- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pixelblondie
senior tag
válasz
NTonee #24298 üzenetére
Na, őket nem tudom utolérni sehogysem, viszont megkérdeztem az AIDA-t, milyen ram is van most bent pontosan, és ezt a választ kaptam:
Hynix 4GB 1600MHz 204pin Laptop / Notebook SODIMM CL11 1.35V (Low Voltage) Non-ECC DDR3
Jónak kell lennie a fentebb linkelt Kingstonnak. Azt is 204 pines SODIMM low voltage 1,35 DDR3L
-
Dictator^
veterán
Asus G771JW-T73034D-n memóriabővítés nyugodtan csinálhatok saját kezűleg?
Elvileg nincs matricázva a burkolat sehol...
Csak 1600-as RAMot érdemes bele venni (az asus oldalán az van feltüntetve, hogy ez a "max?" amit bír) mert kinéztem egy HyperX-et, pár száz FT eltérés van a két ram között: az egyik CL9 1600mhz, a másik CL11 1866mhz. -
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie #24297 üzenetére
elméletileg egy ilyen memóriának kellene mennie a gépben, igen. Ez 1,35 és 1,5V-on is tud üzemelni. Azonban valahogyan előbb ki kellene deríteni, hogy a szervizben/boltban, ahol voltál, pontosan milyen memóriával próbálták a gépet (lehetőleg típusszámmal azonosíthatóan), mert az eseted után nem mernék csak úgy megvenni egy memóriát, amíg nem vagyok benne 100%-ig biztos.
-
pixelblondie
senior tag
válasz
SMartin-HU #24296 üzenetére
Srácok, ez a jó nekem, nem?
-
NTonee
veterán
válasz
SMartin-HU #24294 üzenetére
nekem is inkább az az érzésem, hogy nem 1,35V-os modult próbáltak bele, hanem 1,5V-ost.
A 8gb-os 1333-as L-es ram ráadásul nem túl gyakori, az ipon oldalán is kemény 1db-ot találtam belőle. (borzasztó, hogy az ipon még mindig nem írja ki a ddr3 memóriáknál, hogy pontosan milyen memória is az, amit az ember bámul és a memóriagyártó oldalán kell utánanézni) -
SMartin-HU
tag
válasz
pixelblondie #24290 üzenetére
Próbáljatok ki benne egy másik 8GB-os modult, ha azzal sem jó, akkor jöhet az Asus support és társai.
-
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie #24290 üzenetére
a másik dolog, amit még el tudok képzelni (bár ezzel nem kéne, hogy gond legyen)...
A processzor specifikációs oldalán (is) szerepel, hogy Max Memory Size (dependent on memory type) 8 GB. Memory Types DDR3L 1333. Gondolom 1600-as memória került bele, az az általános.
Ez nyilvánvalóan csak találgatás, mert valóban furcsa lenne, de ki kéne próbálni, hogy mi történik 1333-as 8gb-os modullal. -
pixelblondie
senior tag
válasz
NTonee #24289 üzenetére
Igen, láttam, ahogy kiveszik a modult, drága, ezért mertem már elsőre is azt írni neked, hogy nem integrált
Ha nem láttam volna, nem írom le.
Egyébként a szaki szerint a specifikációnak és a benne lévő ramnak megfelelő 8gb-os modult próbáltak bele. Kb ezért néz mindenki hülyén, hogy nem működik, és ezért jöttem ide megkérdezni, hátha valaki már látott/hallott ilyenről ezzel a típussal kapcsolatosan.
Kb ez az ötvenedik laptopom de ennyire ram- háklis csak az Acer e5-571G-m volt, ami csak és kizárólag ugyanazt a gyártási szériás memóriát fogadta el a második slotba, ami az elsőben is volt. -
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie #24288 üzenetére
megértettük, hogy a boltban mit mondtak/mit láttál, nem retardáltak vagyunk drága, csak épp a hivatalos specifikáció nem ezt állítja. Természetesen a hivatalos support oldalon is lehet hiba a leírásban, nem lehetetlen, csak nem gyakori. A kérdésem pedig az volt, hogy a boltban ki is vették azt a 4gb-os modult (láttad is kivéve?), vagy csak egy üres slot volt, amibe beraktak egy 8gb-os memóriát? Egy egyértelmű, "igen, kivettek egy modult" választ kellett volna írni, gúnyolódás nélkül!
A helyzet ettől függetlenül még mindig az, hogy nem azzal van baj, hogy Kingstont tettek bele, nem a márka a hiba. ,,a Kingstont nem szereti" Ilyen nincs!
Valószínűleg a ram specifikációja nem stimmelt. DDR3L (1,35V) modul került bele, vagy sima DDR3? Mert hogy sajnos ez sem mindegy. -
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie #24285 üzenetére
nem a modul márkája a probléma, ebben teljes mértékig biztos lehetsz, hanem a nem megfelelő specifikációjú modul. Amikor szétkapták a gépet, akkor volt benne modul, amit kivettek, vagy egy üres slot volt benne csak?
-
SMartin-HU
tag
válasz
pixelblondie #24285 üzenetére
Max 8GB lehet benne és 4GB már az alaplapra van forrasztva.
DDR3L 1333MHz 4GB, amit beletehetsz. Maximum! mert nem fogja kezelni.
-
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie #24282 üzenetére
az asus hivatalos oldalát néztem. Amit egyébként valóban több módon is lehet értelmezni.
DDR3L 1333 MHz SDRAM, OnBoard Memory 4 GB / GB, 1 x DIMM socket for expansion up to 8 GB SDRAM -
SMartin-HU
tag
Mivel nincs rajta szerelő nyílás, így garancia vesztéssel jár.
A csavarokat nem elég kivenni, fel kell pattintgatni az alját... sok kis műanyag fül tartja. Pont szedtek szét egyet, amikor bent voltam
Jó volt megnézni mi is van benne. Akkor jöttünk rá, hogy van benne M.2 foglalat.
A bolt szervizese azt mondta, hogy a csavarok állapotát és a füleket nézik meg a hivatalos szervizben.... így ha nem barmolod szét, akkor nem lehet megállapítani, hogy szét volt szedve.
-
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie #24278 üzenetére
Intel® Pentium® Processor N3540
Max Memory Size (dependent on memory type) 8 GB
Memory Types DDR3L 1333MHzA gépben alaplapra integrálva van 4gb, és ahogy fent látszik, max 8-al megy, így 4gb-os modullal kellene próbálkozni.
-
Yummy
tag
Felraktam én is a win10et, nem szenvedek tovabb a win7el igazatok van
Egy kérdés. Computer Imperiumban vettem a K501LX-et. Tennék bele m.2 ssd-t. Jár ez garanciavesztéssel?
Mert ugye szét kell kapni a gépet. És ha valami baja lenne akármikor azért a csavarokon rögtön látszik.
Vagy ez hogyan működik? Vigyel el a boltba a megvett ssd-t meg a gépet és kérjem meg rakják bele? -
pixelblondie
senior tag
Jóreggelt hölgyek, urak.
Egy kérdésem volna. Egyslotos eredetileg 4gb 1600os hynix rammal szerelt Asus X552MJ-SX021D milyen ramot fog megenni?
Próbált bele a szerviz 8gb-os Kingstont de el se indult vele. -
-
szabonagyur
félisten
válasz
SMartin-HU #24272 üzenetére
Win10el tenyleg vannak gondok egyes gépeken, de Win8.1 ezert ajánlható meg mindig bátran.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Slash20 #24274 üzenetére
Nálunk az enyémen van net és minden telefonon is. Egy acer laposon és egy asztali gépen meg kapcsolódik a wifihez de korlátozott a kapcsolat így nincs internet elérés. Egy hibaelhárítást futass le amikor rossz meg van egy cmd-s parancs is ami nem ugrik be hirtelen de kiír egy csomó hasznos dolgot ami alapján a hozzáértők tudnak segíteni.
Nálunk a router beállításoknál volt gond. A fém háznak kétlem ,hogy köze lenne hozzá. Főleg ,hogy időszakos probléma. Ez szerintem kizárhatjuk. Valami beállítási vagy driver gondra tippelnék.
-
Slash20
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, nem tudom korábban volt-e erről szó.
Most egy Zenbook ux32vd-m van, előtte egy R252B-m volt. A mostani gépemnél is azt játssza el a Wifi, hogy internetezés közben egyszer csak nem tölt be az oldal, az óra mellett a wifi mutatja hogy aktív(bár felkiáltójellel), de csak a le- és újracsatlakozás után tudok csak netezni tovább. Családban a többi lenovonál nincs ilyen gond, és a router se dobálja a kapcsolatot. A drivereket frissítettem a legújabbra, nem tudom hogy esetleg a fém burkolat is rontaná-e a jelet...Esetleg van valami ötlet hogyan lehet ezt orvosolni? Olvastam hogy energiagazdálkodásnál, plusz az adapterbeállításoknál lehetne valamit alakítani..
Köszi a segítséget!
-
Gergosz2
veterán
válasz
SMartin-HU #24272 üzenetére
persze , nem is ezt mondom, hogy rossz. Csak inkább a biztosra mentem , mert nem akarok szórakozni. De következőnek nem frissítésből teszem fel, mert van kulcsom.
-
SMartin-HU
tag
-
Gergosz2
veterán
válasz
SMartin-HU #24270 üzenetére
Hát nekem driverek telepítése utáni újraindítás után nem tudott betölteni. Csak az egér jelent meg villódzva egy fekete háttér előtt. Fél órát vártam vele, újraindítottam, de nem javult meg. Inkább visszatettem a w8.1-et, mert félév közben nincs kedvem ilyenekkel szórakozni. Majd karácsknykor nekifutok megint.
-
SMartin-HU
tag
Tény hogy voltak elb@...t win verziók, de miért félnek ennyire a Windows 10-től?
Amikor megjelent és lehetett frissíteni, már ment is fel a gépre. Nem bántam meg.
Az meg hogy vesznek egy új laptopot, amit már minden hol win10-el ajánlanak és fel akarják erőszakolni rá az előző rendszereket... Ez nekem magas.
-
Yummy
tag
Sracok ASUS K501LXre lehet tenni win7et? Vannak hozza driverek? Hivatalos oldalon csak win8tol lehet talalni, google se nagyon dobott ki semmit. A dobozba is csak win8hoz voltak a driverek Letezik, hogy mar csak win8tol mukodik? Akinek van ilyen gepe megirna ha neki 7 van rajta hogyan oldotta meg?
Elore is koszi! -
Khelben
nagyúr
válasz
szabonagyur #24264 üzenetére
+1
-
HoaryFox
őstag
Ma feltettem a Win10-et végül is, mert igen erősen elkezdett bugolni a 8.1 (kékhalálok, fagyás, stb.). Amúgy is volt hozzá kulcsom, egyszer már feltettem, de akkor igencsak hiányos volt a driver ellátottsága (hang, fényerőállítás, külső hangkártya).
Most feltettem és nem hittem el
Fényerő tökéletesen működik, Win leszedett egy drivert, amivel tökéletesen megy a külső mélynyomó és a Creative is előállt a Win10 driverrel, szóval örömbódottá'
Sőt, hozzá se nyúltam Intel meg NV VGA driverhez, már lekapta jó sorrendben (Intel -> NV).
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Lassan megadja magát a laptopom (Asus N53SV) akkumulátora.
Szeretnék majd rendelni egy újat az aliexpress -ről.
Ezek a jelenlegi akkumulátoromnak a paraméterei:
A32-N61
10.8V
5200mAh
56WhA kérdésem az lenne, hogy mire figyeljek oda amikor az új akksit kiválasztom?
Fontos-e, hogy 10.8V -os legyen? Rakhatok-e be 4400mAh -s akksit?
Illetve mit reprezentál az "A32-N61"?A választ előre is köszi,
Peti -
coller21
tag
Sziasztok. Szeretnék egy Asus UX501JW-CN266H típusú laptopot vásárolni. Érdekelne a véleményetek.
http://www.notebook.hu/asus-zenbook-pro-ux501-ux501jw-cn266h
Ha véletlen valaki már vett ilyet, légyszi írja meg a kijelző milyen gyártmányú.
Már egyszer írtam itt, de sajna senki nem tudott segíteni.
Előre is köszönettel. -
Because
őstag
sziasztok!
iponnál lenne x550jx i7-4720hq és gtx950m társaságában, meg szabad ezt venni?
-
SkyS1gn
félisten
Igazából azt akarom hogy youtube-ot az nv-vel használja, mert a 60FPS fHD videóknál kicsit befeszül az integrált és nem egészen 60... csak 720p-ben.hardveres gyorsítással faint lett
-
sniper elite
senior tag
Továbbra se tud senki semmilyen infót a frissülő N szériáról? N752 érdekelne igazából, hogy milyen specifikációk és persze milyen árcédulával lesz elérhető.
-
mondeo61
tag
Akinek pc indításkor az asztali ikonok balra visszaállnak és NOD-ot használ itt a javítás rá
Zippyshare.com - win10_nod_fix.zip http://www93.zippyshare.com/v/TlzfBvNC/file.html
A két reg fájlt futtatni kell és újra indítás. -
Raquo
csendes tag
Sziasztok.Mennyit érhet most egy normál állapotú ASUS K53SV laptop?
-
ooloo
őstag
Szia ,
Igazad lehet .... a "mélynyomó" nélkül is jól szól . Mármint a a laptopok zöméhez képest . Arra viszont jó lenne , ha recsegne valamit , hogy utána olyan helyre tegyem , ahol soha többet nem keresem . :-)
-
ZeroZero
csendes tag
Sziasztok. Találkozott már valaki ilyen hibával? Az alany egy Asus N550JK kb fél éves gép. A kijelzőn körben van egy sötétebb rész, jobb-bal oldalt, fönt lent körben
A jobb oldalt pedig elvált a műanyag keret a kijelzőtöl. ITT van róla egy kép. Garanciával mire számíthatok, mennyire macerás az ügyintézés?
-
ooloo
őstag
Üdv !
A napokban üzemeltem be az új laptopot ( N751J ) , de a mélynyomó nem akar mély hangokat kiadni , csak alig hallhatóan zúgni . Nem egy komoly darab , de ha van hozzá , egy próbahallgatást megér(ne) .
A segítségeket előre is köszönöm !
-
NTonee
veterán
válasz
Gary_93 #24230 üzenetére
semmi mókás nincs benne, csak a support oldal csöppet hiányos. Ha win8.1 kerül rá, akkor a gép support oldalán a 8.1-es letöltések között ott van minden. Ha win10 kerül rá, akkor kelleni fognak a 8.1-es driverek is és a win10-es driverek/szoftverek is. Telepítéskor a 8.1-es drivereket rakod fel, de ha valamiből van win10-es verzió is, akkor azt telepíted.
-
Bkrisz9
őstag
Még mindig nem sikerült megoldást találnom a tapipad dupla kopp problémájára. Több féle drivert is próbáltam (win8.1,microsoftos alap és win10-est). Alap MS-el megy a dupla kopp de a két ujjas görgetés nem. A többivel a görgetés megy de a dupla kopp nem. Bárkinek bármi ötlet mi lehet?
-
Gergosz2
veterán
válasz
ElDiabloo #24223 üzenetére
Computer Imperium, Emag, Digiprime nem nagyon ajánlott kategóriába tartozik.
Sokan azért jutnak el hozzájuk mert egy adott gép és/vagy típus csak náluk kapható. Ez a szürkeimport eredménye. Jó Emag-on legalabb rendesen odaírják, hogy "Forgalmazza: Emag" vagy hasonló, meg oda is szokták írni, hogy nemzetközi billentyűzete van.
Innentől rajtad áll, hogy megveszed-e tőlük.
-
SkyS1gn
félisten
Olyat lehet csinálni hogy ha töltőn van a noti akkor mindenhez a dGPU-t használja, ha meg nincs akkor az integráltat?
-
Gary_93
csendes tag
Sziasztok!
Computer Imperiumtól vett már valaki ASUS K501LX-DM116D típusú gépet? (Radiumban néztem még, de olvastam negatívumokat régebbről..)
Mire érdemes odafigyelni egy ilyen gép vásárlásánál? -
Laszlo35
csendes tag
válasz
Gergosz2 #24214 üzenetére
Nem.De nem lehet hogy azért nem jó mert a win 8.1 levelező appja van?
Még ezt is kiírja:
A(z) 'xy@gmail.com - Küldés' feladat hibát jelzett (0x800CCC78): 'Az üzenetet nem lehet elküldeni. Ellenőrizze a fiók tulajdonságai között az e-mail címet. A kiszolgáló válasza: 530 5.5.1 https://support.google.com/mail/answer/14257 fv13sm7948101wic.7 - gsmtp' -
Laszlo35
csendes tag
A(z) 'xy@gmail.com - Fogadás' feladat hibát jelzett (0x800CCC92): 'A levelezési kiszolgáló nem fogadta el az Ön bejelentkezését. Kattintson az Eszközök menü E-mail fiókok parancsára, és ellenőrizze a fiók tulajdonságaiban megadott felhasználónevet. A kiszolgáló válasza: -ERR [AUTH] Web login required: https://support.google.com/mail/answer/78754'
-
Laszlo35
csendes tag
válasz
Laszlo35 #24212 üzenetére
A(z) 'xy@gmail.com - Küldés' feladat hibát jelzett (0x800CCC1A): 'A kiszolgáló nem támogatja a megadott titkosítási módszert. Próbálkozzon másik módszer használatával. További segítségért forduljon a levelezési kiszolgáló rendszergazdájához vagy az internetszolgáltatóhoz.'
-
Laszlo35
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket kérem.Win 8.1 van a gépemen és felaktam rá az office 2007-et ami szépen fel is ment rá.Beszeretném állítani a gmailes postámat az outlookban de nem megy.Pedig mindent jól csinálok és újra megjelenik a felhasználónév és jelszó ablak.Pedig jó a felhasználónév és jelszó is.A gmail fiokban a következő üzenet várt rám.:
"Bejelentkezési kísérlet megakadályozva
Kedves xy!
Valaki megpróbált belépni Google-fiókjába az Ön jelszavával egy olyan alkalmazásból, amely nem felel meg a modern biztonsági követelményeknek.
Nyomatékosan javasoljuk, hogy biztonságos alkalmazást használjon – például a Gmailt – fiókja eléréséhez. A Google minden egyes alkalmazása megfelel ezeknek a biztonsági normáknak. Azonban ha kevésbé biztonságos alkalmazást használ, akkor fiókja sebezhetővé válhat."
Kérlek titeket segítsetek benne mert nem tudom mi lehet a probléma.A segítség sürgős lenne , holnapra kellene.Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm.Ergo lehet hogy a 2010 aoutlookkal jobban menne?
Hol tudom azt ingyen letölteni?Magyarul persze. -
diobioesz1
tag
válasz
alfa20 #24206 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Elnézést hogy csúsztam a válasszal,de egy olyan operációs rendszert kerestem ami beindul a gépbe és egy másik gépen telepítettem,majd ráküldtem egy windows 7-et.
Hirtelen nem volt jobb ötletem,de hidd el ez a gép két komoly szervizet és engem sem engedett be,ezért fordultam hozzátok és szerencsém volt,mert másnak is van ilyen gépe-igaz az övé működik-,és hasznos válaszokat kaptam.Tisztelettel és üdvözlettel!
-
NTonee
veterán
válasz
diobioesz1 #24205 üzenetére
az Exit menüben nem kell menteni, az egy egyszeri felülbírálása a boot sorrendnek. Csak kiválasztod, hogy miről akarsz bootolni, enter és indul. Ott meg kellene jelennie az usb-s eszközöknek is mindig, hacsak nincs valami hiba a rádugott eszközzel.
alfa20 kolléga dobott egy jó ötletet az Esc gombbal, ezt eddig én sem tudtam (pedig pár éve megvan már a gép). Pendrive usb-be, Asus logónál szorgalmasan nyomkodd az Esc gombot, bejön a boot választó. Ha ott sem látszik a pendrive-od, akkor nem tudom, hogy mi van. Én bedugom a gép jobb oldali usb csatlakozójába és rögtön biosba belépve is látja, Esc-es boot menüben is látja.
alfa20: hát neki nem lesz win10 rajta, mert nem alkalmas rá a gép. Legalábbis a windows update progija szerint. Nem támogatott sem a vga, sem az 1024x600-as borzalom kijelző. Win7 (ahhoz nem kell uefi), nagyon max win8.1, de már ott sem működik rendesen, nincs rendes driver ahhoz sem.
-
alfa20
senior tag
válasz
diobioesz1 #24205 üzenetére
nekem (N55SF) a BIOS-ban nem szokott megjelenni az USB, de ha ESC-el előhívóm a BOOT menüt, akkor ott mindig megjelenik általában kétszer egy EFI és egy normál, ha UEFI-ben akarom telepíteni, akkor az előbbit, ha nem akkor utóbbit választom. nekem mondjuk UEFI-ben nem volt hang W10-en.
de UEFI-hez át is kell konvertálnod GPD-re a meghajtód.
-
NTonee
veterán
válasz
diobioesz1 #24202 üzenetére
nem látja a bedugott pendrive-ot a bios. Próbáld a másik usb csatlakozóban, vagy próbáld meg egy másik pendrive-al.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged