- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Lehet, nekem kevés összahasonlítási alapom van, és az is turbopascal és turboc. Volt olyan eset még a dosos időkben, hogy file-ban kerestem talán valamilyen karaktereket, megírtam turbopascalban és lassú volt. Vegyük hozzá, hogy akkoriban 386-os gépem volt. Kerestem valami filekezelő turboc mintaprogramot, és átírtam, kb. olyan lett mint a pascal méretre, sorok számára nézve, viszont kétszer olyan gyorsan futott.
Purebasicben írtam lottószám sorsolót, ott is minta, hogy kell kiírni valamit, hogy kell a billentyűnyomást érzékelni, és így sikerült.
Arduinot is így programozok, példaprogram, ha nem értek egy utasítást megkeresem, semmi objektum orientáltság, azt is próbálták nekem tanítani de sajnos eredménytelenül.
Leginkább az assembly vált be, abból tanultam z80-at, motorola 6510-et, intel 286, 386-ot, ezekben tudtam írni kisebb programocskákat, amik iszonyú gyorsan futottak az akkori magasabb szintű nyelvekhez pl. basichez, turbopascalhoz képest.
Csak annyit akartam ebből kihozni, hogy ha valaki működő programot szeretne írni, nem feltétlenül kell a legmodernebb magas szintű nyelv megtanulásába éveket fektetni, lehet úgy is, hogy annyit tanulok belőle amennyi éppen az adott feladathoz kell, így is összegyűlik lassan a tudás, csak sokkal élvezetesebb módon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Formula-1
- alza vélemények - tapasztalatok
- Képregény topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gigabyte alaplap topik
- NBA és kosárlabda topic
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Megaport gaming pc + billentyű
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest