Hirdetés
- Jövő héten indul a Xiaomi kameraforradalma
- Csonkítás áldozata lett a nemzetközi Redmi Note 15 Pro+
- Nem rejtegetik tovább a Redmi Note 15 Pro és 15 Pro 5G globális verzióját sem
- Akciófigyelő: December 24-ig tart az Ulefone karácsonyi leárazása
- Bemutatta a Xiaomi a Redmi Note 15 és Note 15 5G globális változatát
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem rejtegetik tovább a Redmi Note 15 Pro és 15 Pro 5G globális verzióját sem
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Tankblock és Teasüti!
A rövid válaszom: köszi szépen, működik a kód! Azt csinálja amit akartam és hardver és kész állapotban van.

A hosszan kifejtett válaszom:
Teasüti:Nagyon tetszett az ötlet, hogy egy változót teszek a kódba, ezt egy vagy kapcsolással kötöm össze. Akárhány leírást átolvastam, ilyen nem jutott eszembe. Azt hiszem ehhez kell némi rutin, ami nekem nincs.

Az arduino mindkét irányba (kimenet és bemenet) opto izolálva lett. A bemeneten van egy saját készítésű opto izolátor kártya. Ezt egy kiváló, nagyszerű, elképesztő villamosmérnök ismerősöm tervezte nekem.
De a kivitelezés az én érdemem. 
A relé kártya is optoizolált. A kész hardverről egy kép: link. Itt látható az izolátor kártya. A gombokba egyébként 12 voltot kötöttem. Az ardu 5 voltját nem szívesen vezetném 15-20 méterre, ipari árammal ellátott helyiségben.

A hardveres debounce itt egy beiktatott kondenzátor. Ezt teszteltem nemrég, nagyon fasza stabil.
Egyébként felhúzó üzemmódban működik.A kódodból kivettem a nekem kellő részt és a sajátomba tettem. Annyi, hogy a megszkításra LOW helyett FALLING kellett. Mert LOW-al a gombnyomás ideje alatt vagy tucatnyi vágást hajtott végre.

boss nem vagyok, az az Imre, én a drágafőni vagyok.

Hogy illeszkedik a képbe. Most is van időzítő. Egy fémtárcsa forog egy pöcökkel, ami megbillent egy kapcsolót....
Ez minden, csak nem:
- pontos
- állítható.
Erről nem is mondok többet, mert a síráselfog.
De nem kell aggódnotok. Az új rendszer biztonságosabb is lesz mint a régi. Persze majd szépen felcicomázzuk kapcsolóval, meg vészgombbal meg ami kell. Majd ránéz tavasszal a villanyszerelőm, meg a munkaügyisnek úgyis megmutatom. Külsős. Úgyis csak azt nézi, hogy szigetelve legyen, meg legyen elég gomb.
Tankblock
Folyamat egyszerű:
- fix időnként - ami állítható - kapcsolás.
- egyik gomb amíg nyomva van addig a folyamatot pausálja. Elenged akkor folytatja
- másik gomb azonnal kapcsol és nulláról kezdi a folyamatot.A két gomb nem nagyon tud konkurálni, fizikailag is úgy néz ki, hogy vagy egyiket éri el az ember, vagy a másikat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- BestBuy topik
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez minden, csak nem:
ekkold