Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kesztió

    aktív tag

    válasz Aryes #13908 üzenetére

    Köszi mindkettőtöknek a válaszokat (@its_grandpa), segítettetek a döntésben.

    Az USB-s dolgot azért csak nem értem továbbra sem.

    Programfeltöltéskor logikus, hogy az USB használja mind az RX, mind a TX lábakat. És első látásra az is OK, hogy debug esetén a kommunikáció csak egyirányú, hiszen a debug annyiból áll (sajnos), hogy egy soros konzolra (PuTTY) ki tudok írni értékeket.
    De a Windows 10-nek ebben az esetben is tudnia kell, hogy egy nem akármilyen, hanem egy bizonyos USB eszköz csatlakozik, és gondolom, driver szinten időnként ezt le kell dumálnia, magyarán az lenne a logikus, hogy ilyenkor is legyen két irányú kommunikáció. Akkor ez hogy is van?

    Az is érdekes kérdés, hogy ha mégis csak elég a TX a debughoz, akkor ahhoz, hogy az RX lábat GPIO bemenetként használjam, nem kell mégis leválasztanom galvanikusan az USB to TTL lap TX-jéről? Magyarán jumpereket kell tennem, és minden debug elején piszkálnom kell a laphoz? Vagy van itt valamilyen trükk, ami nem jött át nekem?

    (Amúgy, ha mégsem tudom kisakkozni az istennek sem, hogy legyen elég GPIO lábam, megoldhatom, hogy a három TTP223 touch modult ellenálláslétrával bekötöm az analóg bemenetre, ilyent már csináltam. Ezzel nyertem is 3 lábat, de fasza lenne, ha minél egyszerűbb lenne a NYÁK, mert nincs most időm tízszer újracsinálni, amíg megfelelő lesz a lap.)

    [ Szerkesztve ]

    Bug és debug fia vagyok én

Új hozzászólás Aktív témák