 üzenetére
Délelőtt kipróbáltam, ment a routerrel a https, de szólt a böngésző, hogy valami nem ok a tanúsítvánnyal. Az OMV meg a HA, csak simán a lap nem jeleníthető meg üzenetet ad.
http://malloud.strangled.net
Ha beütöd, akkor elvileg bejön neked is az OMV, de ha https://malloud.strangled.net-et ütöd, akkor már nem jön be semmi. A 80-as port van neki nyitva.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szente #24803 üzenetére
Oké.
Eszközöd elérése a következő módon kéne kinézzen:https://beallitott.ddns.cim:12345
, ha ez megvan és nem működik, akkor hiányzik valami a beállításoknál. Én a NAS-t így érem el, ha a routeren beállított DDNS szerint szeretnék csatlakozni.
A routert eléred https-el?[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz szente #24801 üzenetére
Valamilyíen módon definiálnod kell az adott eszköz elérését. Amikor a routeren beállítod a címet, akkor a router eléréséhez hozzárendelt port a 8443, ezzel csak a routert éred el, ahhoz, hogy az OMV-s eszközöd is elérd adnod kell neki egy portot, amit a port továbbítás oldalon beállítasz, van egy belső portja és a külsőnek adsz egy tetszőlegest, ha ez megvan, akkor utána azzal fogod elérni.
A routeren beállított DDNS jó, mert intézi a dolgokat, de a többi eszközt valahogy azonosítani kéne, hogy azokat is elérje, ezt az előbb említett módon tudod megtenni.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen videókártyát?
- NBA és kosárlabda topic
- Politika
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite C50-B - i3-G4 I 8GB I 120GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- KONICA MINOLTA PagePro 1350W Lézernyomtató ÚJ + 2db gyári toner
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest