- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #25391 üzenetére
WAN/Port forward alatt kell engedélyezned.
A képen rosszul értelmezed a dolgokat, egyrész port tartományt kéne megadni, másrészt helyi IP-t, ami nem ilyen formátumú, illetve tűzfal-szabályra vonatkozik.
Ez kell neked: -
drkovge
csendes tag
válasz
enginev3.0 #25381 üzenetére
Köszi!
De vajon előrelépés lenne az AX4200-höz képest? -
dolon75
senior tag
válasz
enginev3.0 #25373 üzenetére
hogyan csomagoltad?
-
Trailbreaker
tag
válasz
enginev3.0 #25299 üzenetére
Kint van a stabil is.
-
Trailbreaker
tag
válasz
enginev3.0 #25230 üzenetére
Kint van a béta 2 is.
-
válasz
enginev3.0 #25134 üzenetére
Érdekes... Vajon mi lehet a tényleges, szoftverbeli oka?
Nem vitatom, hogy sokaknak tényleg vannak ilyen gondjaik, de nálam kb. 200 évnyi AsusDDNS használat (többnyire Merlin) után egyetlen leszakadásról sincs tudomásom.
MaCS
-
Imi1981
veterán
válasz
enginev3.0 #25122 üzenetére
Na majd később kipróbálom. Fix 80-ra rakjam vagy nem? Amúgy eddig ezzel a TUF AX6000-el nagyon elégedett vagyok.
-
BB9000
senior tag
válasz
enginev3.0 #25115 üzenetére
A fő router maga letölti neked! Még a node-okat is onnan le tudod frissíteni. Rá kell nyomni a frissítés gombra és annyi. A bétákat ne pipáld be! Néha előfordul, hogy eltelik pár nap, mire felkerül egy-egy firmware verzió a honlapra. Én is találkoztam már ilyennel, hogy a router már látta, de a honlapon még nem volt fenn. 3 napra rá megnéztem és már a honlapról is le lehetett tölteni.
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #25105 üzenetére
Csak úgy próbáld ki, hogy előtte felkészültél az esetleges "visszatérésre". Az alfa verziók sajnos sok esetben hibásak, volt egy időszakom, amikor rászántam magam és felkészülten vártam, hogy mikor, mi adja meg magát és gyorsan a helyére teszem az előkészített, jól működő routert. Merlint béta alatt csakis akkor ajánlom napi használatra, ha van "menekülési terv". A béták már egész jól működnek.
#25097 nrg_52
Véletlenül idő előtt ráböktem a küldés gombra, BE routerekre van használható verzió, azaz stabil. -
nrg_52
addikt
válasz
enginev3.0 #25102 üzenetére
Nekem nem volt még bajom alfa-val.
-
szaboi6512
őstag
válasz
enginev3.0 #25099 üzenetére
Azt nem tudom, de nekem vele a Samba megosztások nem működtek, bármit csináltam....
-
Multibit
nagyúr
válasz
enginev3.0 #25087 üzenetére
-
BB9000
senior tag
válasz
enginev3.0 #25074 üzenetére
Leírásod alapján az is egy lehetőség, hogy az adott routeren kívül egy másik eszközön is fut a DHCP szolgáltatás és amelyik kliens onnan kap IP címet, azon nem elérhető a net. Ha ez a helyzet, az pontosan az általad vázolt tünetekkel tud járni. Hogy nálad pontosan mi okozza a gondokat, azt csak a helyszínen lehet kideríteni, de ez is egy lehetőség.
-
need
addikt
válasz
enginev3.0 #25046 üzenetére
még a jó mullkor regeltem és nem jelzett vissza mint ahogy tegnap elött se..!
-
need
addikt
válasz
enginev3.0 #25040 üzenetére
Én nem mókoltam soha a firmet tehát nekem az eredeti gyári van rajta.
Most ott tartok hogy DDNS szolgáltatót próbálok keresni valami másikat. Most jelen pillanatban ami vidéken van asus routerem az működik tehát az applikációban a látom de webes felületen nem tudom elérni ez megint érthetetlen számomra. -
user112
senior tag
válasz
enginev3.0 #24877 üzenetére
Az általános rendszernaplóra gondolsz? Itt 3.-ától vannak bejegyzések. Lehet, ekkor lett újra indítva. Legközelebbi hibánál ezt nézzem?
-
válasz
enginev3.0 #24790 üzenetére
Merlin megcsinálta a hagyományos szkinnel...
MaCS
-
válasz
enginev3.0 #24770 üzenetére
Számomra ez a Merlin-kérdés a GT-AX6000 esetében úgy jelenik meg, hogy kell-e a VLAN-kezelés. Ez az érdemi különbség, fejlesztés a 3.0.0.6 szériában. Merlin nyilván nem hülye, oka volt arra, hogy ezt még kiforratlannak tartsa. Aztán lehet, hogy azóta már kiforrott, hiszen kapott frissítéseket.
De én csak spekulálok, okoskodom. De idegesítőbb szintű laikusként ennyi jön le abból a kommunikációból, amit olvasok.
MaCS
-
válasz
enginev3.0 #24768 üzenetére
Tartok tőle, hogy nem. Az elején nagyon határozottan határolódott el tőle, váltani pedig, még ha esetleg meg is oldódtak azok a problémák, amelyek miatt mellőzte, aránytalanul nagy erőfeszítés lenne. Szerintem majd a következő változat újabb routerekre...
MaCS
-
jilian
addikt
válasz
enginev3.0 #24742 üzenetére
B@sszus igen igazad van kihagytam az ONT-t.
Optika - ONT - FRITZ 7530 AX - Archer c6
Ennek a helyére mennének az AX -ek. -
jilian
addikt
válasz
enginev3.0 #24740 üzenetére
A szolgáltatói elvileg kuka lenne, a 6000-es menne a helyére. Mert a fritz-et egyszer kifektettük amit nem kellett volna....jó pár verejték után sikerült a konfigurációs beállításokat a netről lenézni. És mknden rendbe jött.
Ezért gondolom, hogy a 6000-ren is be lehet állítani. -
jilian
addikt
válasz
enginev3.0 #24738 üzenetére
Hát ez miért kerülte el a figyelmem...🫣 így rákeresve tényleg nekem jobb lenne a mesh.
Akkor arra kell konfigurálnom.
Amúgy minden más ok lesz?
Esetleg más típus ajánlott vagy jó lesz a kombináció? -
válasz
enginev3.0 #24547 üzenetére
Ennek bizonyára van valami jó oka, ami számomra nagyon elgondolkodtató. Nem értem, hogy mi történik a rendszerben.
Különösen, hogy rájöttem, hogy nálam ténylegesen öt, párhuzamosan futó (cserélődő) Asus routerről van szó, és nagyon bizton állíthatom, hogy 2016 júliusa óta nem fordult elő olyan, hogy ebből bármelyik 6 órára kiesett volna. (Igazság szerint egyetlen kiesést sem észleltem.)
MaCS
-
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #24541 üzenetére
Hmm,most nekem sem ír ebben a menüben ipv6-ot...
Elég instabil dolog ez így,nem? -
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #24536 üzenetére
A routert letudom "direktben" ellenőrizni hogy megy rajta?
Laptopról nézem win11 alatt,ha már a routerem az ipv6-on kommunikál ahol lehet az már úgy jó,nem? -
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #24531 üzenetére
Mondjuk érdekes mert a routerben látok ipv6 címet de a https://www.test-ipv6.com/-on meg azt írja hogy nincs ipv6 címem.
Honnan tudom meg biztosra hogy van-e és rendesen működik? -
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #24531 üzenetére
Beállítottam simán a natív-ra ,újraindult a router és van ipv6 címem.A többi beállítást hagytam úgy ahogy a roter beállította.
A port forward meg egyéb beállításokat ez nem érinti,igaz? -
Peter Kiss
őstag
válasz
enginev3.0 #24433 üzenetére
Ezekkel is zongoráztam már, kikapcsolva, bekapcsolva, bekapcsolva, de nem minden, bekapcsolva, de magas korlátokat beállítva, de ugyanúgy viselkedik.
@Multibit: speedtesttel mért forgalom, app. És még egyszer: belső hálózatos forgalom rendben van, 1.7 GB/S jön át WiFi-n.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
enginev3.0 #24430 üzenetére
Még egyszer.
Internetes forgalom WiFi-n olyan, mintha egy falba ütközne, limitált a sebesség ~430 Mbit/s környékén, néha kicsit feljebb ugrik. Igen, dróttal minden okés.
Maga a WiFi tempója megvan, belső hálón 1.7 Gb/s-et mértem.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
enginev3.0 #24426 üzenetére
Interneted PPPoE alapú? Gyanítom igen, így még ott sincs difi (ugye nálam a WiFi hasít, csak a netes forgalom nem).
-
bigdigit
addikt
válasz
enginev3.0 #24425 üzenetére
Közben kitetted amit épp kértem volna.
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #24425 üzenetére
Ezek a beállítások, hogy ezek mennyire jók, mennyire nem, azt nem tudom
Én a Smart connectet sosem kapcsoltam ki, és van ezerféle wifis eszközöm, egyiknek se volt még vele gondjaAimesht használok összesen 4 asus routerrel, mind kábellel összekötve
GTAX6000
AX 55
AX57
AC57 v3Kertes házban vagyok, összesen talán 2-3 másik wifi van a közelemben
Telekom optika, 1.1.1.1 és 8.8.8.8 DNS-sel
ipv4 és ipv6, utóbbinál Google dns
-
bigdigit
addikt
válasz
enginev3.0 #24423 üzenetére
Nem tudom,hogy csinálod. Szintén GTAX6000 S23 Ultra és a router mellett sem megy 5xx fölé soha 1 gigás diginet.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0 #24406 üzenetére
Nem hiszem, nálam gyári van, és nálam sem tökéletes.
-
válasz
enginev3.0 #24406 üzenetére
Nem, a Merlin nem befolyásolja negatívan a DDNS működését.
MaCS
-
nOvOp
senior tag
válasz
enginev3.0 #24366 üzenetére
És akkor az ausut milyen címen fogom elérni? A wan kapcsolatnál adtam egy statikus ip címet, akkor azon?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
enginev3.0 #24240 üzenetére
Mintha úgy olvastam volna, hogy a 3000v2 újabb model és van amiben jobb is mint a 4200
-
kpityu2
addikt
válasz
enginev3.0 #24192 üzenetére
AiMesh fülön fent a Rendszerbeállításoknál
-
válasz
enginev3.0 #24182 üzenetére
+1
Valamint:
A GT-AX6000 kezel VLAN-okat -- illetve van rá Merlin, igaz, régebbi, VLAN-t még nem kezelő AsusWRT-re épült.MaCS
-
válasz
enginev3.0 #24044 üzenetére
Akkor ezt is megtudtuk.
Amúgy én sem tudtam, szerencsére nem érint a dolog, eddig mindig is publikus IP címeim voltak, szóval sosem kerestem ilyenek után.
-
kpityu2
addikt
válasz
enginev3.0 #24044 üzenetére
De igen. Én is azzal érem el a gépeimet. De nekem fut otthon állandóan egy linux szervergép, azon van a tailscale és route-ol a belső hálózat felé. Asus routerre is rá lehet varázsolni, de elég macera ha nem Merlines. De van Raspbianra is, tehát ha van egy Raspberry Pi a hálózatra téve az meg tudja oldani a route-olást.
-
válasz
enginev3.0 #23862 üzenetére
Az asuscomm már régebben is egy retek volt. Én ezért tértem át vagy 2-3 éve no-ip-re. Persze havonta confirmolni kell a hostot, de legalább rendesen működik.
-
need
addikt
válasz
mondok jobbat ha ez jó
Én pc-röl nem tudom elérni a routert webes felületen csak applikácioról pedig az Apphoz is asuscomm használ.. eddig a pillanatig mert most eltudom érni weben és most az applikáció nem lép be..! néha agyf*szt kapok!
Most távolról kiveszem az újraindítás ütemezést frissítek firmwaret és újra berakom az ütemezést.. ha nem jön össze akkor meg reset.. -
Csorbi
addikt
válasz
Nálam tegnap 20:14-kor sikeresen updatelte az új IP-t, fw frissítés miatti restart volt.
Lehet hogy ez szolgáltatófüggő? Netán CGNAT-ba vagy téve? -
válasz
enginev3.0 #23718 üzenetére
Csak az AC57Uv3 AiMesh kompatibilis.
-
netcore
tag
válasz
enginev3.0 #23716 üzenetére
hátjóelírtam az ac57u-ra gondoltam
-
netcore
tag
válasz
enginev3.0 #23700 üzenetére
az ax55 az csak a v3 megy meshben? jó a lenne ha a régit is rá lehetne venni.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
enginev3.0 #23530 üzenetére
A sávszélességet érdemes úgy nézni, hogy minél nagyobb, szélesebb, annál nagyobb az esélye annak, hogy valamivel interferenciába fog lépni. Ha pl. panelban lakik valaki, ahol sok más hálózat van, illetve olyan helyen, ahol nem csak WiFi szórodik, egy keskenyebb sávszélességgel csökkenthető annak az esélye, hogy interferencia alakul ki.
2.4 GHz-en, ha megvan az 1-6-11 csatornás kiosztás, akkor azt nézve, ha itt lenne lehetőség hatalmas sávszélességre, akkor nem lehetne kisakkozni úgy a kiosztást, hogy ne kerüljenek fedésbe, hiszen mindig lenne valahol keresztezés.Hogy mire érdemes állítani, azt mindenki kisakkozza magának. Nálam 2.4-en 20 MHz van megadva, mert néha összeakadt dolgokkal, így stabilabb, 5 GHz-en pedig engedélyezve van 160 MHz is, de eddig még nem jött ki valódi előnye a 80 MHz-hez képest, nincs is nagy forgalom WiFi-n.
===
Memóriakérdés egyszerű, mert abban az esetben, ha egyik fülön be, másikon ki az adat, akkor rettenet kevés memória is elég egy router-nek. Amint használva van bármilyen forgalmat monitorozó dolog vagy extra szolgáltatás, már nyilván több kell. Épp akartam én is írni, hogy 256 MB memóriával rendelkező routerem röhögve kiszolgálja a gigás netet, nagyobb LAN forgalom mellett is.
-
válasz
enginev3.0 #23530 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy a 36-64 csatornákat használva rosszabb a lefedettség, mint a 100-112-es csatornákat használva (a 116-128-at pedig ugyebár nem engedi használni).
Tehát szerintem inkább a csatornák határozzák meg, hogy jobb vagy rosszabb-e a lefedettség. A sebesség különbség pedig csak annak tudható be, hogy míg a 36-64 csatornákon használható a 160MHz, addig a 100-128-on nem, mert a 116-128 nem használható.
-
osonte
őstag
válasz
enginev3.0 #23426 üzenetére
A v1-hez nem volt szerencsém, azt nem ismerem. Viszont a v2 is jól megállta a helyét családi házban, szintenként 1db és jó volt. Viszont panelban még a Digi-s ONT is erősebb (nem HW-ben, csak Wifiben).
#23425 kpityu2: Sajnos igen. Az a baj, hogy a felső szomszéd az, aki szerintem kapáccsal és fűrésszel született a kezében (hangok alapján) és úgy jár a parkettán, mint egy patás ló, szóval annyira nem keverednék vele beszélgetésbe.
-
tomp
félisten
válasz
enginev3.0 #23415 üzenetére
Próbaként beállítottam a Google DNS-t de továbbra se megy utp-ről. Nyilván nem dns gond de semmi ötletem nincs.
utp-n nem jön be, wifin bejön.
Amúgy a Sharge oldaláról van szó. -
tomp
félisten
válasz
enginev3.0 #23415 üzenetére
Melyik menüpontot mutassam?
Amúgy semmit sem állítottam hónapok óta. Frissítés sem jött a routerre már régóta. -
Jackie_Chan
senior tag
válasz
enginev3.0 #23382 üzenetére
Te melyiket vetted volna?
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
enginev3.0 #23366 üzenetére
Azért választottam az Asust,mert eddig mindig TP Link routereim voltak és ha már egy 110e. Ft-os TP Link is szarakodik akkor úgy döntöttem kipróbálok egy másik gyártótól is valamit.
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #23236 üzenetére
Egyszerű, DuckDNS oldalán létrehozod a címet. Asus routeren a DuckDNS nem állítható be, ezért érdemes egy szolgáltatón keresztül "meghívni", DNS-O-Matic jó erre, ott több szolgáltatót is beállíthatsz. Én azon keresztül használom, én dynu-t használok, de a DuckDNS is jó, csak nem volt nekem tetsző cím. A DNS-O-Matic-nál 8 címet vettem fel, hogy legyen, de csak 1-et használok, viszont több eszköz esetében többet is lehet használni, esetleg időközönként cserélni, ha valamelyik nem tetszik, vagy csak váltani szeretnél.
-
válasz
enginev3.0 #23234 üzenetére
Akkor meg váltani kell másik, stabilabb szolgáltatásra. Merlin-ben azért van lehetőség.
-
válasz
enginev3.0 #23227 üzenetére
Te gyári fw-t használsz, vagy Merlin-t?
-
válasz
enginev3.0 #23227 üzenetére
Akkor meg lehet simán valami error van az asus-nál, aztán majd idővel jó lesz.
-
válasz
enginev3.0 #23225 üzenetére
Véletlenül nem a router csere óta elérhetetlen? Esetleg azóta csak most változott IP címed, és azért mostantól nem ment? Csak mert úgy tudom a regisztrációs és a frissítő script is elküldi a router board ID-t, vagyis ha cseréled a routert, akkor előbb a régiben ki kell jelentkezni, vagy valami unregistert futtatni (pontosan nem tudom, nem használom), és utána tudod az új routerben is beállítani. Esetleg ha megvan még a régi routered, próbáld visszakötni, és abban kilépni a DDNS-ból. Ha már nincs meg, akkor írni kell az ASUS-nak, mert csak ők tudják megoldani.
[ASUS DDNS] Hogyan törölhető a regisztrált DDNS hosztnév a routerből?
-
VGYke
addikt
válasz
enginev3.0 #23083 üzenetére
" én a GT-t 50kért vettem HA-n,"
Mi az a HA? -
válasz
enginev3.0 #23095 üzenetére
-
FF23
senior tag
válasz
enginev3.0 #23082 üzenetére
Azonnal, mint bármelyik.
-
válasz
enginev3.0 #23079 üzenetére
Én viszont mindenképp ragaszkodom valamilyen cfw-hez, ez az amiből nem engedek. Olyan vasat biztosan nem fogok megvenni, amire nincs számomra is megfelelő cfw. Mondjuk Merlin-t még nem használtam, ezért kicsit tartok tőle, az ideális a Tomato vagy a Padavan lenne, de jelenleg egyikre sincs sok remény, hogy korszerű vason fusson. Na viszont ha ezek közül valamelyik támogatná, akkor tuti rögtön beugranék akár a GT6000-be, akár az RT-AX86U Pro-ba.
-
válasz
enginev3.0 #23077 üzenetére
OK, de annak meg sokallom az árát. Persze ha akarnám meg tudnám venni, de nem szeretnék már ennyit kiadni routerre. Nem olyan régen szemeztem az RT-AX86U Pro-val, de azt is elvetettem ugyanezen okból. Na meg aztán annyira nem torrentezek intenzíven mint te. Ez az RT-AX58U szimpatikus nekem HW-ben, szerintem bőven elég is lenne most pár évig, csak a szoftver miatt vagyok még bizonytalan, amit FF23 is írt fentebb. Ki tudja ez a Merlin fork is meddig él majd, lehet fél év múlva elhal... Sőt ahogy látom, az RT-AX58Uv2 támogatás most nem régen (áprilisban) került bele, egyelőre azt se tudjuk mennyire működik, mennyire stabil, stb.
-
need
addikt
válasz
enginev3.0 #22932 üzenetére
Csak az Apn volt..
Köszi a segítségedet -
need
addikt
válasz
enginev3.0 #22932 üzenetére
Oda azt írtam hogy net
De még mindig nem jó ☹️ -
need
addikt
válasz
enginev3.0 #22929 üzenetére
Sziasztok
4G AX56 routerbe most raktam bele telenoros kártyát de az istenért sem tudom beállítani a netet
Tudna nekem valaki ebben segíteni??? -
Atish19
őstag
válasz
enginev3.0 #22924 üzenetére
Csak az "EVA" verzión világítanak az antennák.
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #22922 üzenetére
A nevében is szerepel, egyik a szokásos Asus UI, másik a ROG UI.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
enginev3.0 #22865 üzenetére
Amazonon van átszámítva 62000-ért (160.57€) ingyen szállítással most.
-
válasz
enginev3.0 #22659 üzenetére
Itt azt írja a wikidevi, hogy van. Akkor most?
WAN speed: 2.5GbEszerk.:
Sőt, itt is azt írja, hogy van:
https://techinfodepot.shoutwiki.com/wiki/ASUS_RT-AX58U_v2
1-2.5GbE-WAN -
Spec
őstag
válasz
enginev3.0 #22625 üzenetére
Egyébként asszem megvan mi volt a probléma. Nem csak a MiniUPnP volt bekapcsolva, hanem a WAN beállításoknál is engedélyezve volt az UPnP. Ahogy kikapcsoltam azonnal megszűntek az ilyen bejegyzések a logban.
kernel: nf_conntrack: nf_conntrack: table full, dropping packet
miniupnpd[4204]: sendto(udp_notify=9,): Operation not permitted
Elképzelhető, hogy az ISP (Telekom) szerver oldalról dobálta el a kapcsolatot, mert túl sok UPnP lekérés volt? Egy 4 terás vinyó volt rádugva az USB-re tele mindenfélével. Lehet, hogy túl sok lekérdezés érkezett emiatt, mondjuk valami média adatbázis felépítése/frissítése miatt? Vagy még akár azt is el tudom képzelni, hogy kívülről próbáltak hozzáférni a vinyó tartalmához az UPnP protokollon keresztül.
Néztem a neten, hogy mások is panaszkodtak erre, hogy UPnP-vel droppolta a net kapcsolatukat a router.
Most kikapcsoltam a WAN lapon is, meg a MiniUPnP-t is. Most csak sima Samba szerverként érem el LAN-on keresztül. A VLC így is eléri a fileokat, és le is játssza. Remélem így már nem jön elő a probléma. -
Spec
őstag
válasz
enginev3.0 #22625 üzenetére
Nem, azt nem csináltam egyelőre. Elég jól be van konfigurálva, most nem szeretném 0-ról kezdeni. Igaz, a konfig le van mentve, de akkor ha csinálok egy visszaállítást, és utána visszatöltöm a konfigot, akkor végülis ugyanott vagyok, mintha nem csinálnék. Vagy rosszul gondolom?
Amúgy most 3. napja gond nélkül megy, nem volt net leszakadás probléma, és a log sincs tele a bemásolt garbage-el. Viszont ahogy írtam is lehúztam az USB-ről a vinyót, és azóta nem is dugtam rá újra.
Továbbra is nagyon gyanús, hogy az okozhatja, de miért? Egyébként egy Amazon Fire TV Stick 4k eszközzel értem el a vinyón lévő videókat, és vagy simán UPnP kapcsolódóson keresztül médiaszerver módban, vagy VLC playerrel játszottam le a sticken keresztül a videókat. okozhatja ez, hogy a stick folyamatosan piszkálta az eszközt, mondjuk egy automatikus frissítés, vagy nem tudom mi miatt? Elvileg mikor kiléptem belőle, mindig el szoktam küldeni sleep módba. A vinyó is elmegy szundikálni 15 perc inaktivitás után. De a fura, hogy amikor ezt a hibajelenséget produkálta mindig aktív volt, tehát valami felélesztette, és csesztette. De mi lehet az? Misztikus... -
válasz
enginev3.0 #22585 üzenetére
Ez az AX57 Go a 38e Ft-os árával szerintem sem olcsó, de egyébként szerintem kifejezetten olcsónak mondhatóak a routerek.
MaCS
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Valóban rendesen felment a router-ek ára is, és tényleg csak az vigasztalja az embert, hogy azért nem 1 évre veszi az eszközt, hanem jó párra, vagy amíg tönkre nem megy.
Amúgy a hazai ára (kb. ~40.000Ft) még így is elmarad a külföldi MSRP ártól, rákerestem és $130 a hivatalos ára, ami átszámítva legalább kb 48.000Ft lenne nálunk.
-
Alex91
félisten
válasz
Az 1000 Ft-os kenyer arahoz kerpest nem is osszeg ez az ar
.
-
gippazoid
őstag
válasz
enginev3.0 #22563 üzenetére
Igen azt. De amikor állandóan pufferel, olyankor - erre már külön odafigyeltem - nem volt torrent letöltés folyamatban, de még talán seed sem. 4-nél több torrent soha nincs a queue-ban mert akkor a letöltés is megfekteti.
-
Csorbi
addikt
válasz
enginev3.0 #22536 üzenetére
"Valamiért nem a gyári adapterrel volt használva" - na ez érdekelne.
-
mokus1
addikt
válasz
enginev3.0 #22211 üzenetére
Bevan kapcsolva. KApcsoljam ki?
-
memorix
senior tag
válasz
enginev3.0 #22203 üzenetére
Vegyél egy TUF 4200/6000 -t és nem lesz ilyen problémád. Kellően erős hardver.
Az AX57U meg rakd mellé kábelen és legyenek Mesh -be. Valószínűleg ott nem lesz gond vele. Kábeled meg jó minőségű legyen. -
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #22202 üzenetére
Na most kipróbáltam repeater módban is, úgy sem bírja
Akkor valszeg hardver hibás lesz -
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #22192 üzenetére
Megint leszakad az ac57u
De rájöttem hogyha csak van, és rajta vannak az eszközök nincs gond, ha pl elindítok egy speedtestet azonnal meghal
Mindegy neki hogy wifin vagy lanon van mesh node-ként -
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #22191 üzenetére
Kézzel kiválasztottam hogy az ethernet legyen az alap backhaul és azóta jó
Remélem marad így, egyelőre minden tökéletesen megy
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
enginev3.0 #22189 üzenetére
Felsőbb csatornák miatt szokott lenni ilyen. .Vagyis attól már láttam ilyet, h nem tudta az eszköz kezelni, mondjuk 2.4-en 11-es felett.
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #22187 üzenetére
Az eszköz megfelel a router wifi beállításainak, azaz nem kapcsoltál ki vagy be valamit, ami miatt az eszköz nem tud csatlakozni? Pl. kikapcsoltad a b/g, a 11b-t, Auto módban van a Wifi-csatorna, stb.
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #22181 üzenetére
Úgy néz ki ez volt a gond
Szerintem az airfryerrel volt egy ipn valamiért -
kpityu2
addikt
válasz
enginev3.0 #22179 üzenetére
rossz kábel, rossz csatlakozó?
-
válasz
enginev3.0 #22163 üzenetére
"Egyszer cserélem majd ax routerre ezt is"
Mondjuk hogy nem az AX/AC különbözőség okozza problémát, az 200%. Így ez ebből a szempontból irreleváns.
-
kpityu2
addikt
válasz
enginev3.0 #22163 üzenetére
Ha nem akarsz barangolni amúgy is az a legegyszerűbb.
-
kpityu2
addikt
válasz
enginev3.0 #22155 üzenetére
Alighanem az a gond, hogy a kamera túl közel van a node-hoz. De egyébként is van egy ilyen mániája a mesh hálózatnak. Algoritmus vezérli, nem nagyon lehet befolyásolni. Az AiMesh fülön a klienslistánál van két gomb mindegyik kliensnél, a rögzítés és az optimalizálás azokkal lehet próbálkozni, de van, hogy arra is magasról tesz. Hiába rögzíted pl. ha valamiért nem éri el a node-ot (pl. áramszünet után) akkor a fő routerhez köt és nem hajlandó leszakadni róla. Még megpróbálhatod, hogy visszaveszed a barangolás határteljesítményét vagy a router adásteljesítményét. Vezetékes összekötésnél amúgy is az a jó, ha nem nagyon lógnak bele egymás zónájába.
-
kpityu2
addikt
válasz
enginev3.0 #22145 üzenetére
Akkor tedd vezetékre ha tudod. Néha egyébként nyűgös a dolog, a reflexiók, interferenciák erősen bezavarnak, nekem is van kamerám ami a távolabbira szeret csatlakozni. Aztán ott a beamforming is, az is bezavarhat. Ha 1 méternél közelebb van akkor szinte biztosan közelhatás van.
-
válasz
enginev3.0 #22137 üzenetére
dudika +1
Szerintem is lehet, hogy túl közel van. Eleve kb. 12,5 centis hullámokról beszélünk.
MaCS
-
dudika10
veterán
válasz
Lehet meglepo lesz, de van olyan, hogy "tul kozel". Rakd arrebb a routert egy fel meterre.
-
válasz
enginev3.0 #22139 üzenetére
Nekem is AX-es router-en (RT-AX55) van egy RT-AC57U (v3), aimesh node-ként. Igaz, én nem kábellel kötöttem össze őket, hanem vezeték nélkül.
-
válasz
Ezzel a gombbal próbáltad kézzel átrakni a megfelelő mesh node-ra?
Nálam ez teljesen jól működik, pedig több klienst is fixáltam adott node-ra.
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #22100 üzenetére
Én semmihez nem nyúltam és teszi a dolgát. Egyébként minden választás jó lehet, de ismerni kell a klienseket is.
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #22098 üzenetére
Többnyire azzal kezdem a "belakást", kicsomagolás után megnézem mi van rajta, egy kicsit nyomogatom, ha van frissítés, akkor frissítek, majd gyári visszaállítás és jöhet a konfigurálás.
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #22092 üzenetére
Szerencsére a szépség szubjektív, nálam 1,5 évig szolgált, nem hiányzik a "szépsége".
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #22080 üzenetére
Van ez így, gondolom bekapcsoltál olyan funkciót, amit nem szeret vagy valamelyik eszköz nem szereti és ezáltal újraindul. Nálam semmi újraindulás nincs, legalábbis eddig nem volt. Feltettem a legújabb firmware-t és azzal sincs probléma, pedig elvileg lenne, mert másoknál nem csatlakoznak az iPhone-ok, Android telefonok nagy része, nálam meg hibátlan.
-
szaboi6512
őstag
válasz
enginev3.0 #22052 üzenetére
Már megvolt, nem jó neki. Mindent megpróbáltam már.
Qka
Az az útvonalat nem találtam ahol a jelszót tárolja..
Az megoldaná.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest