- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csarlee
tag
válasz
_Dumber_ #3938 üzenetére
Hmmm... Én most egyelőre megszabadultam az Arch-tól mivel besz@rt a hang a dokkolón keresztül, aztán sehogyse tudtam megcsinálni és a vége gyalulás lett. Úgy voltam vele,hogy kipróbálok mást, most Linux Mint Debian Edition-t nyúzok, eddig minden OK. Visszatérek majd az Arch-hoz de majd később...
-
Csarlee
tag
válasz
wwenigma #3602 üzenetére
Szia!
Ha jól veszem ki valami olyasmin fáradozol, hogy a torrenttel letöltött dolgokat a letöltés után dlna képes eszközzel el tud érni?
Nálam ez működik, igaz a szerveren Ubuntu van nem Arch, az rtorrent letölti majd a kész fájlt áthelyezi egy adott könyvtárba amit a minidlna is elér, miután áthelyezte, újraindítja a minidlna-t de előtte végigolvastatja a vele a könytárakat és újrageneráltatja az adatbázist. Majd a legvégén küld egy mailt, hogy az adott cucc letöltődött...a lényeg:
minidlnad -R
service minidlnad restartSzerintem ez kellene nálad is...
-
Csarlee
tag
válasz
zulu_mester #3071 üzenetére
Szerintem egy tisztán konzolos Debian-al jobban jársz. Abban egy vsftpd-t feltenni nem nagy ügy, enni nem eszik sokat, egy netinstall-os telepítés meg full minimal.
-
Csarlee
tag
Helló!
Találtam egy kisebb fordítási hibát, illetve inkább elírást, lásd csatolt kép. Egyébként kitűnő munka, gratulálok! http://cskr.info/link/evolution.jpg
BÚÉK! -
Csarlee
tag
Sziasztok!
Lehet egy kérdésem?
Conkywx-et vágja valaki? Ez már a 2.0-ás verzió, én valahol a 0.98 környékén használtam utoljára... Próbálom beállítgatni meg minden, de nem igazán megy. Archbang van a gépen, nem tudom, hogy én rontom el vagy tényleg sz@r.
Köszi,
Csarlee -
Csarlee
tag
Próbáltam... Startx-re elhasalt, a gond az, hogy van egy integrált ATi Radeon 6310 videókártya amihez feltettem az AMD-s gyári drivert... aticonfig --initial -nál dobott egy hibát, aztán restart a gép de nem ment. Anno Debianon simán be tudtam lőni... Bepipultam, felhúztam egy Archbang-et (Arch+Openbox a Crunchbang alapán..) azzal most működik minden, dual-boot is pedig a Win7 másik SSD-n van....
-
Csarlee
tag
válasz
ubyegon2 #2338 üzenetére
Nos, ez érdekes az fstrim helyett a discard-ot javasolja az ArchWiki: Apply TRIM via cron rész után
Most már viszont van boot, grafikus felület meg nincs..
Adok neki még egy esélyt és kipróbálom az Archbang-et! -
Csarlee
tag
Sziasztok!
Lenne egy jó kérdésem!
Friss Arch install, bootoláskor a csatolt képen lévő fázisnál megáll, semmire nem reagál csak restart. Először a Reached Network valaminél állt meg, bebootoltam systemrescue stickről, chroot-oltam majd sysctl disable Networmanager.service. Na, utána jött ez az állapot amit csatoltam. Annyi van még, hogy SSD-re van telepítve, az fstab-ban a mount options-nél a discard be van kapcsolva.
Valami ötlet? -
Csarlee
tag
Bagoj úrnak nem volt 'nagy falat' az Arch lévén rutinos linuxos fejlesztő... Neki a frissítésekből lett elege, hogy utána nem minden működött úgy ahogy addig. Bocs az off-ért de ha Ti is nap mint nap komoly munkára (vö. ebből élsz) használnátok az Arch-ot akkor k...a fontos lenne, hogy minden ok legyen. Nem véletlen, hogy az Arch szervereken nem túl gyakori... Egyébként szeretem meg minden, ezt csak tisztánlátás végett írtam le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest