- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Második bétánál jár a One UI 8
- Magisk
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghostie
tag
válasz
FireKeeper #3299 üzenetére
Pont az a bajom, hogy használható ismeretekkel nem rendelkezem. Elméletben tanultam/olvasgattam már a témáról, de gyakorlati tapasztalatok alapján nem áll össze a kép. Pl. az meg van hogy tranzisztor: bázis, kollektor, emitter, pnp meg npn meg hasonlók, illetve hogy kondenzátor töltést tárol, de nem tudok ezekből alap áramköröket összehozni (nem csak gyakorlatban, elméletben sem tudnék felrajzolni semmi működőképest).
Rendeltem egy Aruinos kezdőcsomagot, pár ezer forint volt és küldtek egy szatyor alkatrészt, amiben még LCD kijelző, RFID-s olvasó, infravevő, távirányító és hasonló érdekességek is vannak.
Ezzel szerintem hónapokig ellennék, amíg mindent kipróbálok, összedugok, de arra gondoltam hasznosabb lenne ha előtte egy kicsit megismerkednék az alapokkal. Pl. hogy a gyakorlatban is lássam, hogy miért is kell ellenállást kötni a LED-del sorosan, illetve valóban értsem és ne csak tudjam, hogy mit és miért csinál a felhúzó ellenállás.Egy ilyen alap "kitnek" a költsége már minimális lehet, összehasonlítva a jóval bonyolultabb alkatrészeket tartalmazó Arduino csomagéval. És "károkozás" szempontjából is jobb lenne, ha a füstölős próbálkozásaim a néhány forintos alkatrészekben tennének kárt és nem az Unoban
Általános iskolások számára találtam már ilyen tanuló készleteket, de így 40 évesen már inkább valós ellenállást szeretnék a kezembe fogni és nem egy színes kis rudat
Az Arduino másik oldalával a programozással nincs problémám, évek óta programozok különféle nyelveken így az a rész tiszta és könnyen tanulható.
-
ghostie
tag
válasz
gyapo11 #3297 üzenetére
Igen, pontosan valami ilyesmire lenne nekem is szükségem (Arduinotól függetlenül), amiben ki tudom próbálni mondjuk a különféle tranzisztorok működését, vagy összerakni egy kondenzátoros villogó áramkört, tudom változtatni a paramétereket az alkatrészekkel és ez által megismerhetem az elektronikai alapokat.
Ez valóban egy alacsonyabb szint mint az Arduinos legózás, de a kettő együtt adná ki nekem azt, hogy képes vagyok egy problémára elektronikus megoldást összerakni.
Ebayen nézelődtem már de ott inkább kész projektekre találtam ilyen készleteket. -
ghostie
tag
Sziasztok,
Nem közvetlenül Arduinos a kérdésem, de azért kapcsolódik hozzá
Nemrég találkoztam ezzel az eszközzel és maga a koncepció nagyon megtetszett, viszont elektronikai alapismeretekkel nem igazán rendelkezem. Rendeltem egy Arduino kezdőcsomagot amiben elég sok minden van amivel lehet kísérletezni, erről jött az ötlet, hogy létezik-e valamilyen elektronikai kezdőcsomag, amivel Arduinotól függetlenül lehetne próbálkozni a próba panelen. pl. tranzisztor, dióda, kondenzátor, mosfet meg más alapalkatrészek különböző típusokban egybecsomagolva.
Ha rákeresek egy-egy konkrét típusra, akkor találok belőle ebayen, aliexpresszen 50-100-as csomagokat fillérekért, de nekem inkább egy tanulásra összeállított alkatrészcsomagra lenne szükségem.
Létezik ilyen, találkozott már valaki ilyesmivel?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmvilág
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest