- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sobriety
tag
válasz
_Dumber_ #2318 üzenetére
Nem tudom a történelmi okát vagy ha tudtam is, feledtem, mindesetre nekem Arch alatt latin2-vel nem voltak jók az említett két karakterek, egy másik fontkészlet adta, igaz összességében valamivel esetlenebb, rajzoltabb hatást keltő megoldással van mindegyik magyar és a keretek is rendben vannak.
-
Sobriety
tag
válasz
Fritz Teufel #2304 üzenetére
De minek Gnome? Pehelyesúlyú disztróhoz pehelysúlyú wm.
Nincs semmi vonzóbb a maga nemében a gyors és legózós linuxnál, mióta rávettem magam az ilyenirányú belemerülésre, már a Debian - ami mindigis egyet jelentett nálam a linux-szal - is egy túlkészült, lassú rendszernek tűnik, minthogy van, amikhez képest ténylegesen az is. A Fedorát nem nekem találták ki, lomha és idegen, az Ubuntu testesít meg mindent, amitől sikítok és mint nyilvánvalóan jószellemű fricska, vicc volt csak, értjük a tréfát.Szavamra, áldom a eget, hogy nem az átellen csoporthoz tartozom, ugyanez az érzés az Ubu userekben nincs meg. Valahogy sosem látom az őszinte sikerélményt arcukon, más világ, más célok, indíttatások.
...ahogy a magamén sem látom, mert az Intel videókaris laptopgépen (polkit témája nyitott még, majd újból nekifutok) szíves segítségetek ellenére is, csakugyan nem megy, pedig körbejártam a témát. Ilyen azért ritkán van. Nem szabad nagyon nekifeszülni, pihentetési idő befigyel, többit meglátjuk. Manjarot nem akarok addig felrakni, míg az körítetlen rendszeren fel nem oldom a problémát , nem ugrunk át falakat, abból nem sok a tanulság, tanulás. -
Sobriety
tag
válasz
Fritz Teufel #2299 üzenetére
Én még mindig a jó öreg F5/F6-ban bízom, 2 panelen. Kicsit jegeltem most az arch vonalat, de mindenképp visszatérek hozzá és nem csak a lezáratlan személyes ügyünk miatt.
-
Sobriety
tag
Login manager nem tudom, hogy előfeltétele-e Arch alatt a grafikus létnek, szerintem nem, de javítstok ki. Azon filozófia híve vagyok, hogy az X nem alapértelmezett felület, hanem ha épp kell, elindítom, így startx-szel szoktam operálni én.
Ablakkezelőből volt fent több, flux, open, black.Volt kérdés még a kulcsukról, mivel volt akadály, így kulcsfrissítés megtörént, azóta nincs, felmegy majdnem minden. Amik viszont nem, azok érdekelnének, hogy miért vannak kiesve a pixisből alapértelmezetten: ilyen az mplayer vagy az icewm. Nem jut eszembe, egy orosz fejlesztő szignatúrája a nem jó (frissítés után is). De alapvetően működik a csomagkezelés.
Nos, nem tudom mit rontok el. Leállítás sebessége nagyon vagány egyébként. -
Sobriety
tag
válasz
Sobriety #2263 üzenetére
Senkinek nincs ötlete? Starring Intel 830MG. Konkrét hibaüzenetet tképpen nem is látok, csak a szokásos sallang. Manual szerint xorg.conf sem kell, kms fronton megtettem, mit a haza megkövetelt (i915 betöltés), de ugyanaz. elakadtam.
Ki mit ajánl/preferál? Gentoo-slackaware-arch-mi van még sajátépítgetős fronton? -
Sobriety
tag
Elfáradtam a guglizásban, kérem segítségeteket. Telepítés kész, bár kellően kalandos volt, ahogy kell.
A startx visszadob sajnos a konzolba. Gyanúm: [drm: i9xx_set_fifo_underrun_reporting] *ERROR* pipe B underrun
Mit jelent ez, mi lehet a megoldása. Izgi a mélykonzol világa, de mostmár tovább lépnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged