- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
justmemory
senior tag
válasz mizoli #41447 üzenetére
Valószínűleg megad kezdetben magának minden engedélyt, de akkor ezeket ki kell kapcsolni. Nekem Android 11 van Samsungon és pl. a Play-nél el van utasítva pl. a helyadatokhoz való hozzáférés... Vagy pl. a helyelőzményeket is tudom tiltani, sőt törölni is... stb.
[ Szerkesztve ]
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
zolee0307
őstag
válasz justmemory #41449 üzenetére
Persze, egy csomó módon megfigyelhetnek, gyűjtenek adatot, nem akarok én fullra elrejtőzni, csak ha nem muszáj, akkor ne nézelődjenek utánam. Egyébként is ha kell rólam valami fizessék meg
Nem mondom, hogy microsoft szent, de a winnel aránylag el vagyok, egész jól beállítható, letakarítható. Androidon korlátosabb.
Keresőnek már régóta ducduckgo van nálam.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
crok
Topikgazda
válasz zolee0307 #41450 üzenetére
Akár magával az ADB/Fastboot tool-al is vissza lehet állítani de a gyári visszaállítás (factory reset, TWRP format data) is persze visszaállítja.
Akkor majd a végső app listád lesz a megmondhatója hogy mennyire leszel Google-től függő. Play helyett lehet használni nyugodtan F-Droid, Aurora Store, Aptoide, Yalp store-t vagy webről töltögetni / frissítgetni az appokat pl. APKMirrorről, APKPureról, UpToDownról.. vagy ha olyan appok akkor GitHub release oldalakról.. de ennyi év után ez így első ránézésre a sportszerű nehezítés kategória lesz neked. Előbb szétnéznék mennyire beszerezhetőek az appok amiket használnál. A duckduckgo egy egészen jó kezdet egyébként, vagy a Searx, a Qwant..
"Nem mondom, hogy microsoft szent, de a winnel aránylag el vagyok, egész jól beállítható, letakarítható. Androidon korlátosabb." - azért elég sokmindent lehet ezügyben tenni, mivel borzasztórégen használtál Androidot így szerintem nem annyira releváns se a kijelentésed se az alapod. Hogy példánál maradjak ha van root akkor pl. ez az XDA script és az app elég hasznos tud lenni, letilthatsz vele minden appból minden trackert és egyebet. Most az meg megint más kérdés hogy a nyitott bootloader mellé kelleni fog-e Magisk meg mindenféle rejtés, trükk, egyéb, etc.. az megint egy másik kérdés.
@justmemory: Nem látom értelmét az ilyen Android VPN-eknek mert max. picit megváltoztatja a "profilod" de igazából max. arra jó ha olyan szolgáltatást akarsz elérni ami innen alapból nem megy.. egyébként gondolj már bele, megbízol egy VPN szolgáltatóban amin az összes forgalmad átfolyik.. szerinted? Mikor kicsit több mint egy éve úgy felnyomták őket többedmagukkal hogy öröm volt nézni.
[ Szerkesztve ]
-
justmemory
senior tag
válasz zolee0307 #41452 üzenetére
Szerintem marhára nem nézelődik senki, hanem algoritmusok, bot-ok szépen profilokat alkotnak, értékesítik a felhasználók érdeklődési adatait, stb. Szerintem önmagában senkit nem érdekel, hogy elszaladtam 21.19-kor sörnyitóért a benzinkútra; az az érdekes, hogy melyik kútra és milyen nyitóért és milyen sört akarok vele kinyitni, esetleg autóval vagy gyalog mentem...
Btw. mióta a Jolla orosz kézben van, a Sailfish-ben megbíznál...?
Na de ez így már nagyon off, sorry...Android is pucolható, írtam is, hogy pl. LineageOS vagy MicroG. Persze app oldalról már véleményes.
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
zolee0307
őstag
-
justmemory
senior tag
egyébként gondolj már bele, megbízol egy VPN szolgáltatóban amin az összes forgalmad átfolyik.. szerinted?
Nézd, tök igazad van, mert ez is bizalmi kérdés; pont úgy, mint minden, ami az adatainkkal kapcsolatos (pl. felhő; vagy simán csak az, hogy elhiszem, hogy ha kikapcsoltam a helyadatok küldését, akkor az valóban nem küld semmit, stb.).
-
kasza blanka
aktív tag
Ha sokszor elrontom a feloldási mintát (mert törött a képernyő), akkor letilt?
Egyszer már sikerült feloldani, és legalább belső tárhelyről lementeni dolgokat, de most nem igazán megy. Vagyis szerintem jó mintát rajzolok a képernyőre, de nem oldja fel, és annyit tudok kivenni a képernyőről, hogy "...percen belül...", és pirosan világít az értesítési led.
-
crok
Topikgazda
válasz kasza blanka #41457 üzenetére
Ha törött akkor lehet hogy te épp úgy húzod az ujjad hogy "jó kellene legyen" csak kérdés hogy ebből a digitalizáló "mit lát".. igencsak nem helyeset. Nem emlékszem rá hogy letilt-e, szerintem olyan már nincs csak hogy sokáig várat (egy óra a max. talán amikor újra próbálkozhatsz).
-
kasza blanka
aktív tag
hajnal egyre, úgy 30-40 screenshot után sikerült az USB debuggingot bekapcsolni és klónozni a képernyőt
Mindezt úgy, hogy a képernyő jobb alsó sarkában látható valami, de ott is a jobb felső része és az se tisztán, hanem villódzva stb (állapotsor legalább, és a screenshot gomb, ha lehúzom a statusbart).MTP módot be tudtam kapcsolni pár próbálkozás után, aztán néztem a lementett screenshotot, hogy hova kell bökni a digitalizáló hál'istennek nem sérült.
Amúgy golyóálló volt ez a teló. A sokadik leejtés után lett egy repedés rajta, és akkor az üvegfólia is elkezdett morzsolódni, így lekerült, ez lett a veszte, mert 2.5m magasról esett járólapra képernyővel lefelé.
Az a baj, hogy nem nagyon van mostanában ilyen keskeny teló, talán a Mi 9 SE, de azt alig kapni használtan is, és csak 3000mAh és ohne jack.
Sunsky-on DHL-lel 9ropi lenne új képernyő, új USB modul (mikrofon is rossz), új gombok, új hangszóró, új kamera. -
kokokka
őstag
Sziasztok! Lányom telefonja tegnap reggelre meghalt. Bár szerintem csak tetszhalott, de nem bírom befleshelni. A kijelző teljesen fehér, középen a színes csíkkal, de innen nem megy tovább (semmi előjele nem volt). Most ott járok kb. két óra után, hogy ADB-ből fastboot reboot parancsot kiadva kiírta a teló, hogy Android One és alatta fut a kis színes csík, de ennél tovább nem jut. A MiFlash is látja a telefont, betöltöm a gyári ROM-ot, rányomok a flashre és meg is csinálja, de van egy gond : kb. két másodperc alatt lefut és kiírja, hogy success. Szóval valójában semmit sem csinál.
A fastboot boot recovery.img parancsra ezt írja :FAILED (remote: 'unlock device to use this command')
De nem tudom, hogy lehet kinyitni, mert semmilyen módszerrel sem sikerül. Tudtok ebben segíteni?
-
iceQ!
addikt
A minap vettem észre ezt: [kép]
Battery Historianba-ban kutakodtam egy kicsit és ez fogadott. GMS = Google Mobile Service? Ez mi lenne és miért fut folyamatosan a háttérben?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
törölt tag
Sziasztok!
ide [link] érdemes regisztrálni ? android-os témákkal is foglalkozik az oldal.
-
crok
Topikgazda
Ez egy process, nem egy package. A GMS kelleni fog mindenhez ami pl. Firebase értesítést használ vagy olyan API-t amihez kell a Google Play Services. Ennek a futása nem ok hanem okozat - és összefüggésében kell nézni, nem szabad elsőre így kiragadni. Azt kell megkeresni hogy mi az ami indította és nem engedte el - ha egyáltalán kellett volna, mert ugye ha van appod ami aktívan használja akkor miért lenne kilőve?
-
ksanc
őstag
Ez a Vanced microG process-nek tűnik. (com.mgoogle.android.gms, a normál gms process az a com.google.android.gms), ezek szerint nincs google services a telódon, mivel ez egy opensource megoldás arra, hogy használhass google szolgáltatásokat annak nyomkövetési, reklámozási adatgyűjtési sallangjai nélkül.
Legalább is ennek tűnik így hirtelen.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
A bootloader-t előtte nyitni kéne, írja is hogy nem tudja a recovery image-et bootolni mert ahhoz nyitott bootloader kéne. Ahhoz viszont működő rendszer, mert a fejlesztői menüben előtte be kell kapcsolni az OEM unlock-ot mielőtt a fastboot-os unlock-ot megcsinálja. A MiFlash-es két másodperc és success szerintem megint a kivételkezelés majdnem teljes hiánya miatt lesz.. nem végez az csak nem mondja hogy rossz. Ha ugyanezt csinálná nyitott bootloader mellett akkor általában az a baja hogy a fastboot ROM tgz nincs rendesen kicsomagolva és nincsenek meg a bat (sh) file-ok és az image-ek (a MiFlash semmi más csak egy wrapper a fastboot-hoz, lefuttatja a bekattintgatásoknak megfelelő .bat file-t, nézz bele a .bat vagy .sh file-okba, simán csak fastboot flash parancsok szépen egymás után, szoktam linux alatt fastboot-ból .sh-val flash-elni).
-
kokokka
őstag
nézz bele a .bat vagy .sh file-okba, simán csak fastboot flash parancsok szépen egymás után, szoktam linux alatt fastboot-ból .sh-val flash-elni
Na ezt nem igazán értem/tudom hogyan kéne kiviteleznem. Kicsit szájbarágósabban el tudod mondani?
Próbáltam ezt is :fastboot --set-active=b
Mert alapból a-n van, aztán egy unlockot, de semmi változás. Ha lefuttatom a getvar all-t (vagy a getvar unlocked parancsot) ott is csak azt látom, hogy (bootloader) unlocked:no
A fejlesztői menüben ezek szerint nem volt bekapcsolva az OEM unlock, de azt parancsorral (vagy bárhogyan máshogy) nem is lehet?
Ennyire még nem szívatott le telefon, pedig régen is sokat foglalkoztam ilyenekkel, bár nem vagyok egy mágus sem sajnos....Köszi, hogy segítesz!
-
iceQ!
addikt
ezek szerint nincs google services a telódon.
Note10+ Android 11-el, nem hiszem hogy ne lenne rajta google service
MicroG volt fent, de már töröltem, kellett a YT Vanced apphoz, viszont a MicroG és a Vanced is törölve lett.Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
crok
Topikgazda
Csak ezt nem én írtam Egyébként a Vanced-hez nem csak akkor kell MicroG ha be is akarsz lépni Youtube-ra, pl. kellenek a lejátszási listáid (akarod szerkeszteni?) meg látszanak a feliratkozásaid?
-
crok
Topikgazda
válasz kokokka #41472 üzenetére
Ahogy tordaitibi is mondja, a kör nagyjából be is zárult ha unlocked:no.. addig amíg nem yes addig a legfontosabb fastboot parancsok (amik most neked és|vagy a MiFlash-nek kellenének) nem mennek.. ami még eszembe jut az az, hogy szétszeded, testpoint-al [1] [2] EDL-be teszed aztán MiFlash & rendesen kicsomagolt fastboot ROM aztán hajrá.
-
iceQ!
addikt
Ja, látom. Reggeli kv előtt válaszoltam Sorry.
Amúgy nincs fent semmi, mert YT Prémium ingyens márciusig nekem.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
veterán
Az alábbiakban kérem a segítségeteket:
A telefonomon nagyon sok mindent beállítottam már de egyszerűen mobilneten katasztrófális a készenléti időm. Kb 2-3%-ot esik úgy, hogy hozzá sem érek a telefonhoz. Nagyon sok olyan app-ot amit nem használok, altattam a háttérben, illetve elvettem a tőle mobilnetet a háttérben. A bloatware-eket alapból kigyomláltam, mivel van root jogom is. Az mondjuk hozzátartozik hogy a térerő sem fényes, itt melóhelyen olyan jó közepes jelszint van.
Wifin alapvetően egész jó a fogyasztás standby-ban.
Csatolok egy android bugreportot. ( látni fogjátok, hogy megy egész nap a Macrodroid illetve Samsung Routines app...de ezeket használom is)
Köszi szépen előre is!Csak egészség legyen, meg térerő!
-
kokokka
őstag
Ott járok, hogy ezt az EDL-es témát megcsináltam. Látja is a telefont a MiFlash, sőt, el is kezdi flashelni (hello read packet), viszont kb. 5 másodperc után dob egy ilyen hibát :
can not read from port COM4
Ha másig USB-be dugom akkor másik portra dob hibát. Próbáltam már három kábellel is, ugyan ez az eredmény. A negatív eredmény ellenére mondjuk eddig még sose jutottam ezzel a telefonnal
-
MATEO6600
őstag
Hogy tudnám beállítani azt, hogyha egy zenei app sincs megnyitva, és a csatlakoztatott headsetemen megnyomom a play gombot, ne a gyári zenelejátszó induljon el, hanem pl Spotify?
-
crok
Topikgazda
válasz gyuri81 #41479 üzenetére
Azért vannak itt dolgok.. nagyon sokszor aktív a mobilrádió rész és nagyon összevissza váltogat. Ha ennyire nincs térerő az nagyon meg tudja keseríteni az életed mert merülni fog a készülék mint nyeletlen balta a Balatonban. Az sokkal nagyobb probléma lehet mint esetlegesen az appok. SIM cserén gondolkodtál már? Hátha "csak" régi és nincs még benne egy sor új technológiához cert. amit a közeledben lehetne használni.
De azért ezek is elég érdekesek:
Mobile Radio Activity Per App:
Ranking | Name | Uid | Duration / Hr | Count / Hr | Total Duration | Count
0 | com.facebook.orca|com.google.android.webview | 10185 | 4m50s67ms | 15.74 | 1h13m6.617s | 238
Ez a Facebook Messengerből megnyitott webview vagyis talán egy Messengerben küldött és onnan megnyitott linkről megnyitott böngésző.Kernel Wakesources:
Ranking | Name | Duration / Hr | Count / Hr | Total Duration | Total Count
0 | mmc0_detect | 3m16s267ms | 353.90 | 49m28.107s | 5352
Van microSD benne? Ki lehet venni egy kis tesztelés erejéig? Mintha gondja lenne a detektálásával (5352 kernelébresztés az nem kevés).App Wakeup Alarms:
Ranking | Name | Uid | Frequency (count/hr) | Count
0 | com.google.android.gm|com.google.android.webview | 10192 | 23.67 | 358
3 | com.facebook.orca|com.google.android.webview | 10185 | 9.06 | 137
Két app ami sokat ébred, a GMail és a Facebook Messenger, mindkettőben a legelső folyamat megy le sokszor, appból megnyitott böngésző folyamata. Cca. 2x annyi lehet a "fogyasztása" mint a Youtube-nak.Kamerahasználat - rendszerszinten, valami API-ból használja a kamerát, talán faceunlock?
Camera Use By App:
Ranking | Name | Uid | Duration / Hr | Count / Hr | Duration | Count
0 | ANDROID_SYSTEM | 1000 | 21s5ms | 22.68 | 5m17.662s | 343Meg akkor a Samsungos dolgaidat nem néztem mert azt mondod az eleve legitim - de azért elég magas számokat látok FYI. Azért annyit mégis hogy van valami Bluetooth kütyüd ami nagyon hosszan aktiválja a Bluetooth-t:
Sorted by BLE scan time:
Name | Uid | BLE scan time
SharedUserID(com.samsung.accessory.wmanager) | 10235 | 3h 26m 9s 535ms
GOOGLE_SERVICES | 10033 | 10m 11s 84ms
com.google.android.webview|com.xiaomi.smarthome | 10190 | 15s 535msSorted by BLE scan count:
Name | Uid | BLE scan count
GOOGLE_SERVICES | 10033 | 90
SharedUserID(com.samsung.accessory.wmanager) | 10235 | 18
com.google.android.webview|com.xiaomi.smarthome | 10190 | 9Azért érrdekes, hogy 18x van scan de 3.5 óra a scan time.. a Google valszeg' a helymeghatározás segítése lehet, 90 scan mégis csak 10 perc összfutás..
Többek közt azért is írom ezeket, mert doze mód nincs csak light (nincs deep egyáltalán, nincs elég ideig light doze-ban hogy trigger legyen) és merül akkor is mikor app nincs úgy nagyon aktívan futtatva, háttérfolyamat se, de sok a rádiós folyamat, ami elég sok energia..
-
crok
Topikgazda
válasz kokokka #41480 üzenetére
Így csináltad? Szétszedés után akkut lekötötted mielőtt a két test point-ot összezártad és úgy tartottad miközben az USB-t bedugtad? A Qualcomm HS-USB QDLoader port az eszközkezelőben rendesen megjelent és maradt is és nincs sárga felkiáltójel mellette MiFlash használata közben se?
-
Wikoo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus z300cg-s tablet, ami az asus feliraton túl nem tud menni, végtelen ciklusba kerül. Töltést felveszi.
Ezt meglehet vhogy oldani, vagy kuka?Békesség, boldogság! x)
-
crok
Topikgazda
válasz MATEO6600 #41481 üzenetére
Nem tudom a készüléked olyat tud-e de átprogramozhatnád a headset beállításoknál a gomb megnyomását. Esetleg automatizáló appok, mint pl. Tasker Topikja: [link] MacroDroid Topikja: [link]? Mondanám hogy tiltsd le a gyárit vagy egyszerűen állítsd át az alapértelmezettet, de a Spotify szerintem nem tud beülni alapértelmezett zenelejátszónak.
-
veterán
Nagyon szépen köszönöm, hogy utánanéztél a dolgoknak.
Ez valóban nem kevés hiba, tudtam, hogy valami nem kerek...1.SIM cserén gondolkodtál már?
Eddig vodás voltam, most mentem át a Telenorhoz, így új simet kaptam.2.Van microSD benne? Ki lehet venni egy kis tesztelés erejéig? Mintha gondja lenne a detektálásával (5352 kernelébresztés az nem kevés).
Persze, ki tudom venni. De akkor lehet haldoklik az sd kártyám??3.Kamerahasználat - rendszerszinten, valami API-ból használja a kamerát, talán faceunlock?
Igen, arra tegnap este jöttem rá, hogy Faceunlock ébreszti fel4.Két app ami sokat ébred, a GMail és a Facebook Messenger, mindkettőben a legelső folyamat megy le sokszor, appból megnyitott böngésző folyamata. Cca. 2x annyi lehet a "fogyasztása" mint a Youtube-nak.
Ezzel mit lehet kezdeni? Mit állítsak rajta?5.Azért annyit mégis hogy van valami Bluetooth kütyüd ami nagyon hosszan aktiválja a Bluetooth-t:
Igen, egy Samsung Gear 3 megy egész nap.6. Többek közt azért is írom ezeket, mert doze mód nincs csak light (nincs deep egyáltalán, nincs elég ideig light doze-ban hogy trigger legyen) és merül akkor is mikor app nincs úgy nagyon aktívan futtatva, háttérfolyamat se, de sok a rádiós folyamat, ami elég sok energia..
Azért az nem semmi hogy nincs deep sleep ( állítsam le a Macrodroidot és a Samsung Routines-t) Vagy ez édes kevés ?Csak egészség legyen, meg térerő!
-
crok
Topikgazda
Tudnád de nemigen fogod tudni, ahhoz kellene hogy fastboot parancsokat ki tudj adni mint pl.
fastboot erase userdata
fastboot erase cache
fastboot reboot..de bizonytalan hardvegombbal szerintem felesleges belevágni, szívtam ilyen készülékkel, random reboot-ok, random fastboot-ban vagy recovery-ben ragadás általában a vége mindig. Használhatatlan.
-
kokokka
őstag
A Qualcomm HS-USB QDLoader eszközkezelőben megjelenik, nincs felkiáltójel. Marad is végig, a hiba megjelenése után is rendben van. A videó ami alapján csináltam úgy mutatta, hogy akku leköt, pontokat összezár aztán elenged. Majd akku vissza, pontokat újra összezár és úgy is tart, amíg USB-n gépre nem kötöm. Csak ezután engedi el az összekött pontokat. Egyből meg is jelenik az eszközkezelőben is. Egyszerűen nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz gyuri81 #41491 üzenetére
1. ha eddig jó volt és a szolgáltatóváltás az egyetlen ami változott akkor cink, mert elég ramaty a lefedettség..
2. Egy vagy pár nap tesztelés erejéig vedd ki. Igen, lehet hogy a kontroller szarakodik.
3. akkor ez már nem igényel továbbiakat, eldöntöd kell-e neked.
4. Nem tudom, te nyitogatod meg a linkeket, nem?
5. Egy vagy pár nap tesztelés erejéig ezt is hanyagolnám.
6. Egy vagy pár nap tesztelés erejéig ezt is hanyagolnám.
Mondjuk így: mindet kapcsold ki vagy ne használd mondjuk egy napig. Meglátod egyáltalán ezek közt kell-e keresni a gondokat.. hogy jobb lesz-e. Aztán visszateszel a rendszerbe egyesével minden elemet, kontrolláltan, mondjuk félnaponta-egynaponta egy dolgot, hogy tudd melyiktől kezd el elszállni.
-
iceQ!
addikt
válasz gyuri81 #41491 üzenetére
és crok
2. probléma nálam is jelen van, pedig nincs is sd kártya a telefonban.
3. Nekem is van Faceunlock, ennyit zabálna?
4. Hasonló nálam is felhasználás, erre én is ránézek.
5. BL headsetem van, elengedhetetlen. BLE scann folyamatos, akkor is ha BT ki van kapcsolva.Ja és nálam is fut a routines, eddig nem harapott nagyot az akkuból.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest