- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
malor
aktív tag
válasz
Takika14 #33629 üzenetére
MediaTek MT7921 Wi-Fi 6 - látom. Csak gyorsan ránéztem a neten és van rá panasz. De nézd csak, itt van egy életmentő megoldás. Talán nálad is működik. Ha nagyon nem bírsz vele, lehet érdemes cserélni ezt a kártyát.
-
malor
aktív tag
válasz
Takika14 #33627 üzenetére
Driverekkel foglalkoztál?
Egyébként milyen kártya van benne(wifi és bt)?
-
person
senior tag
-
Garf.
tag
válasz
Takika14 #28217 üzenetére
Az ATK Package rakd fel. x86 vagy a x64 amilyen Windows 10-ed van.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Takika14 #23811 üzenetére
Hosszútávú következmény a HDD (ha van benne) meghibásodása, amely rosszul reagál a hőmérséklet emlekedésére. Itt van róla egy kutatási eredmény tesztekkel és részletes leírással. További probléma, hogy a nagy eséllyel BGA felfogatású VGA IC forrasztása az évek során el fog engedni, ami miatt videóproblémákat tapasztalsz majd. Nem törvényszerű és szintén rengeteg paramétertől függ, de ez is tönkre szokott menni a notikban. A processzorral hasonló gondok lehetnek és természetesen a belseje is sérülhet. A hivatalos adatlap 100°C-t ír maximális működési hőmérsékletnek, de ennél korábban el fog kezdeni throttlingolni, amivel a játék tutira élvezhetetlen lesz.
Amit még mindig lehet tenni az a hyperthreading és mondjuk 2 mag letiltása. Tutira nem vennéd észre játékban a különbséget, viszont hőmérsékletben pár fokot ezzel is lehetne nyerni.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Takika14 #23808 üzenetére
Az Aida azt is kiírja, és hogy pontos-e az eléggé sok paramétertől függ. Sajnos könnyen előfordulhat, hogy ebbe a gépbe sok az az i7 a hőleadás szempontjából. i5 4200U procival 80 fok köré ment a hőmérséklet, ami a proci teljesítményét és TDP-jét tekintve eléggé magas. Az i7 nagyobb hőleadásával magasabb hőmérséklet lesz a házban és a procin belül is. i7-et jól felépített, megfelelő hűtéssel rendelkező üzleti és gamer gépekbe szokás venni és szerelni, ha játszani akarsz a gépen akkor úgysem a processzor lesz a szűk keresztmetszet. Vannak teljesítményre kihegyezett gépek, de az nem ez az árkategória. Amit tehetsz az annyi, hogy veszel egy laptop hűtő boardot és megnézed úgy mennyire vészes a helyzet.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Takika14 #23805 üzenetére
Arra szerettem volna utalni hogy aida teszt esetén elment volna ez a hőrmérséklet, de félreértettem a hozzászólásodat. Sajna játék alatt ez eléggé magas eredménynek számít még ennél a procinál is. Megkérdezhetem hogy melyik játék volt az aminél ezt az eredményt kaptad? GPU emellett hány fokos volt?
@szabonagyur - Sikerült félreértenem, köszi hogy felhívtad rá a figyelmemet!
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Takika14 #23799 üzenetére
Aida méréssel az a gond, hogy nagy mértékben terheli a lebegőpontos koprocesszort, így a hétköznapi terheléshez képeset magasabb hőmérsékletértékeket produkál. A hőmérséklet 80°C alatt még elmegy, felette már magasnak számít, ami ugyan azonnali meghibásodáshoz nem vezet, de hosszútávon csökkenti a processzor élettartamát. A kérdésedre válaszolva ez az eredmény más 15-ös laptopoknál még magasabb is szokott lenni ugyanennél a procinál, szóval aggodalomra nincs okod. Nézd meg általános használat mellett a hőmérsékletet és ha akkor felkúszik ilyen magasságokba, akkor kezdj el aggódni - és ventillátort tisztítani/újrapasztázni.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Takika14 #23752 üzenetére
Tudom, hogy újabb rendszer dukál hozzá, de a 8.1 nekem nem jött be, 10 pedig még várok vele inkább.
Ez nem dukálás hanem driver kérdése. Most sikerült felraknod a rendszert de már most is hibákat ír, szóval ne csodálkozz ha nemsokára jön a lassulás meg a persze a kékhalálok.
Ez a "Nem tetszik a W8" dumát meg egyszerűen nem tudom elfogadni már. Bevallom annak idején és is ezért nem váltottam egy ideig, aztán felraktam a laptopomra mivel csak azt támogatja. Kb 15 perc alatt megszokja az ember és 99%-ban minden ugyan ott van mint W7 esetén. Ráadásul W8 alatt sem sokszor talákkozik az ember a csempékkel, W8.1 esetén még ennyit sem , mivel rögtön asztalra bootol a rendszer. De ha még ez is sok ott van a számtalan Start menü progi .
-
alfa20
senior tag
válasz
Takika14 #23750 üzenetére
ha a gyári chipset driver nem segít, akkor az intel oldaláról próbáld meg leszedni a legfrissebbet.
vagy inkább tegyél rá egy 8-ast vagy 10-et arra a gépre az való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged