- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
-
cami][us
senior tag
-
elttiL
senior tag
Ezt a leírást nyomtattam ki magamnak, de a particionálásnál kicsit értetlen voltam. Kutakodtam a neten és megtaláltam a scriptes dolgot. Gondoltam ha ez ilyen egyszerű, akkor nem vacakolok step-by-step leírások követésével. Csak egy napra kellene működő archlinuxot feltennem valamelyik gépemre kipróbálni valamit. De akkor a linkelt leírást újra előveszem... Furcsa mód a letöltött 04.02-es verzió gyakorlatilag a live cd módban elhasal (nem futnak le a "dolgok"), megjelenik a root promt és kész, de még a root pass-t sem kéri hogy állítsam be, szóval szar, így maradnom kell a 02.04-es verziónál.
-
Istju
senior tag
Szia.
Bob már leírta a megoldást. kicsit részletezném.
beírod terminálba :
ip link shownálam a kimenet:
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN mode DEFAULT group default
link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
2: eno1: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state DOWN mode DEFAULT group default qlen 1000
link/ether 44:1e:a1:e4:25:2d brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
3: wlo1: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc mq state UP mode DORMANT group default qlen 1000Ez alapján az én hálókarim eno1, a wifikarim wlo1.
Nálam a systemd parancs:sudo systemctl enable dhcpcd@eno1.service
majd:
sudo systemctl start dhcpcd@eno1.servicenálad az eno1 -et cseréld a neked megfelelő adapterre pl_: eth0 . Persze az ip link show kimenete alapján.
Remélem elég szájbarágósra sikerült.-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Spórolós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Trollok komolyan
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest