- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghostie
tag
válasz
FireKeeper #3299 üzenetére
Pont az a bajom, hogy használható ismeretekkel nem rendelkezem. Elméletben tanultam/olvasgattam már a témáról, de gyakorlati tapasztalatok alapján nem áll össze a kép. Pl. az meg van hogy tranzisztor: bázis, kollektor, emitter, pnp meg npn meg hasonlók, illetve hogy kondenzátor töltést tárol, de nem tudok ezekből alap áramköröket összehozni (nem csak gyakorlatban, elméletben sem tudnék felrajzolni semmi működőképest).
Rendeltem egy Aruinos kezdőcsomagot, pár ezer forint volt és küldtek egy szatyor alkatrészt, amiben még LCD kijelző, RFID-s olvasó, infravevő, távirányító és hasonló érdekességek is vannak.
Ezzel szerintem hónapokig ellennék, amíg mindent kipróbálok, összedugok, de arra gondoltam hasznosabb lenne ha előtte egy kicsit megismerkednék az alapokkal. Pl. hogy a gyakorlatban is lássam, hogy miért is kell ellenállást kötni a LED-del sorosan, illetve valóban értsem és ne csak tudjam, hogy mit és miért csinál a felhúzó ellenállás.Egy ilyen alap "kitnek" a költsége már minimális lehet, összehasonlítva a jóval bonyolultabb alkatrészeket tartalmazó Arduino csomagéval. És "károkozás" szempontjából is jobb lenne, ha a füstölős próbálkozásaim a néhány forintos alkatrészekben tennének kárt és nem az Unoban
Általános iskolások számára találtam már ilyen tanuló készleteket, de így 40 évesen már inkább valós ellenállást szeretnék a kezembe fogni és nem egy színes kis rudat
Az Arduino másik oldalával a programozással nincs problémám, évek óta programozok különféle nyelveken így az a rész tiszta és könnyen tanulható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest