- Visszatérhet a Nokia 800 Tough
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Már az Oppo is kezdi
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
válasz
Blum1866_2 #2816 üzenetére
Szerintem meg a legrosszabb dolog, ami a Linuxszal történt az a Unity, az olyan ocsmány, hogy pariban van a Windows 8.x Metro/ModernUI felületével. A KDE4 valóban bugos, de nem bugosabb, mint a többi ablakkezelő. Valamint a Qt-s programok általában a legminőségibbek. Meg ha azt nézzük, a Gnome3-at is eléggé elcseszték. A Gnome2 volt jó, a MATE-tel ahhoz tértek vissza. A Cinnamon sem rossz. Az XFCE szintén jó lenne, de megint csak régóta áll a fejlesztése, meg annak is megvannak a bugjai.
Ha majd Linuxot telepítek újra, valószínű én sem fogok már KDE-zni. Nem rossz, meg vagyok vele elégedve, de nincs valami jó gépem, sem sok RAM-om (2GB, max. ennyit fogad a noti), és a KDE elég sok memóriát eszik. A csilivilisége hiányozni fog, de megleszek nélküle. Vagy Openbox, vagy Fluxbox, vagy IceWM lesz helyette, vagy ha addig sikerül megszokni a csempézős wm-eket, akkor awesome vagy valami hasonló. Persze a *box-ok vagy az IceWM azért igényesen lesz fent, Compton kompozittal, rendes transzparens ablakelemek, vetett árnyék, rendes ablaktéma, fasza háttérkép, rendes ikontéma, rendes összedizájnolva, hogy ne legyen fapados/lehangoló. Ha addig meg csempézős wm-re állok át, az viszont puritán lesz, annak az a lényege.
-
whbear
senior tag
válasz
Ezzel azért nem értek egyet. Nagyon nem...Minél bonyolultabb valami, annál több a hibalehetőség. Én pl szinte minden problémára találtam megoldást és megelégedéssel használok KDE-t napi 12 órában 2 gépen. Mondom ezt úgy, hogy közel egy évig Fedorát használtam KDE-vel, majd Gnome3-mal, különféle disztrókat Mate, Cinnamon, Openbox, LXDE asztali környezettel, most pedig Archot KDE-vel.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
A csilli-villit ki lehet kapcsolni, módosítani, ez igazából ízlés kérdése.
A többi DE-ben is van bug. Másrészt KDE-re érhető el a legtöbb, legjobb program, mivel erre fejlesztenek a legtöbbet, és a legtöbben.
Nekem amúgy a MATE és az xfce jött be a legjobban, de sajnos még mindig vannak olyan hibái, amik KDE-n már rég javítva vannak, vagy egyáltalán, nem is voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Távozik a GitHub vezérigazgatója
- Battlefield 6
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Gitáros topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Nagyon sok hardveren megoldható lenne a resizable BAR támogatása
- Kínai tulajdonban sem változtat nevet a MediaMarkt
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Asus 16 ProArt 4K+ OLED Touch Ryzen AI 9 HX370 32GB 2TB Nvidia RTX 4060 8GB Studio Win11 Garancia
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest