- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
2.4 GHz-es frekvenciánál írtad, kisebb sávszél segített, ugyanez érvényes lehet az 5 GHz-es frekvenciára nálad, mármint nem az, hogy segít, hanem túl sok minden van körülötted, ami zavarja. Csatornákat nem ártál, mire van állítva, 160 MHz nem sokon fog üzemelni itt nálunk, főleg nem sok zavarás mellett.
Intel chipes kártyának tűnik mind, amelyiket írtad, ne felejtsd el frissíteni a driver-eket hozzájuk, az AX4200-as router-emhez az Asus külön színes lapot mellékelt, hogy mi a minimum verzió, amivel működőképesek lehetnek együtt.
A sebességekhez: a saját NAS-ra másolás az érdekes, annak jóval combosabbnak kellene lennie szerintem, netes sebesség kapcsán pedig lehet, nálad is jelentkezik az, ami nálam; többnyire csak a net sávszélességének a fele jön át WiFi-n (AX86U router-en és AX4200 node-on egyaránt), míg pl. sima Windows fájlmegosztás rendben hasít.
2.4 GHz 20 MHz-es sávszéllel nem lesz sebességbajnok sosem. Ha tippelnem kellene, akkor 80 MHz-es sávszéllel, jól belőtt csatorna mellett az AX-es tempónak közelítenie kellene a Gb/s-et, ha valóban közel vagy az eszközhöz szabad rálátással. -
őstag
Köszönöm szépen, hogy megnézted.
Az lehet hogy a szolgáltató router/modeme okozza a problémát ami bridge módban van?
Vagy szolgáltató oldalon van a hiba, és nem nálam?Mert tegnap kivettem az Asus Routert és a szolgáltató Arris router-ét áttettem bridge módból Router módba, és ugyanúgy továbbra is DNS névfeloldási hiba van, és a ddns ip frissítés sem működik rendesen azon sem.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
-
őstag
Feltettem az utolsó eredeti FW-t (ASUS), mert eddig Merilyn volt fent.
És láss csodát most megy (kopogjam le gyorsan)
Remélem így is maradPrecision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
-
Kami11
őstag
Nálam egy TUF GAMING AX4200-al ugyanez van, csak éppen az 5GHz-es csatornával. A telefon azt írja, hogy sikertelen kapcsolódás, majd ha újraindítom a routert, akkor egy darabig jó, majd újra előjön a probléma.
A 2.4GHz-es csatornával minden flottul megy.
Megoldást még nem találtam a problémára.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
blakey
titán
Beállítás után jól jön a router és az eszközök újraindítása, majd, ha megint előjön a probléma, akkor lehet tovább keresgélni.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bcl
senior tag
Ma reggel ugyanaz fogadott:
- 2,4-es hálózathoz nem tudok kapcsolódni, az 5-ös meg a hálóból nem látszik, ha az ajtók csukva vannak. (Bár ez érdekes, mert mintha nem így lett volna egyszer, mikor próbálgattam)Most még az jutott eszembe, hogy megnézem a laptopot: pillanatnyilag ez sem tud 2,4-es wifihez csatlakozni. Látja, de nem tud, írja is a Windows. Tegnap, a router újraindítása után használta, akkor biztosan tudom, hogy azon lógott.
-
blakey
titán
12-13-as csatorna a gond, azt kapcsold ki, ha engedélyezed, akkor sok készülék nem tud csatlakozni arra a csatornára. Van, amelyik látja, de nem képes csatlakozni, olyan is van, amelyik csatlakozik, de nagyon lassú lesz a kapcsolat és a harmadik, hogy egyáltalán nem látja az adott frekvenciát, mintha nem is létezne.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
-
belashx
senior tag
Igen, volt vele gondom, de nem biztos, hogy a szolgáltatással volt gond, mert az alábbi linken csekkolva működőnek mutatta.
linkÉn meg szokásomtól eltérően "feladtam", mivel nem volt rá szükségem.
Tailscale felkerült a Home Assistant szerveremre, és 5 perc alatt beállítottam 1 hozzászólás alapján.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
belashx
senior tag
Az Asus Router alkalmazásnak nem kell DDNS, ha már összekapcsoltad vele az eszközt. Nyilván kell hozzá egy asus fiók, de ennyi.
Sokcévig használtam a DDNS sz9lgáltatásukat, amivel alapvetően nem volt gond, csak tavasszal volt valami baja, azóta nem megy. Nem is volt sok értelme már, mert a NAS-on megy a DDNS(Asustor), aminek már szintén nincs értelme, mivel Tailscale-t használok, az kiváltja mindkettőt.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
blakey
titán
Oda van írva, OpenDNS felhasználóval tudsz bejelentkezni, én is azzal jelentkezek be, régóta így van. Átirányít az OpenDNS oldalára.
-
MODERÁTOR
-
gippazoid
senior tag
Amikor mentenék a HDD-re pirvát adat backup-ot és eljátssza a lassulást, le szoktam húzni a router-ről és a PC-re dugva a chkdsk mindig talál hibát, amit ki is javít. Sokszor a router disk check logjában is látszik. De most ott nincs semmi és mégis bufferelget, de csak a 50 perc környékétől. PC-re most nem dugtam még rá.
Az is érdekes, hogy ezt egy a másolásos lassulást már egy AC66U is előadta egy teljesen másik, gyári tokban lévő külső WD HDD-vel (tehát nem egy utólagos dobozba beszerelt belső HDD-ről van szó, hanem külsőnek született eleve).
[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
Alex91
félisten
A gond, hogy tobb fajta chipsettel szereltek ugyanazon a neven. Megneztem videokat, ment Mac-kel. Otthon nalam csak 2.0-nak latta, de a Windows-os gep is csak 2.0-nak ismerte fel.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
-
blakey
titán
Az Asus DDNS-sel mindig is voltak gpndok, és persze mindig, akkor amikor szükség lett volna rá, ezért inkább lecseréltem, na azóta nincs gondom. Használj másik DDNS-t.
-
blakey
titán
Nekem volt GT-AX6000-em, az eszközeim közül csak 1-nek van 2,5G sebességre képes vezetékes kapcsolata, így az eszközök közötti másolást mindig a leggyengébb láncszem határozza meg, Wifin meg egész jól kihasználtam a képességeiket, de ott is az 1200 Mbps az általánosabb, szóval ennek fényében érdemes gondolkodni router választásakor, és akkor jöhet jól a 2,5 Gbps vagy netán 5 Gbps, ha már a legtöbb eszköz képes az adott sebességre. Mediatek-re OpenWrt van, ha valakinek CFW-re lenne szüksége, az nagyobb változás, mint a gyári és Merlin FW között.
-
ArthurShelby
addikt
-
blakey
titán
Tartsd meg az AC86U Pro-t, jó router, az AX88U Pro sem fog tobbet nyujtani. Ha a jövő is számít, akkor ugyis Wifi 6E vagy Wifi 7, ami jól jöhet, de még gyér a felhozatal. Hatósugárban ugyanaz lesz, bármelyiket választod. AX6000 esetében a TUF-ra gondolsz, ami Mediatek és kevesebb RAM-mal is elvan, tehát ez lehet más a többihez képest, AX4200-as ugysnaz, egy picit más a Mediateknek köszönhetően.
-
blakey
titán
Nem a 2211 hanem az FTP Port Server résznél a 2021 zavar, azt nem értem, hogy micsoda, annak 21-nek kéne lennie, nem?
Én úgy használom, ahogy a linkelt képen látod, működik a NAS GUI és a NAS FTP is.
A nas-webgui és a nas-ftp belső IP címei nem egyeznek. Mi a NAS IP-címe, 111 vagy 112?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Én is használok FTP-t, de nálam nem így néz ki, a port range gondolom a külső port lenne, de az ftp szerverport miért 2021? Szerintem az 21-nek kéne lennie.
Én csak ennyit állítok be és jó, persze a NAS-on is engedélyezni kell az FTP-t.DDVS-ből már évek óta nem Asus-t használok, semmi problémám nincs, oda-vissza tudom használni, bármikor, bármilyen routeren. DNS-O-Matic-on keresztül használom a Dynu-t, de ott a DuckDNS is.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Neten találtam, hogy ssh-n keresztül 3 paranccsal lehet törölni a listát.
Tegnap putty letölt, kapcsolódás, nem jó a jelszó (az amivel belépek a böngészőből is), párszor próbálom connection refused, már nem is kél felhasználót.
Lehet letiltott a túl sok próbálkozás miatt, na majd ma.
connection refused már az elején"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Márton
nagyúr
Szuper.
De akkor végülis miért írkál a honlapján 8GB fájlméretet az asus?
Ha elszállna egy 10gigás film, széttárhassák a karukat?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
AX86U? Ott 4TB-t ír kötetméretnek (gondolom nem fat32-t használsz )
Furcsa ez a sok 8GB bejegyzés a táblázatban. De teszek is egy próbát egy üres vinyóval.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
MODERÁTOR
Én sosem használtam, de időről időre előfordulnak rá panaszok itt. Állítólag max. 99 torrentet képes kezelni, és seed-elni is csak módjával hajlandó, vagy még úgy se, és azzal is előfordultak valami telepítési gondok. Na meg a teljesen fapados kezelőfelülete.
[ Szerkesztve ]
-
saril
senior tag
-
félisten
A jótállás az eszköz hibátlan működésére terjed ki. Egyetlen jogi korlátja van: a rendeltetésszerű használat határai. Abba pedig nem tartozik bele a csomagolás vagy akár a kiegészítők megtartása. Ettől pedig a fogyasztó hátrányára nem lehet (szabadna) eltérni.
Sok kereskedő persze trükközik ezzel, de ez általában addig tart, amíg meg nem tudják, hogy a fogyasztó oldalán ügyvéd lépett be az ügybe. Ez ugyanis már a komolyabb hatósági szankciók közvetlen veszélyét jelenti.
Érdekesség: garanciális ügyben a fogyasztó jogszabály szerint a hibával kapcsolatban felmerült költségeit is követelheti. Nem szokta...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
Ennyit a 15 napos garanciális ügyintézésről...
Egyébként, amint Jim is írta, nem javítanak, deklaráltan nem. Cserélnek vagy visszautalnak.
A doboz meg teljesen felesleges a javításhoz. Sem okuk, sem joguk nincs kérni.
BÚÉK!!!
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
kpityu2
őstag
Mindig tanul az ember. Úgy látom a kalibrációs partíció (/dev/mtd2) sérülése nem annyira ritka dolog és megfelelő dump nélkül kábé esélytelen a tökéletes javítás. Az OpenWrt oldalán van rá jó pár bejegyzés, úgyhogy ez jellemzően félreflashelésnél jelentkező hiba.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
bcl
senior tag
Ígértem folytatást.
Megvan, vége a sztorinak: a mentésből kellett/lehetett volna visszaállítani egy csomó dolgot.
Viszont, a backup file sérült.
Sikerült Colinnak kiszednie belőle a releváns dolgokat, és abból kiderült, hogy a router wifi adapterének (végfok? nem értek hozzá) kalibrációs adatai vesztek el.
Azt írta, hogy pont ilyen, és ilyen revíziójú routere van, de ezek az adatok, habár nagyon-nagyon hasonlóak, nem pont ugyanazok; mindegy egyes darab eszközt gyárilag kalibrálnak be, és mentik el ezt az NVRAM-ba.
Ezt a flash egy területéről a boot közben átmásolja a flash egy másik területére, és mentéskor onnan írja ki mentéskor fájlba. (ha jól értelmeztem, amit írt)Érdekes módon a beállításokat egyébként teljesen vissza tudtam állítani, "csak" a wifi ment el, de az nem a konfig fájl miatt. Valami más a gond.
(Azt is írta, hogy még két azonos típusú router között sem szabad backupot visszaállítani.)Úgyhogy annyiban maradtunk, hogy mivel nem lenne tökéletes a router az övének a kalibrációs adataival (minden más adatot ki tudott szedni a mentésből, MAC-ek, PIN kódok stb), viszont működne, így nehéz lenne gariztatni.
Így most viszont tudom, el is indítom holnap. -
kpityu2
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen program, ami...?
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest