Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Fall-N
üzenetére
A CyanogenOS sosem volt ugyanaz, mint a CyanogenMod, volt is balhé belőle, hogy céget csináltak a közösségi fejlesztésnek.
Egyébként szerencsére lehet olyan telefont választani, amit lehet nyitni. A OnePlus telefonok pl. ilyenek és elég nagy is mögöttük a közösségi támogatás. Őszinténszólva nem értem miért ragaszkodnak még mindig a gyártók a bezárt rendszerekhez. A legtöbb nagy gyártónak pl. szerintem kritikán aluli a szoftvere, de bizonyos esetben pl. a hardver miatt még lehet, hogy választanék is 1-1 eszközt. Ha nem lehet nyitni, akkor pl. biztosan nem veszem meg.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Van egy Honor 6x telefonom. Az összes névjegyem google címtárban van tárolva. Arra lettem figyelmes, hogy a névjegyeim közül el el tűnik pár. Volt amit kb 2 hete vettem fel és ma se híre sem hamva. Próbáltam a google címtárban a visszaállítást egy korábbi időpontra de semmi. Olyan mintha nem is léteztek volna. Ez mitől lehet?
Köszönöm
-
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Sztem mindíg azt a programot és OS -t kell használni, amelyik az adott feladathoz jobb.
-
válasz
Somatom
üzenetére
"Nekem ilyen gondom még nem volt a Puppy -val. "
Nekem meg igen, és a Gparted nem tudott olyan FAT32-es partíciót létrehozni hogy azt használni is tudjam.
"Ellenben az Win az SSD -t nekem sem engedte FAT32 -re formázni."
Ez így igaz, 32G-nál nagyobb partíciót nem támogat formázni GUI alól. Parancssorban természetesen igen, erről írtam hogyan kell.
"A 21. században ne kelljen már parancssorozni egy ilyen piti dolog miatt! "
Tudod hogy kimondottam csípem a stílusodat ée kedvelem a humorodat.
Tehát akkor a Windows az az OS amiben minden nap terminálozgatni kell és a Linuxon pedig zavarbaejtően széles a GUI alól macerálható dolgok sora.
Hm... Több év napi használatú Win-LinuxMint/Arch Linux után én ezt pont nem így látom. De Te tudod, biztosan így van."Aki egyszer használt már Gpartedet, az utána rá se néz a Win fapados partíciókezelőjére."
Ebben igazságod vagyon csakhát Windows alatt Gparted...? Mert a kollégának aki a segítséget kérte sajnos csak Windows rendszere van.Viszont, egy elvi síkú kérdés.
A GParted az ugye felfogható külső applikációnak.
Windowson pl. a MiniTool Partition Wizard szintén külső, ingyenes partícionáló szoftver és ezzel csomót kötsz, azt csinálsz amit akarsz a meghajtókon. Csak telepíteni kell. Ugyanúgy mint a GPartedet. Akkor hol itt a problem? -
fatal`
titán
Egyre jobban butítják a rendszert. Sajnos bizonyos funkciók még a custom romokba se kerülnek vissza, úgy kell visszamergelni.
Pl. nekem a network location mindig be van kapcsolva, a GPS, ha nem használom pedig ki. Ezért aztán kitkat óta mergelem a klasszikus GPS kapcsolót a forráskódba. Így aztán kénytelen vagyok magamnak buildelni a ROMokat
Sajnos folyamatosan dobálják ki a funkciókat. Cserébe kapunk égbekiáltó baromságokat a rendszerbe, mint a digitális jólét meg a többi idiótaság. -
crok
Topikgazda
válasz
Somatom
üzenetére
Nézd, azt a részét nem tudom már érdemben kommentálni, hogy miért vette egyáltalán ki a menupontot a Google az AOSP forrásból mert ez egy azok közül a húzások közül aminek a világon semmi értelme nem volt (de nemcsak szerintem hanem a világon minden fórum szerint.. de ilyen pl. a Pie-től behozott helyzetmeghatározásnál kivett "akkukímélő" mód is, amit pl. a LineageOS-ben simán visszatettek első körben) - de azt se tudom megérteni hogy a gyártók nem képesek visszarak(at)ni a programozóikkal.. Amíg van rá adb-vel beállítható változó addig ez egy 3..5 soros kód - mármint az a része ami hiányzik a SystemUI.ból, az az egy menüpont azzal a 3 rádiógombal.
-
crok
Topikgazda
-
Krystal_s
addikt
Android 9-en eltűnt a Wifi kikapcsolás alvó módban funkció. Nálam folyamatosan aktív és sokszor azt szeretném, hogy alvó módban kikapcsoljon. Vagyis én akarom eldönteni.
Érdekes módon külföldi oldalakon pont az ellenkezőjére panaszkodnak.
Tudtok erre valami megoldást? -
B. Tamas
aktív tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
A témát ezenel lezárom, ma bevittem a cégemhez az infósokhoz, 2 másik telefonon is meg lett nézve, formázgatták oda-vissza és a dolog fennáll, hogy minden más eszközön működik (pc, nyomtató, JBL), de Android nem zabálja meg. :/ Szóval ezzel ezt a témát elengedtem, kárba nem fog veszni a kütyü. Mégegyszer köszönöm mindenkinek aki próbált segíteni.
-
Gyula1111
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nemrég vettem egy LG K40 típusú telefont. Mindeddig nagy megelégedéssel használtam, mivel hosszú idő után végre egy számomra a legjobban testre szabható készüléket találtam meg benne.
Eredetileg 8.1 android volt rajta. Majd a Google a napokban váratlanul lefrissítette 9-es androidra. Sajnos nem kapcsoltam ki az automata frissítést időben. A lényeg, hogy az új android jól elcseszte a telefonomat. Nekem nagyon nem jött be ez a verzió, és szeretném visszaállítani a régit.
A factory reset sajnos nem segített, hiába csináltam meg kétszer is egymás után, felvállalva a teljes újbóli testreszabást.
Hogyan tudom visszaállítani a 8.1-et?
A segítséget előre is nagyon megköszönöm!
Üdvözlettel, Gyula -
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nekem ilyen gondom még nem volt a Puppy -val. Ellenben az Win az SSD -t nekem sem engedte FAT32 -re formázni. A 21. században ne kelljen már parancssorozni egy ilyen piti dolog miatt! Aki egyszer használt már Gpartedet, az utána rá se néz a Win fapados partíciókezelőjére.
-
válasz
Somatom
üzenetére
Tudom hogy antiWines vagy de az "ostoba" Windows alól én 1tB HDD-ket formáztam nemegyszer FAT32-re. A kollégának az a pendrive nem gömbölyű, valami bibije biztosan van, vagy nem komálják egymást a telefonjával.
A Linux sem fenékig tejfel, évek óta használom mindkét OS-t dualbootba napi szinten és a linuxmint.hu fórum 2 éve az én problémáimmal van tele, annyira jó a Linux.
Azért nem itt a PH-n adom elő a linuxos sirámaimat mert amikor évekkel ezelőtt beléptem itt a Linux kezdőknek topikba, a "barátságos és segítőkész" linuxos kollégák, élükön Ubyegonnal, 3 nap alatt aláztak porig és fikáztak szarrá mert tudatlan voltam, úgy menekültem onnan mint akit kergetnek. No komment.[Itt van egy problémám, pont FAT32 partícionálással kapcsolatban.] A Linuxminten 444tibi a nickem.
-
B. Tamas
aktív tag
Közben félsiker. A MiniTool Partition Wizard-al sikerült átformázni FAT32-re, de a telefon továbbra sem látja. Szóval sakk-matt.
Nincs több ötletem, ahogy már írtam jó lesz arhiválásra, a telóhoz meg veszek egy 64Gb-os komolyabbat. :/ -
B. Tamas
aktív tag
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Köszönöm, ez is csak exFAT-ra engedi.
-
Somatom
veterán
válasz
B. Tamas
üzenetére
128GB -os pendrive -om és mikroSD -im vannak. Mindegyik FAT32 -es. Sőt, egy 256GB -os SSD -men X86 -os Android van és azt is FAT32 -re formáztam. Mondjuk, én nem bohóckodok olyan ostoba oprendszerrel, mint a Win. Linux alatt Gparted -del bármit, bármire lehet formázni, nincsenek ilyen ostoba, Wines korlátozások.
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Sebaj, itthagytam a gépet hagy dolgozzon, közben bevásároltam. Viszont ez fogadott amikor haza értem pár perce:
Szóval 128Gb-ot nem lehet FAT32-re. :/ Most újra megpróbáltam exFAT-tal és NTFS-sel és semmi.
Szóval ez jó lesz filmes pendrivenak és rendelek majd egy 64GB-osat.33%-nál mentem el itthonról, nem tudom hogy lett a végére 0. Azért köszönöm szépen a segítő szándékot! Ezért szeretem ezt a fórumot.

-
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ez félelmetesen lassú.
1 órája megy és 27%-nál tart. Remélem működni is fog. 
-
csaabz
őstag
Köszi Mindenkinek!
Egyébként az mennyire elfogadható, "legális" a google részéről, hogy naponta kell letiltanom applikációkat és azok naponta jönnek vissza? Kinek lehetne írni ezzel kapcsolatban? -
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Egyszerű keresés (nem kisnagybetűérzékenyen):
pm list packages | grep -i "amitkeresel"Egyszerű oldalankéni listázással:
pm list packages | less
vagy (OS-től, környezettől függően)
pm list packages | moreCsak emiatt nem tennék fel egy plusz appot
ha már ott van az adb és úgyis használnom kell.
Ízlések és pofonok. -
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Utána (ha nincs root, ugye) így is úgy is kell az adb + egy PC és ha már úgyis kell adb akkor ott van a pm list packages, az az App Inspector is ugyanerre jó (na jó, ha nagyon akarom akkor PC helyett megoldom egy Magisk-al rootolt és USB host képes készülékkel + az adb Magisk modullal, volt már hasznos társ a mindennapokban : D
-
WhiteWalker
nagyúr
Én ajánlom mellé az app inspector appot ami ki listázza a telefonon lévő appok pontos nevét. Így nem kell keresgélni egyesével.
-
crok
Topikgazda
válasz
csaabz
üzenetére
Sajnos most nincs nálam Honor/Huawei készülék de szerintem ez is olyan lesz mint a Xiaomi-kon a Facebook "services" hogy külön app figyel rá hogy ezek fent legyenek és frissek legyenek. Hátha lesz valaki aki megnézi a rendszerappok listáját aztán ha megvan akkor USB debug + adb pm uninstall
-
csaabz
őstag
Hello!
Van egy új céges mobilom: Honor 20
Az elmúlt napokban sikeresen belaktam a készüléket, csak egy dolog van, amit nem tudok megoldani. Van két applikáció (youtube és fotók) amiket letiltok, kilövök, de mégis, naponta visszajönnek a telefonomra. Ilyet még nem tapasztaltam, egy kicsit idegesítő. Hogy lehet tőlük véglegesen megszabadulni?
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Hu köszi, holnap ki is próbálom. Remélem működni fog.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
-
válasz
B. Tamas
üzenetére
Tud a Win10 fat32 fájlrendszert még 1 terán is, bár Linux alatt egyszerűbb, de:
Windows,
alul kereső-->cmd
parancssorba -- diskpart ---enterItt:
list disk enter ---kilistázza a csatlakoztatott meghajtókat, jól jegyezd meg a pendrivét!! mert ez nem kérdez hanem végrehajt, ha esetleg a háttérvinyódat választod ki!!select disk enter-- itt kiválasztod a pendrivét, pl. select disk2
select partition enter--itt értelemszerűen a pendrive 1 darab partícióját választod
format fs=fat32 enter
Ha kész, jelzi, completed, succesfully. -
B. Tamas
aktív tag
Sziasztok.
Vettem egy Kingston 128Gb-os microUSB-s pendriveot amit csak arra használnék, hogy a telóról időnként biztonsági mentést készítsek. Viszont nem látja a telefon (Xiaomi MI9 Android 10). Rádugtam, de semmi. Sem a beállításokban nem jelenik meg, sem a készüléen lévő 3 féle fájlkezelőben, még a formázást sem dobja fel. Gondoltam az exFAT nem tetszik neki, átformáztam NTFS-re (Win10 alatt), szintén semmi. Másik, 32GB-os és kisebb pendriveokat mind lekezel legyen rajta bármilyen partíció. Ötlet? Vagy rácsesztem?
Másik topikban annyit írtak, hogy létezik tán valami progi PC-re ami megoldja ezt a problémát, de a google csak a sima partícionáló appok tömkelegét dobálja fel bárhogyan keresek rá. -
crok
Topikgazda
Aki úgy érzi érzékeny arra hogy az adatot és|vagy az APK-t közkinccsé lehessen tenni az eleve letiltja ezt - úgyhogy kb. pont azok az appok amiket akarnál általában úgyis le vannak tiltva.
"A "kinyitás" .alatt azt érted, hogy a két gomb nyomásával bootolok ebbe?" - nem, a "nyitás" itt a bootloader nyitását jelenti, attól a két gombtól még nem fogsz tudni se elindítani se flash-elni olyan dolgot ami nem gyári, neked pont az kell hogy bármit rátehess - erre kell "kinyitni" a bootloader-t.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Lehet másnak normális a problémám, de nem találtam rá megoldást még. Szóval adott egy androidos telefonon, gyári gmail appal és harmadik féltől származó levelezővel.
Alapból úgy lenne a dolog, hogy a gyári gmail levelező appal csak a saját két gmailes fiókomat használom.
Viszont a céges gmail fiókot is fel kell vennem a naptár miatt.
Továbbá mivel céges telefon, a harmadik féltől származó programmal, manuális szinkronizálással a céges leveleket kezelem.
A gondom az, hogy hiába van a céges fiókoknál a szinkronizálás csak a naptárhoz bepipálva, a gyári gmail levelező appban a céges levelek és fiókok is ott virítanak.
(Bár mintha eddig ez nem lett volna... csak pár napja. )
Hogy tudnám úgy felvenni a céges gmail fiókokat, hogy a levelező appban ne jelenjenek meg az emailek és ne legyen egy nagy közös katyvasz? -
sanyek2
senior tag
Üdv!
Vettem egy galaxy s7-et és az előző tulaj nem jelentkezett ki a google fiókjából, és most a recovery módból való factory resettel benyalt nekem a google, mert az "illetéktelen kísérlet történt az eszköz gyári beállításainak visszaállítására" hibaüzenetet írja ki.
Én magam először találkozok ezzel a hibaüzenettel, csak utólag tudtam meg, hogy ki kellett volna lépnem.
Keresgéltem és találtam is ezt azt, de ezek mind mókolós megoldások, több, bizonytalan helyről származó programok letöltésével oldják meg a problémát.
Hogyan tudok ezen továbblépni?
Odinnal és stock rommal szerintem ugyan tt lennék. -
crok
Topikgazda
válasz
PitLee
üzenetére
Ez nem furcsa, az a menüpont nem összesítő hanem átlag statisztika. Amúgy imho semmi értelme, a nem használt RAM elfecsérelt RAM. A pillanatnyilag (valóban) futó dolgokat a fejlesztői menüben általában minden ROM-ban meg lehet nézni.
Az akkupotimalizálásban kikapcsolás a doze alól kivételezést jelenti egyébként (ezeket az appokat nem akarja majd kényszerpihentetni és várni a maintenance window-ig) meg nem akarja majd bezárni olyan hamar mikor megnő a memory pressure (pl. nagyobb appok indítása egyszerre).
-
PitLee
őstag
Köszönöm a segítséget, közben találtam ilyen lehetőséget, Alkalmazások-->fogaskerék--->Akkumulátoroptimalizálás
Itt próbára kikapcsoltam az Android rendszer, Böngésző, Launcher3, Gbord-nál az optimalizálást és tesztelgetem mit mutat. (így elsőre jól reagál, de majd meglátjuk)Ami még furcsa, hogy memória használatnál csak ilyen 3 órás összesítő van, lehet ez lenovo ficsőr vagy nem tudom, nem vagyok naprakész android terén, de volt egy 4.2.2 droidom azon ha jól emlékszem pillanatnyi használat volt, így ha kevés volt a RAM akkor kilehetett lőni pár nem használt alkalmazást.
-
crok
Topikgazda
válasz
PitLee
üzenetére
2 dolog szokott lenni:
- 1GB RAM-od van, az baromikevés.. az LMK szerintem dobálja kifelé az appokat mintha nem lenne holnap és indításnál így sose cache-ből indul vissza hanem nulláról. Valamint file cache-re is kevesebb hely van.. és zRAM-ra is kevesebb a RAM.
- 1GB RAM-od van, az baromikevés.. így rengeteget kell dolgoznia zRAM-ba vagy zRAM-ból vagy oda-vissza és az bizony CPU ciklus igényes.
A lekapcsol ezt-azt pedig az un. Doze mód amúgy.
Lentebb veheted az LMK értékeket hogy kevésbé agresszíven darálja ki az appokat meg kikapcsolhatod a zRAM-ot (esetleg kevésbé swap-elésre hajlamosra állíthatod). De ettől még 1GB RAM van benne (a rendszernek pedig így is úgy is kell a RAM, file cache-nek is) és a leírtakhoz amúgy is kell root. Egyes appok indítási idejét amúgy maga a launcher is befolyásolja. Vagy vissza Android 5-re. -
PitLee
őstag
Van egy Lenovo Yoga 3 8" (YT3-850M)
Az 5.1.1-et frissítettem 6.0.1-re
Olvastam, hogy a 6.0.1 elvileg hú, de erőforrás kímélő lekapcsol ezt azt ha nem használod..ect, nem tudom erre vezethető e vissza, hogy minden alkalmazás indítás használat késéssel jár.
Ez a "biztos megnyomtam nem csinál semmit, ó várj valami lesz" érzés, tudom nem egy acélos eszköz ez a tablet, de nem lehet a 6.0.1-ben állítani valamit ? -
-
Cruising6
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy fehér háttér beállítása miatt nem látszanak a fehér ikon feliratok.
Biztos valami egyszerű dolog lehet, de sajnos nekem egy óra kevés volt hogy rájöjjek hol lehet állítani az ikonok feliratának a színét.Köszi ha valaki leírja nekem
-
WhiteWalker
nagyúr
Volna egy autós transzmitterem ( Roidmi 3S) és az a problémám , hogy ha telefonálok , akkor a 3 opció közül - telefon kihangosító , telefon mikrofon, bluetooth hangszóró , az utóbbira ( ez lenne a Roidmi) nem engedi át kapcsolni. Hiába rakom át , egyből vissza teszi az első kettő valamelyikére.
A másik kettőre gond nélkül át tudom állítani. Vezetés közben pont az lenne a lényeg , hogy Roidmi-n keresztül az autó hangszóróján halljam a másik felet.Minden be van a BT-n kapcsolva , névjegy , hívás stb. , ennek ellenére mégsem működik.
A telefonon EMUI rendszer fut.Ahogy kerestem ,más is kérdezte:
-
válasz
energomatt
üzenetére
Ha jól van megírva az app, akkor nem.
-
energomatt
őstag
Mobil csere esetén (Galaxy S4-S8) átvihető-e esetleg egy olyan telepített program, ami minden telepítés esetén más-más kóddal lehetne telepíthető? Új telepítéssel is megoldható lenne, csak nagyon macerás, mivel levélben küldenének ki új kódokat külföldről.
-
WhiteWalker
nagyúr
Az orange twrp vagy a sima twrp ha már fent van , akkor bebootolsz a recoverybe és ez fog betöltődni ( kettő közül valamelyik, amelyiket felrakod) , nem a gyári.
Majd innen tudsz rootolni...
De szerintem a YT-n találsz millió " how to install twrp Meizu Note 8" videót.A BL nyitás folyamata fentebb van linkelve.
-
mzso
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
És utána már csak az orangefoxos guideból a how to rootlépései maradnak? (Ehhez mindenképp kell a twerp?)
A "kinyitás" .alatt azt érted, hogy a két gomb nyomásával bootolok ebbe? -
mzso
veterán
Lehetetlen? Mit csináltál eddig?
Kerestem, de nem találtam semmi hasznosat. (Általában gyorsabban megy, hogy ha az ember már tudja mit, hol és hogyan kell keresni.
)Egyébként kifejtenéd a folyamatot nekem bonyolultnak tűnik. Az X5 Pro-mnál csak annyiból ált, hogy recoveryből telepítettem egy update.zip-et amit a fórumban megosztottak. (Vagy korábban a Kingroot automatán rootolta. De cserébe néha reklámokkal zaklatott)
"Lehet mókolni, persze, csak amit csinálni szeretnél (adb backup) pár éve már nem megy minden app-al és a fejlesztőn múlik mi megy és mi nem"
Hmm... direkt hozzáférést nem lehet valahogy szerezni a belső tárhelyhez PC-n? És manuálisan módosítani tetszőleges fájlokat, mappákat?
-
crok
Topikgazda
Lehet mókolni, persze, csak amit csinálni szeretnél (adb backup) pár éve már nem megy minden app-al és a fejlesztőn múlik mi megy és mi nem. Olvasd el ezt a hozzászólásom.
Lehetetlen? Mit csináltál eddig? Nem teljesen értem, picit keresgéltem (esküszöm nem több, mint 5 perc) de van hozzá nem-hivatalos 3.3.1-es TWRP (ami a legfrissebb is egyben) van OrangeFox is, van leírás is. Ha már nyitott a bootloader minden van. A nyitás annyira nem tűnik veszélyesnek, ahogy olvasom QPST-vel előtte körbe kell abajgatni majd egy fastboot oem unlock. Ezután csak a TWRP, egy "lazyflasher" meg egy Magisk kell és megvagy.
-
mzso
veterán
"Nem fog menni.. (hacsak nem egy Android 5-re akarsz visszaállítani)"
Hogyhogy? Már nem lehet USB hibakereső módban molyolni az androidban?
(Vagy te usb tárhely módra gondoltál? Azt az 5-ös után vették ki belső memóriához?)"de mi volt a gond a rootolással?
"Lehetetlen a jelek szerint... Nem találtam semmilyen módot amivel rootolhatnám a Meizu Note 8-omat. Pedig kipróbáltam jó pár kevésbé bizalomgerjesztő rootoló programot is.
-
mzso
veterán
Helló!
Mivel a telefonom rootolásával kudarcba fulladtam érdeklődnék, hogy lehetséges-e alkalmazásokat adataikat elmenteni visszaállítani PC-ről? Vagy ne adj Isten Titanium Baackup mentésből. Ha igen, akkor hogyan? Van ilyenre PC alkalmazás?Esetleg manuálisan fájlok/mappák másolásával, ha máshogy nem?
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
kiraly.andra
üzenetére
Hát pedig de, a Windowsban van FTP szerver.
-
szimi57
őstag
Kösz mindkettőtöknek, működik.
-
energomatt
őstag
válasz
kiraly.andra
üzenetére
Igen, már ezzel próbálkozom.
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Az Android gyárilag nem tartalmaz FTP szervert (de a Windows sem, és szerintem az iOS sem), a telefon ilyen módon történő eléréséhez telepítened kell egy megfelelő alkalmazást.
-
energomatt
őstag
Ezeken a bejegyzéseken felbuzdulva, létrehoztam egy újabb FTP kapcsolatot a PC Total Commanderben, mivel azt más eszközökhöz amúgy rendszeresen használom. A mobil IP címe nálam fix, viszont kapcsolathívási hibaüzenete kapok. Passzív kapcsolat van beállítva a név és jelszó üresen van hagyva. Mit kellene tennem? Belső wifi hálózaton vagyok, minden egyéb eszközt elérek FTP-n, többnyire lan-on.
-
szimi57
őstag
Sziasztok. Jelenleg Ftp kapcsolatot használok Wifi hálózaton keresztül a teló és a PC között. A gondom az, hogy a telón lévő kliens legtöbbször más IP cimet ad, ilyenkor a PC-s TC-ben mindig át kell irnom. Kezdem unni, keresném a megoldást.
-
brd
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem tudom, azon a telefonon (jól) működik-e, de Nacho Notch — Notch Hider. Persze kell hozzá az a "rajzolhat egyéb appok fölé" (vagy valami hasonló nevű) jogosultság (kéri magának, csak ha valamiért ez nem jönne szembe).
-
mzso
veterán
Hogy bírok USB-n működésre egy Meizu telefont?
Drivert nem látok, mtp nem megy, usb tárhely mód meg nincs. (Pedig ez utóbbit egy sz*ros Nokia butafon is tudta alapból, de android az már nem...) -
mzso
veterán
Helló!
Root-ot Meizu Note 8-hoz hol találthatok?
Van egy megbízható hely roothoz, recovery-hez, supersu-hoz ehhez a telefonhoz?Vagy próbálkozzak olyannal mint a Kingroot? (emlékeim szerint időnként reklámozott nekem)
-
törölt tag
Nokia 6.2-nél van rá valami mód, hogy sötét sávot tegyünk oda, ahol a notch van? (Android 9)
-
csongi
veterán
válasz
scott_free
üzenetére
Masik telefon.
7.0 val adtak ki, ha jol latom, gyarilag nem is jott ujab, hegesztet romot meg nem csinaltak ra. MT6580, orulj, hogy egy giga rammal elcsorog rajta a 7.0. -
scott_free
senior tag
Sziasztok,
ha egy telefonon Android 7.0 van, akkor azt lehet valahogyan frissíteni 7.1-re? (Blaupunkt SL04, és ha a "rendszerfrissítés"-re nyomok, akkor azt írja, hogy naprakész)
Vagy ha a gyártó hivatalosan nem adta ki, akkor nem?
Köszi! -
cibus
senior tag
Sziasztok.
Benyeltem valami magyar postás pop up felugró vírust vagy mi a sz*rt. Kib*szott idegesítő!!! 5-10 másodpercenként folyamat rezeg a teló. Hogy a francba lehet leirtani?
6.0.1 MMB29M
MIUI 10 GLOBAL 9.1.17. fejlesztői
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Új Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR i7-13700H 14mag 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Apple MacBook Air 13" M4 (2025) 16GB / 256GB ezüst
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nincs több ötletem, ahogy már írtam jó lesz arhiválásra, a telóhoz meg veszek egy 64Gb-os komolyabbat. :/
Szóval 128Gb-ot nem lehet FAT32-re. :/ Most újra megpróbáltam exFAT-tal és NTFS-sel és semmi.
Másik topikban annyit írtak, hogy létezik tán valami progi PC-re ami megoldja ezt a problémát, de a google csak a sima partícionáló appok tömkelegét dobálja fel bárhogyan keresek rá.
"