-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Lehet alap kérdéseket kérdezni?
Ebből a példából kiindulva azt akartam, oop módon csak 1 ledet villogtasson, ez ugye csak annyi hogy csak egy LedBlink led-t hozok létre. Viszont szerettem volna, kívülről (nemtom mi a helyes kifejezés) ellenőrizni, hogy éppen világít e vagy sem. Erre nem tudtam mást kitalálni, mint hogy a void frissites()-t int frissites()-re írtam át, végén egy return state-el. Gondolom ezt így kell ahhoz, hogy kívülről megkapjam a state értékét. A loop-ban egy feltétellel kérdezem, hogy high vagy low, kiíratva a konzolra, hogy 'be' vagy 'ki' állaptban van e.
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy csak akkor írja ki ha változik az értéke? Eddig csak úgy tudom ha van egy állapot változóm és azt is kérdezgetem a led.frissites()-el együtt és kapcsolgatom. Van ennél elegánsabb megoldás? Ami eszembe jutott esetleg ezt tegyem bele valahogy az osztályba és egy változón-értékadáson keresztül lehessen ezt a funkcióját bekapcsolni?
Hogyan tudom ezt a LedBlink led példányt leállítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Autós topik
- Kempingezés és sátrazás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Parkside szerszám kibeszélő
- Forrmell.enn
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech, Corsair - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Hálózati rendszermérnök és IT rendszerüzemeltetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest