- Fotók, videók mobillal
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghostie
tag
válasz
FireKeeper #3299 üzenetére
Pont az a bajom, hogy használható ismeretekkel nem rendelkezem. Elméletben tanultam/olvasgattam már a témáról, de gyakorlati tapasztalatok alapján nem áll össze a kép. Pl. az meg van hogy tranzisztor: bázis, kollektor, emitter, pnp meg npn meg hasonlók, illetve hogy kondenzátor töltést tárol, de nem tudok ezekből alap áramköröket összehozni (nem csak gyakorlatban, elméletben sem tudnék felrajzolni semmi működőképest).
Rendeltem egy Aruinos kezdőcsomagot, pár ezer forint volt és küldtek egy szatyor alkatrészt, amiben még LCD kijelző, RFID-s olvasó, infravevő, távirányító és hasonló érdekességek is vannak.
Ezzel szerintem hónapokig ellennék, amíg mindent kipróbálok, összedugok, de arra gondoltam hasznosabb lenne ha előtte egy kicsit megismerkednék az alapokkal. Pl. hogy a gyakorlatban is lássam, hogy miért is kell ellenállást kötni a LED-del sorosan, illetve valóban értsem és ne csak tudjam, hogy mit és miért csinál a felhúzó ellenállás.Egy ilyen alap "kitnek" a költsége már minimális lehet, összehasonlítva a jóval bonyolultabb alkatrészeket tartalmazó Arduino csomagéval. És "károkozás" szempontjából is jobb lenne, ha a füstölős próbálkozásaim a néhány forintos alkatrészekben tennének kárt és nem az Unoban
Általános iskolások számára találtam már ilyen tanuló készleteket, de így 40 évesen már inkább valós ellenállást szeretnék a kezembe fogni és nem egy színes kis rudat
Az Arduino másik oldalával a programozással nincs problémám, évek óta programozok különféle nyelveken így az a rész tiszta és könnyen tanulható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megaport gaming pc + billentyű
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged