Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz tvamos #10620 üzenetére

Köszönöm az észrevételeket, ezekkel már tudok mit kezdeni. :)

"Tehat, ha a nap besut az ablakon, es a robotod azzal szembe megy, akkor nem lesz jeled."
    Igen, ez egy kompromisszum, a smart car-ommal szerzett tapasztalatok alapján direkt napfényben nem hatékony a szimpla ir tranzisztor, nem akarom a fizika törvényeit megszegni, ha kell, lehúzom a redőnyt. :)
    De ha a tsop képes direkt napfényben is működni, akkor valamilyen megoldásnak létezni kell.

"hogyan tudnad a tavolsagot merni, ha nem mashogy, mint egy masik tavmero szenzorral, vagy haromszogelessel."

Két ir szenzor + háromszögelés

"A terhelesed nincs impedancia illesztve. Ha a kimeneted feszultseg, akkor az R2 legalabb 100k kene legyen"

Ha jól értem az esp bemeneti impedancia számít, ami ez esetben ha jól tudom MΩ nagyságrendű. Az R2 azért ennyi, mert erre találtam példát az egyik fórumon.

"Ha mondjuk 200mVpp az AC, es 3.3V a a tap, akkor 3.2V es 3.4V kozott lesz a kimeno feszultseg. Ez kell neked?"

Igazából 0V és 3.3V közti értékeket szeretnék kapni. Hogy ezt milyen áramkörrel lehet elérni - na azt szeretném most megtudni... Gondolom kellene bele egy(-két?) dióda, ami nem engedi a jelet a tápfeszültség fölé menni.

Új hozzászólás Aktív témák