- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
válasz w.miki #37197 üzenetére
Érthető ez valóban így van, 5,5" manapság már mininek számít. Hogy mire jó, placebo, semmire. S4 miniben sajnos nem vagyok jártas Custom ROM-ok terén. Én mindenképpen valami ismertebb LOS vagy hasonlóból választanék és 6-os droidnál biztos nem mennék feljebb (de inkább csak 5-ös). Nyilván te is érzed, hogy legfeljebb csak néhány hónappal, fél évvel hosszabbítod meg az életét.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
w.miki
veterán
válasz darvinya #37198 üzenetére
Milyenek a Go app-ok? Tényleg használhatóak, vagy már nagyon ki vannak herélve? A térképről nem olvastam jókat....
Láttam LineAgeOS_Go 15.1-et rá.
SD-s bővítés akkor felejtős?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
válasz mobilizmo #37196 üzenetére
Sajnos nincs ekkora méretű okostelefon ma már. Csak péklapátokat gyártanak.
Ezért szeretném továbbra is ezt használni.
Mire jó akkor, ez a formázás belső tárhely opció az újabb droidokon? És azok közül melyik verzió az ajánlottabb?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
mobilizmo
addikt
válasz w.miki #37195 üzenetére
Ez nem igazán működő alternatíva. Valójában például a /data partíció nem "költözik át", ami jellemzően okozza végeredményben a hely elfogyását. Sajnos egyetlen megoldás új telefon vásárlása, de a minimum a 64 vagy inkább 128 GB tárhely! Ez manapság már nem olyan extra feature, ami megdobná az árat.
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Adott egy S4 mini, android 4.4. gyári rendszer, 8GB tárhely.
A tárhely nagyon kevés, hamar feleszik az alkalmazások.
Android, 5, 6, 7, 8, 9? tud olyat, hogy SD kártya formázása Belső tárhelyként.
Custom FW-ként van is ilyen ROM az S4 mini-re.
Ez működik is? Akár 64GB tárhely is lehet egy telefonon, ha akkora SD kártyát rakok bele?
Futnak onnan alkalmazások?
Melyik Android rendszert telepítsem rá? Melyik az ajánlott?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
makoss
veterán
Üdv!
Az értesítési sávban gyakran jelenik meg nekem, hogy a Mi Cloud tárhely megtelt:
Hogyan tudnám ezt egyszerűen megnyitni, változtatni rajta, és törölni rajta ami nem kell?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Fred23
nagyúr
A 2d rendering GPU-ra kényszerítése szerintetek 1440p és Adreno 540 esetén javítja az üzemidőt, vagy rontja? Szerintem bármelyik igaz lehet, vagyis egyik opcióra se mernék fogadni letesztelés nélkül.
-
-
-szabi-
addikt
Épp futtattam az "Addons detector"-t, mikor felugrott a reklám.
Ebből semmit nem detektált.
Jöhet a következő. -
Laby
őstag
Sziasztok!
Bocs, előre is a kezdő kérdésért.Hosszú évek iPhone használat után Android-ra váltásra került a sor.
Nem tudok dönteni alapvetően 2 (3) készülék között, és mivel az Android rendszerhez meglehetősen ostoba vagyok egyelőre, ezért gyakorlati tapasztalatokra lenne szükségem.Note 9 és Mate 20 pro (esetleg P30 pro) között kellene döntenem.
Kevés android tudásom nem terjedt ki arra, hogy hiába android még azon belül is márkánként eltérő a rendszer.
Huawei rendszere tetszik, hogy hasonlít az iOS-re, de sokat olvastam róla hogy szoftverhez nem ért a cég, és tele van bugokkal és nem sikerül soha optimalizálni a dolgokat.Samsung nem tetszik annyira, de az meg stabilabbnak tűnik.
A Huawei mennyire élhető? Jóval jobban tetszik akár a Mate, akár a P széria csúcsa, mint a Note 9, de félek hogy a stabil iOS után megutálom ha akad, kifagy...stb. a rendszer.
Kell ettől félni, vagy annyira azért nem kell temetni a Huawei rendszerét?Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
eclipse19
senior tag
Ezért van a mobilokon a közelség érzékelő (proximity sensor), ami kikapcsolja az érintőkijelzőt, amikor az arcodnál van a telefon.
Így nem tudnak megtörténni az említett dolgok.Ezek szerint nálad ez valamiért nem működik vagy ki van kapcsolva.
Át kell nézni a "Beállítások"-at és a telefon alkalmazás beállításait, hogy kapcsolható-e.
Ha ott nem, akkor max szervíz menüben vagy hardveresen elromlott.Korábban nem volt gond?
[ Szerkesztve ]
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
eclipse19
senior tag
válasz -szabi- #37178 üzenetére
Attól, hogy egy app reklámokat jelenít meg még nem malware, ez pedig azokat keres. Az utoljára telepitett és a gyakran (vagy állandóan) futó alkalmazások közt kell szétnézni. Ott lesz közöttük.
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
rendon
tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre teszem fel a kérdésemet. Vettem egy használt Samsung Galaxy S8 plus telefont.
Másnap feltűnt hogy az akumlátor kapacitásnál 3000 mAh ír, a modell számra meg, SM-G950F, ami a sima S8 adatai. Mint kiderült, akitől vettem a telefont, a sima S8-ra való Android 9.0 rakta fel rá, és ezért írja ki a sima S8 adatait. A kérdés hogy, hogyan tudnám vissza rakni a gyári S8 plus Android 9.0? -
crok
Topikgazda
válasz -szabi- #37178 üzenetére
Van hogy ilyesmivel keresnek meg ismerősök.. Ami nálam beválik általában:
AppBrain Ad Detector
Addons detector
AIO toolbox-hoz add hozzá az Ad detect plugint és keress rá azzal.
Ezek azért nálam mindig működnek.
Ami a reklámokhoz az appnak még kell az pl. az appokra rajzolás mint jogosultság (meg a system_alert_window), én azt is megnézném mi kért jogosultságot erre ami szerinted nem oda való (Facebook Messenger pl. kér de nyilván nem az csinálja..).[Itt] van pár app ami pl. lockscreen-re is tesz ki mindenfélét..
-
mobilizmo
addikt
válasz -szabi- #37171 üzenetére
Ezeket a típusú hirdetéseket (még) jellemzően csak a játékprogramok, a wallpaper "szolgáltatók" és a rendszer karbantartását hirdető "cleaner" esetleg átverős security appok dobálják. Ha mind az ötven valahány appod ebből a gagyi tengerből való, az szívás.
Egyébként az szerinted mennyire elegáns megoldás, hogy ha már sikerült valami gagyit beszopni, akkor nem megkeressük, hanem inkább telepítünk egy esetlegesen másik gagyit ami azt ígéri majd ő eltakarítja.[ Szerkesztve ]
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Elnézést ha rossz helyen kérdezem,de meglehet azt oldani,hogy telefonálás közben a fülem/halántékom ne tudja lehúzni a felső csúszkát majd random repülőmódba tenni magát vagy adatkapcsolatot kapcsolja ki vagy bármit ami a lenyílón van?
Egy HTC és egy Samsung telefonról van szó.
Azért gondoltam itt kérdezni,hátha egyszerű beállítás kérdése az egész.Mr.Brightside
-
eclipse19
senior tag
válasz -szabi- #37165 üzenetére
Nálam, egy pár napja, ha kinyitom a hűtőt, valami büdöset érzek.
Hogy tudnék ettől megszabadulni?Tréfát félretéve:
Megkeresed a programot, ami feldobja a hirdetést és
- letörlöd vagy
- letiltod az internet hozzáférését vagy
- megveszed a reklám-mentes változatot.Vérmérséklet illetve szükség szerint.
[ Szerkesztve ]
-
tekes
tag
Sziasztok!
Már másodszor tűnnek el a névjegyeim.
Elsősorban offline használom a telefont, GAPPS, Google fiók nélkül, nem szinkronizálok.
Mentésből vissza tudom álítani, de mégiscsak bosszantó.Mi okozhatja?
Xiaomi Mi Max 2, LOS 15.1
RedmiNote3 Kenzo LOS14.1-20180623 AGNI_v13.0 - MiMax2 Oxigen LOS15.1-20181020 by ashwin007
-
-szabi-
addikt
Hi
Kérdésem lenne, pár napja ha bekapcsolom a tabletet akkor előugrik egy teljes képernyős hirdetés.
Hogyan tudom kipucolni ezt a tabletről?
Előre is köszi.üdv
-
Atos23
senior tag
válasz Mcrazy #37162 üzenetére
Köszönöm szépen a leírásod!
Szerencsére Samsung Cloudban regisztrálva van minden készülékem, így el tudtam indítani a biztonsági mentést felhőből.
Kikapcsoltam távolról a feloldást is, hallom is, hogy felold a telefon, ha elhúzom az ujjam a touch screenen, de kábeles adatkapcsolat továbbra sincsen.
De ezzel semmi gond nincsen, mert a szükséges dolgok már ott vannak felhőben. Csak azért írtam le, hátha valaki más belefut még ilyen problémába, és jól jön neki egy kis előzmény.
Ezt írja ki a Smart Switch:
-
őstag
Szia!
Valószínűleg a lezárt képernyő miatt nem kommunikál vele semmi. Egyébként gépre dugva automatikusan MTP módba kapcsol. Samsung account-ban ki lehet kapcsolni a zárakat, ha regisztrálva van a telefon. Most hirtelen nem vágom a lépéseket, de ha jól emléxem, írtam róla az A5 2017 topikban és az összefoglalóba is bekerült.
Szerk: közben kikerestem.
A képernyőzár kizárt a telefonomból, hogyan tudom kiiktatni a várakozást?
1. Mindenképp fontos, hogy regisztrálva legyen a telefon a My samsung-on. Enélkül nem fog menni. 2. Be kell lépni a https://findmymobile.samsung.com oldalra a Samsung-os hozzáférésünkkel. 3. A telefont internetre kell csatlakoztatni 4. Várjuk meg, amíg a hálózat ikon jelzi, hogy a készülék elérhető 5. A jobb oldali menüben görgessünk lefelé, ahol megtalálható a készülék feloldása. Klikk [ekkor meg kell adni ismét a belépési jelszavunkat] és pár mp múlva felold a képernyőzár és minden biztonsági beállítás alaphelyzetre áll vissza. (Mcrazy)[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Galaxy J5 2017 készülékem. Meghibásodott a készülék kijelzője, sem fény, sem kép sincs rajta (még halvány kép sem, háttérvilágítás nélkül).
Annyi szerencsém van, hogy "él a készülék" és a Touchscreen is jó. Fent van Wifin, látom Google Készülékkeresőben. Ellenben sajnos az USB-nél nincs bekapcsolva az adatátvitel, így a géppel összedugva nem látom a fájlrendszert, így a Smart Switch sem éri el.
Próbáltam a kijelzőt emlékezetből tapizni, de kb. két órás játékkal sem tudtam az USB-t átállítani fájlátvitelre.Hiába volt bekapcsolva a Samsung Cloud, csak a híváslistáról, alkalmazásokról van friss mentés a cloudban, az SMS-eket valamiért nem mentette tavaly nyár óta.
Van bármi ötletetek valahogy egy távoli biztonsági mentés indítására?
Egyébként tök jó volna, ha a gyártók ugyanolyan lehetőséget integrálnának a telefonokba távoli mentés indítására, mint ahogyan a Google Készülékkereső is le tud törölni távolról mindent.
Szerintem a telefonok nagy része kijelző hibával hal meg, evidens lenne egy ilyen opció.Köszi!
-
Fagyi
aktív tag
Sziasztok!
Adatvesztés nélkül, hogy tudom a telefon feloldó mintát kikapcsolni(Alcatel Idol 3 4,7)?
Sajnos a wifire nem csatlakozik. USB csatlakozás töltő módon van. A google fiókban már az új telefon látszik.
Pár próbálkozás után letilt 30 másodpercre, de nem ad visszaállítási lehetőséget.
A T-nél vettem, ott tudnak segíteni?Köszönöm a választ!
Üdv
fagyi
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
F.E.K..
senior tag
válasz #73959936 #37135 üzenetére
Vezeték nélküli töltésnél a gyorstöltés is lassabb mint kábelen (viszon sokkal kényelmesebb).
Jellemzően ~4-500 mA a töltőáram, (gyorstöltésnél láttam már 1600mA-t is vezeték nélkül, de úgy is elmarad a kábeles megoldásoktól).
Gyorstöltéshez ugyanúgy mint kábel esetén a töltőnek és a készüléknek is támogatnia kell a dolgot.
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
mobilizmo
addikt
-
Rekureku
tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy hiába törlök adatokat az SD ről, nem lesz több tárhelyem a telefon szerint. Laptop sem látja hogy töröltem volna.
M6 Note, Flyme 7.1.1Köszi!
-
crok
Topikgazda
-
kutga
nagyúr
Eszembe jutott valami meredek. Én magam is össze tudok rakni egy saját testreszabott ost?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
őstag
válasz Golyobis #37147 üzenetére
Lehet szoftveres bug, de lehet bepárásodás is, amitől újraindul a készülék és Download módba teszi magát, ami egyébként csak bizonyos gombok együttes lenyomásával érhető el. A Download módtól nem kell megijedni, ebben a helyzetben lehetne a Samsung hivatalos szervizprogramjával (Odin) másik OS-t a készülékre telepíteni. Az újraindítással helyesen jártál el, ha továbbra is önállósítja magát a telefon, akkor érdemes szervizben megvizsgáltatni.
Üdv: Mcrazy
-
Golyobis
aktív tag
Heló, nem tudom hogy történt, de egy fura dolog jelent meg apám samsung A8 telefonján:
Az amúgy magyar nyelvű teló angol nyelven tájékoztatott, - nem emlékszem pontosan hogy volt megfogalmazva - hogy veszélyes dolog custom OS-t telepíteni, és hogy ha nem akarom hogy ez történjen akkor nyomjam meg a hangerő +/- -t, ellenkező esetben meg a másikat. Ebből a helyzetből nem lehetett kilépni, sőt még kikapcsolni sem lehetett. Ezután kicsivel később ránézve a képernyőre azt írta hogy downloading, és ha nem akarom, nyomjam meg egyszerre a - és a kikapcsolás gombot hét másodpercig, és akkor újraindult.
Fogalmam sincs hogy hogy jutott ide a készülék, előtte egy pillanattal még a google maps volt megnyitva aztán kivette a tartókonzolból.
Mondta hogy már korábban is történt vele ilyesmi, és elképzelhető hogy fog is. Mi történt a telefonnal, vagy mi lehetett az amit megnyomhatott véletlen, így néhány pillanat alatt? Ő majdnem teljesen analfabéta telefonok területén, szerintem csak azok a programok vannak fent nála amit a telefonnal adtak.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Fire/SOUL/CD #37144 üzenetére
-
félisten
Sziasztok!
E' van.. Valaki má' mondjon valamit (azon kívül, hody menjek el répát eggyeni...)
Szóval ez vagyon: [link]
Megköszönném, ha valaki, valamit tudna mondani (az sem érdekes, ha nem pont ezzel a modellel kapcsolatban(szvsz a SIM-el van valami))
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
darvinya
titán
válasz tordaitibi #37141 üzenetére
Anno fejtettem vissza SystemUI apk-t.
Ennél kicsit másabb a helyzet, de itt működik, viszont nem értek ahhoz a programhoz és átírás sem menne.#37142) .Z.
USB kapcsolatot beállítottad telon?
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
Fájlok másolásánál mindig ezt a hibaüzenetet kapom.
Kábelt cseréltem, több USB porton is próbáltam. A telefonon Pie van, Moto X4.
Mi lehet a gond? -
veterán
-
darvinya
titán
válasz tordaitibi #37138 üzenetére
De app hiba, mert az új verzió jó a meg jelenítese.
Viszont az új verzió nagyon sok más bug-ja van.
Pár dolog, ami újban nagyon régóta bug:
-működő jó szótár:
--idétlen szavak javaslatai, ami kikapcsolhatatlan
--Egyéni szavakat 5 percig tudja tárolni, után elpárolog, mintha nem is volt elmentve
-működjenek a menük:
--most fordítva kell kiválasztani, a Szavak tanulás, ami Ne tanulja meg szavakat jelenti
--most felugró átváltó ablak automatikus bezárás menü semmi hatása nincs az ablakra, teljesen mindegy be van pipálva, vagy nem
-Szóköz felugró ablak sok felesleges gombok tömkelege, ami félre érintve is valamelyik gomb érintésnek veszi.[ Szerkesztve ]
-
davidvarga
tag
Sziasztok. Tudja esetleg valaki hogyan lehet android 8-9 romot odexelni? Most néztem hogy már a lineage os 16 romok is odex romok pontosabban oat odex, de nem találok infót hogyan lehet egy már deodex romot újra odexelni. Köszi előre is
-
veterán
-
darvinya
titán
Sziasztok
Valaki tudna ebben segíteni? [link]
-
törölt tag
Sziasztok. Wireless-es mobil töltőkről olvasnék szivesen, pro és kontra. Azon agyalok, hogy venni kéne a "c" csati kímélése céljából, viszont igaz, hogy a gyorstöltést azonnal el is felejthetem, mert csak csúcs/-közeli telókkal működik ez a töltési mód ?
-
mobilizmo
addikt
válasz Csápájev #37132 üzenetére
Flyme-al jó 1,5 évvel le vannak maradva az android verzióval. De ez náluk szerintem üzletpolitika, nem akarnak friss és esetleg bughalmaz rendszerre fejleszteni. Inkább kicsit korábbi, de már kiforrottra fejlesztenek. Ami aggasztóbb lehet, hogy security patch-ek sem jönnek tőlük túl nagy rendszerességgel. Persze jelenleg ezzel is lehet együtt élni, de később ki tudja. Nagyjából max. 2 év egy telefon user életciklusa, szóval azért ezzel kapcsolatban sem kell nagyon görcsölni.
-
veterán
-
Csápájev
őstag
Sziasztok
Kicsit off,de igazából az androirol szól a kérdésem.
Kinéztem egy Meizu 16th-t,ami nagyon tetszik.
Egy baj van vele, hogy Android 8 fut rajta, a support pedig szinte nulla, annyit írtak vissza a kérdésemre, hogy nem tudják lesz-e rá Android 9.
Meg merjem így venni szerintetek?
Különösebben nem érdekelnek a frissítések, egyedül azt nem szeretném, hogy mondjuk egy év múlva ne fusson rajta valami alkalmazás, mondván ahhoz már android 9 kell.
Bosszant mert egyébként nagyon tetszik a telefon.
Igen, lehet hogy lesz rá 9,de az is lehet hogy nem.
Max kínai. Azt meg nem szeretném rátenni.
Köszi a segítséget. -
Dinter
addikt
Sziasztok.
A Redmi Note 5-mnek az a problémája, hogy hol működik a mikrofon, hol nem. Headsettel mindig jó, beszédmikrofonnal ha nem hallanak, és átváltok kihangosításra, akkor elkezd működni. Találkoztatok már ilyennel, esetleg tudja valaki mi okozhatja és mennyibe kerülne megjavítani?
-
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok...Még januárban elhagytam a Xiaomi Mi 8 készülékemet, azóta rendszeresen megnézem a készülékkereső appot.
Ma is megnéztem, de valahogy eltűnt onnan a készülék, nem hozza fel mint saját eszköz.
Tudja valaki, hogy ez hogy lehet?
Esetleg ez annak a jele, hogy valaki hozzáfért a telefon tartalmához?
Tanácstalan vagyok, bár a készülékről igazából már lemondtam, csak érdekel, hátha találkoztatok már ilyennel.egyenlőre ≠ egyelőre
-
kosaz
csendes tag
Sziasztok
Nem tudom itt kéne e feltennem ezt a kérdést de megpróbálom .
Van egy Nubia Z17 lite telefonom és az a bajom vele hogy beszélgetésnél nagyon halk a mikrofon ha nem tartom meg bizonyos helyzetben a másik oldalon szinte nem lehet hallani amit mondok , ha kihangositora teszem akkor viszont rendesen müködik. A kérdésem az lenne hogy lehet e valahogy állitani a mikrofon érzékenységét ? -
mobilizmo
addikt
Bocs, valakivel összekevertelek. A tárhely probléma megvolt a másolás dolgot nem tudom honnan fűztem mellé. Amit most néztem az előzményekből, hogy wipe /cache és /data volt. Ha új rendszerre állsz át akkor wipe /system-et is szokták írni a telepítési leírásnál, ez a clean install. Ha újra húzod akkor így csináld.
Ha ez nem oldja meg, akkor csak azt tudom elképzelni, hogy a gyári rendszernek valami teljesen más partíció kiosztása volt. Flashnél a partíciókat nem fogja átírni.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
kutga
nagyúr
válasz mobilizmo #37109 üzenetére
Inkább megpróbálom újra flashelni, twrp alól most már pofonegyszerű.
Mit töröljek előtte? Wipe data nyilván, inkább az Advanced Wipe érdekelne.
MOD
Egyebekben nem vagyok elájulva a Lineage-től, iszonyat lassú még a gyárihoz képest is. S7-ről beszélünk, ami szvsz még manapság sem számít gyengének.[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Somatom
veterán
válasz bot1978 #37118 üzenetére
Lehet, hogy van ilyen direkt iskolai megoldás, de azt nem ismerem. Ha az eszközön engedélyezve van a külső forrásból telepítés, akkor ingyenes alkalmazás símán telepíthető apk -ból, akár egy webszerverről is. Erre lehet külön alkalmazást is írni, vagy automatizálóban megadni. De, ahhoz előbb a külön alkalmazást, vagy az automatizálót egyénileg kell telepíteni. A webszerver is lehetséges. Könyvjelző elment, frissítéshez felmegy, aktuális app letölt, telepít. De, a webszerveren lehet Playes link is és a nebulót egyből a Playes telepítéshez dobja. Az más kérdés, hogy bíznék-e egy olyan nyelviskolában, ahol a tanár menet közben találgatja ki, hogy épp melyik alkalmazást használjam a tanuláshoz.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
bot1978
senior tag
válasz Somatom #37115 üzenetére
Ha jól értem ennek van egy kliens oldala, ami előtelepített minden Androidos eszközön és amikor a klienst futtatják akkor telepü,l amit szertnék. Ez tök jó így. A kiszolgáló oldala nem lehet valahogy nálam? Esetleg valami webszerver, aminek van egy egyszerű, könnyen áttekinthető grafikus felülete?
pl.:
Van egy nyelvtanár, aki hülye az egészhez, de talál egy appot a play-en, mondjuk egy játékot, ami tök jól megtanítja azokat a szavakat, amivel éppen operálni szeretne. Azt mondja, hogy ezt az appot szeretné használni az óráján.
Én feltöltöm valahová, megjelenik egy grafikus felületen, amibe ő bejelentkezhet, innentől ha bepipálja a grafikus felületen a tanár az appot. akkor amikor a diákjai megjönnek a tatyójukkban mondjuk egy androidos alapú tablettel.
A tablet grafikus felületén megérintenek egy ikont (iskola címere például), ami meghívja a kliens (ami lehet akár a play vagy bármi más) és az telepíti az alkalmazást.Szóval, hogy ne nekem kelljen menedzselni, csak egyszer felvenni az alkalmazást és annyi.
Vagy ami play-en van azt tűzzel vassal védik, hogy csak a playről lehessen?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Az a dolog, hogy a telefon FR után csak olyan Google fiókot enged, ami már korábban volt, az szándékos? Gondolom lopott/talált telefon használatának megnehezítésére szolgál.
És ha én el szeretném adni a sajátom, hogy tudok tutira menni, hogy az új tulaj nem szalad bele ebbe?
═════════════════════════════════════════
-
bot1978
senior tag
Tapogatózós kérdés:
Ha van 20db Androidos eszközöm kiosztom embereknek. Elviszik haza. Ezek az emberek visszajönnek és azt szeretném, hogy a náluk lévő eszközökre települjön fel egy alkalmazás, akkor ennek van e egyszerű megoldása?
Tehát nem egy login script szerű dologra gondolok, nem valami hálózati konfigurációra, hanem inkább egy keretszoftverre, amit ők elindítanak és az „update”-eli az eszközöket úgy , hogy pl. olyan alkalmazásokat telepít fel, amiket általam betanított emberek is ki tudnak választani valami grafikus felületen.
Létezik ilyen?
-
Nimda
addikt
válasz Somatom #37110 üzenetére
A gond az ugye, hogy eleve 32 bites rendszer van a telón, és nem is fog kapni 64 bitest. Tehát a rendszer frissítéseknek nincs nagy jelentősége. Hanem inkább annak, hogy valamikor, talán jövőre, teljesen áttér a google a 64 bites alkalmazásokra. Mi jön ez után? A 32 bites telóknak lőttek? Mármint az alkalmazásoknak és azok frissítéseinek? Igazából erre lennék kíváncsi.
-
Somatom
veterán
Na, ezt jótól kérdezed. Egyáltalán nem vagyok frissítés fetisiszta. Én azt mondom, hogy ami jól működik, azt nem kell megjavítani, hanem békén kell hagyni, hogy nyugodtan tegye a dolgát. A telóm már egy éve nyavajog az Oreoért, de abban nincs olyan feature, ami nekem hiányozna, úgyhogy maradok Nugáton. Sőt! Gyakran az újabb rendszer korlátozásokat tartalmaz. Pl. a freeform módot Nugáton még símán, fejlesztőiből lehet aktiválni. Ugyanezt Oreon már csak PC -n keresztül, ADB kapcsolattal tehetném meg. Tegnap kaptam egy e-mail -t az egyik kedvenc alkalmazásom (Clipper) fejlesztőjétől, hogy mivel a Google a Q -ban kinyírja a vágólapkezelőket, ezért itt a vége, befejezi a fejlesztést, és május 1 -től leáll az app szinkron funkciója. Szóval, nem mindíg jobb az újabb Android.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
mobilizmo
addikt
Megpróbáltad átmásolni a mobilod tartalmát (mit is pontosan azt nem tudom) pc-re és bár a pc-n nagyon sok helyed volt mégis olyan hibaüzenetet kaptál, hogy elfogyott a tárhely. Közben észrevetted, hogy a telón a tárhely kijelzés némi ellentmondásokat rejt magában. Na erre a két dologra gondoltam. Illetve próbáltad-e recovery (twrp) alól másolni, így milyen volt a másolás sebessége?
-
Nimda
addikt
Hello!
Sajnos nem tudom hová feltenni a kérdésem, a saját topikja nem túl releváns, itt talán több az android szakmabeli.
A kérdésem az, hogy vajon ez az info igaz lehet? Ezt a telefont 64 bites proci hajtja, mégis 32 bites rendszert pakoltak volna alá? Kicsit nehéz elhinni, annak tudatában, hogy akkor lényegében minden régebbi teló kuka lehet.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz terapeuta007 #37102 üzenetére
Inkább ne adj tanácsot légy szíves, vak ne vezessen világtalant.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz terapeuta007 #37101 üzenetére
megneztem neked gyorsan twrp ben mivan.
wipe→advanced wipe→kijelolod a belso tarhrlyet,(valszeg data)→ezutan ranyomsz alul a repair or change file systemreitt resizeolni meg formazni tudod.
csak annyi kikotes van hogy formazhatod masik fajl rendszer tipusnak(ez sokott sdgiteni neha) de utana egybol formazd is vissza ami eredetileg volt fajlrendszer(asszem ext4 szokott lemnni)de lehet hogy csak a resize funkcioval is megoldod nem kell hozza a change(filesystem of) storage
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
ha van twrp-d akkor a spec beallitasoknal tudsz olyat hogy expand storage. ez valszeg torli is az adatokat rajta sajnos. de valszeg fel tudod rakni ilyen 28gb kornyekere ahogy kene legyen.
meg probalhatsz olyat is hogy ujra mountolod a storageket.
androidos appok vannak meg terminal emulator is lehet probalkozni.Jimi Hendrix-Purple Haze
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Valami baja van a tápomnak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen processzort vegyek?
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás
- iPhone 13 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 85%/p3977/
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!