- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alajos85
csendes tag
válasz
Csorbi #25292 üzenetére
Köszi a visszajelzést, teljesen jogos, amit írsz! Őszintén szólva bennem is van egy kis bizonytalanság, mert nincs konkrét problémám az AX6000-rel – jól működik, de nem tudom, hogy mennyire van kihasználva a maximumon.
Viszont egyre több az eszköz a hálózatban (elektromos kapu, kamera, riasztó, laptop, telefonok, TV stb.), és idén tervezek egy Wi-Fi 7-es laptopot is venni, szóval a frissítés előbb-utóbb úgyis aktuális lesz. Azt remélem, hogy az RT-BE92U újabb technológiája (pl. erősebb CPU, több memória, új beamforming, MLO, stb.) még a meglévő, Wi-Fi 6-os eszközökön is segíthet a stabilitásban, kisebb késleltetésben vagy épp a terhelés elosztásban.
A jelenlegi routerem még garanciális, így most lehetne úgy frissíteni, hogy az eladás még értelmes áron megoldható legyen – és így egy hosszabb távra szóló, jövőállóbb megoldást kaphatnék.
Túl gondolom?Nincs akkor előrelépés a régi és az új eszköz között?
Vagy mi az ami miatt nem biztos, hogy ennek van értelme? -
Alajos85
csendes tag
válasz
Csorbi #25289 üzenetére
Egy földszintes, 93 m²-es házban lakom, ahol a router a lakás közepén van elhelyezve az optimális lefedettség érdekében. Az otthoni hálózatot elég sok eszköz használja egyszerre, többek között: elektromos kapuvezérlés, riasztó, kamerarendszer, smart TV, két laptop, több telefon, valamint háttérben időnként torrentforgalom is fut. Internetem Digi 1000 Mbps-os csomag, amit a hálózat igyekszik maximálisan kihasználni.
Jelenleg egy ASUS GT-AX6000 routerem van, ami kiválóan működik, de mivel még garanciális, most van itt az ideje, hogy értékállóan, megbízható állapotban adjam el — így a következő tulajdonos is biztonságban érezheti magát.
A váltás fő indoka, hogy szeretném a legjobban kihasználni a digi 1000-es netet. Az új ASUS RT-BE92U router nemcsak fejlettebb hardverrel rendelkezik (erősebb processzor, több memória), hanem támogatja a Wi-Fi 7 szabványt is, ami hosszú távon jövőbiztosabb megoldásnak tűnik.
Amit olvastam róla: jobb jelstabilitást, nagyobb sebességet,hatékonyabb interferenciakezelést, és alacsonyabb késleltetést kínál még a Wi-Fi 6 eszközök esetében is (Multi-Link Operation, továbbfejlesztett beamforming, magasabb sávszélesség stb.).
Fontos szempont számomra a stabil kapcsolat, a gyors válaszidő, és az, hogy akár 10-15 eszköz is gond nélkül működjön egyszerre.
Igazából ezeket az infókat gyűjtöttem össze és jó lenne tudni, hogy igaz-e és valóban van értelm. -
törölt tag
válasz
Csorbi #24697 üzenetére
Újabb nap, újabb próba.
Sikerült tegnap úgy elnyomkodnom a router-t, hogy már el sem értem kábelen.
Megint a 0-ról megcsináltam mindent, megint kakkanat. Nyilván teszteltem pár beállítást, stb, dns-t lehetetlen állítani usb módban. Szokásos egy beállítás, 5 perc pihi...
Aztán előszedtem az 5G-s teszt telefont, rádugom, ugyanolyan fosul tölti be részben a weboldalakat. Nyilván azon a telefonon is átállítottam a dns-t, de nincs hatással a végeredményre. Már kezdtem feladni, amikor egyik pillanatról a másikra elkezdett működni rendesen. Semmit sem állítottam a korábbi kaksi állapothoz képest. -
törölt tag
válasz
Csorbi #24697 üzenetére
Az agyam kezdi ledobni az ékszíjat 4 órányi szopóroller után, úgyhogy inkább leírom a firmware verzióját: 3.0.0.4.386_51722
De ez már a frissített, jelenleg elérhető legfrissebb (2024.11.hó). Nem emlékszem rá, hogy pontosan milyen volt előtte, de ugyanúgy kaksi volt az egész, ezért is frissítettem.
De maga a funkció, menüpontok megvoltak, csak én vagyok balfék.
Minden egyes megváltoztatott beállítást próbáltam oda-vissza kapcsolgatva, hátha előjön a dns beállítási lehetőség, ugye 1-1 beállításra 5 percet kell várni.
Azt sem értettem teljesen, hogy miért kell dual wan-ra állítani, amikor van lehetőség csak usb-s beállításra, így nyilván ezzel próbálkoztam a legtöbbet, mert csak usb-s "modemet" használnék.
Hiába állítottam át wan beállításoknál a dns-t (dual wan esetén), az az usb-s témára nincs hatással, mindig ugyanaz a végeredmény (alig-alig betöltő oldalak). Telefonon csak 1 helyen lehet állítani (dns.google), elvileg van valami külön progi, amivel be lehet állítani a 8.8.8.8 vagy 8.8.4.4 google dns-eket, de alapból nem találtam rá módon a telefonon.
Két fórumtársunk szerint is életképes a dolog. -
törölt tag
válasz
Csorbi #24695 üzenetére
Azt pontosan hol találom?
Le se merem írni, hogy hány órája keresem ezt a beállítást. Ráadásul 1-1 beállítás módosítása után 5 perc pihi...
Csak feltételezem, hogy az usb-s modem vagyis android telefon miatt nincs bent a menüpont. 10 leírásból 10x ugyanoda mutatott volna, de nálam konkrétan nincs ott az a menüpont wan beállítások között, meg úgy sehol kb. 100x néztem át az összes menüpontot
Telefonon módosítottam, hátha ott kell ebben a módban (USB tethering), de a végeredmény változatlan.szerk.: iggeen, az usb mód miatt tűnt el a menüpont. Akkor csak dual wan-ként működik a dolog? 1:1-ben kikerül az összes dns-sel kapcsolatos menüpont, ahogy usb-re állítom.
Egy agyrém ez a router, a hajam eldobom, hogy 5 percet kell várni 1-1 beállítás módosítása esetén. -
ludla
őstag
válasz
Csorbi #24564 üzenetére
Azzal került, a router vacakolt dobálta a WAN kapcsolatot, próbálkoztam menüből egy frissítést amire azt jelezte nincs, pedig van. Utána próbáltam a gyári beállítások visszaállítását menüből, azt se működött, utána jött a WPS hard reset, azóta halott, próbáltam újra fw tenni hátha de nem akar sikerülni hiába megyen végbe a folyamat látszólag. Ja próbáltam a 30/30/30 törlést is.
-
ludla
őstag
válasz
Csorbi #24518 üzenetére
Igen gyári rendszer, 4 éve vették és mostanában kezdett nekik vacakolni. Annyit kértem tőlük ideiglenesen majd viszek egy másik routert ezt meg majd megpróbálom rendbe tenni, de valami lett vele. Azt vették észre mintha más is lenne a hálózaton és utána kezdett el meg bolondulni, olvastam ez is benne a sebezhető routerek listájában, azért is akartam a frissítést mindenképpen. De nem sikerült meg a merlin féle se ment fel.
-
tobias40
veterán
-
warren
tag
válasz
Csorbi #23857 üzenetére
95% foglalt volt, levettem róla a vinyót akkor visszaesett 75%-rá. De mostanában valamiért újra indul "random " , azt viszont nem tudom miért, az előbb is simán iptvt néztem legalább 2,5 órát, kikapcsoltam a tv appot, erre újraindult, de előtte újraindult miközben néztük.
-
stigma
addikt
válasz
Csorbi #23764 üzenetére
Hi, köszi az infót, ha lesz időm, akkor mindenképp takarítok egyet ott is alaposan, mert amióta költöztem(az már jópár éve volt) azóta 1-2x szereltem a sarokban ahol az IT-s kütyök (Router,NAS, stb) van egy IKEA-s polcon rátolva.
Pontosan már nem emlékszem miért vettem S/FTP kábeleket, de talán azért, mert az IKEA-s állvány amin az IT eszközök vannak, és mellette a TV álvány melyen a házimozi+TV-m is van elég sok kábel fut egymás mellett (HDMI,UTP,stb) és gondoltam valami spécibb kábelt veszek.
Az elmúlt 5 évben csak 2 routerem volt , AX58U és ez.
Több építettm NAS-om volt, ami SoC-ban majdnem olyan mint a mostani,de ilyen probléma csak a mostani felállásban volt.
Egyet takarítok és meglátom mi leszKöszi mindkettötöknek az infókat, egyenlőre takarítok, és marad a gyári FW (AsusWrt) mert sok értelme nem lenne lecserélni ahogy írtátok.
-
stigma
addikt
válasz
Csorbi #23762 üzenetére
Hi, köszi az infót.
Utolsó mondatban írtam, hogy a Switch kiiktatásával is jött ritkán ez a gond, ami kábelprobléma lehet akkor.
Érdekesség az ha a kábellel annó kihúztam - visszadugtam max az eszközt restartoltam utánna már megint ment a Gigabit.Sebaj, majd akkor kábelt cserélek, mert 4-5 évesek a kábelek (CAT6 S/FTP) ami ugye nem egy egyszerűbb patch kábel.
De köszönöm az infót, megnézem a router+Switch-t, mert nagyon arra takarítani nem szoktam, lehet tényleg kosz okozza a problémát.
-
válasz
Csorbi #23746 üzenetére
Köszi, hogy megnézted
.
Szerintem ezért működik Nálad, mert még nem volt IP váltás.
Viszont ma reggelre megjavult.
Sep 28 00:38:16 inadyn[4409]: Updating cache for *************.asuscomm.com
Sep 28 00:38:16 ddns: ddns update ok
Esetleg tudnátok ajánlani ddns szolgáltatót? A mostani kiesés nem 1-2 órás volt, hanem 1-2 napos, ami szerintem már gáz.
-
válasz
Csorbi #23743 üzenetére
Köszi
A log szerint az ns1.asuscomm.com ddns szerverre próbál csatlakozni, de kapcsolat időtúllépés hibát dob.
Próbáltam no-ip ddnst, azt a szervert simán eléri.Meg tudnád nézni, hogy Nálad milyen címen éri el az asus ddns szerverét?
Vagy az is down now oldalon le tudnád ellenőrizni, hogy Telekom nettel mit ír ki az ns1.asuscomm.com címre?
Gyanús, hogy csak Diginél nem elérhető...Köszönöm
.
-
gippazoid
őstag
válasz
Csorbi #23255 üzenetére
Momentán nincs másik. Azt a Toshiba HDD-t, amelynek az USB kábelén van most a WD a laptop dokkolóba dugva, nem akarom kockáztatni mert mindenem azon van.
A WD diag progamján a gyorsteszt hibát dob. Az extended több órás lenne.
HDD Sentinel:
"A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) késõbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek)." (Ez még garis javításra sem ad okot a Sentinel szerint)A HDD Sentinel gyors tesztje: "Sikertelen olvasó egység hibája miatt" 0x79
Hát ennek akkor úgy tűnik, annyi...
Ez elég gyenge teljesítmény. 2019-es HDD és már mióta szívok vele. SMART szerint 99%-os, csak a teszten bukik el...No akkor ez kuka?
Milyet vegyek?
SSD-t?
Csak 1 db USB van az AX58U-n. -
KRISis
csendes újonc
válasz
Csorbi #23145 üzenetére
Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy a szolgáltató gépe után van kötve az ASUS.
Az Xbox hálózat ellenőrző írta, hogy dupla NAT van, ezért az ASUS--t átállítottam "Hozzáférési mód (AP) mód"-ba, így a NAT már nyitott.
Az ASUS kék csatlakozójára (WAN Port) kötöttem az ARRIS 1-es ethernet kimenetét. -
belashx
senior tag
válasz
Csorbi #22993 üzenetére
Redditen többen is emlegetik a 30 körüli limitet consumer routerek esetében, de pl. itt az okosotthon topikban van, akinek 80 wifis oksootthon kütyüje van (2022-es bejegyzés), de nem derült ki, milyen útválasztót használ(t).
Lehet elengedem, mert érzésem - és jelenlegi terveim - szerint csak a redőnyökhöz fogok wifis relét használni, ami 9 db-ot jelent, de az igények változhatnak. Zigbee bejön, arra fókuszálok egyéb esetekben. Olyan szép önszerveződő mesh hálózatot hoznak létre mindennemű beavatkozás nélkül, hogy öröm nézni.
-
-
belashx
senior tag
válasz
Csorbi #22983 üzenetére
Valamint gya/352
Én sem gondolom, hogy ezek a kis adatforgalmú kütyük annyira leterhelnék.
Itt a cikk. (Alig találtam valamit erről.)
Komolyabb klienseket sejtek, de azokkal ez a helyzet. Szerintem nem értem félre.
Persze a 2,4 GHz-es sávon, N-módban mennek az ilyenek.
Amire mások panaszkodtak, hogy le-ledobja a hálózatról az eszközöket, ha már nem bír velük. -
belashx
senior tag
-
attila.86
tag
válasz
Csorbi #22760 üzenetére
Konkrétan, hogy ebben a típusban van-e, nem tudom, de azért a legtöbb SOC-ban van hőmérséklet-figyelés. Innentől kezdve, ha a gyári rendszer nem is mutatja, 3. féltől származó megoldásokkal kinyerhető az adat. Egyébként az Asus a többihez képest nem veszi félvállról a SOHO routereket, nem izgulnék a hőmérséklet miatt. Igazából csak emiatt openWRT-t sem tennék rá.
-
VGYke
addikt
válasz
Csorbi #22738 üzenetére
A GT fw frissítésének hiánya azért is furcsa, mert a 100 éves ASUS RT-AC68U-ra is jött 2024/04/15-én fw.
-
-
Imco
őstag
válasz
Csorbi #22732 üzenetére
Köszi! Igen arra gondolok.
Csak a HTTPS használata támogatott a webes felhasználói felület WAN-ból történő elérésekor.
Beállítás oldal elérése ezen keresztül: https://xy.dyndns.me:8443
Na most, ha forwardolom a 80-ast a NAS-ra akkor elvesztem a router bejelentkezési oldalt. /Let's encrypt szívat, hogy neki kell a 80-as./
A 8443-ra meg nem jön be semmi, gondolom mert nem megy a letsencrypt, "lejárt". A 80-ast meg sehol sem találom beállítva, és még is elvesztem, ha piszkálom.
Hangsúlyozom, hogy localba is ez a helyzet. Tehát a 192.168.50.1-re is nas jön be a 80-as forwardnál.
Lehet, hogy egy kicsit zavaros lett. -
need
addikt
válasz
Csorbi #22654 üzenetére
Üdv..
Akkor itt vannak a képek..
De most reseteltem és újra raktam..!
Ez a kezdő kép a második képen csak annyi van hogy 2 wifi 1 kábel..
további képek..
Akkor most kérdezném hogy hol keressem ebben az eszközöket..?
Hol tudom fix ip cimet adni..?
Most illesztettem be egy okos dugaljat.. ez csak akkor tudom használni ha át lépek wifire..
Na meg hogyan tudom elérni a DDNS-t erre sem jöttem rá..! -
-
Spec
őstag
válasz
Csorbi #22620 üzenetére
Gyári, legfrissebb. Ma is frissült. Nem melegszik, szabad helyen van.
Intruder2k5: Ezt mi okozhatja? Amúgy nem megy/ment torrent rajta. Átlagos használatban van. 2 PC, 1 PS4, meg max. 5-6 okos eszköz (telo, tablet, tv, stick, stb.) megy rajta egyidejűleg. Amikor ez történt még ennyi se volt.
-
Spec
őstag
válasz
Csorbi #22575 üzenetére
Megnéztem, egyezik. Nem hiszem, hogy ez a probléma.
Amúgy csekkoltam a timingokat, és a request/response értékek tűnnek magasnak. Ezzel lehet valamit kezdeni? Ma egyébként mintha jobb lenne a helyzet, mint előtte. Annyit állítottam csak, hogy áttettem a google DNS-re, és kikapcsoltam az Adaptív QoS-t mert az meg aktív volt.
A képen pl. a Facebook megnyitása van kb. 4-5 sec összesen.
-
válasz
Csorbi #22442 üzenetére
Ránézésre én is torxra tippeltem, de nemment.
Most a képeden felbuzdulva lefeszegettem mind a négy talpat, és kettőnél tényleg beleillik a torx, kettőnél elfordul a csavarfejben. Ez mondjuk lehet egyedi hiba is, de köszönöm a próbát, ezek szerint nem tudatos a dolog, tehát lehet esélyem.
Megpróbálom kibélelni egy kis szigszalaggal...
Köszönettel: MaCS
UI: Egyébként azért ez volt az első gondolatom, amelyet meg sem nagyon próbáltam felülbírálni, mert nem lenne egyedi eset. A szomszéd bácsinak egyenesen a specialitása a roncsolt fejű csavarok nútolása, de ilyen kicsi lyukba nem fért be a célszerszáma.
-
ffodi
veterán
válasz
Csorbi #22109 üzenetére
Nincs ilyen típusú eszközöm, a gyári oldal alapján nem láttam, hogy tudná.
A képed tanúsága szerint, viszont tudja, jót nézel.Akkor a kérdésedre a válasz:
A képen látható lapon kell hozzáadnod egy profilt, amivel egy VPN kliens beállítást hozol létre valójában. Ha ez meg van, akkor tudod azokat az eszközöket kijelölni (a profil beállításainál) amiket szeretnél az adott VPN-en routolni. Tudsz olyat is csinálni, hogy azt mondod ez az alapértelmezett kapcsolat, és mindenki ezen megy ki, majd az "Internetkapcsolat" fülön megmondod, hogy ki ne (vagy mindenkinek az utóbbi a default és megmondod, ki melyik VPN-en menjen ki). Több VPN kliens esetén ugyan ez a játék. Régen volt prioritása a klienseknek, nem volt mindegy mit milyen sorrendben hozol létre (ha több van), itt úgy emlékszem ez már nem számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Napelem
- PlayStation 5
- Autós topik
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest