-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Lehet, nekem kevés összahasonlítási alapom van, és az is turbopascal és turboc. Volt olyan eset még a dosos időkben, hogy file-ban kerestem talán valamilyen karaktereket, megírtam turbopascalban és lassú volt. Vegyük hozzá, hogy akkoriban 386-os gépem volt. Kerestem valami filekezelő turboc mintaprogramot, és átírtam, kb. olyan lett mint a pascal méretre, sorok számára nézve, viszont kétszer olyan gyorsan futott.
Purebasicben írtam lottószám sorsolót, ott is minta, hogy kell kiírni valamit, hogy kell a billentyűnyomást érzékelni, és így sikerült.
Arduinot is így programozok, példaprogram, ha nem értek egy utasítást megkeresem, semmi objektum orientáltság, azt is próbálták nekem tanítani de sajnos eredménytelenül.
Leginkább az assembly vált be, abból tanultam z80-at, motorola 6510-et, intel 286, 386-ot, ezekben tudtam írni kisebb programocskákat, amik iszonyú gyorsan futottak az akkori magasabb szintű nyelvekhez pl. basichez, turbopascalhoz képest.
Csak annyit akartam ebből kihozni, hogy ha valaki működő programot szeretne írni, nem feltétlenül kell a legmodernebb magas szintű nyelv megtanulásába éveket fektetni, lehet úgy is, hogy annyit tanulok belőle amennyi éppen az adott feladathoz kell, így is összegyűlik lassan a tudás, csak sokkal élvezetesebb módon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házi hangfal építés
- SörcsaPH!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Stellar Blade
- 3DMark Vantage eredmények
- További aktív témák...
- Topping D30 Pro (ezüst) eladó
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech, Corsair - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Hálózati rendszermérnök és IT rendszerüzemeltetés
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest