Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Siriusb
    veterán

Nekem az Openbox is tetszene, de macerás felépíteni. Jó ez a Gome nekem, a vas is elbírja bőven. Nekem nagyon tetszik, hogy minden ömlesztve egy helyen van benne, de nagyok az ikonok. Kicsit az Andoridra (na jó, nagyon) emlékeztet. Sokat használom tableten és hozzászoktam. Amit gyakran használok, azt kidobom Dash-ra. Igazából Dash-ról használok mindent, az 'Alkalmazások Megjelenítése' menübe csak akkor lépek, ha valamit mókolok a beállításokban. Szóval, szinte soha.

Szerintem ne keresgess, a Manjaro a legjobb. Azt mondtam, hogy az Arch-ot teszem fel, ha bekrepál a jelenlegi rendszer. Kicsit elgondolkodtatott a fenti eszmecsere a frissítésről. Nem nagyon szeretnék frissítésekkel macerálni naponta... ha az Arch-on szükséges, akkor a Manjaro fog visszamenni minimal installból.

Openbox-ot feltelepíteni egyszerű. Szvsz beállítani is. Hátránya annyi egy DE-hez képest, hogy néhány dologról magadnak kell gondoskodni a rendszer működésével kapcsolatban, pl. USB meghajtók automatikus csatolása.
    Viszont kapsz egy nagyon rugalmas ablakkezelőt, amit jól testre lehet szabni, s nem települ fel sok hülyeség, amire semmi szükséged sincs.

Kipróbáltam magam is néhány lehetőséget, de mivel alapvetően a minimalizmus áll közel hozzám, legtovább a Gnome 2-t használtam. KDE-től üvöltve szaladok el, pedig néhány hónapig az is fent volt (KDE 3.5), használtam compiz-t is, hiszen micsoda effekteket kap az ember, de ezek csak akkor nyújtanak élvezetet, ha csak hobbiból használja az ember a számítógépet. Hosszú távon, ha dolgozol rajt', sok időt töltesz el vele, nagyon zavaróak a csili-vili effektek. Ez az én meglátásom. Viszont mindenképpen érdemes kipróbálni mindenfélét, hogy lásd a lehetőségeket, kábítsd az odatévedőket. :) , s jót röhögj a MS-on, amikor pl. beharangozza, hogy micsoda grafikus csoda az Aero a Vistában, amikor a compizzal olyan látványos hatásokat tudsz elővarázsolni, amiről MS-nél álmodni sem mernek.
    Mindenesetre amióta a Gnome-shell elvette az életkedvemet (mondjuk bétaként is már felhasználója voltam), Openbox-ot használok, s nem hiszem, hogy szívesen lecserélném másra. Egyszerűség, funkcionalitás, rugalmasság.

Szerk.:
    Ne keltsétek már a pánikot az Arch-os frissítésekkel. Nincs semmi probléma. Általában semmi teendő nincs, néha kell a konfig fájlokat módosítani, amiben nagy segítség a vimdiff, vagy a meld, ha grafikus felület kell. Ha nagyon-nagyon ritkán tényleg komolyabb beavatkozásra van szükség, akkor az a hírek közt megjelenik, útmutatóval egyetemben. Egyébként meg itt is igaz, ami a linux-ra jellemző, el kell olvasni, hogy milyen üzeneteket ír ki egy parancs, nagyrészt pontosan megmondja, mit tegyél, vagy hol keresd a problémát, ha van.
    Ha egy program adott verziója hibás, amivel csak a frissítés után találkozol, jó eséllyel a fórumon már ott a megoldás, de akár downgrade-elheted is a csomagot a /var/cache/pacman/pkg könyvtárból.

Új hozzászólás Aktív témák