- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Mit lehet arról tudni hogy a G550 esetén Caddy beépítésével elveszik a gari? Van ezzel kapcsolatban tapasztalata valakinek?
Köszi előre is!
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok! Hozzájutottam egy Asus G550 típusú notihoz, amin win10 van fent. Az lenne a kérdésem, hogy a programozgató gombot, ami a bal oldalt foglal helyet a klaviatúra felett hogyan tudom átprogramozni?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Takika14 #23811 üzenetére
Hosszútávú következmény a HDD (ha van benne) meghibásodása, amely rosszul reagál a hőmérséklet emlekedésére. Itt van róla egy kutatási eredmény tesztekkel és részletes leírással. További probléma, hogy a nagy eséllyel BGA felfogatású VGA IC forrasztása az évek során el fog engedni, ami miatt videóproblémákat tapasztalsz majd. Nem törvényszerű és szintén rengeteg paramétertől függ, de ez is tönkre szokott menni a notikban. A processzorral hasonló gondok lehetnek és természetesen a belseje is sérülhet. A hivatalos adatlap 100°C-t ír maximális működési hőmérsékletnek, de ennél korábban el fog kezdeni throttlingolni, amivel a játék tutira élvezhetetlen lesz.
Amit még mindig lehet tenni az a hyperthreading és mondjuk 2 mag letiltása. Tutira nem vennéd észre játékban a különbséget, viszont hőmérsékletben pár fokot ezzel is lehetne nyerni.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Takika14 #23808 üzenetére
Az Aida azt is kiírja, és hogy pontos-e az eléggé sok paramétertől függ. Sajnos könnyen előfordulhat, hogy ebbe a gépbe sok az az i7 a hőleadás szempontjából. i5 4200U procival 80 fok köré ment a hőmérséklet, ami a proci teljesítményét és TDP-jét tekintve eléggé magas. Az i7 nagyobb hőleadásával magasabb hőmérséklet lesz a házban és a procin belül is. i7-et jól felépített, megfelelő hűtéssel rendelkező üzleti és gamer gépekbe szokás venni és szerelni, ha játszani akarsz a gépen akkor úgysem a processzor lesz a szűk keresztmetszet. Vannak teljesítményre kihegyezett gépek, de az nem ez az árkategória. Amit tehetsz az annyi, hogy veszel egy laptop hűtő boardot és megnézed úgy mennyire vészes a helyzet.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Takika14 #23805 üzenetére
Arra szerettem volna utalni hogy aida teszt esetén elment volna ez a hőrmérséklet, de félreértettem a hozzászólásodat. Sajna játék alatt ez eléggé magas eredménynek számít még ennél a procinál is. Megkérdezhetem hogy melyik játék volt az aminél ezt az eredményt kaptad? GPU emellett hány fokos volt?
@szabonagyur - Sikerült félreértenem, köszi hogy felhívtad rá a figyelmemet!
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Takika14 #23799 üzenetére
Aida méréssel az a gond, hogy nagy mértékben terheli a lebegőpontos koprocesszort, így a hétköznapi terheléshez képeset magasabb hőmérsékletértékeket produkál. A hőmérséklet 80°C alatt még elmegy, felette már magasnak számít, ami ugyan azonnali meghibásodáshoz nem vezet, de hosszútávon csökkenti a processzor élettartamát. A kérdésedre válaszolva ez az eredmény más 15-ös laptopoknál még magasabb is szokott lenni ugyanennél a procinál, szóval aggodalomra nincs okod. Nézd meg általános használat mellett a hőmérsékletet és ha akkor felkúszik ilyen magasságokba, akkor kezdj el aggódni - és ventillátort tisztítani/újrapasztázni.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
lala0110 #23774 üzenetére
Nem tudom pontosan melyik N550 amiről szó van, de nagyrészük IPS panellel készült, ami én még egyetlen egy X550-nél sem láttam. Én már emiatt is hajlandó lennék ennyivel többet fizetni, de mellette szóló érvként felsorolható a fémház és az általánosan szebbnek tituált dizájn - szerintem is sokkal szebb. Laptopot jobb esetben több évre vesz az ember és szerintem az N550 hosszabb távon jobb választás, eléggé jól sikerült példány az Asus és a többi márka laptopjai között is ebben az árkategóriában.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
szita.erno #23724 üzenetére
Akkor próbáld meg azt amit fentebb írt a kolléga. Csökkentett módban uninstall az Avast-nak aztán nézzük mit ír akkor.
koxx: Köszi!
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
szabonagyur #23708 üzenetére
Azt olvastam hogy a hűtése rosszabb, jobban melegszik. Ez sem igaz?
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
szabonagyur #23705 üzenetére
Tudom, de reménykedek. Sajna az 551 már egy rosszabbul sikerült példány és sajna undorodok a külsejétől :-D
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok! Szeretnék beszerezni egy N550 vagy G550 típusú lapost, de nagyon keveset hirdetnek belőlük. Az lenne a kérdésem, hogy hol lehetne ilyet szerezni akár használt, akár refurbished modellt? Köazi előre is a tippeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged