- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
Siriusb #3929 üzenetére
Fejlesztő és "pár" csomag karbantartója is. Persze ettől még nem biztos, hogy más fejlesztők is egyetértenek vele.
Nyilván attól is függ, ki mit ért minimalista alatt. De ha úgy nézem, igaza van (legalábbis részben), és egy Gentoo (vagy CRUX) nagyobb szabadságot ad, vagy legalábbis többet bíz rád alapjáraton.
Kinek mi.
-
F34R
nagyúr
válasz
Siriusb #3336 üzenetére
Sajnos ebbol meg nem derul ki a hiba igazabol. Csak annyi hogy kernel oldalrol toltve van az xHCI ami ha jol emlekszem az usb3-hoz kell.
Amugy legacy bios van fent vagy uefi?
(#3329) spammer
Figyelj az Xmonadot epp nem neveznem minimalistanak. Ott van a bspwm az mar inkabb.
Az abszolut lightweight az a swm ehhez kell desktop manipulation tool [link]De a FrankenWM sem piskota [link]
-
Siriusb
veterán
válasz
Siriusb #3236 üzenetére
Ez tényleg nem volt vészes, köszönöm mindenki hozzászólását.
Kernel paraméterben systemd.unit=rescue-val boot, netctl-ben átírtam az interface nevét, profilt újra engedélyeztem, net már ment is (a megfelelő modul szépen be volt töltve). Régi VGA driver gyalu, új fel. Modprobe.d és társai környékén körülnéztem, kivettem (legalábbis remélem) minden beállítást, ami az előző alaplaphoz tartozott. Initramfs újragenerál (na, itt szökött könny a szemembe, amikor még ki sem adtam a parancsot és már befejezte...
), oszt reboot. No meg persze a conkyrc-t kellett módosítgatni.
-
Istju
senior tag
válasz
Siriusb #3232 üzenetére
Az új hardvereknek telepíteni kell a drivert, ha szerencséd van, akkor -nomodeset boot opcióval, ha nem is a grafikus felületet, hanem valamelyik tty-t eléred, ha a neted ilyenkor működik konzolos módban telepítheted a megfelelő drivereket. Mindenképpen légy tisztában a régi és az új alaplapi eszközök meghajtóival. Különösen figyelj az ide vs ahci módra. Ha ide -ről (régi) ahci -ra állítod a vinyót valószínűleg új telepítés szükséges.Sok sikert.
-
qisqaqas
senior tag
válasz
Siriusb #3090 üzenetére
Ha értelmezed amit írtam akkor megérted, hogy a localectl nemcsak a locale beállítások kiírásáért hanem azok beállításáért is felel. Tehát: használd beállításra, valahogy így:
root@narancs ~ # localectl
System Locale: LANG=en_US
VC Keymap: n/a
X11 Layout: colemak
root@narancs ~ # localectl set-keymap colemak
root@narancs ~ # localectl
System Locale: LANG=en_US
VC Keymap: colemak
X11 Layout: colemak
root@narancs ~ #Lehetőségek itt persze nem érnek véget. Elég sok dolgot fel tud konfolni ez a cucc.
-
qisqaqas
senior tag
válasz
Siriusb #2971 üzenetére
Nem meglepő, bár engem az ikon és színvilág volt ami örök nyomot hagyott a retinámban.
Azontúl meg a floating WMek világa nem kötött le annyira, hogy széthegesszem úgy hogy nézzen is ki valahogy. Nem vagyon 100% elégedett de kárpótol hogy nem kell mélyretúrni egyszerű funkciókért.
-
qisqaqas
senior tag
válasz
Siriusb #2967 üzenetére
Attól függ mit nem szerettél benne. A felülete letisztultabb, szebb és átláthatóbb. Úgy képzeld el, mintha egy autót felújítanál: új fényezés, új motor, új üléshuzat de attól még autó marad.
Ha kicsit építő is akarok lenni:
Skype nem akart a systray-re mászni. (mint kiderült új specifikáció miatt) A probléma orvosolható a sni-qt és a lib32-sni-qt csomagok telepítésével.Az új KDE tetszik, rövid távon kiváltja az i3-at sok tekintetben. Ha hosszútávon meg tud maradni akkor lesz valóban sikeres nálam.
-
válasz
Siriusb #2620 üzenetére
Átneveztem, hogy vissza tudjam állítani később, ha kellene.
Fel is ment az xfce.Melyik tetszik? Kinézetre a Gnome 3.14, mert szép, letisztult. Használhatóságra a Cinnamon, Mate, és xfce között eddig nem láttam különbséget. Szerintem mindegyiknél tök egyszerű, hogy mi hol van.
Mondjuk nem most raktam fel az archot, szóvala gnome3 már szokás alatt van egy ideje, de valahogy a többi még mindig átláthatótt számomra. A Gnome inkább tabletes.
Az a gnome előnye, hogy oldalra tudok pakolni mindent; bal oldal dash (dash-to-dock), jobb oldalt Docky.
Elul felül semmi, hogy legyen hely a függőleges dolgoknak is. 16:9-en ez szerintem jobb, mint az alul felül sávok.
A másik háromból ezt hiányolom, bár ott is tuti meg lehet oldani, de a 2.4-es cinnamon-nál szinte minden kiegészítő arra panaszkodik, hogy nem kompatibilis verzió. A GNOme3-nél ilyet csak egyszer tapasztaltam, de arra jött a frissítés hamar. -
válasz
Siriusb #2605 üzenetére
$ pacman -Qo /etc/xdg/autostart/xscreensaver.desktop
error: No package owns /etc/xdg/autostart/xscreensaver.desktopEz azt jelentheti, hogy törölhetem?
Egyébként a file tartalma a következő:
[Desktop Entry]
Name=xscreensaver
Exec=/usr/bin/xscreensaver -no-splash &
Terminal=false
Type=Application
Icon=screensaver
StartupNotify=false
X-GNOME-Autostart-Delay=30
Categories=System;Display;GTK;. -
Istju
senior tag
válasz
Siriusb #2609 üzenetére
Ezért írtam azt is, hogy nevezze át. Ha valaki nincs tisztában a file -ok eredetével, az törlés helyett inkább nevezze át. Így szükség esetén bármikor helyreállítható lesz, de valószínű, hogy a fájl új verzióját a telepítés létrehozza, ebben az esetben a mentés esetén megmaradnak a régi beállításai. Különben köszönöm a helyreigazítást. :-)
Nem néztem utána, de valószínű, hogy ez a fájl hozza vissza az xscreensaver képernyővédőből a WM -et, mivel , most új DE kerül fel, ez a fájl a jelenlegi formában szükségtelen lesz, kivéve, akkor ha a régi WM-et szeretnénk használni. -
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #2574 üzenetére
Nejem gépére gnome-ot raktam , anyámékén xfce-t próbáltam. (egyik sem használja
, de nem a DE miatt )
Nem mondom, hogy nem lehetne megszokni részemről, de az openbox annyira be van állítva a kezemre, és olyannyira nem akarom változtatni, hogy egyszerúen nem találok indokot, hogy lecseréljem.
Igazából ezért gondolkodom folyamatosan az arch -> debian cserén, mert nem nagyon változik a gépem., akkor meg már ne érjen meglepi semmikor. De ez a fránya arch nem ad rá okot a cserére
-
-
-
válasz
Siriusb #2459 üzenetére
A /home mappa külön partíción van, de azonos winyón.
Eddig hibátlanul működött, sőt, este még kész is lett 4-5 letöltés.
Otthagytam az egészet, és reggel már a hiba fogadott.Elképzelhetőnek tartom, hogy a winyó elment aludni, és rosszul jött vissza. De ez csak tipp.
A sleep-wake szokott működni, és szabad hely is van bőven a lemezen.Este futtatok fsck-t.
-
Siriusb
veterán
válasz
Siriusb #2415 üzenetére
Valaki segítsen, mert nem tudok rájönni, miért nem csatolja fel az usb pendrive-okat.
journalctl:
arch kernel: usb 3-2: USB disconnect, device number 14
arch kernel: usb 3-2: new high-speed USB device number 15 using ehci-pci
arch mtp-probe[8086]: checking bus 3, device 15: "/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb3/3-2"
arch mtp-probe[8086]: bus: 3, device: 15 was not an MTP deviceudevadm monitor:
KERNEL[25189.012832] remove /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb3/3-2/3-2:1.0 (usb)
KERNEL[25189.013297] remove /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb3/3-2 (usb)
UDEV [25189.013940] remove /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb3/3-2/3-2:1.0 (usb)
UDEV [25189.023350] remove /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb3/3-2 (usb)
KERNEL[25192.621419] add /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb3/3-2 (usb)
KERNEL[25192.623231] add /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb3/3-2/3-2:1.0 (usb)
UDEV [25192.646433] add /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb3/3-2 (usb)
UDEV [25192.650856] add /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb3/3-2/3-2:1.0 (usb)udevadm monitor --environment --udev:
UDEV [25503.142003] add /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb3/3-2/3-2:1.0 (usb)
ACTION=add
DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb3/3-2/3-2:1.0
DEVTYPE=usb_interface
ID_FOR_SEAT=usb-pci-0000_00_1d_7-usb-0_2_1_0
ID_MODEL_FROM_DATABASE=CBM2080 / CBM2090 Flash drive controller
ID_PATH=pci-0000:00:1d.7-usb-0:2:1.0
ID_PATH_TAG=pci-0000_00_1d_7-usb-0_2_1_0
ID_VENDOR_FROM_DATABASE=Chipsbank Microelectronics Co., Ltd
INTERFACE=8/6/80
MODALIAS=usb:v0204p6025d0100dc00dsc00dp00ic08isc06ip50in00
PRODUCT=204/6025/100
SEQNUM=1852
SUBSYSTEM=usb
TAGS=:seat:uaccess:
TYPE=0/0/0
USEC_INITIALIZED=3115018
adb_user=yesEgyszerűen nem jelenik meg az eszköz a /dev alatt.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Siriusb #2374 üzenetére
Igen, a Pidgin működik, köszönöm! Egyre jobban meg vagyok arról győződve, hogy a Facebook állandó állítgatása fúrás-faragása lehet a háttérben. Olvastam, hogy aki ilyenbe belefutott, annál napokkal később helyreállt a dolog. Nem értem, hogy miért nem lehet ezt a kapcsolatot xmpp-n keresztül lekezelni kernel szinten, ha már beépítik az online fiókokat. Amit egyébként jó ötletnek tartanék. Szóval, Pidgin marad...
-
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #2286 üzenetére
egyenlőre egy scriptel (van benne 2 mount sor
) amit kézzel indítok..
tervezem az automatizálását az autostart-ban, de lusta vagyokAnnyi lesz majd a mount, hogy megpingelem a szerver és IP-jét és ha pozitívat kapok akkor felcsatolja.. Ezt időzítem 5-10 mp-re, és kb 2x 3x fut majd le ha nincs IP válasz.
Tehát max 30mp-ig próbálkozik.. (de ezt majd finomhangolom).
Még a jelszó nélküli mountot kell megoldani, de arra is van ötletem.lecsatolást a rendszer megoldja, mert addig nem kapcsol ki amíg le nem mountolja.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #2282 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy az "indulás" alatt azt értem, hogy feláll a grafikus felület is (lefut az autostart is, és feláll a skype meg a thunderbird ), bejelentkezéssel együtt. (azonnal beírom a jelszót).
Autostartban meg ez van: (ez sem lett változtatva telepítés óta):
## Dual-monitor
~/.config/screenlayout/duplamonitor
## DPMS - Display Power Management Signaling
## This is disabled by default to prevent auto-actions when
## the system is idle, such as screen blanking (10 mins) or
## suspending (1 hour).
xset -dpms; xset s off &
nm-applet &
## Basic compositing effects
#compton -CGb &
xcompmgr -C &
## Background
nitrogen --restore &
## Panel
(sleep 1s && tint2) &
## Startup
pasystray &
(sleep 1s && conky) &
(sleep 2s && conky -c ~/.config/conky/óra) &
## Optionally enable file manager in daemon mode for automounting
(sleep 1s thunar --daemon) &
numlockx &
thunderbird &
skype & -
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #2279 üzenetére
Előző vsz fals eredmény, mert már kb 2 órája megy a gépem.
Újraindítottam és egyből indítás után ezt kaptam:
18.426s NetworkManager.service
17.685s cups.service
10.891s colord.service
10.552s polkit.service
7.146s nmbd.service
3.091s alsa-restore.service
3.031s systemd-logind.service
2.020s smbd.service
1.605s user@1000.service
1.576s systemd-vconsole-setup.service
669ms systemd-udev-trigger.service
631ms wpa_supplicant.service
507ms sys-kernel-debug.mount
491ms tmp.mount
480ms dev-mqueue.mount
472ms systemd-tmpfiles-setup-dev.service
466ms systemd-rfkill@rfkill1.service
465ms systemd-rfkill@rfkill0.service
464ms systemd-backlight@backlight:acpi_video0.service
454ms dev-hugepages.mount
426ms systemd-backlight@backlight:intel_backlight.service
346ms systemd-fsck@dev-sda1.service
334ms ntpd.service
lines 1-23 -
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #2279 üzenetére
Kimenete:
32.827s man-db.service
25.524s NetworkManager.service
23.355s cups.service
7.460s nmbd.service
3.081s alsa-restore.service
3.070s systemd-logind.service
1.878s logrotate.service
1.826s shadow.service
1.709s systemd-vconsole-setup.service
1.686s smbd.service
1.615s colord.service
1.296s polkit.service
1.125s wpa_supplicant.service
686ms systemd-tmpfiles-clean.service
586ms tmp.mount
576ms sys-kernel-debug.mount
566ms dev-hugepages.mount
559ms systemd-udev-trigger.service
544ms dev-mqueue.mount
507ms systemd-tmpfiles-setup-dev.service
476ms ntpd.service
446ms systemd-fsck@dev-sda1.service
395ms systemd-remount-fs.service
392ms systemd-random-seed.service
358ms dev-disk-by\x2duuid cbf8e7e7\x2d3593\x2d4fc3\x2dacac\x2dd3ba9efac5b1.swap
290ms systemd-rfkill@rfkill0.service
271ms user@1000.service
261ms systemd-backlight@backlight:acpi_video0.service
248ms sys-kernel-config.mount
213ms systemd-update-utmp.service
198ms systemd-tmpfiles-setup.service
187ms rtkit-daemon.service
183ms systemd-journal-flush.service
171ms systemd-sysctl.service
150ms kmod-static-nodes.service
80ms udisks2.service
62ms systemd-udevd.service
59ms systemd-user-sessions.service
44ms home-dumber-adatok.mount
20ms systemd-rfkill@rfkill1.service
13ms systemd-backlight@backlight:intel_backlight.service
2ms sys-fs-fuse-connections.mountKezdem érteni...
Nyilván a NetworkManager.service, cups.service, nmbd.service nem tiltom le..
De mi történik ha a alsa-restore.service és a man.service letiltásra kerül?
(és az alsanál a RESTORE a kérdés) -
whbear
senior tag
válasz
Siriusb #2082 üzenetére
Tulajdonképp igazad van, nem fapados. Kicsit el vagyok kényelmesedve és mivel Windowson nevelkedtem a kezdetek óta, a 3-mas szériától a Win7-ig a teljes NT vonalon át. A Windows 8 miatt váltottam teljesen Linuxra, igaz foglalkozom Linuxszal 97-98 óta. Ezért valami hasonló kezelési módot keresek, amit talán a Cinnamon nyújt, sőt sokkal többet is és persze a Linux rugalmasságát. Ez a nagyszerű a Linuxban, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő összeállítást. Nekem most a Manjaro + Cinnamon nyújtja azt, hogy örömmel dolgozom rajta, nem azon gondolkodom hogy na, milyen másik asztali környezetet kellene feltenni, kipróbálni. Mert az Arch alap az régebb óta etalon. Nekem ez jön be, Neked amit szívesen használsz és ez így van jól. Olyan jó a Linuxod amit használsz, amennyire értesz hozzá szerintem
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Siriusb #2076 üzenetére
Én is nagy rajongója vagyok a minimalizmusnak. A lakásban a bútorok is minimalista dizájn szerint lettek válogatva. A kettőnk között az a különbség, hogy te műszaki alapon közelíted meg, én meg felhasználói szempontból. Nekem egyszerűen herótom van a menütől és az applikációk kategorizálásától. A Gnomeból kénytelen vagyok kézzel visszavenni a sallangot, ebben igazad van. Nem is lehet maradéktalanul, ebben megint. Viszont munkára is szívesen használnám, mert nálam minden általam használt alkalmazás futtatása egy kattintásra van. Jah, és nem kell menüben keresgélnem. Windows-t meg látni sem akarnék, de sajnos munkában muszáj lesz használni.
Át kellene nyergelnem az informatikára, a minőségbiztosítás kiakaszt
Szerk:
Isten látja lelkemet, kipróbáltam az Openboxot, de macera felépíteni. A KDE-től majd hanyatt estem pfff! Az xfce a Manjarón nem csúnya, inkább szép. A Cinnamon meg a Gnome2 forkja, tehát nem tetszik. Az én szempontomból minimalista KDE.
Annak idején, amikor először találkoztam a Linuxszal, az Enlightenment volt az egyik kedvencem a Gnome mellett. Próbáltam többet is akkoriban, de azok már múzeumi darabok, talán már nem is fejlesztik őket. -
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #2020 üzenetére
Gondolom...., csak nekem sanszos, hogy nem en voltam..
/etc/locale.gen:
#hr_HR.UTF-8 UTF-8
#hr_HR ISO-8859-2
#hsb_DE ISO-8859-2
#hsb_DE.UTF-8 UTF-8
#ht_HT UTF-8
hu_HU.UTF-8 UTF-8
hu_HU ISO-8859-2
#hy_AM UTF-8
#hy_AM.ARMSCII-8 ARMSCII-8
#ia_FR UTF-8
#id_ID.UTF-8 UTF-8
#id_ID ISO-8859-1
#ig_NG UTF-8
#ik_CA UTF-8
#is_IS.UTF-8 UTF-8a tobbi #-ve
locale:
[dumber@Gabor-Acer ~]$ locale
LANG=hu_HU.UTF-8
LC_CTYPE="hu_HU.UTF-8"
LC_NUMERIC="hu_HU.UTF-8"
LC_TIME="hu_HU.UTF-8"
LC_COLLATE="hu_HU.UTF-8"
LC_MONETARY="hu_HU.UTF-8"
LC_MESSAGES="hu_HU.UTF-8"
LC_PAPER="hu_HU.UTF-8"
LC_NAME="hu_HU.UTF-8"
LC_ADDRESS="hu_HU.UTF-8"
LC_TELEPHONE="hu_HU.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="hu_HU.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="hu_HU.UTF-8"
LC_ALL=valamint:
localectl status:
[dumber@Gabor-Acer ~]$ localectl status
System Locale: LANG=hu_HU.UTF-8
VC Keymap: hu
X11 Layout: n/a -
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #2013 üzenetére
Ki fogom probálni, ha gépközelben leszek.
Ugyanakkor ott a gond, hogy nem csak X alatt nem megy...
Általában terminál alatt szoktam használni. Ott minden jó volt. tty alatt már régóta észrevettem, hogy a kimenetekben nincs ékezetem. Nem foglalkoztam vele, mert gépelni ugyanakkor tudtam.
Most volt egy kis időm, és átnézem a colomb2 telepítési leírásában megnevezet fileokat. Minden rendben volt. Lefuttattam a locale-gen-t. Na kb azota nincs. Ugyanakkor ez előtt 10 percel frissitett kernelt is.
Lényeg, hogy most se tty, se X, se Xerminal alatt nincs magyar kiosztásom. Az y-z is rossz helyen van. -
Fritz Teufel
addikt
-
joecontra
addikt
válasz
Siriusb #1868 üzenetére
Siriusb
GParted-et azért írtam mert partíció klónozáskor ugyanazt az eredményt adja mint egy dd. Én dd-vel szoktam néha a rendszerpartícióról mentést készíteni lemezképbe (live media alól).
A GParted-et azért dobtam be, mert nem akartam a dd-vel bonyolítani a dolgot.tanulni is lehet belőle, vagy éppen jót röhögni rajta és kicikizni téged. Nekem bármely verzió bejön
Nekem csak az egyik.colomb2
GPT és dd-vel mi a helyzet?fdisk-ek és gdisk-et használok inkább
Nekem a cfdisk bejövősebb.bob.zxr
Mi van az emberekkel, mostanában egyből besértődnek? Meleg vam biztos
Valami bajom biztosan van ma. Lehet, hogy asmiley miatt. Valamiért nem bírom.
Üdv,
J -
BoB
Topikgazda
válasz
Siriusb #1868 üzenetére
"Either method will work even while the system is running. "
Fájlrendszer átméretezést gondolom nem nekem szántad mert az itt nincs. A futásidőben létrejövő fájlok pedig előbb létrejönnek mint azt észreveszed. Tapasztalat.
Nekem mindegy végülis. Mindenki úgy rabolja a saját idejét ahogy akarja. -
BoB
Topikgazda
válasz
Siriusb #1845 üzenetére
Már vártam hogy mi lesz ez a régi repó mert még nem hallottam ilyenről,
de akkor nem létezik.Update: van egy repó abban a wiki rollback oldala alapján úgy néz ki jelenleg 2013 augusztusig lehet visszamenni. Tehát nagyjából 10 hónapra visszamenőleg havonta lehet keresni a csomagok között.
-
-
Blum1866_2
tag
válasz
Siriusb #1716 üzenetére
fstab
Ezt a harmat irtam bele utolag
UUID=79ea7344-fa15-43de-b314-f280cb52d254 /mnt/Storage3 ext4 noatime,defaults 0 1
UUID=fbb7cb62-94d2-4678-a628-493872750cc1 /mnt/Storage1 ext4 noatime,defaults 0 1
UUID=1e00c4a4-53c6-469c-8329-66fd3ad347d7 /mnt/Storage2 ext4 noatime,defaults 0 1 -
Blum1866_2
tag
válasz
Siriusb #1711 üzenetére
Helyzet ugyanaz.
Itt valami rendszer szinten van nalam elrontva,ugyhogy hajnalban csinalok egy reinstallt.
Amugy hasznalok en egy ilyet: [link],hogy legyenek szep betuim. Ez bekavarhat?Egyszeruen lovesem sincs,hogy mi okozhatja a gondot mert terminalban mindenhol mukodnek az ekezetes karakterek ahogy kell csak az rTorrent tiltakozik ellene.
-
Blum1866_2
tag
válasz
Siriusb #1699 üzenetére
Valami tortent de meg mindig nem jo.
Most az rTorrent az ekezetek helyett ?-t ir. De mindegyik ekezetes karakterre.
cat /etc/locale.gen | grep -i '^[^#]':
hu_HU.UTF-8 UTF-8
hu_HU ISO-8859-2Terminalban a default encoding az: ANSI_X3.4-1968
Ha atallitom ISO 8859-2-re akkor ugyanott vagyok mint elotte.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Siriusb #1668 üzenetére
Hétvégén leformázom neki, van annyi hely a laptopomon, hogy tudjak mentést csinálni. Minden esetre, már nem mosom le magamról, hogy túlbonyolítom a dolgot és hogy nem értek hozzá... A winyó jó, a boltban használhatót adtak és én vagyok a béna, hogy nem tudom felmásolni a filmet. Mindegy, elfér rajtam...
-
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #1657 üzenetére
Hát a logokat hagyom
annyi időm nincs.. akkor inkább ARCH-ot teleptek
Még egy löket..
Felraktam a lxsession-edit programot.
Jobb oldalt látszik, hogy mely alkalmazások vannak autostart lehetőségen (ezek megegyeznek a /etx/xdg/autostart fileban lévő .desktop fileokkal ) és ezek közül melyek indulna el.
Bal oldalt egy olyan .desktop file van ami nem indul . Látszik, hogy a X-GNOME-Autostart-enabled=true nincs benne..
Tehát jó nyomon járok -
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #1655 üzenetére
Először a második részre.
Van ilyen fileom és ugyanezzel a tartalommal. Erre már bob.zxr is utalt.
Kipróbáltam. Természetesen működik és indul minden felhasználónál az home-ban lévő autostart előtt, majd az IS lefut.Ezzel nincs is baj, mert tiszta arch alatt ide kéne beírnom, és a parcellite még paraméterezhető is lenne.
Egyenlőre az foglalkoztat, hogy hogyan csinálja ezt a manjaro. (tudom.. hagyjam a fenébe az a rendszert és végre tegyek fel egy arch-ot.. jelzem.. felfogom, de kell még egy kis szabadidő, mert nekem még nem 20 perc
)
----
A /etc/xdg/autostart/parcellite-startup.desktop-ra.
Feltettem az arch-ra a parcellite-t, hogy lássam a különbséget.
A dektop file-t felrakta a teleptő az /etc/xdg/autostart/ könyvtárba.
Most az arch-on és a manjaro-n is létezik mindkét file.Újraindítottam a gépet (hogy ez se zavarjon be). Látod, hogy a bal oldali (arch) és a jobb oldali (manjaro) file ugyanazon tartalommal létezik, mégsem fut arch alatt (systray ikonokon jól látszik).
Szerintem valahol létezhet még egy variable a manjaron, ami engedélyt ad a .desktop filok indítására (feltéve ha a X-GNOME-Autostart-enabled=true létezik benne. Az arch meg egyszerüen csak az autostart fileok tartalmát figyeli...
Szerk: most látom, hogy az arch órája nem jó
-
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb #1653 üzenetére
reggel vsz be voltam rúgvatermészetesen amit lefuttattam az a grep volt. pontosabban:
sudo grep -r "parcellite" / > findparcelite.txt
Aztán visszanéztem a filet.sudo grep -r "parcellite" /etc-re a tartalom ez:
/etc/xdg/autostart/parcellite-startup.desktop:Icon=parcellite
/etc/xdg/autostart/parcellite-startup.desktop:Exec=parcelliteennyi és nem több.
~/.config -ra sem viszi túlzásba:
/home/dumber/.config/obmenu-generator/icons.db bináris fájl illeszkedikde be tudom linkelni a /srv, /usr-re is.
az srv-re üres a kimenet, a /usr-re:/usr/bin/parcellite bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/da/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/hu/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/nb/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/de/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/cs/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/it/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/sv/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/ca/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/es/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/pt_BR/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/pl/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/fr/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/ja/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/ro/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/applications/parcellite.desktop:Icon=parcellite
/usr/share/applications/parcellite.desktop:Exec=parcellite
/usr/share/pixmaps/parcellite.xpm:static char * parcellite_xpm[] = {
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Hálózati / IP kamera
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Milyen videókártyát?
- E-roller topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- További aktív témák...
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged