- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
Na, akkor beszámolót kérünk a tapasztalatokról. Gyurmafigura most a kísérleti nyúl, ha kiszárad, szétrepedezik az új KDE-től, akkor másnak már nem kell feltennie
Bár egy vérbeli gyurmafigurától azt várná az ember, hogy már a KDE6 preanalfagammáját teszteli mostanra. A stable ág a gyengéknek való
-
Nagyszerű, köszi! Időközben láttam, hogy ez a arch.hu elég régi leírásokat dob, az archwikit meg nem értettem pontosan, mit ír az rc- ről, de így már tiszta, azt hittem ennyire hiányosra sikerült az Evo- s telepítés.
AUR az tiszta volt, csak említettem, hogy az nincs fenn, később akartam rá sort keríteni. Mint repo nincs, úgy értem!Kmix- et próbáltam telepíteni pacmannal, de nem találta.
Most már újra kell telepítenem, mert szomorúságomban lepucoltam az összes HDD- n lévő oprendszert.
Azért nem hozzáértő kezdőként, aki csak Debian vonalat használt eddig, nem tűnik olyan egyszerűnek az Arch telepítés/konfigurálás még az Evolutionnal telepítve sem!
Kedves fórumtársunk
szavaivalgondolataival élve, mi a szart akarnak ezek a Mintesek Archozni itten! -
whbear
senior tag
Sikerült. A -Rc jól tette a dolgát. Csak a kmix-et kellett betenni az autorun - ba mert nem volt hang. Adtam neki egy -S kf5 kf5-aids de fent volt már az összes csomag. Minden működik. Egyenlőre nem tetszik
RAM 280Mb-290Mb, Proc : 0-0.7% Talán még kevesebbet ugrik feljebb mint régen. Viszont nem találtam hol lehet kiherélni a krunner-t.
-
whbear
senior tag
Lejárt a szerk.
Az akonadi, krunner és minden ilyen szemét ki van kapcsolva, search pipa ki, baloofilerc start server=false és mégis teker. Órák óta egy szinte szűz rendszeren. Miért nem lehet ezeket a sz*rokat opcionálissá tenni. Komolyan gondolkodom hogy visszateszem a gnome-t.
Jó hogy szóltál mert így eszembe se jut ma frissíteni a munkára használt gépet. -
whbear
senior tag
Hát ennek igazán örülök. Már egy hete tolják alá a csomagokat és megjött az egyik kedvencem is a baloo, mint a gwenview új függősége. Tekeri a procit fullon, a gép használhatatlan. Pedig vártam rá több órát hogy végezzen. Sehogyan sem tudom kiirtani, azon vagyok hogy a usr/bin -ből kitörlöm az összes baloo file-t. Szerinted? Hiába tettem be a /home könyvtárat a kivételek közé.
Benex: Mikor elindul a telepítő a pacmanXG, olvasod a hozzászólásokat, ott írjak ha valami baj van a csomaggal és akkor yest nyomsz az edit pkgbuild-ra és módosítod amit kell. Persze ha simán felmegy akkor semmit nem módosítasz.
-
-
whbear
senior tag
Akkor ezt is tudjuk hála neked
Azt nem tudod, hogy lehet megoldani, mikor a yaourt vagy 1000 találatot dob ki, akkor pont az elsők nem látszanak. Szóval, hogy lehetne-e valahogy lapozni a találati listában.
Most kicsit több a kérdés mert már munkára is és otthon is Arch megy, -
Nem tudom, csak eszembe jutott, hogy amikor próbáltam az Arch- ot valami script segítségével telepíteni, az ezen a netbeállítás dolgon vérzett el.
Szerinted kinek a scripje volt?
Kösz a javallatot, lehet, hogy kipróbálom valamelyik nap az Arch- on!
(#2527) bob.zxr
Félreértettél! Az én próbálkozásom vérzett el amiatt, hogy nincs működő netkapcs!
Nem nagy baj, ha még fejlődök az Arch- hoz amúgy sem! -
whbear
senior tag
Egyébként az elején én is tartottam ettől. De később szívesen próbáltam ki mást is és valóban az apt a leggyengébb. A pacman már jobb, azt a pár kapcsolót könnyű megjegyezni mert logikus, de ott a pamac vagy octopi. Az rpm sem bonyolult, főleg mert van yum és yumex. Az urpmi már többet kíván viszont többet is ad, ott van az rpmdrake. Őt szeretem a legjobban, de most nem használok Mandriva forkot. A zypper sem ördögtől való, kb fél óra alatt meg lehet tanulni. Szóval a csomagkezeléstől nem kell tartani és szerintem is az apt/deb világ a leggyengébb a synapticcal együtt, az ilyen olyan szoftverközpontokról meg ne is beszéljünk...
-
Használok terminalt, inkább arra utaltam, hogy ez mennyi időt elvesz már tényleg! Abból update/upgradelek általában meg telepíteni is onnan szoktam. Nokedlit mondtam, nem analfabétát!
Mostanában inkább synaptic- ot használok, mert lusta vagyok kikeresni, hogyan zárhatom ki terminalból a gambas3 napi frissítéseit. Ha elárulod, hogyan kell, erre sem használok más, mint terminalt.Nincs kedved egy czikket írni a Linux felhasználói szintekről, hogy a guruk is értsék, mit mond a kezdő címmel?
A lényeg, hogy a felhasználó olyan ritkán használja az aptot, hogy az nem lehet kifogás, hogy lassú! Legfeljebb lassan tudod bepötyögni a betűket, de ezen egy jó optikus viszonylag olcsón segíthet! Köszvény se túl előnyös persze!
Szemüveg egyszeműeknek egész jó ajánlat, másik szemed legfeljebb leragasztod!
-
5-6 kapcsolót? Észre se vettem, hogy kapcsolókkal múkodik a Manjaro!
Amit már ismersz, azzal nincs bajod, de ha neked nehézkes!? Minap a lépcsőn vánszorgó bácsi mondta, milyen nehézkes már neki felbattyogni.
Pedig nem is nehézkes felmenni, csak neki az!
Nekem meg úszni qrvára nehézkes.Meg régebben UTM rendszerben összeállítani egy gyakorlat térképkészletét a Gauss-Krüger leváltása után.
Meló után este szerinted kb. hány apt-get parancsot használok, mert én Linux nokedli vagyok, nem guru!
-
_Dumber_
őstag
Ennél tudok jobbat.
Felcsatolás után chroot, onnan adom ki a
syslinux-install_update.sh -i -a -m
Vagy még jobbat. Bebootolok az USB-ről és onnan.Mindegyik esetben sda a vinyó, és sdb az pendrive.
Egyik esetben sem látom biztositottnak, hogy az sdb MBR-je lesz a cél, és nem az sda.
Grub-bal könnyű, mert ott megadom.
Ha valaki garantálja, hogy a / vagy a /boot particióhoz tartozó MBR-be rakja, akkor ok. -
_Dumber_
őstag
Wikit néztem, de ott vagy meg sem kell jelölni, vagy particiot adsz meg és nem mbr-r.
Az Mbr-re a -m kapcsolo való.
Le tudnám tesztelni, de ahhoz le kell húznom a vinyót. Igaz akkor meg már könnyű mert csak /sda maradHa próbálkozni kee akkor a
syslinux - iam /dev/sdb
lenne...
Ezzel viszont remélem oda is rakjaAngollal ugy állok, hogy használom, de az életemet még nem biznám rá. Márpedig a gépem épsége = Az életemmel
-
_Dumber_
őstag
Péntek este van
Ezeket tartalmazza.. mármint a lentebb felsorolt 3 parancsot.. de nem is kell több
Decepticon:
Én már arch-ot telepítek arch alól.. te hogyan állsz ?
-
_Dumber_
őstag
Kicsit egyszerűbben képzeltem. (nem mintha ez bonyolult lenne, de nem ezen az úton járt az agyam)
Szóval részletezzük ki egy kicsit...Ez egy csomag, (mit is tartalmaz?), ami ha fent van akkor olyan mintha bootCD-ről mentem volna be, és utánna jöhet a :
USB particionálás,
/mnt -be felcsatolás,
és a
pacstrap /mnt base base-devel
genfstab -U /mnt >> /mnt/etc/fstab
arch-chroot /mnt
etc.....
vagy el kell előtte indítanom valamit?
-
Siriusb
veterán
Nem teljesen értem az okfejtésedet, mert éppen azt próbáltam elmondani, hogy nem kell folytonosan újragenerálni a listát, mert nincsenek különböző verziójú kernelek fent. Nem kell emlékezned arra, milyen módosításokat csináltál, viszont ha kicsit trükkösebb a helyzet, - pl. nálam minden partíció titkosított -, jobban járok, ha közvetlenül túrok bele a grub.cfg-be, mintsem javítgassam az automatikusan létrejövő fájlt.
Végül is teljesen mindegy, hogy a default.grub-ot vagy a grub.cfg-t szerkeszti az ember, a módosítást egyszer mindenképp el kell végezni...
-
Fritz Teufel
addikt
Az is egy új, de én nem szeretnék ezért fenntartani két eszközt. Egyébként is, ha valamihez hozzá lehet nyúlni, nem bírom megállni, hogy ne nyúljak hozzá. A gatyámat is ráköltöttem a korábbi számítógépemre, ezért váltottam notebookra. Itt nem tudok mihez piszkálni
Szóval, valami kombó megoldás kell, mint amit _Dumber_ kolléga is elkövet. ATI/AMD szóba sem jöhet.
-
Igen, sajna ez igaz, de egy rolling release esetén elég nehéz a zárt driver megkötéseivel együtt élni. Sok odafigyelés igényel. (én meg sem próbáltam)
Viszont az AMD valami újfajta nyíltabb driver felépítésen gondolkodik: [link]
Hátha ez javít a helyzeten majd egyszer talán... -
Csarlee
tag
Próbáltam... Startx-re elhasalt, a gond az, hogy van egy integrált ATi Radeon 6310 videókártya amihez feltettem az AMD-s gyári drivert... aticonfig --initial -nál dobott egy hibát, aztán restart a gép de nem ment. Anno Debianon simán be tudtam lőni... Bepipultam, felhúztam egy Archbang-et (Arch+Openbox a Crunchbang alapán..) azzal most működik minden, dual-boot is pedig a Win7 másik SSD-n van....
-
_Dumber_
őstag
Itt a pont..
Köszönöm.Bár eddig soha nem írtam ezt bele.. Igaz eddig mindig telepítővel raktam fel
...
colomb2 leírásában sincs benne..Lenne még egy kérdésem. Mi a különbség a tömörítési formák között az mkinitcpio.conf-ban?
gzip, bzip2, lzma, xy, lzopMiért az xy a preferált? (alapbeállítás a gzip)
-
_Dumber_
őstag
Az sosem volt enabled.. csak nagyon rég, de már megoldottam, hogy a hálóztati driveokat csak később csatolja fel.
[dumber@Gabor-Acer] ~ % systemctl list-unit-files | grep etwork
dbus-org.freedesktop.NetworkManager.service enabled
NetworkManager-dispatcher.service enabled
NetworkManager-wait-online.service disabled
NetworkManager.service enabled
systemd-networkd-wait-online.service disabled
systemd-networkd.service disabled
network-online.target static
network-pre.target static
network.target static -
SteveBeard
senior tag
Szia!
Fogalmam sincs.
Tényleg csak pár napja barátkozunk, de egyelőre kevés sikerrel.[root@alarm ~]# pacman -Ss shell
core/bash 4.3.024-1 (base) [installed: 4.3.018-3]
The GNU Bourne Again shellÉs e leírás alapján telepítettem a rendszert.
Ez alapján próbálkozok, de nem jön össze.
-
Rimuru
veterán
Már korábban is leírtam hogy lényegében van egy kész rendszer így nem kell vele szarakodni. Egyszer tényleg össze kell rakni (akár egy leírásból amiben már össze vannak válogatva utána még lehet cserélni) és kész. Nekem olyan 75%-ban megmaradt ugyan az amit már Openbox alatt is használtam 3-4 éve. Akkor több kedvem volt ilyenhez nem volt az szarakodás, most meg már csak használom a gépet. Jövőbeli hardverem is mindegy milyen lesz, úgyis ez fog futni rajta.
-
Fritz Teufel
addikt
Valóban szörnyűűhűűűűhhűű
Egyébként ha jól tudom, az Enlightenmentet felvásárolta valami csoport és újra nekiálltak a fejlesztésének. Csak hajrá, annak idején ez volt a kedvencem! Van hozzá a Gnome exchange-hez hasonló oldal, ahol kattintással lehet hozzá feldobni a témákat és kiegészítőket. Még csak nem is kell hozzá fapadon írogatni a configot.
-
Istju
senior tag
Utálom a rágcsálókat
@ colomb2: csak az első pár órában kell mazoistának lenni, utána már belejön az ember és előjönnek a kézzelfogható előnyök. Mindig is használtam a dmenu -t, a dwm ben ez az alapértelmezett menu. Szeretem. Az ember ahelyett, h az egeret húzkodná és az ikonokat keresgélné, leüt pár bill-t. Ráadásul sokat tanul közben a polgár. Pl nem felejti el a progi bináris nevét. -
Fritz Teufel
addikt
Ne idegesítsd őket efféle kőkorszaki megoldással! Tudod te, hogy mikor találták fel?! Nyilván nem használunk ilyen matuzsálemet modern eszközökhöz
Megőrülnék, ha csak tapipadot használhatnék. Prezentáción még elmegy, de inkább a táskába gyömöszölöm a rágcsálót is, biztos ami biztos
-
Fritz Teufel
addikt
Majd rájön magától ;-) Én biztos vagyok abban, hogy el nem fogok mozdulni az Arch vonalról belátható időn belül.
Egyébként a boot gyorsabb lett valamivel és az alkalmazásindítások is. Nem eget rengető módon, de érezhetően. Szóval, a daemon kevesebbet visz, mint amit hoz. A gép kikapcsolásában meg a Manjaro amúgy is világbajnok. Nálam a kattintás után, nem viccelek, 3 másodpercen belül leáll a laptop.
-
Fritz Teufel
addikt
Igen! Közben én is rájöttem de további problémába ütköztem: (valamit össze van kutyulva a rendszeremben???)
[barricade@Barricade ~]$ yaourt -S preload
==> Downloading preload PKGBUILD from AUR...
x preload.install
x service
x PKGBUILD
Comment by xyproto (2013-07-18 22:05)
Moved from [community]. It was an orphan that no other package depended on and of little interest. If a TU or Dev should feel like it, it can easily be moved back to one of the official repos in the future.
Comment by triplc (2014-01-25 11:40)
Why "preload" is moved out of [community]? In popularity statistics ( https://www.archlinux.de/?page=PackageStatistics ), "preload" popularity is 9.62%, ways higher than many other packages in [community]. Well, "preload" is old and not updated, but currently there is no other alternatives for that functionality.
Comment by xyproto (2014-01-25 12:36)
Because of the reasons in my previous comment. Note that while the statistics are interesting, packages are moved only because a TU/Dev wishes to maintain it, not because of popularity.
preload 0.6.4-6 (2013. júl. 19., péntek, 00.02.21 CEST)
( Unsupported package: Potentially dangerous ! )
==> Edit PKGBUILD ? [Y/n] ("A" to abort)
==> ------------------------------------
==> n
==> preload dependencies:
- glib2 (already installed)
- bash (already installed)
- help2man (already installed)
==> Edit preload.install ? [Y/n] ("A" to abort)
==> -------------------------------------------
==> n
==> Continue building preload ? [Y/n]
==> ---------------------------------
==>
==> Building and installing package
==> Csomag készítése: preload 0.6.4-6 (2014. aug. 22., péntek, 12.08.36 CEST)
==> Futtatási függőségek ellenőrzése...
==> Fordítási függőségek ellenőrzése...
==> Források letöltése...
-> preload-0.6.4.tar.gz letöltése...
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
0 0 0 0 0 0 0 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 0
0 0 0 0 0 0 0 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 0
100 137k 100 137k 0 0 18878 0 0:00:07 0:00:07 --:--:-- 41227
-> service helyi forrás
==> Forrásfájlok eredetiségének ellenőrzése md5sums ellenőrzőösszeggel...
preload-0.6.4.tar.gz ... Rendben
service ... Rendben
==> Források kibontása...
-> preload-0.6.4.tar.gz kibontása a(z) bsdtar programmal
==> build() indítása...
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /usr/bin/mkdir -p
checking for gawk... gawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking for style of include used by make... GNU
checking for gcc... no
checking for cc... no
checking for cl.exe... no
configure: error: in `/tmp/yaourt-tmp-barricade/aur-preload/src/preload-0.6.4':
configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
See `config.log' for more details.
==> HIBA: Hiba történt a build()-ben.
Megszakítás...
==> ERROR: Makepkg was unable to build preload.
==> Restart building preload ? [y/N]
==> --------------------------------
==>
[barricade@Barricade ~]$ -
Nem lehetett megállapítani, hogy a telepítés mely részénél történt a hiba, a terminal ablakban nem jelent meg a kiírt sor vége és menteni se tudtam sehogy a kiírásokat.
Az Arch telepítéséhez én még nokedli vagyok, néztem régebben azt a scriptedet is meg más itteni Archos ft. leírását is, de annyit nem foglalkozom a Linux mélységeivel, hogy ne számítsak nagyon abszolút kezdőnek, ha Arch telepítésről van szó!
Ez nem álszerénység, egyszerűen hétközben nem tudok foglalkozni vel annyit, amennyit szeretnék. Azért 7végén lehet, hogy teszek egy próbát, de ez itt a topicon úgyis észlelhető lesz, bár pozitív lenne a megjelenése.
Ja, magamban beszélek. Nincs vita!
-
Katasztrófa volt, kiírta, hogy telepítő leállt, rákatt az OK- ra, ekkor újrakezdte folytatni, újra leállt és ezt folyamatosan váltogatta. Kiléptem, hogy legalább a GRUB- ot visszarakjam live- ból, arra is mindenféle hibákat írt meg 386- os pc és azt írta, hogy nincs semmilyen telepített rendszer. Újraindítás után azért F12- re a HDD- ről bootolást választottam, erre előjött hárommal ezelőtti partíció állapot már cserélt disztrókkal, de a MINT ott volt az sda1- en és simán bootolt is.
Rejtély és a hozzá nem értésem, de legalább látom, hogy ezen a gépen nem túl egyszerű az Antergos telepítése. -
4 GB, Egy 30 Gigás előző disztró helyére, ext4. CLI installt még nem csináltam, archos parancsokat se nagyon ismerem. Még egy adalék, lefagyott a telepítő, miután kiírta, hogy hiba miatt nem fut tovább.
(#2157) Istju
Nomodeset kellett volna az előző verziónál, de ez live- ban jól fut, böngésztem is és a telepített Cinnamon is működött. Memóriát nem ellenőrzöm, mert az utóbbi 30 disztró telepítésekor már kijött volna a hiba. -
N0zer0
senior tag
-
Fritz Teufel
addikt
Akkor nem értem, hogy mire írták a kompatibilitást. Nálam is azzal lenne teljes, ha minden a helyén lenne, nem csak formailag hanem alakilag is. Az Androidos verzióban nagyon jó a megjelenítés, bízom benne, hogy Linux alatt is hasonló lesz. Képernyőmentéseket nézegettem, az igen csak ígéretes. A menüt is koppintották, minden a helyén. Jónak tűnik ez a projekt!
Van közös ikon, mint Libre Office alatt? Nekem nem tetszik, hogy egyénkét pakoljam ki a különböző applikációkhoz az ikonokat. Jobban szeretem, ha a közöst indítom és ott választom ki, hogy akkor most írok vagy táblázatot szerkesztek vagy bármi. Nem kell ikonokkal telepakolgatni a desktop-ot. -
Csarlee
tag
Bagoj úrnak nem volt 'nagy falat' az Arch lévén rutinos linuxos fejlesztő... Neki a frissítésekből lett elege, hogy utána nem minden működött úgy ahogy addig. Bocs az off-ért de ha Ti is nap mint nap komoly munkára (vö. ebből élsz) használnátok az Arch-ot akkor k...a fontos lenne, hogy minden ok legyen. Nem véletlen, hogy az Arch szervereken nem túl gyakori... Egyébként szeretem meg minden, ezt csak tisztánlátás végett írtam le.
-
_Dumber_
őstag
"Jobban jársz ha gyakran frissítesz, mint ha ritkán. (épp ezért a ritka frissítés nem támogatott)"
Nyomkodom is bőszen a -Syu-t. A gondom inkább a következő:
Manjaro: ritkább frissítés. Kb 1 hetes csúszás. - Chromium "í" probléma 1 héttel később lett frissítve. A frissítés csomagokban jön, ami viszont már minimum 1 hete az Arch-on fent van. Lepróbálva.
ARCH: tudom, hogy a frissítés először keresztül megy a testing ágon, így - remélem - stabilitást érintő bug nem csúszik keresztül rajta. A héten ugyanakkor előfordult, hogy egyik frissítés után - ami érintette a vga drivert és a thunderburd-öt is - az ablakok rajzolása szétcsúszott. Thunderbird alatt szép kis harántcsíkok voltak az ablakban. Ezt 1 nap után javították. Most jó.Ez, -mivel manjaro alatt eltolt frissítés van - gondolom manjaron nem jelentkezik.
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Ha a transmission végzett a letöltéssel, akkor futtasson le egy scriptet.
A/var/lib/transmission/.config/transmission-daemon/settings.json fájlt módosítottam így.
"script-torrent-done-enabled": true,
"script-torrent-done-filename": "/mnt/transmission/script.sh/Nem linuxon szocializálódtam, Openwrt-ről próbálok áttérni erre a rendszerre és egy kicsit másképp van minden, mint ahogy megszoktam. Az 5. X után ez nem olyan egyszerű, nézzétek el nekem
-
Fritz Teufel
addikt
Egy Plantronics Voyager 855 Stereo Bluetooth fülest.
Megint sikerült pároztatni,csak töröltem a korábbi pároztatást. Nem hiszem el, hogy minden alkalommal ezt kell tenni
Egyébként az utolsó képen látszik, hogy a mikrofonnak nem hozott létre kapcsolatot, csak hangszóróként funkcionál. Lehet, hogy hiányzik valami csomag nekem is?
A csatlakozás csak úgy jön össze, ha az eszközről kezdeményezem a kapcsolatot a lapos felé. Most töröltem a pároztatást és új kapcsolódás után megint eldobálja a kapcsolatot. Ne már, ezt a Linux nem képes rendesen lekezelni?!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest