Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

Jó lenne most már ezt az épületgépészeti eszmecserét befejezni, mert ez ebben a topikban eléggé offtopik...

Valószínűleg nem véletlen, hogy nincs olyan okos wifis termosztát, ami 1 tized fokon belül mér, talán pont az említett problémák miatt nem lehet megvalósítani. Nekem volt computherm fali termosztátom, ami 0,1°C-os hiszterézist tudott, 2db ceruzaelemről elment 3 évig. Programozható, napi szinten be lehet állítani vagy 15 különböző hőfokot, egyszer beprogramoztam és 10 évig csak elemet cseréltem benne. Sosem éreztem a késztetést, hogy neten keresztül átállítsam. :DDD Igazság szerint a kezdeti kb. 5 különböző programot a végére mind kitöröltem, és maradt 1db fix hőfok.

Az a baj a vezeték nélküli megoldásokkal, hogy olyan helyen használunk wifit, ahol nincs lehetőség fix összeköttetés kiépítésére. Ha egy termosztátot annyira fixre épít az ember, hogy még a tápot is a falból kapja, semmi sem indokolja, hogy lan helyett egy bizonytalan vezeték nélküli kapcsolattal legyen összekötve a ház többi részével. 15db wifi eszköz zavarja egymást, a többi eszközt, felesleges elektroszmogot generál.

Új hozzászólás Aktív témák