Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
jófejsrác #28017 üzenetére
Pár napja vettünk többek között egy K501UX lapost. Nem csúcs ugyan a kijelzője, de az átlag TN panelnál lényegesen jobb. Szerintem egyáltalán nincs baj a kijelzőjével. Vettünk ugyanakkor egy GL551VW-t is. Azt a kijelzőt viszont sikerült elszúrniuk, mert az általam megtekintett 5db gép mindegyikében feszült a műanyag keretben és emiatt foltos képet adott. Az 501UX normálisan összerakott, masszív gép érzetét adja, halk és megfelelő szerintem a hűtése is.
-
Gergosz2
veterán
válasz
jófejsrác #28017 üzenetére
A billentyűkopás kérdése már korábban, pontosabban jóval korábban felmerült az ASUS-nál. A G551-től kezdve, ami több mint két éve jelent meg, sajnos átálltak erre a megoldásra, ami valljuk be tényleg nem a legjobb megoldás.
Személy szerint én egy N550JK-t nyúzok két éve. Én a gyári billt. nagyon kevésszer használom, sőt még a kijelzőjét sem. Jó kis gép ez, de valszeg nem ilyen jellegűt veszek következőnek, hanem valamilyen dokkolható, 1.5 kg-os jószágot.
De TN panelra nem érdemes váltani. Sajnos elég rosszakat tesznek bele, nagyon bántaná a szemed IPS után. Persze a gépünkben nem csúcs IPS van, de köröket ver azokra a TN panelekre.
-
KubanitoS
veterán
válasz
jófejsrác #28012 üzenetére
K501-es gépek jellemzően TN panelesek.
szerk: Nézegetve az árakat, ha te is 250 körül vennéd inkább ne tedd. Nem ér annyit ez a gép.
N551-es lapos jobb választás lenne. IPS kijelzős is.
-
szpali
addikt
-
szpali
addikt
-
Gergosz2
veterán
válasz
jófejsrác #24432 üzenetére
Anno engem az zavart, hogy kattog. Baromi idegesítő volt. Utána néztem , és ez is az energitakarékosság miatt volt. A neten "HDD head parking"- néven fut, amiből rögtön látja az ember, hogy mindig alapállapotba teszi a fejet , ha lekapcsol a HDD.
Most is van még néha kattogás, de ez van, újat nem akarok venni. Az enyémben amúgy egy Toshiba HDD van.
-
-
Gergosz2
veterán
válasz
jófejsrác #23017 üzenetére
van, de én töröltem is a fenébe (N550, ASUS Splendid néven futó progi.) Nem nagyon láttam értelmét, meg amúgy sem használtam semmire. Ráadásul idegesített, mert ha játék és asztal kozött váltogattam, látszott, hogy állítgatja a színeket.
Elvileg Nvidia experience-ben is van valami ilyesmi de sem a GPU sem a kijelző nem támogatja.
-
Gergosz2
veterán
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
jófejsrác #22551 üzenetére
"Nekem ugyanis az előzőnél a dvd tálcája kilógott mintha nem csukódott volna be"
na ez most nálam is fennáll, múltkor a vállpántja szétpattant az oldaltáskámnak, odavertem laptopostul, azóta fémperem vastagságnyira kiáll az olvasó. mondjuk jövő héten most már tényleg megy szervizbe, megy a helyére optibay, szóval annyira nem izgat.
-
Gergosz2
veterán
válasz
jófejsrác #22551 üzenetére
nem, nem driver. Egyszerűen ennyit tud.
Adat tárolásra tökéletes, de sajnos még azt is eős jóindulattal kell mondanom, hogy netezésre jó, hiszen ahogy te is írta, még azalatt is belaggol néha a rendszer. Amúgy nálam is ugyan ezt csinálta.Ettől függetlenül tárolásra tökéletes.
Amit negatívumként hoznék fel az N551nél, hogy hangosabb ha beindul a ventilátor cserébe viszont gyorsabban halkul is el
Ha az ember nem terheli a gépet a legnagyobb zajforrás a HDD. Amint kicseréltem SSD-re meg is lepődtem, hogy kb nincs hangja a gépnek. Terhelés alatt persze felpörögnek a ventik, de amint amit abba hagyod szépen veszi is vissza fordulatszámot elég hamar. De szerintem az sem lenne baj, ha kicsit tovább pörgetné mert akkor tuti alaposan lehűtené a gépet.
Nekem ugyanis az előzőnél a dvd tálcája kilógott mintha nem csukódott volna be.
Nálam ilyen nem volt. Sajnos kb minden gyártónál előfordul.
-
Permet Elek
senior tag
válasz
jófejsrác #22232 üzenetére
Nem tudom, hogy feltünt e, hogy nem veled beszélgetek. A flegmaságod helyett, meg dobhattál volna egy linket. Én nem voltam flegma veled, csak kijavítottalak. Amibe kellett. Úgyhogy lehetnél jobb fej srác is. Amúgy meg sajnos, sok helyen írják ips-nek, odamész, és nem az. Volt olyan ember itt ph-n, aki akkor tudta meg,h nem ips-es a gépe, mikor odamentek megvenni tőle. Erre figyelni kell sajnos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GTA VI
- Arena Breakout: Infinite
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Háztartási gépek
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Házimozi belépő szinten
- EA Sports WRC '23
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- További aktív témák...
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest