Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Leírom a saját tapasztalatomat, bár az eléggé különbözik az ESP32 miatt.
Ha a jel hosszát elég jól lőttem be, akkor rövid szalaggal símán ment. Ha növeltem a ledek számát, akkor a tiédhez hasonló jelenséget tapasztaltam. Digitális analizátorral derült ki az ok:
Az ESP32 1 ms-enként megszakít, akkor adja át a vezérlést - ha szükséges - másik tasknek. Amíg a kevés led miatt a magot megkapott processz 1 ms-en belül el tudta végezni a dolgát, addig minden símán ment. Ha ezt meghaladta a ledre "feltöltési" idő, akkor ha közben megszakított egy jel közben, akkor a rövig jel helyett hosszú lett véletlenszerűen, és bolondságokat csinált. Ha éppen egy alacsony helyiértékű bit lett hibás, akkor éppen nagy gond nem volt, de ha egy magasabb helyiértékű bit szaladt túl, akkor az galibát okozott. Nem azt akarom mondani, hogy nálad is ez a gond, hanem csak azt, hogy nálam ez volt, vedd esetlegesen számításba az időzítési hibát is. Egy digitális analizátorral kéne megnézni.(Ja, még mielőtt az ESP32-t használók felkapják a fejüket, ez annál a verziónál volt, amikor nem hardverből vezéreltem a ledeket, hanem símán C++ programból. Az ESP32 ugyanis elég gyors ahhoz, hogy ezt meg lehessen csinálni. Az interruptok megfelelő tiltásával kezelhetővé vált a probléma. A hardveres vezérlésnél ilyen gond nem volt, mert ott van elég idő az egyik pufferbe töltéshez, amíg a másik puffert nyomja kifelé a hardver)
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgatós találkozó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A Dbrand megfejtette mi hiányzik a Steam Machine-ről
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Air 13.6" M2, 16GB/256GB (MC7W4MG/A) Csillagfény - 16 Ciklus - 100% akku - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD Lemezes konzol Elite kontrollerrel garanciával hibátlan
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold