- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Lehet, nekem kevés összahasonlítási alapom van, és az is turbopascal és turboc. Volt olyan eset még a dosos időkben, hogy file-ban kerestem talán valamilyen karaktereket, megírtam turbopascalban és lassú volt. Vegyük hozzá, hogy akkoriban 386-os gépem volt. Kerestem valami filekezelő turboc mintaprogramot, és átírtam, kb. olyan lett mint a pascal méretre, sorok számára nézve, viszont kétszer olyan gyorsan futott.
Purebasicben írtam lottószám sorsolót, ott is minta, hogy kell kiírni valamit, hogy kell a billentyűnyomást érzékelni, és így sikerült.
Arduinot is így programozok, példaprogram, ha nem értek egy utasítást megkeresem, semmi objektum orientáltság, azt is próbálták nekem tanítani de sajnos eredménytelenül.
Leginkább az assembly vált be, abból tanultam z80-at, motorola 6510-et, intel 286, 386-ot, ezekben tudtam írni kisebb programocskákat, amik iszonyú gyorsan futottak az akkori magasabb szintű nyelvekhez pl. basichez, turbopascalhoz képest.
Csak annyit akartam ebből kihozni, hogy ha valaki működő programot szeretne írni, nem feltétlenül kell a legmodernebb magas szintű nyelv megtanulásába éveket fektetni, lehet úgy is, hogy annyit tanulok belőle amennyi éppen az adott feladathoz kell, így is összegyűlik lassan a tudás, csak sokkal élvezetesebb módon.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged