Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Necc

    addikt

    válasz Magnat #3167 üzenetére

    Ennek biztonsagi okai vannak.

    Ha vannak linux ismereteid: Minden alkalmazas kap egy teljesen egyedi UID es GID szamot, es egy automatikusan generalt /data/data/[alkalmazas.neve.pontokkal.elvalasztva] ami egyfajta "home" konyvtarkent funkcional az adott alkalmazas szamara. Ide irhat/olvashat, de mas alkalmazas mar nem lathat bele ebbe a konyvtarba, Ugyanakkor az alkalmazas futtathato fajljai is ide kerulnek, drawerbe kidobott ikonok, stb...

    Ha nem igy lenne, akkor a csokevenyes FAT32 particio nullaval egyenlo biztonsaga miatt (ez ugyebar a belso "SD") minden alkalmazas szabadon irhatna/olvashatna barmit (felturhatjak a nevjegyzeked peldaul).

    Ugyanakkor ott van a kizarolag olvashato /system particio is ami ugyebar a "ROM"-ot tartalmazza, de ugyszinten a belso tarhelybol kajal, es nem lehet spiccre kimeretezni, nehogy ez legyen a jovoben az oka annak hogy pl. nem lehet 4.0-rol 4.1 -re frissiteni.

    Van meg par kisebb particio is pl. /cache, de ezek meretbeli jelentosege mar elhanyagolhato.

    Ertelemszeruen megvan a particiokra osztasnak az elonyei is, hiszen ROM frissitesnel eleg csak a /system -et atirni, a felhasznaloi adatok a /data -ban megmaradnak igy a frissites nem jar adatvesztessel, ugyanakkor gyari alapallapotra is konnyu visszaallni, ugyanis eleg csak felszantani a /data particiot.

    Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

Új hozzászólás Aktív témák