-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tvamos #10466 üzenetére
Találtam az uln chipeknél sokkal cizelláltabb megoldást a ledek meghajtására.
Van itthon TB6612FNG breakout boardom, ami egy dual H-bridge motor driver. Mivel a ledeket úgyis csak egy irányba lehet meghajtani, ez azt jelenti, hogy 4db ledet tudok rá kötni, az standby lábra pedig mehet a 38kHz jel, és kész is az infra meghajtású soros port.
Az adatlapja szerint 100kHz-ig lehet hajtani, és a minimum tápfeszültség 2,5V (ezért is rendeltem, ilyen van az arduino motor shield v2-n is, ami nagyon jól működik). -
válasz
tvamos #10466 üzenetére
Azt az ábrát sajnos nem tudom értelmezni.
Az ir remote lib-ben viszont láttam, hogy lehet duty-t állítani, lehet előbb azt fogom kipróbálni.
Az uln2003 csak úgy jött a képbe, hogy abból van otthon, nem kell venni. Az ir dióda meghajtásakor nem lenne probléma a feszültségesés, legfeljebb az előtét ellenállás számolásánál kell majd figyelembe venni.
De arra még mindig nincs ötletem, hogy hogy olvassak egyszerre 3db ir receivert. A 3 beérkező jel erőssége közti különbségből számolnám a jeladó irányát a vevőhöz képest. Van rá vmi ötletetek esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech, Corsair - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Hálózati rendszermérnök és IT rendszerüzemeltetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Keresünk dokkolókat
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest