- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
-
cami][us
senior tag
-
elttiL
senior tag
Ezt a leírást nyomtattam ki magamnak, de a particionálásnál kicsit értetlen voltam. Kutakodtam a neten és megtaláltam a scriptes dolgot. Gondoltam ha ez ilyen egyszerű, akkor nem vacakolok step-by-step leírások követésével. Csak egy napra kellene működő archlinuxot feltennem valamelyik gépemre kipróbálni valamit. De akkor a linkelt leírást újra előveszem... Furcsa mód a letöltött 04.02-es verzió gyakorlatilag a live cd módban elhasal (nem futnak le a "dolgok"), megjelenik a root promt és kész, de még a root pass-t sem kéri hogy állítsam be, szóval szar, így maradnom kell a 02.04-es verziónál.
-
Istju
senior tag
Szia.
Bob már leírta a megoldást. kicsit részletezném.
beírod terminálba :
ip link shownálam a kimenet:
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN mode DEFAULT group default
link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
2: eno1: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state DOWN mode DEFAULT group default qlen 1000
link/ether 44:1e:a1:e4:25:2d brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
3: wlo1: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc mq state UP mode DORMANT group default qlen 1000Ez alapján az én hálókarim eno1, a wifikarim wlo1.
Nálam a systemd parancs:sudo systemctl enable dhcpcd@eno1.service
majd:
sudo systemctl start dhcpcd@eno1.servicenálad az eno1 -et cseréld a neked megfelelő adapterre pl_: eth0 . Persze az ip link show kimenete alapján.
Remélem elég szájbarágósra sikerült.-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged